Lite träningsbilder

Rhea
 
Rhea
Vattendirigering snett bort i viken till höger
Vattendirigering Rhea på väg in
Markeringar med boll i högt gräs
Rhea
Rhea

Jaktprovshelg

Hade anmält till 3 prov med Rhea och hamnade på reservplats på samtliga. 11:e och 8:onde i Norrköping och 2:a i Sala. Vi hade tur och kom med i Sala i sista stund på torsdagkväll. Vi startade i andra par ihop med en golden hane. Det är härliga provmarker och trevlig stämning som vanligt :-) Idag räckte Rheas arbete till ett 2:a pris så jakten går vidare på det där åtrovärda championatet :-) Idag var det markeringsarbetet som hon föll på.
Stort Grattis till Lena W och Gillie som knep enda 1:a priset idag!
 
Stort GRATTIS till Maria o Deco som var i Alfta och startade och fixade 1:a pris både lördag och söndag och nu är Svensk Jaktchampion! Härligt jobbat! Även Jenny och Oban tog två 1:a pris på samma prov och har nu bara det praktiska kvar till championatet! Härligt jobbat!
 
På söndagen åkte vi med Anki o Sweet till Norrköping. Det var nära att vi kom med då 7:e reserv gick in, men vi fick vara åskådare istället. Sweet jobbade fint och det räckte till ett 2:a pris.
 
Lägger in lite blandade bilder från provdagarna
Rhea väntar på start
Maggan o Bassi på vattenmarkeringarna
Sökområdet
Dirigerings o markeringsoråde
Vattenmarkeringar i Norrköping
Vattendirigeringen
Sweet på väg
och lämnar av vattendirigeringen
Landdirigeringen
 
 
 

Ny mobil

Leker lite med nya mobilen  o fotar..
 
Börjar med en sk. selfie hihi
 
är väl såhär jag ser ut antar jag ;-)..Rhea smög naturligtvis med på bild..
Underbart att få sträcka ut tyckte Rhea
Härligt tycker bägge två ..men Kelly tar det liite lugnare
Lång tunga var det en som fick...
Sen blev det kalas med märgben
Smaskens sa Kelly
och jag fotade lite av mina blommor..här min krasse
och så lekte jag lite med bilden ;-)
min röda ros
Mina luktärter som doftar härligt!
 
 

Jaktprov i Öja

Har haft en toppenhelg som började på lördagen när jag var funkis i nybörjarklassen. Det var väldigt varmt, säkert en bra bit över 30 grader och knappt nån vind. Som tur var gick provet helt i skuggan i skogen. Jag stod i bushen och kastade markeringar. Det var många bra hundar som startade och väldigt duktiga markörer.  Det var ett bra prov som enligt mej var alldeles lagom svårt. Många bra hundar var det och när dagen var slut visade det sej att det blev hela 9 st 1:a pris varav 1 även med HP. Domare idag var Roger Westerman.
 
 
 
Här 7 stycken av 1:a pristagarna :-)
Sen på söndagen fick jag lite sovmorgon med samling kl.10.30 Skönt! Under natten  och på morgonsidan drog ett åskoväder över. Men sen sken det upp och blev över 30 grader varmt igen, men idag var det lite mer vind vilket var väldigt skönt. Jag startade Jade i sista par med LG och Daphne.t när vi gick ut. Domare idag var Mats Närling. Provet startade med en liten promenad efter skytten där vi fick börja med en dubbelmarkering. Lite halvdolda kast i lite motljus men Jade fixade sina markeringar snabbt :-) Så var det parhundens tur att ta in en landdirigering åt andra hållet. När den var inne bytte vi plats och parhunden fick sin dubbelmarkering. Så var det Jades tur att ta landdirigering. Raka vägen ut närsöksignal och träff o full fart in. Skönt :-) Så en promenad till sökområdet. Tyckte Jade kändes lite loj innan så jag tog i lite när jag skickade ut henne men det hade jag inte behövt. Hon jobbade fint men lade sej sökte extra i ytterområdet. Jobbade på i värmen och alla apporter kom in plus en extra ;-) Så en promenad igen ner till vattnet där parkamraten fick börja med dubbelmarkering på vattnet. När de var hemma fick jag skicka Jade på en vattendirigering. När den var hemma bytte vi plats och vi fick ta dubbelmarkeringen på vattnet  . Även den gick bra så nu var jobbet klart bara passivitet vid parhundens vattendirigering och sök. Jade är dock lugnet själv och sitter helt lugnt. Man behöver inte bry sej om henne alls hon bara finns där :-) Jättenöjd med hennes jobb :-) Vi som bara tränat tillsammans litegrann ett par tre gånger! Jobbet resulterade i ett 1:a pris :-) Så nu är hon elithund! Grattis till LG o Daphne till ett bra jobb och en fin 2:a, där endast vattendirigeringen blev för svår. Tack till Mattias Wistrand och Camilla Ährlund för ett trevligt prov och två roliga dagar i markerna! Tack även till Anki för förtroendet att starta din fina Jade!
Glada 1:a pristagare!
Jag o Jade
Jade väntar på första dubbelmarkeringen
Fina Jade ( som är mamma till Frank som jag lånat i våras)
  

RSS 2.0