"Semester" o Söktävling..igen.

Nu har vi kommit hem efter några härliga dagar på Rosöga :)) Foton kommer inom kort att läggas in på hemsidan och på webgalleriet Picasa.
Så idag bar det iväg på söktävling till Skultuna. Det var inte det idealiska tävlingsvädret då det var full sol och väldigt varmt. Ojj vad Cosy flämtade...men hon jobbade på trots värmen. Vi startade sist av 7 tävlande så då hade det hunnit bli riktigt varmt i sökrutan.  Även idag hittade hon alla sina tre "gubbar" men var borta länge på ett par skick ,plus att vi fick lite oavsökt mark så betyget blev 8,5 -9 av domarna. håller med bedömningen. Efter en stunds vila var det dax för lydnaden som även den gick helt ok. Dock märktes att hon var "lite" seg i huvudet av värmen..Glömde tex att sakta ner vid gruppen på framåtsändandet ;o) Snittpoäng på lydnaden blev 261 poäng. .med hör o häpna..9,5 på skallet av ena domaren..Det ni! Därefter var det platsliggning med skott innan dagen avslutades med uppletandet. Det gick bra med betyg 9,5 - 10 och alla föremål hem. Slutsumman på tävlingen blev 573,25 poäng och vi vann och fick cert. Åsa o Frö kom 2:a endast 2 poäng efter och blev Distriktsmästare i Västmanland. Stort Grattis till er! Även 3.an Christian o Alfa fick cert. Grattis Grattis! Så det var tätt i toppen.
Hade ju hoppats på att höja snittpoängen till bruks SM..vilket inte blev fallet. men nu har vi iallafall försökt och får hoppas på mycket mycket tur om resultaten vi har ändå ska räcka. Är ändå nöjd med Cosy hon gör alltid sitt bästa! Hon var helt slut av värmen på söket men jobbar ändå vidare när jag ber henne. Vilken pärla hon är!!
Nu lägger vi ALLT krut på lydnadsträningen då lydnads SM är om två veckor på Öland..Jisses vad tiden går ;)
Trevlig Helg!

Söktävling i Avesta

i lördags var det dax igen att tävla sök. Den här gången bar det av till Avesta Bk. Det blev till att gå upp tidigt i ottan för att hinna dit till samlingen kl. 7.00. Jag var dock där i god tid..det gick mycket fortare att åka dit än jag trodde ..lite typiskt mej ;( Den här gången fick vi börja med söket. Vi var 7 startande och vi lottades till nr 5. Efter en stunds väntan ute i skogen med lite fika och trevligt hundsnack med de andra tävlande så var det vår tur. Cosy gick inte lika bra  idag..o gjorde för stora slag och tog en figge ganska så långt bort. Hon hittade dock alla sina tre figuranter men domarna var "hårda" ;) i sin bedömning och drog ner betyget till 7,5. främst för ett lite tveksamt påvis ( det får jag ta på mej...) och sedan tyckte dom hon var olydig..;)..hmm min lydiga lilla prinsessa.. (skämt åsido..jag håller med..men baara lite) trots det blygsamma betyget valde jag att fortsätta tävlingen som träning inför nästa helg. Annars var det en trevlig sökruta som var ganska tungsprungen och krävande. Så vi åkte tillbaka till klubben där vi först la platsliggning med skott innan lydnaden. Hon gjorde en riktigt bra lydnad med 266 poäng i snitt trots ett lite dåligt framåtsändande. Så jag var jättenöjd! Sedan avslutade vi med uppletande där hon jobbade jättebra men tyvärr hade otur med vinden som snurrade så fast hon sökte av hela rutan så hittade hon bara två föremål.  Så det blev en 6:a i betyg. Känns ändå bra att hon jobbade så fint. Slutsumman på tävlingen blev 521,5 poäng Godkänd och en 2:a placering efter Sören o Ludde som vann på  ca 550 poäng o fick cert. GRATTIS till er! Det blev en lång dag och vi var inte hemma förrän kl.18. Jag som skulle se Eurovision song contest somnade i soffan flera gånger ;)
Idag söndag har vi bara tagit det lugnt och firat mors dag! Skönt! Tack mina härliga "ungar" jag älskar er!

Searoverträff och WT

Vilken härlig helg vi haft!! I söndags var det dax för den årliga kennelträffen :)) som i år var förlagd till Hvarsta med deras fina marker till förfogande. Vädret var verkligen inte det bästa med regn och blåst mest hela dagen..men vad gör det när humöret är på topp;)Det började med ett  WT.workingtest med 5 stationer.Jag startade dagen med att vara rutansvarig och funkis på ruta 5 (dirigeringsrutan) för nkl och ökl. 6 av Kellys valpar var med i nkl och skötte sej riktigt bra. Så kul att se er alla!
http://www.searover.nu/resultat.searovertraff.08.htm
Bäst placerade sej Maja o Maria på en  3:dje plats
Maria - Maja181716151985
 
 Claes - Obix15181752075
 Leif - Nova18171951675

 Yvonne - Alli19219191372
 Agneta - Exa140081739
 Lars Gunnar - Nike17015  32
(Lars Gunnar bröt  efter tre stationer pga stukad fot :(  )

Jättegrattis till Ulrika som förde Iva så bra till vinsten i öppenklass! och även Dusty till en fin 2:a plats (utom tävlan) i nkl
Stort Grattis även till Mari o Ladda som gick till final i ökl o kom 3:a

Cosy var duktig och vann ekl på 91 poäng!
Hon fick även domarens pris på ruta 5 för sin fina dirigering ;)

Jättegrattis till Anneli och Light som vann Nkl o blev Searovermästare på 94 poäng!

Så idag gick vi runt på markerna och tränade litegrann och jag fick tillfälle att se närmare på Kellys avkommor. Jättekul att se hur duktiga ni är med era hundar! Lycka till i fortsättningen!

                                                                                                         image125
Maria o Maja,Yvonne o Alli, Rosa o Obix, Exas lillmatte med "Joy" o Agneta o Exa

Brukslydnad o bilbesiktning

I går eftermiddag åkte jag till EBK och tränade igenom Cosy i brukslydnadens moment. Tränade mycket framåtsändande och lägger fokus på att hon ska GÅ o inte trava när hon går ner i tempo innan gruppen. Det gick riktigt bra men sedan återstår det att se om det fungerar på tävling. Hon har en viss förmåga att kunna pinna på i trav så det går ganska fort ändå .;) Annars tyckte jag det gick riktigt hyfsat ;) även om skallet har mer att önska..(lite glest) Nu får vi bara hoppas på uppehållsväder imorgon och inte för blöta planer så damen behagar krypa...

Så var jag o besiktade bilen igår morse oxå..lite nervöst var det allt, men det gick bra och det blev tummen upp o godkänd. så jag klarade mej från ombesiktning den här gången. Skönt!..dock med ett par påpekanden som behöver åtgärdas,bland annat ett positionsljus som inte fungerade ,plus att det behöver bytas bromsbelägg fram.

Trevlig Helg!

Cykling

Idag har jag hittat en bra cykelväg som jag kan cykla med hundarna. Bitvis får jag gå med cykeln där det är motionsspår och lite backar där det är förbjudet att cykla men det blir bra o omväxlande o så tror jag det är väldigt bra att GÅ i backar för att sträcka ut musklerna. Annars är det ju lättare för hundarna att galoppera och fuska sej uppför ;)..o så får ju jag röra lite extra på mej..haha vilket inte är helt fel. Cosy börjar slappna av alltmer och litar mer o mer på att jag iNTE ska köra på henne med cykeln i ett obevakat ögonblick. Kelly däremot bryr sej inte alls utan har ångat på sedan första cykelturen. Så henne får jag säga till att ta det lugnt..haha tror den hunden kan trava hur fort som helst:)) Finns det inget hundtrav så man kunde tjäna en hacka?? Haha kanske ska höra efter med exmaken som jobbar på Sundbyholns travet om dom inte ska ha något jippo med hundtrav!
Annars går mycket tid åt med att hjälpa Anki o Lena med planering inför kennelträffen i helgen. Ska bli så kul att träffa alla trevliga searoverhundar med mattar o hussar. Hela 7 av Kellys valpar är anmälda till WT på söndag :)) ..ska bli så skoj att träffas igen ;))
Ojj vad naturen fullkomligt exploderat sista veckan. Det är så vackert!!
image123

Simträning

I dag har det varit simträning :) Cosy har fått långa vattendirigeringar och markeringar. Perfekt träning när det är sommarvärme! Ska försöka låta henne simma några gånger i veckan för att bygga upp muskler och bättra på konditionen.
Kelly fick även hon två långa dirigeringar..säkert de längsta hon gjort någon gång men det gick bra :)
image122
 Cosy

Lydnadstävling SLKK

Idag har Cosy tävlat lydnad på Strängnäs Lokala Kennelklubb. Vi hade samling kl.9.00 och skönt var det ...i denna värme :) Vilken härlig värme vi fått,men kanske inte lika bra för hundarna när man ska tävla...lite jobbigt med den här första värmen är det. Vi var 6 deltagare som kom till start för domare inger Falk. Cosy lottades till nr 2. Gruppmomenten dick bra förutom ett onödigt dk på uppsittet..hmm,det är ju bra att hon inte lyssnar på de andra tävlandes kommandon ,men hon MÅSTE ju lyssna på mej ;) I övrigt tycker jag hon genomförde tävlingen bra i värmen med tanke på att vi inte tävlat lydnad sedan i januari i ridhus så det här var bara andra lydnadstävlingen för i år. Vi kom 2:a idag på fina 302,5 poäng endast slagna av en duktig dvärgpudel från Haninge som vann på fina 308,5 poäng!
Stort Grattis till er :)) det såg jättefint ut!

Läs mer på hemsidan  www.123minsida.se/labbetjejerna

Trevlig helg!


Träning..träning

Träning..träning..o ryggen värker.. Hmm, men jag knaprar lite värktabletter så går det nog bra. Det börjar bli lite mycket känner jag..med allt som ska fixas och tiden går såå fort. Bara lite drygt en månad kvar så är det Lydnads SM på Öland. Innan dess hoppas jag även hinna med några söktävlingar för att in i det sista försöka höja våra resultat för att komma med på bruks SM. Det skulle var en dröm om vi skulle lyckas kvala in :) Vet att det blir väldigt tufft , men försöker man inte så kan man definitivt inte lyckas heller. Ingenting är omöjligt..vet att Cosy har kapacitet men det är mycket som ska stämma på en o samma dag :) Jaja man är ju lite GALEN men skoj är det :)

I söndags tränade vi vattendirigeringar mot mål. Det gick bra och blev ett rejält konditionspass :) Några filmer från träningen finns på hemsidan.

I tisdags var det walk up träning på Rosöga för Lena o Sören med Cosy. Gick väl sådär tycker jag..märks att Cosy var lite ringrostig att träna i grupp och koncentrationen var inte på topp.Men det kommer att bli bättre...

I onsdags var det sökträning med gänget i Strängnäs.Cosy gick ok..var dock väldigt het och drog iväg ett stort slag på första skicket och tog andra figgen som låg på ca 75 meter. Sedan lugnade hon sej och gick bättre. Bra markeringar på dold låda och på figge i stängd soptunna. Bra jobbat!
Sedan blev vi kommenderade igenom brukslydnaden och det kändes bra! Hon var pigg o glad (som vanligt) lite väl het på krypet och låg på före så det var lite problem med vänstersvängen..haha men jag vet varför så det ska vi fixa :) Avslutade sedan med ett uppletande som gick KANON!

Idag har vi tränat lydnad med Lena. Började med gruppmomenten som gick bra.Så fick Cosy ligga i bilen en stund medan jag körde igenom Lena o Gubben. Det gick jättebra! Dom blir farliga på SM;) Sedan körde Lena igenom oss. Cosy gick oxå riktigt bra! Är pigg o glad och man märker inte av någon tempominskning trots värmen ;)) hehe men tungan blir lång. Det vi ska peta lite mer i framöver är "gå runten" (lite trampig) och sedan jobba på fjärret som hon har kunnat bättre (men jag har i ärlighetens namn inte underhållit det som jag borde ha gjort.)

 Det första röntgenresultatet på Kellys valpar har kommit. Det är "Maja" Searover Kellys No Limit som är röntgad  med B höfter o UA på armbågarna. Skönt! Håller tummarna för fortsatt fina resultat på resten av kullen :)

Kelly har börjat löpa. Lite tidigare än jag räknat med ,men bra inför höstens jaktprov mm

Bettinssonskurs o Grattis!

Två härliga dagar har vi haft med Bettinssons från Wales. I torsdags var jag funktionär när det var nybörjarhundar som drillades. Väldigt lärorikt att se hundarna i action och höra Jamies tips på handling ;) Det var tuffa övningar för hundarna men jag tycker allihop var duktiga och kämpade på efter bästa förmåga och verkligen växte med uppgiften.
Så idag var det då min och Kellys tur att drillas. Det blev mycket att gå på linje i walk up och olika markerings o dirigeringsuppgifer. Jag fick många bra handlertips av Jamie och lärde mej massor. Så himla roligt,men jobbigt att lära sej hänga med i svängarna och lyckas markera alla nedslagsplatser. Jag är så imponerad av Kelly som verkligen växte i takt med uppgifterna under dagen och bara blev bättre o bättre. Vilken pärla!! Gick stadigt och fast fot och var lugn o fin. markerade bra och gick långt o rakt på dirigeringar. Dagen avslutades med en liten "tävling" där vi gick under bedömning av Jamie Bettinsson. Där det bland annat kastades två tennisbollar samtidigt som en dubble´ . Kelly skickades att hämta den sista tennisbollen och sökte fint i rätt område men hittade inte bollen utan fick kallas hem. ..trodde förståss att vi var ute ur tävlingen och att vi skulle bli eye wipade av domaren..men inte heller han kunde hitta bollen och därmed var vi kvar i tävlingen :) ..hihi lite tur ska man ha i såna här tävlingar :)Sedan fick Kelly ett par apporter till som hon gjorde riktigt bra och därmed var vi en av två ekipage som gick "felfria" ur tävlingen av 9 hundar.
Tack allesammans som var med för en oförglömlig dag!! och att jag fick förmånen att deltaga, det var värt varenda öre!
 image121
Kelly är skickad över gärdet och in i skogen på ett sök..och vi väntar med spänning på att hon ska komma ut med apporten :)

Stort GRATTIS till Mari som debuterade med Ladda i appell söket och vann på fina 298 poäng! Bra jobbat!!
GRATTIS även till Lena o Gubben som vann eftermiddagens lydnadstävling i Bro-Håbo! Bra jobbat!
Sist men inte minst GRATTIS till Anneli o Hesslan som vann DM i lydnad i Botkyrka på fina poäng!!


RSS 2.0