God Jul!


En riktigt mysig och GOD JUL önskar jag er alla!


Äntligen snö!

Äntligen har snön kommit! Så härligt och hundrana njuter av skogpromenaderna och virvlar runt i snön. Träningen har trappats ner och nu tar vi lite julledigt innan vi kör igång igen. Har försökt att fota lite men kvaliten är inte den bästa  men lite skoj ändå att se kanske. Tyvärr hade Cosy otur och fick ett bett i örat häromdagen av grannens hund...tur i oturen ändå att det bara tog i örsnibben  så därav plåstret på en del bilder. GRRR jag som aldrig brukar låta dom hälsa på andra hundar..och den här "skulle" ju vara snäll...men som sagt nu är det sluthälsat!! Tur i oturen var ändå att det var Cosy som blev drabbad..Kelly stod som förstenad och tittade på ett par meter därifrån..
Sen har jag fått en hälsning från Obix och Casper :) oj vad han vuxit "lilla" Casper nu är väl frågan om han inte växt om brorsan...

Casper till höger om Obix

Halvbröder ;)


Kelly och Cosy


Kelly

Cosy


Årets sista lydnadstävling

I söndags var det dax för Cosys sista lydnadstävling för året. Det var Katrineholms Bk som arrangerade tävlingen som i år gick i Mörtbols ridhus. En väldigt bra arrangerad tävling med fint underlag och trevliga funktionärer,tävlingsledare o domare ;) Det var meningen att Mari o Ladda oxå skulle starta men tyvärr började Ladda löpa så vi fick åka själva.Hade ändå trevligt sällskap under dagen av Susy. Vi var 6 hundar i elitklassen som kom till start och Cosy lottades till startnummer 4.Cosy började bra med full poäng på sitt i grupp och platsliggning. Sedan fick hon ligga i bilen en stund och jag tittade på ett par startande hundar. Atlas och Lena gick som nr 2 och gjorde ett fint program med många 10:or. Han är verkligen jämn och stabil i momenten Atlas.Så började det närma sej vår tur och jag rastade henne och började värma upp.Körde ganska mycket linförighet innan vilket visade sej ge resultat och hon fick 9,5 på fria följet :)) Även gå runten gick bra idag och belönades med en 10:a. Inkallningen gjorde hon superbra igen idag och fick även här en 10:a ( i mina ögon var det värt en 11:a ;) Jättenöjd!!Rutan oxå bra 9,5 och likaså apportering med dirigering 9,5.Hoppapporten hade hon tveksamt upptag och fick en 8. Vittringen riktigt bra 10:a. Så avslutningsvis fjärrdirigeringen där ho flyttade framåt lite .lite och fick betyg 9. Är jättenöjd med Cosys tävling idag!..det är bara att konstatera att hon älskar att tävla i ridhus :)) Nu har Cosy ett snitt till SM 2010 på 304,66 och ligger 7:a på kvallistan.
Det var en labbe till med som hade "Sting" till pappa. En härlig hund med fin attityd som säkert kommer att visa framtassarna på lydnadsplanen framöver!
Det visade sej vid prisutdelningen att vi kom 2:a på fina 305 poäng efter landslagshunden Atlas som vann på 308 poäng. Stort Grattis Lena! Stort Grattis även till Susy o Tara som kom 3:a i elit och till Susy o Imma som vann klass 3 och tog LP i klass 3 idag :))
Efter tävlingen kunde jag ta in Kelly i ridhuset och träna litegrann. Ojj vad hon var lycklig!! Skuttade som en kalv på grönbete ;) Jättebra träning för henne som inte varit mycket i ridhus innan ;)

Nacka Cup o en liten andjakt

I helgen åkte jag o hundarna upp till storstaden där Cosy skulle tävla Nacka Cup. På väg till tävlingen hämtade jag upp Emma som följde med som sällskap. Jättekul att hon vill följa med :) Planerna var som "vanligt" den här årstiden blöta och Cosy den lilla prinsessan ville inte sätta ner rumpan här inte :( hon satte sej inte en enda gång på fria följet förutom i start och avslut :oo  Domaren hade iallafall lite förståelse för det och sa..dra ner byxorna själv och sätt er får ni se ;)...men men nåja andra hundar kunde ju sitta iallafall. Annars tycker jag hon gjorde ett bra program utom på "Gå runten" där hon inte heller satte sej. Fick ihop 276,5 poäng och slutade på en 3:e placering i vår grupp. Vann gjorde Leif och Lakrits på fina 289 poäng. Vet dock inte hur det gick sedan i cupfinalen för dom för vi åkte hem innan det var slut. Efter tävlingen åkte vi hem till Emma där vi åt gott och bara myste. vad sägs om oxfile och potatis gratäng med gott vi till. Det höll dock på att gå riktigt illa när Emma skulle torka ett vinglas och det gick sönder så hon skar upp hela tummen! Ojj vad det blödde! Fick till slut stopp på blodflödet och tejpade ihop tummen så gott vi kunde så det gick ändå bra.
På söndagen åkte vi till IKEA och shoppade ljus i alla former och ladda upp med inför julen.
Så vi har haft en jättemysig helg!
Så idag har vi varit på en liten andjakt.Troligtvis den sista för säsongen. Jättetrevligt med ett härligt kallt väder (var -8 i morse) Det var endast två såter så det blev inte så många fåglar skjutna. Men Kelly fick några knepiga markeringar och även några bra dirigeringar så jag är jättenöjd med hennes arbete. Hon satt även lugnt och fint vid sidan och kändes väldigt stabil. Känns jätteskönt även om det inte alls blir samma press på vanliga jakter som vid A-prov när det fullkomligt regnar fågel ibland. Men jag är ändå väldigt nöjd med hennes jaktavslutning :))


Nacka Cup vi lämnar hundarna för sitt i grupp


Nacka Cup Vittringsprov


Kelly sitter på pass på andjakten




Cosy,Kelly,Decco,Arraks


Frusna slånbär


RSS 2.0