Praktiskt jaktprov

I lördags den 14/9 gick Rhea praktiskt jaktprov. Hade egentligen tänkt anmäla henne till KKL men sen när hon tog sin andra elitetta så fick det bli praktiskt istället. Lite nervöst var det att gå under bedömning en hel dag. Annorlunda än att apportera som man själv vill. Men hon skötte sej fint och var tyst och lugn, markerade bra och lydde fint på dirigeringar och jobbade bara bättre o bättre vartefter dagen gick :-) Visade också på fin stadga när det föll vilt bara ett par meter ifrån oss. Den första  var död så den hämtade jag själv. Den andra som föll på näst sista såten var skammad och reste sej och gick iväg snett bakom oss.. ojoj men Rhea var lugn och en annan hund skickades förbi oss att apportera den. Phuu duktiga lilla skrutten! Sedan fick avsluta med ett tätt vassök och hon röjde på bra och kom in med vilt. Så hon blev GODKÄND! Det blev även den andra hunden "Skype" Kullaholms Riddar Kato med matte Marie Danielsson. Stort GRATTIS till Skype som nu blev SJCH!
 
 

Alfta resa

 
Härliga hösten är här med alla jakter och jaktprov. Lördagen den 31 aug åkte Anki och jag uppåt Dalarna till jaktprovet i Alfta. Hyrde en liten campingstuga så vi kunde åka upp dagen innan provet och ta det lugnt. En resa på drygt 4 timmar. Det var ett roligt prov lite annorlunda än vanliga B-prov. Ett riktigt skådespeleri med härliga funktionärer och skyttar. Det var två domare och hundarna delades upp i två grupper. I min grupp  gick vi 4 hundar och den andra var det 3. Började med en drive på strandängen med olika markeringar och dirigeringar. Vi gick hela tiden med i linjen men fick koppla hundarna växelvis och två hundar gick under bedömning hela tiden. När detta var klart förflyttade vi oss till skogsmark där vi jagade "rapphöns" med spaniel. En "låtsas" spaniel kallad Blixten som for fram och var allmänt olydig i marken..och husse ropade på honom hela tiden. Man gick med ett leende på läpparna hela tiden och Rhea tyckte det var mycket spännande. När den jakten var klar bröt vi en stund för lite fika´. Sen förflyttade vi oss ytterligare där vi fortsatte att stå på linje och det kastades markeringar ut i vattnet bakom en tjock vass, ( där härjade gäddan Berit och stötte upp fåglarna)där de hundar som inte var färdiga med sina markeringar fick sina. Rhea behövde inte ta någon här utan fick börja med söket. Där vi skickade varannan gång och alla 4 hundarna stod på linje och var med. Precis bredvid hade andra gänget sitt sök. Blev lite störningar från båda håll med visselsignaler när hundarna gick utanför området tyvärr. Men Rhea stördes ändå inte nämnvärt utan fortsatte sen jobba igen. Hela provet tog ca 3,5 timme. Är jättenöjd med Rheas jobb och att hon höll ihop hela provet för mycket skott blev det ;-) Så Rhea belönades med ett 1:a pris av domare Reine.
Sweet och Anki startade i eftermiddagsgruppen och skötte sej bra i elitdebuten och fick ett 2:a pris. Det var ett roligt prov så stort tack till provledning o alla funkisar o domare för en härlig dag med många skratt :-)
Nöjda efter vårt andra 1:a pris i elitklass
Anki o Sweet
på väg till start
Fikapaus
sökområdet
Prisutdelning

RSS 2.0