Träning

Kanske dax för en liten rapport om vår träning. Vi har legat lite lågt ett tag då jag inte mått så bra,men en del har vi ändå gjort. Kelly har känts lite loj i träningen så jag undrar om det börjar dra ihop sej till löp..Dirigeringarna fungerar som dom ska men på markeringarna har hon svårt att koncentrera sej. Hmm hoppas det beror på bristande träning så hon skärper sej eftersom, så det inte är nåt annat som spökar.
Rhea då min lilla sol är för härlig! Hon växer så det knakar och väger nu dryga 12 kg. Vi tränar på lite försiktigt och hon sköter sej helt enligt planen :)..men börjar o ta sej lite friheter och "låtsas" ibland att hon inte hör när jag ropar på henne..men då blir det bassning...och då kommer hon som ett skott!
I veckan var vi ut till sjön och hon fick simma. Jag slog ut bollar åt Cosy o Kelly och Rhea kastade sej efter och simmade hon med..Fick kasta ut en boll när hon hunnit halvvägs så det inte blev alltför långt för henne. Hon simmade så fint utan några problem och lämnade bollen i handen..Hon har lite löst grepp och ett par gånger tappade hon den men tar upp den igen o lägger den i min hand.Duktig! Hon har även fått prova apportera mås o rapphöna i veckan. Det gick oxå bra och hon tar dom spontant. Vi har även börjat med stoppsignal lite smått..bara när hon springer o leker så blåser jag en signal o kastar bollen. Hon reagerar direkt och stannar upp...det gäller bara för mej o hålla koll var Cosy o Kelly är så dom inte snor åt sej hennes belöning;)
Lite bilder från sjön


Rhea

Rhea simmar låångt;)


Mina tre prinsessor :)


Valpträff

Idag var det äntligen dax för valpträff:)) Det var så roligt att träffa alla valpar(eller iaf 7 stycken av dom) och deras hussar o mattar. Alla hade en fin relation med sina valpar vilket verkligen värmer i hjärtat!
Rhea tyckte det var toppen att träffa så många syskon igen!
Vi började med ett litet lydnadspass som Mari och Maria hjälpte till med. Lite kontaktövningar,fotgående och sitt stanna kvar.Jag fick jobba lite mer med kontakten när det var mycket runt omkring..lite skillnad mot dom små mikropass vi tränat innan, men jag tycker hon skötte sej bra.Sedan körde vi valpinkallningar en och en och alla var jätteduktiga och kom som ett skott:)..och Rhea var inget undantag..men frågan är om hon inte var liite för snabb? hann bara öppna munnen så tyckte jag hon startade haha
Sedan kastade Maria en enkelmarkering på ganska långt avstånd..(trodde jag)..men Rhea sprang ännu längre och letade utanför staketet bakom :o. Till slut hittade hon den och kom..skönt att hon ligger i och inte ger upp. Kastade en till och då hittade hon den snabbt och kom :)
Sedan avslutade vi med ett släpspår med en and vilket gick bra.
Så avslutade vi med att fika och jag tror alla små valpar var väldigt trötta då;)
Tack alla för att ni kom så jag fick se era guldklimpar!
Tack snälla Mari som fotade!


Doris,Rhea,Calle,Grimm,Messi,Lira


Calle,Nässla,Lira,Messi,Grimm,Doris


 Calle


Doris,Rhea,Calle,Grimm,Messi,Lira


Allis valpar


Några Prima o Dayvalpar


Duktiga Kellybarn!

Idag har jag varit med Yvonne o Alli när dom startade på jaktprov i Laxå. Kl.5.50 kom Yvonne och plockade upp mej och Rhea. Cosy o Kelly fick vara hemma den här gången och Emma som är hemma på semester var gullig och tog hand om dom.Det blev en ganska lång väntan innan det var dax för Alli att starta i sista par ihop med en duktig goldentik. Alli då??? Jo hon skötte sej med den äran och grejade sitt andra 1:a pris i öppen klass..Så nu är det elitklass nästa! Stort Grattis!Va duktiga ni är! Provet var väldigt kompakt och det var tajt mellan markeringar o dirigeringar, men ett roligt och bra prov!
Rhea o Peg fick vara med och få lite miljöträning :) Det var kul tyckte dom bägge två;)
Nedan lite bilder från provet:

provet börjar med transport fram till en dubbelmarkering över sankmark och sen en landdirigering

Alli på väg ut till dubbelmarkeringen

Sökområdet var långsmalt i lite högre vegetation med bland annat pors och låg efter strandkanten

Här skjuts dubbelmarkeringen på vattnet

Vattenmarkeringarna där den ena kom helt dold bakom en udde

Så på kvällen fick jag ett SMS att Mirre och Maya tagit sitt andra 1:a pris i elitklass!
Stort Grattis! Här går det undan!


Träning *3

Ikväll har jag varit och tränat mina 3 sötnosar.Började med Cosy och ställde upp elitbana och körde igenom momenten..utom hoppet eftersom vi inte hade nåt hinder. Hon gick riktigt bra. Känns jättekul!

Sedan var det Rheas tur.Hon är såå härlig och rolig. Vi "tränade" lite kontaktövningar. Startposition för fotgående. Sitt stanna kvar, och så inkallningar med fokus på tempo med mycket lek. Provade även att skicka henne till konen från ca 2 meter med leksak bakom som belöning.. det snappade hon direkt ! Vilken gullunge! Sen fick hon apportera både trä o metallapporten som hon lämnade fint i handen.Sen lekte vi massor förståss!!

Avslutningsvis så fick Kelly markerings o dirigeringsträning. Gick o la ut dolda dirigeringar. och ett närsöksområde med "småråttorna". Så hämtade jag henne i bilen och började med markeringar med chuck it. Omväxlande fick hon hämta dirigering eller markeringen först. Hon var jätteduktig och låg verkligen i fint i närsöket efter råttorna.. Duktigt!

Nu ska vi mysa i TV soffan och titta på "Honumngsfällan"

RSS 2.0