Löpartjejen Emma :-)

 
Det här är egentligen en hundblogg men jag måste bara göra ett undantag ;-)
I lördags var vi och hejade på Emma som sprang kvartsmaran Å-loppet i Eskilstuna! Tror det var närmare 3500 som kom till start och Emma placerade sej på 622 plats och på placering 85 av damerna! Vilken feststämning  det var!! Emma gjorde ett kanonlopp på fina tiden 53:28 och 10 km på fina 50:55. Stort GRATTIS!!
En glad dotter har gått i mål!
 
 
Topptrion!

Lite blandad vattenträning och bad

 
En liten bildbomb  som får tala för sej :-)
Rhea har fått en ny dummy som jag köpte åt henne på unghunds derbyt..bara för hon är så söt :-)
Full fart!
Rhea

Goa Kelly

Kelly o Rhea

Kelly
Teamwork
kelly
Teamwork igen

Rhea på väg ut
Mina sötnötar
 

Unghundsderbyt 2014

Lördagen den 7/6 gick Unghundsderbyt av stapeln i Humletorp i Värmland. Vid fredag lunch bar det av, Anki o jag o Frank o Kim. Anders var snäll och tog hand om mina hundar som installerades på pensionatet på Kolstugan där dom trivs förträffligt. Stannade en gång på vägen utanför Örebro vid Lekhyttan och åt lunch och rastade hundarna. Här mötte vi upp Maria o Leffe och gjorde sedan sällskap till Humletorp. Väl framme där så blev det lite tumultartat då det visade sej vara dubbelbokat i stugorna. Men till slut ordnade det sej då Anki o jag fick bo hos Anneli, Maggan o Cina, och Maria, Leffe Claire o Niklas fick ett 4 bädds rum. Phuu det var lite svettigt ett tag då vi trodde vi skulle få sova i bilen. Stämningen var dock snart på topp igen och vi festade med räkor, jordgubbar och lite annat smått o gott plus gott dricka till. Tävlingsdagen hade vi sen starttid kl.10.30,då det var två samlingar så vi kunde ta det lugnt. Vi började på ruta 2. Där det var en markering i skogen uppför en backe där skytten stod halvvägs mellan hund o kastare. Frank skötte sej fint och fick 18 p. Nästa ruta var en markering uppför en bergskant där dummyn kom bakom kanten. Tror Frank missade markeringen helt så det blev princip ett sök av det innan den kom in. 12 p. Ruta 4 Var först en transport med fotgående därefter kastades en markering i gles skog. Duktig liten Frank som fick full pott . 20p Ruta 5 var en markering i en ravin där skytten stod halvvägs ut.  Frank gick ut fint i linje , men fick leta lite innan han hittade den, sen på hemvägen så försökte han lämna av dummyn till skytten ..haha han i princip tryckte upp dummyn och kunde inte förstå att han inte ville ha den ;-) fick kalla in så där rök en del poäng . fick 16p. Vår sista ruta var ruta 1 en vatten ruta där man stod ca 20 meter upp i en slänt och dummyn kastades i kanten på andra sidan vattnet. Frank går fint rakt ut i linje och hittar dummyn snabbt, tittar sej lite omkring så jag visslar inkallning så han inte ska försöka springa runt. så simmar han tillbaka men lägger ner dummyn vid skytten o skakar sej, jag visslar och han tar upp den o kommer o lämnar i hand. 12 p Summan blev 78 poäng vilket är ett 1 :a pris. Är jättenöjd över hans jobb hela dagen och att han höll ihop. Hamnade på 80:e plats av 136 hundar vilket är jättebra av en 10 månaders unghund! Gulle Frank!  Syrrorna var även dom duktiga och Vida fick hela 84 poäng. Stort Grattis Claire för en strålande debut! Kim var duktig men hade otur och nollade en ruta och tappade mycket poäng. Även Rosie o Leffe åkte på en oturlig nolla men Maria o Diesel fick ihop fina 88 poäng. En "sjörövare" gick till final Anneli och hennes "Star" som sedan gjorde fina apporteringar både i semi och final och hamnade på en fin 3:e plats. Stort Grattis!
Stort Tack SSRK/Värmland med Kicki Pilenås o Cathrine Johansson i spetsen.för en härlig dag med roliga och utslagsgivande rutor!
Laddade kullsyskon.Vida, Frank o Kim
Frank vilar mellan rutorna

Några av sjörövarna vid samlingen
Uppladdning kvällen innan :-)
Anne-Li och Star i semifinalen
Anne-Li och Star i finalen som var en fingerad rapphönsjakt
Vackra final marken
 

Agria Swedish Game Fair Cup Individuella WT

Tillbaka till Tullgarn för att tävla individuellt. Lika trevligt och välorganiserat idag som i torsdags. Vädret var dessutom helt ok, visst kom det några regndroppar men mestadels sken solen. Tycker vittringsförhållandena verkade bättre idag också då det inte alls var så stark vind som i torsdags heller. Jag lottade startnummer 30 och fick börja på ruta 3 som var en dubbelmarkering. Bra och distinkt jobb som gav 20 poäng. En härlig start! Sen vidare till ruta 4 som var 2 dirigeringar på linje. Helt ok jobb med några signaler som hon lydde fint och apporterna kom snabbt in. Här blev det 15 poäng. Sen var det ruta 5  En markering och en dirigering till samma område med hinder. Här blev det dock tvärstopp och Rhea ville inte hoppa. Var beredd på det då jag vet att hon är rädd för att hoppa då hon krasch landat ett par gånger tidigare och har en väldig respekt för hinder. Min lilla skrutthund <3 Så här blev det tyvärr 0 och 20 poäng bort. Synd. Fortsatte sen till ruta 1 där det var en markering som först skulle hämtas, därefter ett skott och samma markering igen, men istället skulle  vi skicka på en dirigering. Gick lite långt på markeringen, ett stopp och tillbaka och dummyn kom snabbt in. Gjorde sen en strålande dirigering.  Så här blev det 17 poäng. Så satt vi en stund  och fikade och Rhea fick en liten lunchlåda innan det var dags för sista rutan nr 2. Det var en walk up med 4 hundar som fick varsin markering och dirigering. Rhea skötte sej fint och fick 38 poäng.(i alla fall enligt resultat tavlan, men på hemsidan står det 36 så jag vet inte vilket som är rätt) Så sammanlagt fick hon ihop 88-90 poäng med en nollad ruta vilket är jättebra! Mitt duktiga lilla hjärtegryn :-) Så vi hamnade mellan placering 12-15 av 69 hundar. 5 hundar togs ut till final och dom hade poäng mellan 100-105.
Stort Grattis till Harriet och "Rulle" Andvikens Skumbanan som tog hem segern!
2:a Ringlets Fawn
3:a  Korpklons Frett
4:a Viltvårdarns Puma
5:a Djurbergas Aria
Väntan på ruta 4
Vacker utsikt från ruta 4
Ödes rutan nr 5 ;-)
Rhea väntar
Ruta 1
Ruta 2 walk up
Vinnaren Harriet o Rulle
Placerade från höger 2:an Ringlets Fawn,3:a Korpklons Frett,4:a Viltvårdarns Puma,5:a Djurbergas Aria
Finalområdet
 
 

RSS 2.0