Tomorrows VP

Idag är en trist och regnig dag!..men vad gör det..när posten kom med ett brev från labradorklubben :)) Det visade sej att Cosy vunnit Tomorrows VP för andra året i rad. Detta är ett pris till bästa allroundmeriterade labrador där man får räkna två resultat från varje gren. Cosy hade poäng i tre grenar.jakt,bruks o lydnad.  Läs mer om det på Labbeklubbens hemsida under "Klubben "o "utmärkelser" http://www.labradorklubben.se/  Jättekul!  Tack alla träningskompisar som hjälpt oss att vinna det här priset! Ni är GULD värda!
Nedan en bild på Cosy 3 månader gammal




Lydnadstävling

Yes! Idag har vi tävlat lydnad i Södertälje.Närmare bestämt i Viksbergs ridhus. Det var Pudelklubben som arrangerade tävlingen. 22 hundar var anmälda i elitklass från början så vi blev indelade i två grupper.Mari o Tassa o jag o Cosy var i grupp A med samling kl.12,grupp B hade samling kl 14.30.Men det var försenat och vi kom säkert inte igång förrän ca 13-13.30. 9 hundar kom till start i grupp A och vi blev lottade till startnummer 1! Fast jag tycker det är helt ok att få spiken,och särskilt som nu när gruppmomenten är delade i två grupper så har man gott om tid att värma upp. Maria var snäll och kommenderade lite fritt följ på upvärmningen.Tusen Tack för hjälpen! Nu gick hon helt ok på ff trots att hon var HET!
Här kommer dagens betyg:
Sitt i grupp 10
Platsliggning 10
Fritt Följ   9
"Gå runten"  8,5
Inkallning med stå o ligg   9,5
Rutan   10
Apportering med dirigering  (V)  10
Hopp Apport  9
Fjärr  8
Slutpoäng  296,5 poäng o Klassvinst  Nu höjde vi medelpoängen till 301,5 till SM!  Skönt!
Är jättenöjd med Cosy idag! Det är en såå härlig känsla när hon är på tå men ändå håller ihop...trots att vi faktiskt knappt tränat alls på en  månad. Hon är en pärla!!!

Tyvärr var inte Tassa på lydnadshumör idag...synd ..då hon bara har ett 1:a pris kvar till Championatet! Vi vet att hon kan.
Maria o Arraks gjorde en fin tävling i grupp B och kom 3:a på 277 poäng. Stort Grattis till er!!
Grattis även till Anders o Blacky som nu är tillbaks efter skada o vann grupp B på 296 poäng! Härligt att se!!

Så här trött var Cosy efter lydnadstävlingen

Hemsideflytt mm..

Just nu ligger min hemsida på spray nere på grund av flytt :( därefter kommer det bli en del ändringar , så jag hoppas att kunna lägga ut min nya sida som jag jobbar på så småningom.Under tiden kommer jag att försöka blogga här desto flitigare och lägga in foton på webgalleriet. Emma har varit hemma ett par dagar så vi har kunnat umgås. Alltid lika trevligt att ha "barnen" hemma. Vi hann med att hälsa på Jimmy i nya lägenheten en snabbis igår innan han skulle börja jobba (jobbade natt ) Sedan var vi härhemma och bara myste med lite ost o kex och lite gott vin till "Lets Dance" Så på hundfronten har det varit lugnt. Ska bara ut och träna fritt följ på eftermiddan, och kanske nån inkallning,,,,sen är vi klara för tävlingen i morron.

Lite foton på myshunden Kelly :)) den hunden kan konsten att njuta!


TREVLIG HELG!


Uppdatering kl 17.00
Nu har vi varit ute på en skogspromenad på eftermiddan. Hundarna fick träna lite uppletande ,vilket var mycket uppskattat. La ut två bollar,två handskar och ett kort koppel. Cosy fick börja o hämta två saker.Sedan fick Kelly hämta två o därefter Cosy det sista som var kopplet som låg lite knepigt till. Men hon jobbade bra o effektivt så även det kom in snabbt. Så på hemvägen stannade vi till på fotbollsplanen och tränade några lydnadsmoment.Kelly först med momenten fritt följ,"gå runten",inkallning m stå o ligg och avslutningsvis vittringen. Sedan var det Cosys tur. Började med ett långt fritt följ Hon var HET men lugnade sej vartefter.Inkallning med stå o ligg, och sedan avslutningsvis vittringen.Det gick bra och bägge var duktiga  ;))

Vill oxå passa på att GRATTA Lena o Gubben som vann sin grupp på lydnaden i Ludvika idag!
274 poäng trots en 0:a på hoppet. Kanonbra jobbat!

Lydnadsträning

Igår eftermiddag tränade vi vårt första lydnadspass sedan mitten av december.Ojojoj behöver jag säga att det var två överlyckliga hundar som nästan höll på att krypa ur skinnet av glädje :)) Man blir GLAD ända in i själen bara av att titta på dom :) I ärlighetens namn ska jag säga att det blev en del slarvfel (vilket är helt normalt efter ett så långt uppehåll) men ändå är jag helt nöjd med dom moment vi gjorde.Vi körde inte igenom hela programmet utan kanske hälften. Nu är vi iallafall motiverade att ta upp träningen igen allihop. Ska dela upp och träna lite moment lite då o då som vi gjort förut så får vi se var det slutar....We are back!!

Fina fisken ;)

Familjen har uttökats med ett par nya varelser...jag har skaffat två nya fiskar! Dom har inga namn än, vi  ska väl komma på namn så småningom....hoppas dom här överlever i min vård.  ;) Det är faktiskt riktigt rogivande o sitta o titta när dom simmar omkring. Det är två slöjstjärtar..en svart och en  orange o vitfärgad.
                                    

Hoppträning

Nu har vi tränat hopp över fårstängsel :)  man fck verkligen se lite olika hoppstilar och Kelly och Tassa klarade även den bedriften att springa igenom...hur nu det kan gå till...men men vi såg att det gick..gäller bara sträcka ut sej ordentligt så man blir rilktigt lång o smal :o. men det blev även en del fina hopp. Tog en hel del foton men det var väldigt svårt att lyckas knäppa i rätt ögonblick,det blev antingen för tidigt ,för sent eller suddigt..hmm
Här kommer iallafall några exempel fast inte kvaliten är den bästa.....snart..kanske imorgon..tror att servern har somnat för det fungerar inte att lägga in foton nu.... så ni får vara nyfikna ett tag till ;)

Uppdaterat lördag..nu fastnade bilderna :)
Cosy på bilderna i mitten o Kelly på sidorna :)


Skogspromenader o lite foton

Har fotat lite när vi var på promenad när hundarna springer omkring o leker . Tänk då var det iallafall lite snö,men nu är det knappt nånting kvar :( Det var så kul att se att Kelly o Smilla (Kellys valp) kände igen varann fast dom inte träffats sedan hon var 8 veckor och nu är hon drygt 8 månader. Smilla såg upp till Kelly och sprang efter henne hela tiden med en dyrkande blick :) Kelly var lite kort emot henne först men sedan lekte dom o jagade varann o hade jätteskoj :)  Två första bilderna är på fina "Smilla"

Trevlig Helg!

Nytt År!

Vi startar det nya året lugnt och har inte anmält till någon  tävling än. Har för närvarande ingen träningsinspiration heller utan vi ägnar oss åt lite skogspromenader och gos istället. Ska iallafall försöka åka med o titta o heja på kompisar som ska tävla i slutet på januari. Misstänker att jag kommer att bli "lite" tävlingssugen då ;)

Ha det gott!

RSS 2.0