Träning hos Åsa

I måndags var vi och tränade småttingarna (nybörjarhundarna) på Åsas fina marker .Det blev markeringar på land och vatten. Frank fick prova på att apportera på vatten med båt. Det var inga problem och fina avlämningar även från vattnet. Alla hundarna skötte sej med bravur och vi hade en härlig eftermiddag. Precis när vi var klara kom bonden och släppte ut kor med kalvar på bete. Jisses så söta dom var :-)..även om jag har lite koskräck men det var staket emellan som tur var.
Hela träningsgänget med Rhea o Kelly och Åses äldre tik som bara fick vara med och gotta sej i solen.
Mira o Cindy längst fram i mitten passade även på att fylla 1 år idag.
 
 

FRK/Bergslagens Påsk WT

Idag har Rhea och jag startat på FRK/Bergslagens WT i Kungsör.  Vi har haft en härlig dag i goda vänners lag och i ett strålande väder. Är nöjd med Rheas insats även om det alltid kan göras bättre .Lite ringrostig är man alltid såhär första tävlingen för året. Nu vet jag vad vi behöver träna mer på ;-)
Vi började på ruta 5 som var en dirigeringsstation som började med en kort sträcka fotgående och där hunden sen skulle skickas över ett dike med lite växtlighet och över ett gärde mot en sten. Snett till höger i en träddunge låg öppenklassens dirigering som störning så det gällde att inte släppa upp hunden där. Här blev det 18 p
Ruta 1  började även den med ett kort fotgående innan en dubbelmarkering. Betyg 20p och Rhea fick även domarens pris och rutans enda 20 poängare. :-)
Ruta 2 Linjetag med närsök till en buske dit hunden skulle skickas 2 gånger. Ena dummyn låg gömd framför och den andra bakom. Betyg 20 p och domarens val på denna ruta :-)
Ruta 3 Fotgående fram till startplats för en dubbelmarkering. Betyg 14.
Ruta 4 Började även den med ett kort fotgående till startplats och sen en dubbelmarkering. Betyg 18 p
Sammanlagt blev det 90 poäng som räckte till en 3:e placering efter Mats o Pondus som kom 2:a på 92 p. Samma poäng som vinnaren Lotti och Rheas syster Doris :-) Stort Grattis till er!
Stort Grattis även till er andra som gjorde fina resultat!
Stort TACK till arrangören, domare och funkisar för en trevlig dag!
prispallen i ekl
Rhea väntar vid en station
Camilla och Pax som kom 3:a i nkl på fina 93 poäng. Grattis!

Miljöträning o trav

Igår var det V75 på Sundbyholmstravet. Så då passade vi på Frank och jag att åka ut och miljöträna litegrann. Killen tog det med ro fast han varken sett hästar, massor med folk och hundar av olika slag och ett väldans liv från högtalare mm. Men blev så lycklig när vi träffade Anki o Anders där gulle hunden. Då skulle han bara kramas. Mari och jag spelar alltid DD ihop på lördagarna och tänka sej att idag gick den in till 47 ggr pengarna! Tjohoo! Plötsligt händer det som man säger!
Annars tränar vi på inför kommande WT för Rheas del och unghundsträning för Frank. I fredags blev det kanonträning på nya marker och Frank fick även simma för första gången. Tyckte det var lite mysko först men sen simmade han som han aldrig gjort annat. Duktig! Sen kastade vi markeringar och avslutade med ett sök med vilt. Hans 4:e totalt. Jobbade fint och hämtade in alla 5 ( and, liten andfågel,trut,kråka o duva) Apporterar allt spontant och kommer direkt in o lämnar fint. Vad mer kan man begära av en hund som bara är 8,5 månad.
Rhea gick också bra. Vi lade ut tre olika områden något synligt  och sen dolda . Gick sen runt i terrängen och började med markeringar. Hon skötte sej fint! Det var roliga marker med stockar och diken lite tvärs här o där.
 
Nedan en bild från DD 2 på Sundbyholm :-)
 

Lite lydnadsträning

 
I söndags tränade vi lite lydnad. Det är säkert över ett halvår sen vi tränade nåt överhuvudtaget. Men kul hade vi och Rhea kom ihåg en hel del. Vittringen gjorde hon jättebra vilket var förvånande... som vi kämpade förut med det momentet.
Sitt i grupp
Vittringsprov
och in med rätt pinne i full fart
Rutan är alltid kul :-) svansen gick som en propeller
och så vanlig träapport.. glömde metallen hemma så det får vi träna på nästa gång

Lite hoppträning mm

Nu är våren tillbaka och vi tränar på. Bland annat lite hoppträning som väl gick sisådär med en och annan krash landning..
oops och en gång gick det såhär...
och så sist en liten bild på småttingarna Frank o Kim
 

RSS 2.0