Gott Nytt År!

Ett fantastiskt  "hundår" är snart slut. Här kommer en en "liten" sammanfattning:

Året började med att Kelly fick en fin kull på 9 valpar hos sin uppfödare Anki. (Eftersom jag är fodervärd) senare på året tog hon sin andra 1:a i öppenklass på jaktprov och tog därmed steget upp i elitklass. Provade även en elitklass start men det provet var för svårt med hårda vindar och ett svårt vasssök på dummy så det blev en 0:a. Senare i höst blev hon även godkänd på KKL A-prov. Debuterade på elitlydnaden med ett 3:e pris.

Cosy tävlade på lydnads SM och skötte sej bra även om det inte räckte till final. I augusti blev hon SJCH med 1 HP i Hofors. Gjorde en elitstart till och fick ytterligare en 1:a. På brukssidan vann hon elitsök o fick cert på 603,5 poäng i september. Startade 4 gånger under året med 1 cert o 2 med certpoäng som resultat. Står med på kvallistan till lydnads SM med sina 296,33 poäng o en för nuvarande 31 plats av 60 inkvalade. Är även med på kvallistan till SM i sök på 589,25 på en 11:e plats av 14 inkvalade. Så här måste vi försöka höja nästa år för att ha chansen att få vara med :) Glömde att hon blev Länsmästare i lydnad oxå :)) 
 
Stort TACK till ALLA fantastiska träningskompisar som gjort detta möjligt!!!


Efter ett långt träningsuppehåll var vi  idag ute på årets sista träning!..Det var "Nyköpingssök"..(förutom vassen då) för det var ett STORT sök där hundarna jobbade växelvis i ca 1,5-2 timmar.(Hmm.. tänkte att dom ska vara riktigt trötta ikväll-natt då fyrverkerierna är som värst) Dom skötte sej bra men det var tungt på slutet... gav dom lite hjälp med att gå ut en runda och lyfta lite på bollar o dummyn (utom synhåll för hundarna)som var kvar i slutet..vilket gav en nytändning hos hundarna.Lite foton här och mer på webgalleriet på hemsidan.
  här en länk till webgalleriet     http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1

GOTT NYTT ÅR!!

Vem gömmer sej bakom trädet?....en ledtråd....

Cosy o Kelly, Cosy, Kelly, och sista bilden Kelly igen.

Jimmy flyttar...

I bloggen brukar jag bara skriva om hundarna...  men nu gör jag ett undantag, så här i juletider o allt! 
Så var julen över. Vi hade en lugn och skön jul med god mat och många julklappar. Jag fick bland annat radioapparater att använda på söket som jag önskat mej..Jättebra :))..och doftljus,badlakan, och fina ramar att sätta in Cosys två chamionattavlavlor i som ligger i lådan:)). Tack!! Hundarna har tagit helgen med ro även om det inte har blivit någon aktivering för dom alls. Dom anpassar sej väldigt snabbt och är nöjda med livet ändå.
Nedan lite foton från julafton :))


Efter julen så blev det full fart med flyttning då Jimmy flyttar hemifrån. Så i fredags fick han hämta nyckeln till sin lägenhet och så blev det till att fixa och köra grejer ;)) Det kommer bli så fint så när det är klart! Han har beställt nya möbler från Ikea så då blir det Kanon!  Jättekul för honom med egen lya..men jag känner redan hur TOMT det blev ..... Nu är min lägenhet plötsligt riktigt stor....
Så här ser hans lägenhet ut nu..så här glad är han att flytta  :))


God Jul!

En riktigt God Jul önskar vi er alla! Själva firar vi jul med familjen och bara tar det lugnt! Hundarna får vila från all träning "nästan"..matte är ju ganska klantig och lyckas nästan alltid "tappa" vantar och en del annat på promenaderna ;)...hmm och ibland kommer hon inte på det förrän vi hunnit långt bort eller gått runt hela hästhagen ;) Så ha nu en riktigt skön helg och njut av god mat och umgås med nära och kära!
Tack alla vänner för alla fina julkort vi fått!
Julkramar från oss!


Julkorts fotografering?

Igår  när vi skulle gå på vår vanliga skogspromenad...fick jag för mej att ta med kameran o tomteluvor och försöka knäppa lite julkort!  hehe så här blev resultatet :))... kampen om att få till det perfekta julkortet fortsätter...


hehe,inte lätt att få bägge sitta still och luvorna att sitta kvar :)) ...på sista bilden tycker nog bägge två att det är nog ;)
                 

Stockholms helg o Hund 2007

Vi har haft en kanontrevlig helg i Stockholm!  Mari och jag åkte upp redan på lördag eftermiddag för att umgås med goa vänner.:))  Skönt att sedan inte behöva åka så långt då Maria och jag hade samling redan 7.45 för lydnaden. (Vi fick ändå gå upp 5.15...tänk om man haft över en timmes resa oxå.. ) När vi kom fram så fick vi se på anslagstavlan att Cosy lottats till startnummer 1!! Huvva inte nån hit i detta hårda motstånd!  men det var ändå skönare att starta tidigt än sent. Det var en del strykningar men det var närmare 40 hundar som kom till start. Cosy var berörd av golvet utanför lydnadsringen,men väl inne på nålmattorna så gick det bra.(fast det var halt där oxå) jag är jättenöjd med Cosy som var PIGG o GLAD! Visst hade hon lite missar här o där men det viktigaste var att hon inte tyckte det var otäckt och var påverkad av miljön och stojjet runt omkring. Tyvärr missade vi 1:a priset med en ynka poäng. Vi fick ihop 254,5 poäng (fick 253p i resultatlistan men det var felräknat)..och blev placerade nånstans i mitten på 16-17 plats. Arraks tyckte väl inte det var nån höjdare på de hala mattorna,men det var jättebra träning för honom. Får han bara mer rutin så kommer det att gå bra ;)
Stort Grattis till Lillemor o Krollie som vann lydnaden idag på 291 poäng!
Mari o Tassa, Eva o Tigger o Sverker o Fritte hade jaktuppvisning i A-hallen och dom skötte sej strålande alla tre. 
Efteråt gick vi och shoppade lite nya leksaker mm
 

Retrievergänget från jaktuppvisningen på Mässan o Arraks o Cosy från höger, Sedan Tassa i eget majestät :)

Ömsom vin ömsom vatten ;)

Idag har vi varit i Ludvika eller rättare sagt i Smedjebacken och tävlat lydnad..Cosy o jag. Det var en jättefin inomhushall med konstgräs.Det var en bra planerad tävling med bra tävlingsledare o domare och övriga funktionärer. Lite konstigt blev det för hundarna då man klev rakt in i hallen utifrån snöstormen utan att ha möjlighet  att känna på underlaget eller värma upp...men jättenyttig träning! Dessutom var det mycket störning på gruppmomenten när klass 1 tävlade på planen bredvid. Cosy var duktig och fick fullt på både sitt i grupp o platsliggningen. Grrupp A som hade samling kl 8.00 fick börja med fritt följ,Gå runten o inkallning och först när alla kört det så fortsatte man med resterande moment. Vi i grupp B fick börja med rutan,apportering med dirigering,Hopp-apport,vittringsprov och fjärr,sedan en paus innan vi började med fritt följ,Gå runten  och sist inkallning med stå o ligg. Tycker det är jättekul med lite andra upplägg än det vanliga. Cosy var nog liite väl speedad när det började med rutan.fick dirigera om och hade dk på ligg,men sedan satte hon sej upp och "nollan" var ett faktum. Trist start! Apportering med dirigering ok (H) betyg 9 Hopp apport BRA! betyg 10 Vittringsprov.tappar betyg 6,5 Fjärr kanon! 10 Därefter ut och belöna och vila en stund innan det var dax för fortsättningen. Nästa avdelning började med fritt följ..gick ok ojämn position o halter? betyg 8,5 Gå runten. Missar sitt och startar före betyg 5,5 och sedan sista momentet inkallning med stå o ligg som gick kanon! betyg 10.
Så man kan summera att det var tre dåliga moment, 5 st 10:or en 9:a och en 8,5. Kom sist av 7 startande på 248,5 poäng. Är ändå nöjd med Cosys insats. Pigg o glad och rätt attityd!  haha om inte om fanns kunde det blivit BRA!
Men vi hade en härlig dag med trevligt sällskap och nyttig träning!

RSS 2.0