Lite blandat o Grattis Fredrik o Nässla!

Börjar med att GRATTA Fredrik o Nässla som tagit ett till 1:a pris i ökl på viltspår och även blivit tilldelade "Trollmors VP" till bästa labrador på provet! Ni är så duktiga! Blir nog R-kullens första champion ;-)
Vi har försökt varva ner lite efter Rheas två provstarter och det har blivit långa skogspromenader med svampplockning men lite träning har vi ändå hunnit med ;-)
Här lite bilder från våra turer..



Vattendirigering



Var är Cosy??? ;-)



Rhea på väg in med vattendirigeringen (träning med terrängbyten och igångar)



Kelly sötnosen





Fika vid Hjälmarekanal



Fika med mamma vid hjälmarekanal



En del av svampskörden :-)


Andra öppenklass starten för Rhea

I torsdagsmorse ringde väckarklockan redan 04.00. Upp o packa o göra matsäck sen startade bilen mot Kuså kl.05.00. Tog det lugnt efter vägen och var framme vid provplatsen ca 07.30 och det var samling kl.08.00. Rhea blev uttagen att kontrollera IDmärkningen så att det var rätt hund. Chipmärkningen satt på rätt ställe. Bra tycker jag att det görs stickprovskontroller även om jag har svårt att tro att någon startar med "fel" hund..men man vet ju aldrig. Sen blev det lång väntan innan det var vår tur att starta i näst sista par. Märkte redan innan innan start att Rhea var väldigt het. Försökte gå av henne o lugna och med facit i handen skulle jag behövt kört henne betydligt mer...Nåja med nöd o näppe höll hon sej i skinnet, men var allt annat än lugn! Skönt ändå att vi fick gå med en lugn förare o hund till parkamrat, annars vet jag inte hur det slutat ;-)
Vi leddes genom provet av Janne Lagg som visadesej vara en ypperlig skytt :) och det var trevlig stämning provet igenom. det började med en transport och parhunden fick hämta in en landdirigering på duva. Rhea fick sitta bakom buskar så hon inte såg, därefter var det hennes tur att hämta sin duva på samma dirigering. Det kom även ett skott på väg fram till dirigeringen.Det fixade hon bra och fågeln kom smidigt in. Sen en liten transport igen fram till vattnet där parhunden fick börja med en dubbelmarkering och därefter var det Rheas tur att få sin dubbelmarkering på samma ställ som kastades från båt. Duktig här med och spikade båda. Transport igen till söket där parhunden började. När parhunden var på väg in med vilt 4 eller 5 fick Rhea sin dubbelmarkering i hög pors på kråka o korp. Här övermarkerade hon båda men jobbade sej tillbaka och fixade uppgiften. Därefter fick parhunden fortsätta söka innan vi gick tillbaka till vattnet där hon fick sin vattendirigering, och vi fick stå lite bakom tältet o vänta. Sen fick Rhea gå fram och göra sin vattendirigering. Det gjorde hon mycket bra (enl skytten dagens bästa) tog en fin linje rakt ut och hämtade anden. Duktig liten Rhea! Sen gick vi tillbaka igen och nu var det Rheas tur att söka. Sökområdet var ganska jobbigt i tät hög vass i första delen och sen hög pors i resterande, sen gick det en bäck bakom eller i vassen som dom skulle över. Men man såg inget av det som förare. När hon hämtat in 4-5 fåglar så kom det skott vid inlevereringen när parhunden fick sin dubbelmarkering bakom oss. När hon hämtat in den så fick Rhea fortsätta söka o hämta ett par vilt till. Så var provet slut :-)..nervös väntan till öppna kritiken... men Rhea fick sitt andra 1:a pris i öppenklass och är nu klar för start i elitklass :-)) Kan knappt tro att det är sant!! Vilken lycka!! Vem kunde tro att hon skulle ta sina två första pris på 2 starter inom 2 veckor! Ojojoj!
Men nu ska vi ta det lugnt et tag och försöka lugna ner fröken, som var i hetaste laget idag. Så det kommer inte bli nån elitstart i år. Eventuellt blir det nån start på KKL men det får vi se. Har även en hel del jakter i höst så jag får se hur hon fungerar där. Förra året var hon lugnet själv så jag hoppas ju hon är det i år oxå även om jag börjar få mina tvivel om det ;-)





RSS 2.0