Sökträning o lite svampplockning

Gick ut hemma i skogen idag. Packade ryggsäcken med dummys och travade iväg. Satte hundarna bakom en backe och gick och la ut ett sök med 10 dummys.Tog fram både Kelly o Rhea. Började att skicka Kelly när sen hon var ca 10 meter ifrån på väg in så skickade jag Rhea för att kolla om hon skulle försöka sno dummyn av Kelly..men ingen tendens till det nu utan fortsatte ut och sökte. Så varvade jag hela tiden så dom fick mötas på olika avstånd. Men Rhea skötte sej fint och tittade inte åt Kelly :) Dom jobbade fint bägge två och alla dummys kom snabbt in. Packade ihop och gick en liten sväng..hittade en hel del kantareller. Mums. Passade på att träna ett litet fyspass och lade ut linjetag i kärret så dom fick ta i lite grann..Rhea fuskade dock lite och sprang upp lite snett där det var lättare. Kelly var jätteduktig och kämpade spikrakt ut och spikrakt in :-)
..hihi och kameran var med


Tre nöjda sötnosar på vägen hem



..och så här kan det se ut...Kelly da..inte lipa o blunda!!



Skogens guld!!


Andjaktspremiär

Igår var det dax för andjaktspremiär. Alltid lika roligt att träffa alla goa jaktkompisar igen. Det är alltid en härlig stämning mellan jaktledning o apportörer :-) Fint väder fick vi oxå..kanske lite väl varmt med 25+ grader. Värst var det för stöthundarna i värmen och en av dom mådde riktigt dåligt ett tag..dom håller ju inte igen precis när det gäller.Hoppas ändå det gick bra,då han verkade pigga på sej. Det var tre såter  och Rhea fick sitta med på den första  o sista. Hon skötte sej bra under skyttet och satt lugnt och tom lade sej ner under sista såtens skytte. Känns bra :-) Eftersom hon är precis i slutet av löpet och hanhundarna fortfarande verkade lite intresserade så fick hon endast hämta en and på ett kort linjetag när det var avblåst. Det fixade hon bra. Kelly som mycket väl vet vad det här handlar om var däremot het som en spis..och hade riktigt med tjockvadd i öronen vid ett par tillfällen :o men hon är duktig o finna vilt och jobbade fint på eftersöken ;-) Cosy var med i bilen men fick inte göra nånting idag förutom att bada när jakten var slut. Så även hon var nog nöjd när vi åkte hem ;)

Goldenspecialen 2011

Idag har vi varit i Västerås o tittat på Goldenspecialen. Jag följde mocktrialet i ekl som var uttagning till morgondagens final.Stort Grattis till Ulrika o Iva som visade upp ett fint arbete och gick vidare till morgondagens final tillsammans med 7 andra ekipage ..Lite foton från dagen här.













Iva

Iva



Odd

Finalisterna i ekl

..mer foton senare på picasa


Lite sökträning och blåbärsplockning

Idag har vi fint väder igen med sol och hög klar luft. Man känner verkligen att hösten är i antågande. Igår var det inte lika fint väder..:( det kom ca 40 mm regn och det åskade rejält på fm..men det är bra med regn ibland så det blir mer kantareller ;) Idag packade jag ryggsäcken med dummys och blåbärshink och gick ut härhemma i min skog.Började med att lägga sök med 8 dummys. Rhea fick börja och plocka in 4 stycken och sen fick Kelly ta resten.Tre stycken på sök och den sista som en dirigering..väldigt nyttigt för att gå igenom alla vittringar i söket, men det gick bra :-)..pluspoäng till mej som visste vilken dummy som var kvar ;-) Därefter fick Cosy göra ett litet närsök till hennes lycka. Så promenerade vi vidare och tog lite mellis...iallafall hundarna som glufsade i sej..jag plockade i min hink jag. Så fick Rhea göra ett linjetag, först ett utan störning och sedan med en störningsmarkering som hon fick hämta in efteråt. Så travade vi nöjda hemåt där jag gjorde en blåbärspaj som avnjöts till fikat.


Cosy o Rhea på stenen och Kelly äter blåbär i bakgrunden ;-)


Rhea på väg in från söket


Kelly på väg in från söket


Det är gott med blåbär


Mums


WT GB Cup på Gyllerboda

Igår var startade Rhea på WT i Gyllerboda. Vi hann göra 2 rutor innan regnet praktiskt taget öste ner. Det blev en låång dag och prisutdelningen var inte förrän efter kl.19. Men regnet till trots och den långa väntan på rutorna så hade vi en skojig dag med goa vänner:-) Det var inga lätta uppgifter o marken i sej var svår med hög vegetation på flera av markeringarna och man tappade lätt hundarna..plus att det skuttade runt små kaniner lite överallt ;-)..är dock tveksam om Rhea såg nån men säkert var marken full av för henne "okänd" vittring ;) är i stort nöjd med henne men fick ännu mer se vad vi behöver lägga krutet på träningen på...fotgåendet :-( ..lite komiskt kanske av en lydnadsmänniska ..hihi. Annars var hon jätteduktig på det riktade närsöket där hon tog mina tecken och letade energiskt och fint..fast hon tyckte nog det var liite konstigt att leta på samma ställe 4 gånger efter varann.Det låg 4 små dummys i en grantätning som skulle in på 3 minuter.Rhea hittade snabbt 3 men hittade sen inte den 4:e trots idogt letande.
Vi fick ihop 78 poäng av 100 och slutade på en 9:e plats av 38 startande
Jättegrattis till Lena o Jackie som vann öppenklasen!! extra grattis till Cattis o Jam som var våra parkamrater på walkupen som gjorde ett strålande arbete och slutade på hela 93 poäng! och till alla andra duktiga "sjörövare" som gjorde fina poäng och bra prestationer!

I väntan på station 3

..och så här såg marken ut mot ruta 3, 4 o 5

hela resultatlistan på SSRK/Östras hemsida

http://www.ostra.ssrk.se/innehall/retrieverProv/2011/gbcup_resultat.pdf


Jättegrattis till Katarina o Ella som tagit en 1:a i öppenklass viltspår!!

Fina Ella Searover Kellys Metallica


RSS 2.0