Liten rolig händelse ;-)

Hade egentligen tänkt träna i skogen hemma igår kväll men eftersom det var så mycket mygg och jag bara hade linne på mej ... så stannade vi i hästhagen och körde lite linjetag o kastade markeringar med dummybollarna. Gräset är riktigt högt på sina håll eftersom hästarna inte släppts där än på bete. I mitten på hagen är det en liten skogsdunge  o en backe. Uttnyttjade den och la ut bollar i ett område ca 5 meter upp i backen bakom  en buske och sedan ett område till höger ca 30 meter och ca 10 meter ut i gräset och sen det sista området ca 50 meter till vänster ner mot stängslet o diket. Varierade och skicka Rhea o Kelly mot olika områden..ibland med störningsmarkering med dummybollen. Bägge var duktiga! Ibland blåste jag stoppsignal och la in sökkommando o ibland sökkommando direkt. Rhea var duktig och lydde fint! När jag sen ska skicka Kelly på markering med dummyboll till höger om dungen.så händer detta...när hon är ca 5 meter från området kommer ett rådjur hoppandes ur skogsdungen i full fart rakt mot markeringen hon skickats till... när rådjuret oxå är ca 5 meter ifrån från området får den se Kelly och gör ett tvärkast och hoppar bort och utåt från området! Kelly som är så inriktad på att apportera "ser" inte rådjuret utan dyker ner där dummybollen landat och har snabbt hittat den och kommer in med den i full fart! Underbara hund! Tänker på filmen på You tube där en boxer blir omkullsprungen av ett rådjur :)) det var nära här med ;-)


Searoverträff 2012

I helgen har det varit Searoverträff på Herrfallet utanför Arboga. Jag har haft en fantastisk helg och träffat så många härliga hundar o människor. Tyvärr hinner man inte umgås med alla som man skulle vilja, då det är full fart hela tiden ;). men hoppas alla hade lika trevligt som jag ;) Tyvärr kunde ena kennelmamman Lena inte komma pga sjukdom. Stackaren fick ligga hemma o kurera sej istället o vara nyfiken på hur det gick.

Vi installerade oss i vår stuga redan fredag lunch. Sen på lördagen var det dax för Searovermästaren att utses i ett workingtest. Nybörjarhundarna fick starta och sedan var det dax för öppenklasshundarna och sist eliten. Vi delades in i olika grupper på vilken ruta vi skulle starta. Rhea startade på nr 1 som var en dubbelruta där man kunde få max 40 poäng.Där det började och slutade med fotgående och sen en dubbelmarkering i skogen. Rhea skötte sej mycket bra och fick en drömstart med maxpoängen 40! Sedan gick vi vidare till ruta 2 och satt en stund o väntade men innan vi hann starta så bröts det för lunch.Rhea fick vila en stund i stugan medan jag åt grillad korv och potatissallad.Sen tillbaka till ruta 2.satt en liten stund och väntade o sen var det vår tur. Här var det först en markering som föll till höger bakom lite buskar.Rhea markerade fint men sprang lite för långt men jobbade sej tillbaka.Därefter skulle hon skickas på en dirigering som låg rakt fram. Tog en fin linje men blev lite tveksam när det blev lite småbuskar ca 20 meter innan dummyn,fortsatte doch och jag blåste närsök, men jag tappade henne åt höger, visslade inkallning så hon kom fram, blåste stopp, vänster o ut och så hittade hon dummyn 18 poäng. Så blev det en promenad ut på udden till ruta nr 3 där det var dubbelmarkering. Fick dirigera henne på den sist kastade där hon gick för långt efter sjökanten, svårt att hitta den. Sen den först kastade gick bättre. 15 poäng. Så gick vi ut till ruta 4 som oxå var en dubbelmarkering. Fick även här hjälpa henne på den sist kastade men hon spikade den först kastade så det blev 16 poäng. Sammanlagt fick hon 89 poäng vilket räckte till en 4:e placering av 23 startande. Duktig liten Rhea! Var endast 2 poäng efter vinnaren! Jättekul i öppenklassen var att många Kellybarn var så duktiga o placerade sej på 5,6,7 och 9 o 13:onde plats. Bra jobbbat allihop!

Sen var det mamma Kellys tur. Oj vad glad hon var;) Började även hon på ruta 1 som var dubbelstation.Skötte sej fint och fick 38 poäng. Sen ruta 2 där det kastades en markering i sly till vänster men innan den skulle in så skulle en dirigering hämtas rakt ut. Kelly fixade även detta fint och fick full pott 20 poäng :) Sen ruta 3 en dubbelmarkering där den först kastade skulle in först. Den gick bra men den sist kastade blev svårare o hitta o Kelly passade på att ta sej ett dopp först...hrrmm  16 poäng. Så sista rutan nr 4 där en enkelmarkering kastades till vänster i sly men innan skulle en dirigering snett ut åt höger hem..här gick hon extra höger ut i vattnet så jag fick dirigera om ett par gånger, sen hämtades markeringen hem utan problem så hon fick 18 poäng. Slutsumman blev hela 92 poäng och en 4:e placering även för Kelly och endast 2 poäng ifrån 2:a platsen. Duktig Kelly! Jättegrattis till duktiga vinnaren Blinka o Jeanette som fick hela 99 poäng och blev Searovermästare!

Så på söndagen blev det tidig uppstigning så vi skulle hinna plocka ur stugan och städa innan det var dax för träning. Rhea o jag började på förmiddagen hos Tomas Söderström. Gick på linje två o två med ca 40-50 m emellan o skickade på markering och sen dirigering framför linjen med dom andra hundarna. Det blev väldigt svårt för RHea och det stökade till sej och hon lysnade inte på stopp o signaler..blää även jag var usel som förare och hjälpte henne inte precis. Det blev dock givande diskussioner om stopp o tecken i gruppen  och jag fick bra tips.
Så åkte vi tillbaka till Herrfallet för lunch. På eftermiddagen fortsatte vi sen träningen hos Urban. Här tränade vi markering och dirigering o närsök. Nu fungerade signalerna bra igen och hon gjorde en fin dirigering och lyssnade fint. Kändes skönt att avsluta bra.

Tack alla för en kanonhelg!!

Här alla WT resultat

http://www.searover.nu/resultat%20wt%202012.htm



Searovermästaren Blinka



Ruta 3



Madde hämtar pris


Leif Wilhelmsson o Li hämtar pris



En glad Mästare!


Searovermästare 2012


Nybörjarklassens vinnare Anneli o Shade 2:a Lena o Pirat 3:a Sara o Pejla


Vinnare öppenklass Marie o Aofie, 2:a Leif o Li, 3:a Madde o Cajsa


Vinnare elitklassen Jeanette o Blinka, 2:a Marie o Puma, 3:a Eva o Easy Shining


Träning träning o åter träning ;-)

Ja jisses vad vi ligger i hårdträning nu..kanske inte i mängdträning med nåt gör vi varje dag. För det är ju bara såå roligt! Så då kan vi inte skylla på det om det inte går bra på kommande WT o ev B-prov som vi anmält till.
Idag var meningen att jag bara skulle lägga sök..men men i slutänden hade vi tränat det mesta. Började att lägga ut några tennisbollar i ett område på andra sidan hagen.gick sen runt och in i hästhagen och la ett sök med blandade "smådjur" o kaninbollar som jag stoppat undan litegrann och lagt lite klurigt mellan stenar o stockar och under gräset, i  o utanför skogsdungen.Kastade ut 2 tennisbollar till en dirigering från sökområdet. Tänkte att lilla fröken skulle få använda näsan ordentligt och inte bara benen ;-) Det gick bra och hon jobbade fint och tog för sej av marken..hmm även en tennisboll från dirigeringen kom in men det kunde ju inte hon veta.Dock jobbar hon gärna utifrån och in så den närmsta var kvar till sist men den kom in den med. Hade lagt ut 7 st och efter att 5 plus dirigeringen kommit in skickade jag på linjetag till dirigeringen på andra sidan hagen. Gick ok men inte spikrakt. Sen fick hon hämta en till på söket. Duktig Rhea. Så förflyttade jag mej med Kelly och dirigerade henne till tennisbollen snett bakom sökområdet, och därefter fick hon söka efter den sista lilla råttan. Hon fick jobba en bra stund innan hon lyckades hitta den så det blev kanonbra. Så varvade jag med lite dirigeringar eller linjetag och markeringar med dummyboll..blir ju inga långa avstånd när jag kastar själv men försökte kasta lite klurigt istället. Avslutade med lite repetition av klockan höger o vänster med både Rhea o Kelly. Cosy var riktigt busig idag och var hopplös och snodde kaninbollar o sina älskade pipråttor..Haha gullehunden hoppade o skuttade för sej själv..



Tre förvänsfulla :)



Dagens sökobjekt ;-)



Rhea på väg in med en råtta från söket



Cosy nöjd o glad med kaninboll :)


RSS 2.0