Skogspromenad

Idag har vi haft härligt väder med strålande sol och någon minusgrad. Åkte ut i skogen och gick en liten promenad med hundarna och passade på att plocka lite lingonsris och mossa till adventsljusstaken. Hade med kameran och tog ett par foton...det ena med mamma tillsammans med hundarna.

Kellys elitdebut på lydnaden

Idag har Kelly debuterat i elitklass på lydnaden på Köpings Bk. Vi hade samling 8.30 och vi var 9 ekipage till start. Vi lottades till startnummer 4.Planen var bra ,fruset och lite snö, och några minusgrader. Sitt i grupp gick alldeles utmärkt med 10 i betyg. Hon satt så fint så. Sedan på platsliggningen,fick jag tyvärr ge Dk på läggandet och även på uppsättandet. betyg 7. Det var kallt och hon låg o skakade när jag kom tillbaka..lilla gumman ..hade hon frusit fast eftersom hon inte satte sej på första kommandot heller? Så fick vi vänta en stund innan det var vår tur. Fria följet gick inget vidare,dåliga stegförflyttningar och stod i flera halter där.betyg 7. "Gå runten" gick utmärkt! Betyg 10 :)) Inkallningen med stå o ligg. Dk på ligg och slarvigt avslut.Betyg 7,5. Sändandet till rutan.Gjorde jag en chansning och lade henne i kanten och tyvärr hamnade hon utanför med frambenen och "nollan" var ett faktum! Mitt fel!!  Apportering med dirigering (V) ojämt tempo o avslut. Betyg 9.Hopp Apport. Här höll hon på att springa bredvid vid återhoppet så jag fick snabbt ge ett DK plus lite slarvigt avslut.Betyg 7.Vittringsprovet ok ,lite slarvigt avslut betyg 9. Fjärrdirigering Flera Dk o flyttar fram Betyg 5. Slutsumman blev 220 poäng och ett 3:e pris, vilket ändå är ok med tanke på 0:an..utan den och liite bättre på nåt moment så hade det gått vägen ;) Nu tränar vi vidare så ska det bli bra när hon är färdig! Men jag måste träna med mer kommendering,då jag märker att hon är väldigt intresserad av vad tävlingsledaren pysslar med och tappar lätt fokus. Stort GRATTIS till Mari och Tassa som kom 3:a på 266 poäng! Det såg jättefint ut!..bara ett 1:a pris kvar till Championatet!!
Stort Grattis till Vinnaren Erika Grybb som med sin flattik  fick ihop fina 286,5 poäng! Bra jobbat!
Grattis även till Anne Li o Hesslan till 2:a placeringen på 284 poäng!
Stort Grattis till Mikael o Streamlights labben Zeke som vann klass 2 på 170 poäng!.
Stort Tack till domare Stefan o tävlingsledare Maria plus alla andra på Köpings Bk för en väl genomförd tävling!

Här kommer några foton från dagen, tyvärr inte den bästa kvaliten..det var kallt
Jag och Kelly
!
Mari o Tassa  Ann- Marie o Elsa

Cosy som GÄRNA ville tävla!

Trevlig Helg!

Kort genrep

Idag tränade vi ett kort lydnadspass. Alltså genrep inför lördagens tävling. Gick väl sådär  kan jag säga. Ibland är hon väldigt snabb och ibland en "tänkare"..man ser riktigt frågetecket i pannan på henne, haha ! Kelly är för gullig!! Hoppas att hon går bättre på lördag,men risken finns till ett gott skratt :)) Imorgon blir det vila som gäller.

Stort Grattis till Carro o Niklas som fick en liten pojke igår! Ser fram emot att få komma och titta på underverket så småningom.

Ha det så gott / Maud

Gråmulen dag

Idag har vi haft en gråmulen dag, med tidvis lite duggregn. ..Hmm visst är detta typiskt novemberväder?
Vill passa på att Tacka min dotter Emma som tipsade och hjälpte mej med den här nya bloggen. Kram Emma du är en pärla!! Här kan man lätt lägga in foton i miniatyrer och lite annat skoj!
 "Klicka på bilden för att visa större format" o klicka på den igen för att gå tillbaka till miniatyr "
Blev såå innerligt trött på den gamla som bara strulade.

Usch.börjar bli lite nervös redan inför elitdebuten med Kelly på lördag. Vi har tränat lite då och då inför tävlingen men egentligen alldeles för lite (som vanligt ;) Känner lite att det kan gå hur som helst...men men nån gång måste bli den första och oavsett hur det går så får hon lite mer tävlingsrutin och vi vet vad vi ska träna vidare på. Hoppas bara att vädrets makter är på vår sida...
Nu ska jag tända lite ljus och krypa upp i TV soffan och titta på "Bonde söker fru"..det kan man bara inte missa ;)


Ha det gott! Maud

Kelly apporterar

Välkomna till vår nya blogg!



Välkomna till min nya blogg! Här kommer ni fortsättningsvis att kunna följa dessa två glada labradorflickors liv och äventyr.


RSS 2.0