Bettinssonskurs o Grattis!

Två härliga dagar har vi haft med Bettinssons från Wales. I torsdags var jag funktionär när det var nybörjarhundar som drillades. Väldigt lärorikt att se hundarna i action och höra Jamies tips på handling ;) Det var tuffa övningar för hundarna men jag tycker allihop var duktiga och kämpade på efter bästa förmåga och verkligen växte med uppgiften.
Så idag var det då min och Kellys tur att drillas. Det blev mycket att gå på linje i walk up och olika markerings o dirigeringsuppgifer. Jag fick många bra handlertips av Jamie och lärde mej massor. Så himla roligt,men jobbigt att lära sej hänga med i svängarna och lyckas markera alla nedslagsplatser. Jag är så imponerad av Kelly som verkligen växte i takt med uppgifterna under dagen och bara blev bättre o bättre. Vilken pärla!! Gick stadigt och fast fot och var lugn o fin. markerade bra och gick långt o rakt på dirigeringar. Dagen avslutades med en liten "tävling" där vi gick under bedömning av Jamie Bettinsson. Där det bland annat kastades två tennisbollar samtidigt som en dubble´ . Kelly skickades att hämta den sista tennisbollen och sökte fint i rätt område men hittade inte bollen utan fick kallas hem. ..trodde förståss att vi var ute ur tävlingen och att vi skulle bli eye wipade av domaren..men inte heller han kunde hitta bollen och därmed var vi kvar i tävlingen :) ..hihi lite tur ska man ha i såna här tävlingar :)Sedan fick Kelly ett par apporter till som hon gjorde riktigt bra och därmed var vi en av två ekipage som gick "felfria" ur tävlingen av 9 hundar.
Tack allesammans som var med för en oförglömlig dag!! och att jag fick förmånen att deltaga, det var värt varenda öre!
 image121
Kelly är skickad över gärdet och in i skogen på ett sök..och vi väntar med spänning på att hon ska komma ut med apporten :)

Stort GRATTIS till Mari som debuterade med Ladda i appell söket och vann på fina 298 poäng! Bra jobbat!!
GRATTIS även till Lena o Gubben som vann eftermiddagens lydnadstävling i Bro-Håbo! Bra jobbat!
Sist men inte minst GRATTIS till Anneli o Hesslan som vann DM i lydnad i Botkyrka på fina poäng!!


Kommentarer
Postat av: Lena & Gubben

Vilken kanonhelg för dig & Kelly,låter mer än lovande innför frammtiden,måste kännas suveränt roligt att få höra från en Engelsman från Wales.
Kram från oss

2008-05-03 @ 22:58:25
Postat av: Jill

Ni tycks verkligen ha haft två härliga dagar.
Roligt att Kelly gick så bra.
Mycket nyttigt även om det lätt blir lite korvstoppning, eller hur ;)
Idag är Peter där och fotar. Han har varit på Naddö och drillats av Guy Bennet i helgen.

Ha det gott!
Jill

2008-05-05 @ 10:09:58
URL: http://www.jaktlabrador.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0