Vattendirigeringar o markering

Idag har vi varit och tränat långa vattendirigeringar och markeringar. Det blev MYCKET simning idag och bägge var kanonduktiga! Kelly har verkligen vuxit och blivit stabil o säker att ta tecken i vatten..även på mycket långt avstånd. Känns tryggt inför jaktproven. Cosy går oxå bra men har en förmåga att ibland jaga upp sej..när det inte går som hon tänkt och chansar gärna istället för att TITTA vilket tecken jag visar. Ett par härliga timmar hade vi vid sjön. Lurade med mamma så jag slapp åka själv utifall jag skulle gå ner mej ;)

Fick avbryta uppdateringen av bloggen eftersom ett åskoväder brakade löst !...det kom en hel del regn oxå vilket verkligen behövs!
En liten uppdatering jag glömde..Nu är 8 stycken av Kellys 9 valpar röntgade och alla fria både på höfter o armbågar.
Det känns väldigt skönt! Så nu håller vi tummarna att även den 9:onde är fri.
Duktiga Kelly som lämnar så friska o duktiga valpar!


nedan lite foton från dagens träning

Kelly var helt vild idag!

Cosy var oxå lite galen....av glädje!

Cosy har landat..i vattnet!

Kelly på väg mot bollen..
Mer foton finns snart att se på Picasa webalbum under vattenträning
http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1

Simning simning o liite lydnadsträning

Ja så har våra dagar sett ut nu i värmen ;) har ökat på simningen efter hand och idag simmade sessorna ca 35 minuter ,med en liten paus på ett par minuter högst efter en kvart.
Lydnadsträningen består i fritt följ och sedan "gå sakta" på framåtsändandet för Cosys del. Gjorde även ett par inkallningar från framåtsändandet som oxå gick bra.
Kelly fick lite träning på fritt följ, inkallning och sedan fjärrdirigering, som gick bra.
Ska försöka ta mej till klubben för mer träning närmaste dagarna..om jag bara orkar i värmen ;)

Har nu anmält Kelly till några jaktprov i augusti o september så nu är det bara att vänta o se om vi kommer med :)

 En som startat upp jaktprovssäsongen med en rivstart är Eva E som i helgen tog första pris med bägge sina duktiga pojkar! Tigger i elitklass och lillponken Arrow i nybörjarklass!!
Stort GRATTIS säger vi!!


 


Eva o Tigger augusti 2007

Värmerekord..

Puu vilken värme! Termometern visar på drygt 31grader i skuggan!! Måste vara värmerekord!
Stackars hundar som startar på jaktprov o  lydnadstävlingar i helgen!
 Vi tar det lugnt till kvällen då vi åker ut o simmar igen!..Idag tror jag till o med jag hoppar i ;)


Badbrudar :))

Lägger in lite foton från gårdagens simträning på badbrudarna :)) Härligt att bada i den här värmen.Det är drygt 28 grader här i skuggan ;)


Cosy


Kelly

Kelly sitter o väntar på sin tur och Cosy är på väg in..o jag har slagit ut en ny boll :))


SM uppladdningen börjar..

Nu startar vi upp träningen inför bruks SM så smått .) Ujijuj bara en månad kvar! Var på EBK idag och tränade "sakta gå" i framåtsändandet,fria följet och sist tränades skall. Det gick bra! Hon ser så himla häftig ut när hon går sakta med full koncentration med blicken stadigt framåt o lyssnar med öronen bakåt ;) Efteråt blev det lite simträning med chuck-it som vi ska öka på vartefter. Kelly var oxå med och simmade så klart! Det går ju inte att motionera så mycket annars i den här värmeböljan..iallafall inte på dagtid....men nu senare ikväll ska vi ta en långpromenad : )

Ha det gott!


Uppåt igen ;))

Idag åkte vi iväg för en heldagsträning och trevligt umgänge. Det har blivit lite av en tradition att göra den här resan en gång om året som uppladdning inför höstens jaktprov.Med full packning i bilen..dummys matsäck med kaffe och korv plus engångsgrillar...hihi mycket grejer blir det när man ska iväg..tror jag alltid lyckas ha mest packning ;)) Började naturligtvis med en kopp kaffe o lite planering när vi var framme och sedan körde vi igång. Det kastades långa markeringar i vatten där hundarna fick gå över ett par små  öar på väg till dummyn,som ibland hamnade på en ö längre bort eller i vattnet bakom.Kastarde även en lång markering på tung myrmark där det var stora "pölar" med vatten emellan oxå. Sök i myrmark o dirigering hann vi oxå med. Är jättenöjd med Kelly idag som verkligen var duktig :))..Min lilla pussgurka :) ..vilken skillnad mot förra träningen när "ingenting" fungerade kändes det som.... då var hon billig kan jag säga :) ..Idag..är hon inte till salu för alla pengar i världen !! Extra kul  var att samtliga hundar var duktiga idag :))
Ohh vad roligt vi hade! Stort Tack till alla som var med!! Ser redan fram emot nästa år!

Kelly kommer in med markering från myren.



"Skitträning"

Precis så blev det i går....;(  Det som skulle blivit en härlig träningsdag....blev bara skit rent ut sagt..., Visserligen hade vi trevligt som vanligt tillsammans och åt smörgåstårta..men vid själva träningen av hundarna var det inte mycket dom fungerade idag.  Vi gick på en walk up och  sköt  o kastade markeringar och skickade på olika dirigeringar. Kelly klarade de lite kortare markeringarna bra men när vi sköt med apportkastaren långt  ut i den tuviga ojämna terrängen blev det bara kaos. helt otroligt hur fel det kan bli?? lyckades iallafall avsluta positivt med en bra dirigering :)..annars var det inte många guldkorn på gårdagens träning . men så kan det vara ibland och det är väl det som gör en lycklig i hela kroppen dom dagar allt bara fungerar ;))...bra ändå ..kanske? att bli påmind att det är levande varelser och inga maskiner vi håller på med.
Idag har vi återgått till att plocka hallon igen :) vilket var helt problemfritt ;))

Trevlig Helg!

Sök och blåbärsplockning

Idag på eftermiddagen åkte vi ut i skogen (mor o jag o hundarna) och plockade blåbär och la ett stort sök åt Kelly.
La ut 9 dummys på sök och Kelly jobbade bra. När hon var ute och sökte efter den 6:e så kallade jag in henne och kastade en markering åt andra hållet. Detta för att jag märkt att hon inte riktigt vill lyssna på inkallningssignalen när hon jobbar självständigt...hon är såå envis och ska prompt ha med sej något in. Därför kastar jag en markering så hon ska förknippa det med något positivt fast hon blir avbruten. Därerfter får hon fortsätta att jobba på söket igen. När det var en dummy kvar så satte jag henne och gick ut och kastade den som en markering i sökområdet ...allt för att stärka hennes självförtroende inför B-provens jobbiga sök på dummys ;) Cosy fick ta det lugnt och äta blåbär idag :)

 
Cosy poserar i nya modet och äter blåbär :)
Klicka på bilden för att visa i större format...och klicka igen för att stänga bilden..

Hallonplockning ;)

Ikväll när vi gick i skogen så  hittade jag fina hallonbuskar så jag plockade lite. Hade med mej en burk om jag skulle hitta lite blåbär men det blev hallon istället ;) hade bara Kelly med mej, för Cosy får ta det lugnt några dagar till så såret  läker ordentligt. Det ser fint ut,men jag törs inte ta några risker att hon river upp det.
Har aldrig sett att Kelly ätit hallon däremot blåbär vet jag att bägge två är galna i. Men hallon var tydligen helt ok det oxå..
Hon är för gullig!


Lag SM

Igår var det dax för Lag SM på Hvarsta gård utanför Eskilstuna.Jag hade en härlig dag med härliga lagkamrater, trevliga glada funkisar och domare!! Lite trist i sammanhanget var att jag inte kunde starta med Cosy som det var tänkt från början eftersom hon skurit sej. Nu fick Kelly hoppa in i hennes ställe och jag tycker hon klarade det riktigt bra med tanke på att det faktiskt är Cosy som fått mesta träningen inför detta. Kelly är ju inte heller precis otränad ;) men Cosy har ju en helt annan rutin när det blir svårare övningar.

Vårt lag Team MCM som består av Maria o Arraks, Camilla o Nisse o jag o Kelly lottades att starta på ruta 2.
Den rutan började med  att alla tre hundarna fick sitta o titta på en drive med skott o kast där det kastades 6 dummies. det tog några minuter och när det var klart fick två av hundarna vänta bakom ett tält medan den första fick hämta in en dirigering snett till vänster innan en av markeringarna skulle hämtas. Nisse börjar strålande med full pott 20 poäng! Arraks gör det oxå bra och får 17poäng. Så är det Kellys tur o efter ett par omdirigeringar så har hon sin dummy och även hon får 17 poäng. En bra start på dagen!

Så är det ruta nr 3 som består av två enkelmarkeringar på linje snett över ett dike o i tuvig hagmark o bitvis högt gräs.
Kelly spikar den första som kastas närmast men får dirigeras en del till nr två. Här blir det 15 poäng helt ok. Nisse får oxå 15 poäng och Arraks 17 poäng

Ruta 4 Här kastas en enkelmarkering där hundarna först ska springa nerför en backe sedan planar det ut och över ett dike och uppför en backe igen och där på backkrönet landar dummyn (med sjön en bit bakom) lite svårt för hundarna att markera. Får hjälpa Kelly litegrann så hittar hon den. Sedan är det en dirigering som ska hem snett åt andra hållet men även den i lite samma terräng med mycket ris diken o annat. men hon fixar det helt ok. och får 15 poäng. Arraks får 16 poäng o NIsse 11 poäng.
Innan det är ruta 5 så hinner vi gå ner till sjön så hundarna får svalka sej i värmen,och vi hinner fika ;)

Ruta 5 är en dubbelstation  med en walk up där hundarna får varsin dirigering och markering av varierande svårighetsgrad som kan ge 40 poäng.
Kelly är duktig och sköter sej fint på walkupen. Får ett par omdirigeringar på dirigeringen men inga problem. Sedan har hon den svåraste markeringen som går allra sist i högt gräs och diken kors o tvärs Jag och hela laget håller andan när hon försvinner bort i det höga gräset...men hon spikar den!! Ohh vilken lycka när jag ser henne snabbt komma tillbaka med dummyn i munnen!! Kelly får 36 poäng ,Nisse 31 poäng o Arraks 30 poäng.

Glada traskar vi nu bort till ruta 1 som ligger iandra änden av Biby ;) haha en bra bit att gå, men väl framme hinner vi sitta o ta det lugnt en god stund innan det är vår tur. Denna ruta består i två långa dirigeringar den ena ner mot sjön och dummyn ligger strax innan vassen med vass även till höger sista biten och den andra ca 50 meter till vänster i hagmarken. bedömningen börjar med fotgående ca 20 meter upp till startplatsen där det skjuts två skott. Så får man välja vilken man ska ta in först.
Nu är det Camilla o Nisse som startar först. han har lite problem men får in båda dirigeringarna och 8 poäng. Så är det Arraks tur och han fixar det bra o får 15 poäng. Så är det Kellys tur..som sista hund på hela dagen.. Jag väljer  att hämta den högra dirigeringen först ner mot vattnet..får lite problem o tappar henne in i vassen på höger sida, men får tillbaka henne och efter en stund hittar hon sin dummy. Så skickar jag på nr 2 men hon drar för mycket åt vänster och jag tappar henne bakom en backe..skit oxå ! med facit i handen skulle jag naturligtvis ha skickat henne mer åt höger där det var öppet och vinklat henne längre ner. Nu blev det alldeles för mycket signaler och hon gick mer eller mindre ur hand så 0:an var ett faktum :(  Trist slut på en fantastisk dag! ..och jag blir SÅ ARG på mej själv!!! grr hur klantig får man va?!

Slutsumman för Team MCM blev 263 poäng   Arraks o Maria 95 poäng, Camilla o Nisse 85 poäng och Kelly 83 poäng.
Vinnare blev Team SWE med Tomas Söderström,Fredrik Lindström o Marie Ahlgren på 310 poäng! 
2:a kom Streamgirls med Lena Westerman,Karin Thunander och Agneta Strömvall på 289 poäng!
3:a  kom The Ultimate Gang med Lena Bratsberg,Anki Andersson o Ingela Funck på 284 poäng!
Bästa hund blev Arron och Lena på 107 poäng! Fantastiskt!
Stort Grattis till er alla!!
Vi avslutade den trevliga dagen på Mc Donalds där Leffe bjöd oss!
Leffe var även fotograf och vattenbärare åt oss under dagen. Tack!


Härliga blomstertid

Måste bara lägga in lite blomfoton...även om det är en hundblogg :))
Ha en riktigt Trevlig sommar!



Vattenträning

Idag har vi varit och tränat vatten igen :)) Mycket simning blev det som är mums för konditionen! La ut bollar på långa linjetag eller dirigeringar. Tycker dom skötte sej mycket bra båda två, även om dom vid något tillfälle ville välja väg ner till vattnet...stod en bra bit upp på land  och skickade snett efter stranden som var sank myrmark. men det blev kanonbra träning.Yvonne och Alli var med och även hon gjorde lite kortare linjetag på vattnet vilket hon fixade galant! Kul! Så kastade vi lite markeringar till varann. Alli två enkelmarkeringar och Cosy o Kelly fick varsin dubbel. Cosy jätteduktig men Kelly strulade till det lite på sin andra. När dom hämtat sina markeringar så fick dom simma på några långa vattendirigeringar igen :)

Igår kväll var jag ute och cyklade en sväng med hundarna och la även långa linjetag efter vägen så det  blev  lite intervallträning igår oxå. Nu ska dom bli riktigt starka och orka med alla prov framöver ;)..och även matte ska förhoppningsvis orka med ;)



Överst Cosy och sedan Kelly på två foton.
Tyvärr kunde jag inte ta mer foton för det regnade lite till o från.

Glada Nyheter!!

Började i morse att titta på avelsdata om röntgenresultaten från Kellys valpar kommit in..det hade dom och nu är 6 valpar röntgade och alla fria både på armbågar o höfter!! Härligt!!
Så kommer posten...och ett brev från Brukshundklubben som hälsar oss välkomna till bruks SM i sök!!
Cosy har kommit med som ordinarie hund i sökhundsgruppen!!  Vilken lycka!!

Nu måste jag lägga upp en bra träningsplan så vi är så bra förberedda som vi bara kan till den 23-24 augusti då SM går av stapeln i Västerås. Jätteskönt att det är så nära så vi kan bo hemma och åka emellan till tävlingen.
Tränade sök igår och det gick INTE bra så vi har en del att fila på!...hmm inkallningen tex. Får försöka hitta tillbaka till sökformen hon hade förra året då allt bara fungerade....och framförallt så får inte jag stressa upp mej, bara för vi kom med ;)
Kelly fick jaktträna istället igår kväll. Var hemma här i skogen och tränade med Mari o hennes juveler. Började med att lägga två sök på var sida om en stig med 11 dummys på varje sida. Ena sidan med lite berg upp o ner och den andra sidan med lite sankmark och kärr även om det var väldigt torrt.Tidigare i våras kunde dom nästan simma där:o Så fick Tassa o Kelly söka i varsitt område och hämta in 4-5 dummys var,.så bröt vi och kastade en dubbelmarkering åt dom var innan vi bytte sökområde och dom fick hämta ytterligare 4-5 dummys. Kelly jätteduktig! Känns bra! Tassa o Ladda gick oxå bra :) Cosy fick sitta och titta på när dom andra sökte,men fick en dubbelmarkering innan vi gick hem som hon fixade bra :))
Trevlig Helg!



Lydnadsträning

Idag har det varit varmt ute igen..även om det inte har varit strålande sol så har det varit en konstig kvav värme. Så jag väntade till kvällen innan jag lastade in hundarna i bilen och for ner till Balsta o tränade lydnad. Började med att köra igenom Cosy i alla moment på elitlydnaden utom hoppet o vittringen. Det gick bra :)) delade upp momentet inkallning med stå o ligg (där jag tycker hon börjat slarva sista tiden) och talade om för henne att det bara är tvärstopp på ställande o läggande som gäller..annars blir det ingen pipleksak eller gris;)  Hon fattade snabbt vad som gällde :) klok hund!! Sedan slipade vi lite extra på att  INTE gena runt konerna  (alltså inte svänga själv..eller vrida huvudet innan jag vinklar på "gå runten" gick oxå fint :)) sedan fick Cosy vänta i bilen medan jag körde igenom Kelly på samma moment. Hon var duktig och gick riktigt bra. Visserligen satte hon sej en gång på ställandet i Gå runten idag oxå, men sen gick det bra. Finslipade på tekniken på fjärret lite extra. Måste få henne att vika bakåt på läggandet från stå till ligg och inte kasta sej ner...och sedan måste hon backa upp ordentligt på sitt. Gick riktigt bra :)) Nu fick Kelly vila sej i bilen medan Cosy fick ett extra pass i lite brukslydnadsmoment. Krypet..hmm bråttom bråttom..hon som kröp så sakta förut, nu ligger hon på som bara den..måste bromsa upp henne :o  Skallet provade jag en ny variant (som jag läst i en annan blogg) jag satt ner bredvid henne på huk och kommenderade henne skall ( för att hon inte ska hoppa upp med tassarna när hon startar) det fungerade bra!! det enda var att jag nästan blev döv på kuppen :oo för nu skällde hon rakt in i örat på mej!! det blir till att ha hörselskydden på nästa gång  ;) haha. Avslutade sedan med sakta gående i framåtsänandet...och då menar jag SAKTA.. långsam skritt. Gick riktigt bra det oxå! Ska köra så här ett tag innan jag lägger ihop hela momentet igen så får vi se hur det fungerar.

En gammal bild som Sofia Larsson tagit när vi tränar kryp från 2006

Disciplinerade hundar:)

Ikväll när vi var ute och tränade markeringar o dirigeringar med tennisracket och bollar här hemma på gärdet ...Kommer ett gäng utländska  "ungdomar"  varav två släpandes efter ett par pitbull liknande hundar...Ojojoj känner hur jag själv stelnar till då jag har en stor respekt för dessa raser ;( dessutom brukar ju inte killarna ha någon större koll heller utan tycker deras hundar är tuffa när dom gör utfall ;(.När jag ser att dom är på väg åt  vårt håll så sätter jag mina hundar bakom mej..utifall dom inte skulle orka hålla i dom eller få för sej att släppa fram dom :o Nu går det bra och deras hundar visar ingen aggressivitet utan dom stretar förbi..och killarna blir mäkta imponerade att jag hade sådana disciplinerade hundar och undrar hur i hela världen jag fått sån pli på dom?? Frågan sen blir..har dom fått mycket stryk??? Jag svarar med ett leende och visar upp en tennisboll och en näve godis jag hade i fickan. och säger att det är bara att träna ; )) Ni skulle sett deras min!! Dom fortsätter en bit bort där dom sätter sej med sina hundar och tittar på när vi fortsätter träna.  Kan ju alltid hoppas att dom fick lite att tänka på och börja belöna o aktivera sina hundar lite mer. Ofta är det ju faktiskt inte hundarna det är fel på. Träningen då..njaa den gick väl i i ärligehts namn inte bra..men motion fick dom så det räckte gott o väl. Det blir chuck-it nästa gång jag tränar själv igen :)


RSS 2.0