Lydnads dag

Idag gjorde vi en utflykt till Vagnhärad och tränade med ett gäng lydnadskompisar.Cosy o jag fick åka med Lena o Gubben , Tack snälla för det..det är betydligt roligare och oxå billigare att kunna samåka! Det var länge sedan vi sågs och det var jättekul att träffas igen och titta på varann och utbyta lite träningsideér :) Vi var i ett stort fint ridhus som Jennie fixat. Cosy var överlycklig..o överladdad att äntligen få träna igen! Det är såå roligt att träna med henne..glädjen smittar verkligen av sej:)) när hon lugnat sej lite så gick det riktigt bra!..någon undrade om hon var 8 månader istället för snart 8 år och det känns skönt ;) Jag hoppas verkligen att hon håller sej pigg o fräsh ett par år till.
Stort TACK till alla för "kritiska" ögon och många goa skratt...Jag lovar att åtminstone försöka skärpa mej och minska mina axelrörelser..men det är INTE lätt efter alla år!.. Stackars Cosy som undrar vad matte håller på med ;) hon gör verkligen sitt bästa för att förstå!
Stort tack och kram till er alla för en trevlig och givande dag!
Stort Tack även till mamma och JImmy som tog hand om Kelly så hon kunde vara hemma :))
Längst ner ett foto på den njutande blivande modern snusandes i sängen)


Lena o Gubben kommenderas av Micke på "Gå runten"

Micke o Roddan på fritt följ

Mona o Camilla o lilla Kevin

Jennie och hennes Ess

Sist en bild på Kellys gulliga mage..30 januari

Tiden går..

Oj vad tiden går :) imorgon har det gått 6 veckor sedan Kellys date med Mason:) ..bara 3 veckor kvar.(knappt för jag tror inte hon går 63 dygn) innan vi får se vad som finns i maggen. Spännande! Annars mår hon bra och hon äter igen med god aptit och vi går våra vanliga promenader och hon är pigg och glad :))


5 veckor

Oj vad tiden går :) Idag har det gått 5 veckor sedan Kelly parades med Mason. Hon har blivit en riktig tjockis och jag kan inte förstå att jag fortfarande inte var säker på att hon var dräktig för endast några dagar sen..NU finns inga tvivel! På 5 dagar har midjemåttet ökat med drygt 4 centimeter.Man undrar hur många små puppisar som finns därinne??

Kellys magbild på gårdagens promenad ;)


Härligt väder!

Vilket härligt väder idag! Solsken och minus 8 grader var det vid lunch när vi gick vår skogspromenad. Härligt! hade förståss med kameran och fotade litegrann ;)...tror jag börjar bli beroende av den här kameran ;) Hade med en boll och en liten dummy och skickade hundarna på linjetag och närsök. Kelly fick även göra närsök på ca 2 dl foder som hon glatt knapra i sej till lunch :)) Nu börjar aptiten komma tillbaka igen så det är bäst och ge lite extra innan nästa illamående ev.kommer. Cosy fick springa på lite extra på markeringar i backe och låånga linjetag.
Igår tränade vi personsök igen efter ett uppehåll på drygt 2 månader.Hihi det var en överladdad Cosy som var väldans lycklig kan jag säga:) Började med figgar i båda hörnen vilket gick jättebra. Rakt o fint ut och jobbade fint med näsan. Därefter körde vi några tomslag,det gik ok förutom att hon fuskade ett par skick och gick för kort, skickade då om och då gick hon bra. Avslutade med en figg som låg på knappt 100 meter. Här lyckades hon sno åt sej favoritankan och sprang in till mej i full fart...vi sprang tillsammans ut igen till figgen och avslutade med lek där...så det blev en hitta istället för markering..haha..det gäller att gömma leksakerna..Glad blev Cosy!
Några av dagens bilder.
TREVLIG HELG!


Fina Kelly!

Ohh ..vad jag blir trött av detta poserande;)

Stengeten Kelly...

Cosy apporterar

Cosy..hoppar över stocken.

Lydnadsträning

Idag beslöt jag mej för att träna lite lydnad med hundarna.Så jag åkte till Balsta på eftermiddagen. Började med att köra igenom Cosy i samtliga moment förutom hoppet och så vittringen som jag faktiskt glömde ;) Cosy var riktigt på hugget och det är en fröjd att träna med henne :)) ..man blir glad ända in i hjärtat :) Även om det blir lite fel ibland så är hon lika glad.som tex när jag tyckte hon fuskade lite på inkallningen med stå o ligg och inte tvärnitade som hon kan utan skuttade ett par extra skutt. Säger bara åt henne att nu fuskade du allt..spring tillbaka så gör vi om..Hon blir jätteglad :)) och snurrar tillbaka och gör piruetter till startplatsen för att sedan skärpa till sej och göra en perfekt inkallning :))..och DÅ får hon naturligtvis bollen som belöning och hon rusar runt sina ärevärv! Hon är för söt!
Jaja ..jag skrev visserligen igår att jag inte tränade så mycket med Kelly :o men hon fick ett pass hon oxå idag. Ojj vad glad hon blev! Även hon gick bra! De momenten som strulade på tävlingen sist gick hur bra som helst idag vilket känns skönt. När jag tränat klart kom Mari med Ladda och körde ett snabbt pass med henne innan vi gick en promenad som avslutning.  Passade på att fota lite i det fina vädret...

Cosy in action!





Cosy i sändande till kon och sedan till rutan...
                                                                                                    

Kelly leker med bollen

Kelly i rutan

Kelly godingen!

Mari o Ladda

Ladda..undrar vad ska vi göra nu matte ?

Ladda bus..har snott tuppen ur min ryggsäck ;)..hehe hann knappt få med henne på bild ;)

Ladda sitter fint!

HA DET GOTT!!

Prinsessan o Fototävling

Prinsessan Kelly håller fortfarande på med sina divalater..att inte äta sitt vanliga foder ;) nej nu är det variation i kosten som gäller,men då duger det att peta i sej både det ena och det andra :))  Annars är hon pigg och glad! Det blir ingen direkt träning utan vi går våra vanliga skogspromenader och ibland får hon göra något närsök..på torrfoder :)) eller hämta någon apport på ett linjetag. Cosy har fått jaktträna i ett pass i helgen till hennes stora lycka. Det var verkligen länge sedan. Vi tränade markeringar och dirigering. Mari och Yvonne körde även sök men det stod vi över eftersom vi satsar på personsöket här i vår. Förhoppningsvis kommer vi igång med sökträningen nu i veckan :))

Sedan har jag skickat in ett foto till den här fototävlingen  http://hundfotografier.se/wordpress/?page_id=110
Ni kanske känner igen vilket foto som är Cosy?
Kika gärna in på sidan och rösta eller skicka in ett eget foto och var med i tävlingen :))
Verkligen ett fint pris att vinna :)

Ha det gott alla vänner!

Jag tror.....

Jag tror att Kelly är dräktig :)) men vet naturligvis inte säkert än ;) men hon uppvisar flera tecken på att det finns små valpar i magen..tex så har hon tappat aptiten och hon verkar må lite illa vilket är ganska vanligt just vid tre veckors dräktighet...Sedan är hon redan tjock..haha men det kan ju oxå bero på att hon fått mycket mat innan,just för att hon skulle ha lite att ta av om hon skulle tappa aptiten.Så är hon lite trött och sover mycket . Utomhus tycker jag oxå hon är lugnare..men där är det inget fel på aptiten ;( då äter hon allt vad hon kan komma över..
Hoppas på fint väder i morgon så ska jag försöka fotografera lite igen..
Igår gick vi en härlig långpromenad på ett par timmar i det fina vädret tillsammans med Mari och hennes hundar. Idag på promenaden så tänkte jag ta med kameran men då var det mulet och snöade litegrann så det var inget bra fotoväder. Idag gick vi bara vår vanliga runda i skogen på en knapp timme.

Lydnadstävling

Idag startade Kelly på årets första lydnadstävling. Det var på EHDK här hemma.Som alltid var det en jättetrevlig och bra arrangerad tävling med ett stort prisbord som vanligt :) Vi hade även tur med vädret som idag var betydligt mildare än i går. Hade väl lite förhoppningar att Kelly skulle ta sitt 3:dje första pris i elitklass och därmed bli SLCH. Tyvärr lyckades vi inte med det utan det fattades 6 poäng till 1:a pris. Kelly tappade dyrbara poäng i början med ett dåligt fritt följ och ett missat skifte på "Gå runten" sedan tyckte jag hon jobbade upp sej men det räckte inte ända fram idag. Vi får ta nya tag i sommar och fixa den där sista ettan :) jag vet ju att hon kan ;) Kelly vann ändå klassen på 250 poäng och fick en mängd fina priser!
Ladda debuterade i elitklass idag och på samma tävling och gick riktigt bra men en oturlig 0:a på rutan gjorde att det inte räckte till 1:a pris där heller idag.
Nu får vi hoppas att Kelly är dräktig och har ett litet gäng små puppisar i magen. Hon har tappat aptiten sista två dagarna och äter väldigt sakta så jag hoppas det är ett gott tecken på att det finns nånting därinne i maggen;)

Läs mer om tävlingen på hemsidan  www.labbetjejerna.se

Ha det gott!


Brrr så kallt

Nu har vi fått riktig "vargavinter" termometern visar på - 20 grader sedan igår. Det skulle varit mellandagsträff på kennel Searover (Rosöga) idag men det är omöjligt att genomföra någon vettig träning så Anki o Lena var kloka o ställde in. SMHI har lovat mildare väder till i morron och det hoppas jag stämmer så vi kan tävla lydnad då. Må så gott!

2009

Så var det nya året här :))Nyårsaftonen förflöt väl och vi klarade oss utan att få några raketer på oss.
Vid 01.30 hade det lugnat sej så vi kunde gå en liten runda.
På eftermiddagen idag åkte vi ut till EBK och tränade lydnad. Jag började med Kelly och körde igenom alla moment utom gruppmomenten. Hon gick jättebra fritt följ idag,likaså "gå runten" :)) men sen hade hon lite hyss för sej här o där..hmm skulle bland annat köra en slät inkallning..men hon stannade själv :( så det fick bli ett par släta till och då sprang hon på fint utan att tjyva. Rutan gick bra förutom dk på ligg...satte sej istället...så då fick vi träna det...Apportering med dirigering gjorde hon bra första gången till höger, skulle sedan låta henne hämta vänster oxå men då tog hon mitten apporten..ajabaja.. Körde om igen då gick det bra. Vittringsapporteringen la jag i en ring och då lyfte hon fel först innan hon tog rätt. Gjorde om från en annan vinkel och då gick det bra. Hopp apporten gjorde hon riktigt bra. Fjärren gjorde hon snabba skiften men flyttade fram litegrann. men helt ok. Det blev en bra TRÄNING till slut! men hade det varit tävling idag hade det blivit två "nollor" i protokollet..tur iallafall att vi tränade idag,det var välbehövligt ;) hinner förhoppningsvis med ett par pass till innan tävlingen :)
Sedan var det Cosys tur att träna lite...Ojojoj vad hon blev lycklig..o jisses vad BRA hon gick!! Härligt! :))
När vi var klara avslutade vi med en skogspromenad innan vi åkte hem.

RSS 2.0