Jaktprovsstart :-))

Jag hade anmält Rhea till öppenklassen på Örebroprovet 22 juli. Vi blev lottade som 1:a reserv och hörde inget från provledningen förrän torsdag.. att det kommit in en strykning så nu var vi med :-) Jag som hade siktat in mej på att åka dit som publik o heja på Maria o Deco ;-).. Nåväl tidigt på söndagmorgon bar det iväg..hmm var ute i väldigt god tid..hihi ändå stannade jag o rastade på vägen.. Det var längesedan jag var så nervös innan någon start och jag kände mej illamående...men vet att det alltid släpper bara man startar.. Lite knäpp är jag för när jag såg provupplägget som jag tyckte såg SVÅRT ut så blev jag lugn..tänkte lite att det här får vi ta som träning och skaffa nya erfarenheter..
Vi startade i andra par som 3:e hund. Hälsades välkomna av domaren Bengt Gustafsson och fick starta med en kortare transport fram till startplatsen där dubbelmarkeringen på land där lägsta startnumret (Rhea) fick börja. Det gick strålande och hon spikade bägge. Så fick parhunden ta in en dirigering snett åt vänster från markeringen. När den var inne bytte vi plats och parhunden fick sin dubbel och därefter Rhea sin dirigering. Den kom oxå hem fint efter ett par signaler. Duktig liten Rhea :-) sen blev det en liten transport fram till dammen där hundarna fick söka av varsin sida av vattnet. 6 vilt på båda sidor. När Rhea var på väg in med vilt kom det ett skott o störningskast där markeringarna gått innan som den andra hunden fick titta på.Därefter fick vi gå tillbaka o titta på skott o kast som agerade störning åt parhunden. Sen tillbaka o fortsäta med söket. När båda hundarna hämtat 3 vilt var bytte vi område. Lite lurigt när man inte visste var första hunden hittat sina vilt. Rhea hittade första viltet snabbt men fick jobba länge för att hitta det 5:e och blev rejält trött men kämpade på. Vinden snurrade åt alla håll så det var inte lätt. Sen transport till ny plats där parhunden fick börja med dubbelmarkering på vattnet. När den var hemma fick Rhea ta in vattendirigeringen. Lydde fint på signalerna även här och hittade sin fågel :-) Sen fick Rhea sin dubbelmarkering på vattnet. Spikade den första och fick lite förarstöd på den andra och så var den ochså hemma. Fick sen avsluta med att sitta passiva när parhunden hämtade sin vatten dirigering och så var provet slut. Var jättenöjd med Rheas jobb så nu var det bara väntan på prisutdelningen kvar.
I nästa par var det Deco o Marias tur. Det gick jättebra och då såg provet verkligen lätt ut :-))
Bägge var vi nöjda o belåtna över hundarnas jobb så nu kunde vi bara njuta o titta på provet och fika. Firade även lite med att åka till Lillåns Grill o Pizzeria och äta lunch :)
Så var det äntligen dax för prisutdelningen.  det visade sej att både Rhea o Deco belönats med 1:a pris! ( dom enda ettorna som delades ut) Vilken lycka! Nu gick det lätt att åka hem hur trött man än var innan ;-)




WT på Kybacka

I måndags var vi iväg på WT på Kybacka gård som FRK/Gävle-Dala arrangerade.Behövde bara ha Rhea med mej då Emma kom hem på semestern och tog hand om Cosy o Kelly. Tack snälla för det!

Vädret var inte det bästa och det regnade hela dagen. Men vad gör det när man har roligt :-)

Vi startade på ruta 3 som var en enkelmarkering som föll lite bakom en kulle med lite knepig terräng..man såg inte nerslagsplatsen och elitklassens markering föll längre ut i samma linje...Rhea försvann en stund och jag misstänker att hon gick för långt och var o kollade elitmarkeringen..man såg ingenting o efter en stund kom hon tillbaka o hittade sin dummy. Så här tappade hon många poäng och fick 13. Efter det gick vi vidare och satt o väntade men hann inte göra någon mer ruta innan lunch. Gick tillbaka och satte hundarna i bilen en stund medans vi köpte grillad hamburgare och kunde sitta under tak o äta vilket var toppen.

Så traskade vi tillbaka och nästa ruta var nr 4 Dirigerbarhet..Började med fotgående en sträcka sedan kastades en markering snett till höger som störning innan vi skulle dirigera över gärdet. Rhea lydde fint men det blev några signaler innan hon fick fatt på dummyn som låg i kanten av en buskridå i högt gräs. Här blev det 16 poäng.

Ruta nr 5 Enkelmarkering med störning. Först kastades en markering utan skott till höger och efter det kom ett kast till med skott till vänster men endast den högra skulle in. Rhea gick ut fint men stannade upp o ringade lite för kort, men jobbade sej ut och fick hem den( kan vara så att någon annan markering landat där för någon annan klass för flera hundar stannade upp lite där?) Betyg 18

Ruta 2 Dubbelmarkering. Skytten stod på ängen och dold kastare i skogen..första hamnade upp en bit i skogen och den andra snett bakom skytten till vänster på ängen. Det gjorde hon bra och fick 19 poäng.

Ruta 1 Enkelmarkering. Ganska lång  med terrängbyte där dom skulle igenom en sträng med högt gräs och över gärdet.Innan var det fotgående en sträcka fram till startplatsen. Rhea jobbade fint..sprang dock lite för fort för att få vittring först men ringade sej tillbaka och hittade dummyn. Betyg 18 poäng

Slutsumman blev 84 poäng och en 7:e placering av 31 startande i ökl. Är jättenöjd över hennes jobb..hon gjorde verkligen sitt bästa! Min gullehund!

Anki o Ayla vann nkl på fantastiska 99/100 poäng. Jättegrattis till er! Så Anki kunde åka hem med bilen full med priser :-)
Grattis även till Maria o Deco som kom 5:a i ökl på fina 88 poäng!

Tack alla för ett trevligt o kul arrangerat WT! Verkligen en lyx att kunna gå in och köpa varm mat o fika. speciellt när vädret var som det var. Kul att titta på fina hästar och älgar i älgparken!



Anki o Ayla,Monica o Princess, Märta o Bosse


Markeringsträning

Liet bilder från söndagens träning som Hillary fotat. Vem har sagt att det ska vara lätt terräng ;-) Alla hundarna var jätteduktiga..men tom Rhea var tvungen att ta det lugnt i den här marken..Skönt att se att hon anpassar farten efter terrängen :)










Valpträff för Sweet o Allis valpar födda 2012

Söndagen 1 juli var det valpträff hos Anki på Kolstugan för Sweet-Tex o Allis-Kenzo valparna. Härliga valpar som var lugna o fina. Dom fick träna på att vara lugna o fina vid sidan, lite följa o kontaktövningar, inkallning och avslutningsvis hämta en apport.










Träning på nya marker

Åkte iväg några stycken för att träna på ny mark. Främst vattenträning men även på blöt myrmark. Vi hade en härlig dag och det blev riktigt bra träning. Vid lunch bröt vi och grillade korv för att sedan fortsätta ett pass till efter det på eftermiddagen. Behöver jag säga att jag hade en trött hund på kvällen när vi kom hem ;-) TACK alla för en härlig dag!
Cosy o Kelly fick vara hemma o Jimmy tog hand om dom! Tack snälla för det!



Lite extra störning fick vi av dessa gulliga änder





Deco



Deco



Jade



Alice



Deco



Deco



Alice



Rhea



Ayla


RSS 2.0