Lydnadstävling på Västerås Bk

Idag tävlade Cosy lydnad i Västerås. Det var genrep inför SM om knappt 2 veckor. Ojj vad tiden går snabbt! Det var ganska så varmt ,så jag duschade av henne en stund innan vi skulle in och köra vårt program. Tycker hon gick helt ok i värmen. Hon hade en bra attityd och var glad som vanligt ;) Dock blev inte slutsumman något att skryta med då jag tog tillfället i akt att säga åt henne då hon slarvade i något avslut och sedan när hon inte la sej på "gå runten" .
Nu ska vi träna på hårt i veckan som kommer för att sedan vila sista veckan.
Vi kom 2:a på 263 poäng. Stort Grattis till Agneta och Razzel som vann på 285 poäng!
Passade på att träna lite snabbt med Kelly efter tävlingen,och det kändes bra.Tränade lite fritt följ,inkallningen,rutan och hopp apporten.

Genomkörare till SM

Idag på eftermiddagen träffade jag Katarina, Lena o Meril och så körde vi igenom lydnadsmomenten i SM ordningen. Är riktigt nöjd med Cosy som var pigg och glad och kändes riktigt bra :)) Började med gruppmomenten och sitt i grupp gick bra. Hon hade suttit helt stilla. Platsliggningen gick oxå bra utom ett dk på uppsittet..hmm. Fria följet kändes ok även om hon var het,men det positiva var att hon satte sej snabbt och rakt i halterna. Hon har en härlig attityd och det var extra roligt att avsluten på apporteringarna var bättre idag.. Så med andra ord lönar det sej att träna ;) Ska fortsätta med den träningen så får vi se om vi får till det riktigt bra så småningom. Tack tjejer för hjälpen med kommendering! Det är guld värt!
Efteråt körde jag igenom Kelly och även hon går bättre o bättre. Även hon var pigg o glad så det känns verkligen inspirerande att träna. Det enda momentet hon var lite osäker på idag var rutan,,har inte det där riktiga draget dit. Ska backa i träningen här så tror jag det kommer.

Lite blandat..

Först lite resultat från Highclere i England. I år blev det Wales som vann. Sverige slutade på en 7:plats. Bra kämpat.
Top Dog i år blev en golden från Tyskland.

http://www.all-about-retriever.de/text/Highclere_2009.pdf

Jag har varit på Rosöga och pussat på Laddas valpar igen..nu börjar det hända saker i valplådan. Dom är så härliga! Kunde inte låta bli att knäppa lite foton förståss..;)










Ladda ligger på sin tron och kollar läget..

Annars tränar jag på och SM i lydnad närmar sej med stormsteg.bara 2,5 vecka kvar.I veckan som gått har jag lagt fokus på träningen på avsluten i apporteringarna och jag tycker det gått riktigt bra. Vi jobbar vidare ;) Formen i övrigt verkar god;) Kelly tränar oxå på i både lydnaden och sedan lite apporteringsträning med markeringar o dirigering.Hon är duktig.

Sist så har jag fått mer foton på Rock-kullen.. Tack snälla ni som skickar fina bilder!
Klicka för att se större format..

Först Ella som har munnen full med gräs..eller nåt.. och sedan en träsko :))
Casper apporterar en kråka..inte lätt när den är lika stor som en själv :)) och så badar Casper .
Sist Sweet som sitter fint och funderar :))

Kort rapport från Highclere

Enligt SMS från Lena i England kommer här lite poäng från tävlingen idag på "Skinners" Highclere Castle efter 8 stationer. Det framgår inte vilken placering Sverige ligger på efter 1:a dagen.

Arron- 135 poäng
Chickan - 144 poäng
Choice - 126 poäng
Tanni - 145 poäng

Bra jobbat tjejer!
Heja Heja!!


..o så Jamie Bettinson (Wales) 150 poäng o Anette Clarke 144 poäng.


Lite mer info på länkarna nedan..

http://www.countrymanfairs.co.uk/highclere/index_highclere.html
http://www.aura-retrievers.com/app/download/1768177350/catalg+highcl+ann+09.pdf

Lydnadsträning

Idag har vi tränat lydnad.. Åkte ner till Balsta och körde igenom elitmomenten med bägge två. Började med Cosy som blev överlycklig att få träna :)) Hon gick riktigt bra och till o med ingångarna var helt ok ;) ..hihi hon kände väl på sej att jag inte täkte tillåta några sneda eller sega avslut idag..hmm konstigt!
Mamma var med och övade att fotografera med kameran ;)


Cosy på väg in med dirigeringsapporten


Cosy fritt följ

Kelly gick helt ok och gjorde inga stora missar idag :)


Kelly i fritt följ

..o så här ser det ut bakifrån....
När jag kom hem så fotograferade jag det här fina blommande trädet.
Visst är det vackert!



Imorgon håller vi tummarna för kennelmamman Lena som startar både Arron o Tanni i lagtävlingen på Highclere castle i England. Tanni fick rycka in som reservhund då Lena W:s tik Cayo oturligt börjat löpa.Övriga i laget är Karin T o Choise och Marie A och Chickan. LYCKA TILL!!

WT i Edske Masugn

Igår bar det iväg till Hoforstrakten, närmare bestämt Edske Masugn, där Flattklubben Gävle/Dala arrangerade WT. Jag samåkte med Yvonne o Anki så resan gick lätt efter allt surrande ;) Väl framme mötte vi upp med Maria o Arraks så vi kunde slå följe runt på de olika stationerna.
 Vi fick starta på station 4 som var en dubbelstation. Började med en transport fram till startplatsen där det först kastades en enkelmarkering i högt gräs men innan den skulle hämtas så skulle en dirigering som låg lite snett åt vänster hem. På väg ut till apporterna skulle hundarna passera över en körväg. Kelly hade lite egna tankar om var apporten låg så det blev lite dirigerande hit o dit innan apporterna var hemma. Poäng 16/17. 

Så gick vi vidare till Station 1 som var en vattendirigering. Här fick man stå ca 30 upp på land och skicka. Det blev en omständig dirigering (minst sagt) men apporten kom hem. poäng 16 för Kelly. 

Så åt vi lite lunch innan vi satte oss att vänta på station 2. Här var det en trippelmarkering på land o vatten där hunden skulle över lite olika småöar och sumpmarker dock inga långa avstång men knixigt då apport 2 och 3 hamnade ganska nära varann. Kelly hämtade två apporter bra,den sist kastade först och sedan den först kastade. Därefter fick hon problem då hon gick på den sist kastade igen och jag fick dirigera en hel del...dessutom fick hon en störning av en and som kom flygande och landade bara några meter ifrån henne :o..jippi tänkte hon såklart..När hon skrämt iväg den igen kunde jag dirigera henne till den sista apporten..men vi tappade mycket poäng förståss..fick 13 poäng.  

 Så var det bara station 3 kvar. Här började det med en kort transport fram till startplatsen för en trippelmarkering i skogen. Det kastades först en kort markering till vänster bakom en stock,sedan gick kastaren till höger och kastade en markeringsom blev dold för hunden upp på en kulle till höger,sist gick kastaren rakt ut på en skogsväg och kastade en lång markering rakt fram. Trodde Kelly skulle gå på den sist kastade längst ut men efter ca 10 meter kastar hon sej in till vänster och hämtar den nära bakom stocken. Nästa går hon rakt ut en bit men viker upp höger,men springer över kullen och fortsätter i en båge och hämtar den sist kastade längst ut. Nu riktar jag upp henne till höger och hon springer direkt ut och hämtar nr 2 som kastades. Bra jobb :)) men inte i den ordningen som jag trodde hon skulle hämta dom ;) 18 poäng. 

Stort GRATTIS till Arraks och Maria som vann på 88 poäng !
Kelly fick ihop 80 poäng (samma poäng som den 3:e placerade hunden fick ,men den hade högsta enskilda poängen)
Stort Grattis till Lena A och Jackie som fick hela 90 poäng i nkl!

Vi hade en trevlig dag där man fick bekräftat vad man behöver träna på framöver ;) Kul oxå att träffa så många bekanta som man inte ser så ofta. Även om dagen blev lång så hade vi jättetrevligt!

Bilder på Ella o Laddavalpar

Här kommer lite härliga foton på Ella som jag fått av Katarina :))

Vilken fin kontakt!! Jag blir riktigt avundsjuk på det fria följet :))


Så duktig!
Tack snälla Katarina för att du håller mej uppdaterad och skickar så fina bilder:))
Mer foton lägger jag in på Picasa webbalbum i helgen.

Så kommer några foton på Ladda o hennes valpar..bara såå söta! Nu 3 veckor lite drygt..



Ladda lyssnar o tror det är mat på gång..hungrig som hon är!


Laddavalpar som sover.


Vilken sötnos


Så gulliga!


Lite jympa efter maten..mätt o belåten ;)


Lite bus med varandra..


Ladda är tålmodig och duktig mamma!


Så gulliga!

Kelly tyckte oxå valparna var jättegulliga och skulle nog gärna hjälpa till med dem om hon fick..Hon praktiskt taget hängde över lådkanten och viftade på svansen. Ladda tog det med ro och lät henne beundra hennes valpar:)

TREVLIG HELG!

Valpträff

Idag var det dax för valpträff på kolstugan för Kellys smårockare :) 13 veckor idag! 6 valpar av 8 kunde komma,endast de två som bor långt bort kunde inte komma för ett par timmars träff vilket jag förstår.Hoppas vi ses allihop den 7 juni nästa gång.Tyvärr var inte vädrets makter med oss och det regnade oavbrutet. Stort Tack till er som trotsade vädret och kom och visade upp era härliga valpar :)) Det var så roligt att se vilken fin kontakt allesammans har med sina valpar. Bygg nu vidare på relationen och ha kul tillsammans så kommer det bli bra :))
Bilder från dagen finns i ett nytt album på Picasa
 http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna/Valptraff18Maj2009#


Monica o Alice

Gunilla o Digger

Eva o Madde

Sweet

Anna-Karin o Alba

Gibson o Tea

Ny söktävling

Idag var det dax för en ny söktävling. Den här gången bar det av till Skultuna Lite sovmorgon fick vi då samlingen var kl.8.00. Skönt efter att ha suttit uppe och tittat på Eurovision Song Contest. För en gång skull tycker jag faktiskt rätt låt vann! Heja Norge! ..Åter till tävlingen...Vi var 5 ekipage i elitklassen och den här gången "slapp" vi spiken utan drog startnummer 4. Vi fick börja med sökarbetet i skogen. Det var som vanligt en trevlig ruta men lite "bergig" och ganska så jobbig för hundarna. Jag är nöjd med Cosys sökarbete men jag märkte att hon mattades en del på slutet men som den ärliga hund hon är så kämpade hon på tappert.Hon hade bra drag på påvisen även om hon var rejält trött på den sista. Hon belönades med 9-9,5. Hade ett par korta slag ,plus att hon var borta "lite" länge på ett par.
Så åkte vi tillbaka till klubben för en stunds vila innan det var dax för platsliggning,lydnad och lite senare uppletande. Nu hade det blivit ganska så varmt ,plus att jag säkert tror att söket satt i benen idag.Så jag tycker hon gjorde en dålig lydnad och var seg ,särskilt framåtsändandet var extra dåligt. Hon hade lite otur på hoppet där hon hoppade bra men touchade i med minsta möjliga lilla klo. Synd! betyg 8-8 förståss. Fick ihop 254,75 poäng totalt..
Sedan avslutade vi med uppletande..Hann bli lite nervös eftersom det blåste ordentligt nu på gärdet! Tänkte på tävlingen förra helgen när hon bara hittade två föremål. men det visade sej att jag inte alls hade behövt vara orolig. Hon lade upp ett fint sökarbete och hittade alla 4 förmålen ! Fick dock jobba länge på det sista men oj vad fint hon gjorde det :)) Betyg 10-10! Hihi som ena domaren skrivit på kritiklappen : Så jävla snyggt...ursäkta ordvalet.
Vi var 3 ekipage som fullföljde tävlingen. Cosy kom 2:a på 583 poäng certpoäng :)) en liten liten höjning på SM poängen,men det är nog tyvärr kört nu för vår del. Står långt ner på reservplats..men men det är en mening med allt det är jag övertygad om ;)
Stort Grattis till Maud Wåhlin-Memoars Nelson som  vann på fantastiska 614 poäng!
3:a kom Roger Regestål - Glimmagårdens Petter
Stort Tack till Skultuna BK för en trevlig och bra arrangerad tävling med gemytlig stämning som alltid!

Lydnadstävling med "Guttaperkan" ;)

Ikväll har Kelly tävlat lydnad på Strängnäs Lokala Kennelklubb. Vi ar 7 stycken som kom till start och Kelly lottades till startnummer 2. Helt perfekt:)) Jag var ganska så nervös måste jag erkänna ...efter att hon hade lagt sej på sitt i grupp sista träningarna..men ikväll satt hon, även om hon hade nosat och fick lite avdrag till 9. Så är jag jätteglad att hon satt :)) På platsliggningen hade jag ett Dk på läggandet och fick betyg 8,5....men sen började "guttaperkan" skutta och hoppa på fria följet vilket innabar att hon släppte både här o där i position,plus en hel del snea sättanden i halterna mm..ojoj men glad var hon iallafall ;) betyg 7."Gå runten gick helt ok betyg 9 (steg på ställandet) Inkallningen bra, betyg 9 (ngt sent ställande) Rutan ..en omdirigering till rutan helt ok ,men reser sej.betyg 0! Apportering med dirigering BRA! betyg 10. Hopp Apport..( kastar snett så jag tog till ett Dk på väg in för säkerhets skull,o snett sättande) betyg 7,5. Vittringsprov lyfter fel och tar sedan rätt och kommer in. betyg 0. Fjärr 2 dk plus att hon flyttar fram betyg 5..ajabaja. Här måste vi lägga ner mer träning! Så idag blev det inte många poäng, närmare bestämt 200,5 och ett 3 :dje pris. Men jag är ändå nöjd med hennes attityd! Så vi kommer igen....har redan anmält till en ny tävling ;)
Stort GRATTIS till Mona o Alfred som vann tävlingen på fina 309 poäng! Det såg kanonfint ut! Bra jobbat!

Här har jag fått fina bilder igen på Guttaperkans dotter "Ella" Tack snälla Katarina för du skicar så fina foton till mej !



Snälla Bessie får jag smaka?..undrar Ella



Joodå vi kan dela ..!!

Att det ska va så svårt...

..att få till alla moment i en brukstävling?.. Igår ringde väckarklockan återigen tidigt på morgonen och vi for iväg till Hallstahammar BK för söktävling. Elitklassen hade samling kl.7.00 10 ekipage var anmälda men bara 7 kom till start. Efter anmälan så tog jag en kopp kaffe innan det var dax för lottning. Även idag drog jag "spiken" nr 1 och nr 1-4 började i skogen. Det var en trevlig ruta lagom kuperad och lite sugande för hundarna även om den inte såg jobbig ut. Cosy var laddad och jobbade på bra och vi fick ett bra flyt i starten vilket känns jätteskönt. Betyg 9-9,5 med lite avdrag för lite oavsökt i en sväng och ett lite tveksamt påvis. Alla "gubbar" blev funna idag :)) Är jättenöjd med henne! Efter att ha tagit hand om Cosy så gick jag med o tittade när Lena o Nisse körde som hund nr 3. Dom gjorde ett fint sökarbete och belönades med 9,5-10! Grattis! Så lärorikt och intressant att se hur andra förare och hundar jobbar tillsammans. Så tog vi lite kaffe och kopplade av ute i skogen innan vi åkte tillbaka till klubben. Nu blev det en lång väntan för oss och först efter lunch var det dax för vår lydnad. Platsliggningen hade alla hundar gjort direkt på morgonen.Cosy gjorde en helt ok lydnad och fick ihop 259,75 poäng. Missade tyvärr på framåts'ndandet där jag fick ett stopp på ena sträckan och fick ta till ett dk för att hon skulle sakta av alls på det andra:).hmm..betyg 6-7. Så blev det återigen lång väntan innan det var dax för uppletande. Hoppet fanns att det skulle kunna bli en höjning av poängen till bruks SM;) Vinden hade tyvärr tilltagit och det blåste rejält vilket jag tror gjorde det svårare att hitta föremålen. Cosy hittade bara två föremål :( ..när tiden nästan gått ut kallade jag in henne mot stigen för att med en sista chansning dirigera henne snett ut åt höger där hon inte varit..men utan resultat. Det visade sej att ena föremålet låg strax framför där jag stoppade henne men lydig som hon är vände hon ut och letade där jag pekade istället...ibland är det inte bra med en lydig hund!! Betyg 5-5..usch vilken besvikelse!! Hon som kan gör a såå bra uppletanden i "vanliga" fall!!
Vi fick ihop 558 poäng cert poäng och slutade på en 4:e placering.. (tänk om..vi fått 30 poäng till..588 poäng hade varit betydligt bättre) ...Om jag är besviken..svar ja :(

Stort Grattis till Kristina Svensson o Blacknecks Zäta som vann på 588,5 poäng CERT
2:a Lena Kerje o Vallmyra Trim " Nisse" på 571,5 poäng certpoäng
3:a Anders Thunmarker o Widomain Frazze pre´s De Jas "Frazze" på 571, poäng certpoäng
Stort Grattis till Ann Margret och Biggles som vann lägre klass på fantastiska 592,25 och uppflyttning och blev även tävlingens bästa hund i alla klasser! Härligt jobbat!! 

Uppfriskande skogspromenad

Planen för idag var egentligen att vi skulle köra igenom ett riktigt lydnadspass på eftermiddagen. men efter att jag hört att det smattrade på rutan av regnet så gick den planen i stöpet ;) Det blev en kort rastning istället för att sedan vänta på bättre väder. Och mycket riktigt..efter regn kommer sol.. men det blev ett kort lydnadspass på gården medans vi väntade på att Mari o Tassa kom på cykeln..(jaja Tassa sprang bredvid förståss) Så gick vi en långpromenad i skogen istället! Ohh vilken underbar kväll det var..vet inte hur många gånger vi bara stannade och njöt av naturen och den friska luften efter regnet:)) Vi hade med lite tennisbollar som vi lade ut till långa linjetag, och lade även ut ett sök i uppförsbacke i skogen med 8 bollar och så skickade vi Tassa och Kelly varannan gång. När det sedan var en boll kvar..(som vi trodde vi visste var den låg ;) så dirigerade jag Cosy dit och lät henne söka..Hon var duktig och följde mina signaler men hittade tyvärr ingen boll. Efter en stunds letande så kallade jag in henne och hon fick mycket beröm och en boll av mej istället. Det kan ju oxå vara nyttigt ibland :) Sedan fick hundarna fri kommando "hopp o lek" och vi gick och tittade efter bollen..Kelly hittade den..men inte alls där vi trodde den låg..tänk att det kan vara så svårt att ha koll vilka bollar som kommer in när man tränar.. Alla hundarna var jätteduktiga och sprang som dom hade eld i baken 1,5 timme. Cosy sprang väl inte fullt lika galet som Kelly o Tassa men mycket för att vara henne:)

DM i sök mm

Igår ringde morse ringde väckarklockan tidigt..redan 4.45. och 5.30 satt vi i bilen på väg till Nyköping och sök DM. Vi var 10 hundar som kom till start och jag drog "spiken" vilket innebar att vi skulle börja i skogen med sökarbetet. Så i bilen igen för att åka ett par mil mot Nävekvarn och sökarbetet. Det var en trevlig ruta som var ganska så jobbig för hundarna. Cosy jobbade på bra men tycker hon gjorde för stora slag idag..jag blev lite fundersam när vi ändå hade paserat 150 meter och ännu inte hittat någon figge.. Så hittade hon den första figuranten på ca 200 meter ,5 meter från stigen. Vi jobbade vidare och hon hittade sedan sin andra figurant på  300 meter och då förstod jag ju att vi missat den tredje nånstans. Det visade sej att den legat på 200 meter mitt emot närfiggen på andra sidan...lite snopet! Annars var domarna nöjda med hennes arbete..MEN det viktigaste är ju trots allt att hitta sina "gubbar" så vi fick  betyg 7-7. Så åkte vi tillbaka till klubben och hann se lite av andra gruppens lydnad innan det var dax för uppletande. Här jobbade Cosy strålande och hittade 4 föremål snabbt och belönades oxå med en dubbel 10:a! Typiskt när vi tappat så mycket på söket men det känns ändå bra till nästa tävling;)
Så var det platsliggning med skott och lydnad. Hon gjorde en ok lydnad men INTE mer. Hon kan betydligt bättre särskilt fria följet och avslutningarna i apporteringarna IGEN! även i krypet fuskade hon och var hög ett par gånger med betyg 6,5 Fick ihop 251,25 poäng. Sammanlagt 514,25 godkända och slutade på en 4:e placering. Även Strängnäs lag hamnade precis utanför pallen. Stort GRATTIS till Anders med sin flatt Frazze som vann söket på 567,75 poäng! före Silva o Q-bus på 265 poäng och 3.a Bonnie o Emil 531 poäng. Alla tre hade 9:or på söket ,det blev ingen 10:a. lena o Atle kom 3:a på skyddet och 2:a på DM. Grattis till er!

Lena o Atle in action!



Cosy Distriktsmästare i Lydnad och Ladda har valpat

Idag har vi tävlat lydnad på Nyköpings Bk. Det var en mycket välarrangerad tävling och vi hade en trevlig dag i solen. Cosy skötte sej bra och när alla 12 ekipage tävlat färdigt så visade det sej att Cosy stod som segrare :)) Jippi min duktiga lilla hund! Hon kämpade på bra i värmen men hade en hel del dåliga avslutningar på apporteringarna,så det är något vi "måste" ta tag i till SM. Så onödiga poäng att tappa!!..men i det stora hela är jag mycket nöjd med hennes insats! Strängnäs Bk vann även lagtävlingen. Kul!

Cosy, Offe o Alfred




Domare och tävlingsledare :)
Tack snälla Jennie som fotograferade :))

Så har då Ladda valpat :)) Det blev 8 stycken , 7 hanar o 1 tik alla svarta. Både Ladda och alla valparna mår bra!

Ladda med några av sina nyfödda valpar

Några av knyttena...

Ladda ligger beskyddande över sina valpar

Tittut!

TREVLIG HELG!

RSS 2.0