Lydnadsträning

Idag åkte jag upp till Balsta o tränade lydnad med båda hundarna...inser att det är hög tid att börja träna nu när PM för tävlingar trillat ner i brevlådan. Ställde upp en elitbana och började med Cosy. Hon var överlycklig!! ...och skuttade och for!! Ja vad säger man..träningen gick kanon! Hon är för härlig!
Så var det Kellys tur. Hon var oxå lycklig men det märks ganska tydligt att inte elitmomenten är helt  befästa!  det som krånglade  var  "gå runten" o hon envisades med att sätta sej på ställandet..blixtsnabbt slog hon ner rumpan... så här tog träningen tid ,men sedan fungerade det flera gånger efter varandra. Så jag hoppas hon lärde sej. Annars gjorde hon alla moment bra, så jag ska inte klaga ;) Nu ska jag försöka träna lite lydnad varje dag fram till tävlingen. och försöka hinna träna lite gruppmoment med andra hundar oxå.
..men det är mycket nu med födelsedagar, jakter mm så tiden bara rinner iväg..

Retriever Mästerskapet 2008

Nu har vi kommit hem efter en trevlig helg på Retriever Mästerskapet i Hofors. Skoj att träffa alla trevliga retriever människor :)) Vi bodde på vandrarhemmet o delade rum med karin T och två av hennes hundar. Det gick alldeles utmärkt.. Så skönt med hundar som bara fungerar tillsammans fastän dom inte alls känner varandra.
Tävlingen var i år upplagd som ett workingtest på 3 stationer med kallvilt (änder) Det var roliga och kluriga stationer som det ska vara på ett mästerskap. Cosy skötte sej bra och gick helt ok med tanke på så lite träning hon fått. Det som drog ner poängen var vattendirigeringen på ruta 2 som blev lite omständig och sedan walkup-en på ruta 3 där hon var väldigt het och hade  svårt att gå fot över huvudtaget ;) Det var 27 hundar som kom till start och Cosy placerade sej på en 10:onde plats på 90 poäng av 120 och 9 hundar gick vidare till söndagens final. Så det var nära....

Tack allesammans för en supertrevlig helg!

Stort Grattis till vinnaren "Anki" o Kerstin som vann efter ett strålande arbete!
Grattis till Lena B-K som gick till final med båda sina hundar och kom 2:a med Arron o 5:a med Tanni! Fantastiskt!
Grattis till Maria o Arraks som var jätteduktiga o fick 87 poäng!  Bra jobbat!

Läs mer om upplägget på stationerna o se bilder på SSRK:s hemsida

http://www.ssrk.se/


Poängställning efter lördagens grundomgång, som kunde ge 40 poäng per station.

NrHund och ägare123Totalt
26Justlike Queen Elisabeth, labrador, Kerstin Andersson och Bengt Gustafsson, Deje323734103
22Garronpoint Arron, labrador, Lena Bratsberg-Karlsson, Tyresö323434100
16Pumpans Broomtail Wrasse, flat, Helena Molin-Ericson, Kungsör343036100
10Streamlight's Anna Holt, labrador, Lena Westerman, Malmköping373330100
27Searover Willing Guinness, labrador, Anita och Jörgen Norrblom, Enköping35303499
14Moorman's Caledonian Ale, labrador, Karina och Mikael Rönnbäck, Kalix34263898
25Searover Flaming Tanni, labrador, Lena Bratsberg-Karlsson, Tyresö35332896
12Conover's Run For Glory, labrador, Hans Richter, Hallstavik32303294
1Hillus Drake, labrador, Tomas Söderström, Bettna32323094
17Moorman's Nightmare, labrador, Wolfgang Ronacher, Hagfors28323090
3Searover Cosy, labrador, Maud Eklund, Eskilstuna33312690
24Moorman's Look Nice, labrador, Bengt Gustafsson, Deje30263288
8Moorman's Look High, labrador, Ann Hörnell, Överhörnäs23362887
13Searover Cosys Arraks, labrador, Maria Björklund, Vendelsö29312787
6Masterkey's Zoya, labrador, Annika Strömberg, Luleå29312686
20Streamlight's Ann's Larry, labrador, Markku Haapamäki, Umeå36341686
7Glen Louch Alice, labrador, Krister Johansson, Luleå35242483
11Djurbergas Donegal Bay, labrador, Leif Norin, Falun33143279
15Moorman's Look Alike, labrador, Anette Edqvist, Sandared18293279
2Comics Peache Collection, flat, Bengt Andersson, Hammarö30173077
9Korpklons Älva, labrador, Anna Tellner, Värnamo20312273
23Anna-Stjärnhök, labrador, Henrik Andersson, Västra Ämtervik15153666
19Markörens Tosca, labrador, Stig och Christina Holmfrid, Luleå22301264
5Justlike Prince Henry, labrador, Stig Persson, Strängnäs22171049
4Straight Flush Number One Hundred, flat, Andreas Josefsson, Nybro14111237
21Brindlebay Nicki, labrador, Karin Thunander, Lidingö   bröt
18Rockdove's High Hurricane, labrador, Leif Hernefalk, Sundborn   bröt

Jaktträning inför RM

Idag har båda hundarna fått sej en riktig genomkörare i apporterings träning....iallafall Cosy. Det var en underbar höstdag och vi njöt i fulla drag...tänk om dom där usla myggorna kunde hållit sej borta helt så hade det varit perfekt. Vi tränade olika övningar både på land o vatten och jag är nöjd med Cosys arbete. Inte för att det var helt perfekt,men inga stora fadäser så jag tycker det känns helt ok inför helgen. Kelly var oxå duktig och riktigt sprudlade av arbetsglädje :)) är riktigt imponerad av henne att hon trots sin höga fart håller huvudet kallt och näsan på ;) man blir lycklig i hela kroppen och kommer på mej själv att småle när jag tittar på henne....ojj vad kul det är att träna hund!!

Vi åker upp till Hofors och Retriever Mästerskapet redan imorgon och sover på vandrarhem ett par nätter.
Nästa äventyr väntar så håll tummarna igen ;)
Målet är att ta oss vidare till finalen på söndag men det är minst sagt tufft motstånd...men vi ska kämpa!
36 hundar kommer till start på lördagen, vet dock inte hur många som går vidare till final....kanske 10-12?

Trevlig helg!  o Lycka till Mari som ska springa själv o tävla på söndag ;))  go gogo! Jag håller tummarna!

Cosy o Kelly

Nordiska Mästerskapet i bruks

Vilken helg!! Jag saknar ord!! Det finns så mycket och skriva så jag vet inte var jag ska börja ... jag är så oerhört glad och tacksam att jag fick förtroendet att följa med och deltaga i det svenska landslaget i bruks. Jätteskoj att göra nya bekantskaper och vilket härligt gäng hela svenska truppen med deltagare o anhöriga som var med. Det blev ett minne för livet för mej! En stor kram till er allesammans!
Sist men inte minst min fanatastiska hund..Cosy. Efter sista momentet på söndagen som var sök så rann tårarna ner för mina kinder..Hon gjorde sitt bästa sök någonsin..och som domarna sa .."nästan perfekt" o tyst och fint förd, betyg 9,5 -9,5 vilket var det högsta betyget som delades ut till Cosy och den finska hunden som vann.
Vi slutade på en hedersam 2:a placering både individuellt och i lag.
Lite bilder från helgen

Hela Sverigetruppen

Invigningsmarsh

Invigningsmarshen

Vackra Norge med utsikt från Fefor Högfjellshotell (det är snö på fjälltopparna i bakgrunden)

Cosy på fjället :))

Cosy ..en stolt farmor med sitt gulliga barnbarn Ida

Bara såå vackert på väg ner från Fefor mot Vinstra!!

Yes snart åker vi...

Nu är det mesta packat och klart ;) och imorgon åker Cosy och jag till Gudbrandsdalen i Norge för att tävla Nordiskt Mästerskap i bruks. Ska bli jätteroligt och jag är så glad att jag fått förmånen att vara med!
Det enda jobbiga är väl den långa resan men vi tar det lugnt och startar redan i morgon bitti och har dagen på oss.

Tack snälla Mari som tar hand om Kelly under tiden!!

Håll nu tummar o tassar för oss!! ...Nu ska jag packa vidare!

Kram Maud

Här kan ni läsa mer om Nordiska Mästerskapet
http://www.nom2008.com/

Jaktprovshelg i Eskilstuna

Vilken underbar helg det varit!! Det började på lördagen då Mari o jag åkte ut till jaktprovet tidigt på morgonen för att vara funkisar. Nu fanns det nog med funktionärer så jag behövde bara vara reserv. Så jag kunde gå runt och kika lite på båda nybörjarrutorna. På ruta nr 2  startade Anki med Dusty som 3:dje hund. Det gick alldeles utmärkt och hon fick ett 1:a pris :)) i slutet av dagen visade det dej att hon även blivit bästa nybörjarhund och fick ett vandringspris! Stort Grattis Anki! Som startande nr 7 på samma ruta var det sedan dax för Yvonne och Alli att göra jaktdebut tillsammans och även det gick alldeles utmärkt och de belönades med ett 1:a pris Härligt jobbat!! Grattis Yvonne! Härligt att se Alli på prov..såg många likheter med mor sin :))..det gick undan kan man säga ;)
Det blev en etta till på rutan och det var en söt gul tik som kallades "Gullan" :)) vilket passande namn! så oerhört charmig! Grattis Ingrid!
Det blev även några ettor på ruta nr 1. Däribland Tommy och Streamlights Nickis Open Sky som har samma far som Alli (Onyx) Grattis Tommy!

Så var det dax för söndagens jaktprov och samllng kl.8.00. Idag var det bara elitklass på programmet.
Det började med att 4 hundar startade med  lottning vilken domare man skulle gå för. Så startade det med en walk up där alla 4 först fick varsin enkelmarkering.( Leo o Kurre var jätteduktiga kastare...inser att jag behöver gå en kastkurs) därefter kastades en enkelmarkering igen men innan den fick hämtas skulle en annan hund skickas att hämta en dirigering bakåt. När alla gjort den uppgiften. så delades linjen upp och två hundar gick till vattenarbetet och två till söket med respektive domare. och sedan bytte grupperna plats. Vattenarbetet började med en dubbelmarkering i vassen för den ena hunden därefter fick den andra hämta en vattendirigering. och så bytte man plats. Ett jättetrevligt upplagt prov som visade sej vara lite klurigt..särskilt vattenmarkeringarna i vassen som visade sej vara svåra.
Mari o Tassa startade i första släppet om 4 hundar och gick kanon ch belönades med ett 1:a pris..o Mari grät.. Så himla roligt!! Det var ni värda!!..synd bara att jag inte kunde se hela provet eftersom vi ( Kelly o jag) skulle starta i nästa släpp.
Är jättenöjd med Kelly! Hon är bara såå lycklig när hon får jobba :)) Visst finns det lite att jobba på bland annat den lätta rumpan o fotgåendet...men det är lite svårt att inte gå och småle åt det hela ;) Arbetsmässigt är hon helt underbar! Äntligen fick hon sitt 1:a pris!!
Även Arraks startade vårt släpp, dock fick vi inte gå tillsammans. Han var jätteduktig på den inledande walk upen! Det som alla kommer ihåg är när han stöter upp en hare på väg till markeringen men Maria  blåser stopp och Arraks tvärnitar vänder om och springer vidare och hämtar sin tygpåse istället.. Så snyggt!! Tyvärr var han lite väl intresserad att söka i vassen o låste sej där på sökarbetet..så han fick ett 3:dje pris
Lena startade Arron och han var så duktig o tog sitt 3:dje 1:a pris och fick även HP och blev bästa elithund! Grattis Lena!
Sedan fattades det en hund till sista gruppen så jag fick hoppa in med Cosy och köra hela provet som ersättningshund utan bedömning.
Gissa om hon var lycklig!!  Tycker hon skötte sej riktigt bra..även om fotgåendet kan förbättras även här... Det här blev jättebra träning inför RM nästa helg :))  Stort Tack för en trevlig helg med som alltid trevliga o glada funkisar och en lättsam stämning med provledning,domare och deltagare!

Jaktprov i Siggefora

I söndags fick Kelly starta på jaktprov igen. Vi kom med som 8:onde reserv, vilket jag aldrig kunde tänka mej ;) Vi åkte med Mari som startade i första par så det blev tidig uppstigning. Tassa var jätteduktig och fick ett 2:a pris .Hon gjorde en jättefin vattendirigering och den var låång! Det enda hon tappade lite på var söket ,men det var hon inte ensam om.. vet inte riktigt varför det blev så svårt? Endast tre hundar fixade söket bra och där imponerade Evas Tigger som var helt fenomenal! Det var en fröjd att se honom jobba! Han var kanonduktig provet igenom men var tyvärr inte helt tyst så det blev ett 3:e pris. Så allra sist på dagen var det Kellys tur att starta i sista par med Lenas Arron. Skönt att starta med någon man känner så det kändes tryggt. Kelly fick dock en riktig mardrömsstart...vi fick börja med den långa vattendirigeringen efter att suttit passiv  medans Arron hämtade en dubbelmarkering till vänster om dirigeringen. kelly kunde inte riktigt släppa markeringsområdet och ville inte lyssna..tog helt enkelt sikte på en udde på andra sidan sjön och ville inte lyssna och ta mina högertecken:( så det var bara att kalla in henne och gå till söket... Vilket hon tyckte var jättekonstigt. Hon ville ju hämta den där apporten som låg nånstans och hade jag skickat henne igen är jag säker på att hon varit mer medgörlig.. Söket började bra men hade sedan lite svårt att ta sej ut på djupet som så många andra. I övrigt gick hon bra och fick iallafall ett 3:e pris...Påt igen bara skulle ju vara så roligt om hon kunde ta en 1:a i år...jag vet ju att hon KAN! måste bara visa det på prov  oxå. Lenas Arron fick ett 2:a pris.att  det tredje första priset ska sitta så hårt... men som sagt det är inga maskiner vi jobbar med... och det är väl det som är lite av tjusningen med hundsporten :))

Stort GRATTIS  till Obix som blev provbäst i nkl i Lärkesholm !!  Så jättekul!

Duktiga Kellyvalpar

Idag har två av Kellys valpar startat på jaktprov nedåt landet med strålande resultat :)) Searover Kellys Kicker " Obix" fick 1 HP och blev dagens bästa hund i nybörjarklass. Syrran "Exa" Searover Kellys Next Move fick även hon ett 1:a pris! Stort Grattis till Claes  och Agneta!
Cosy har tävlat elitsök på hemmaklubben Strängnäs idag. Vi var 5 hundar som kom till start i ekl och en lägre hund. Cosy lottades till nr 3. Vi började i skogen med söket och hon skötte sej riktigt bra och belönades med 9-10 = 9,5
Sedan åkte vi tillbaka till klubben för platsliggning o uppletande Cosy jobbade bra ,men låste sej fast lite  en rishög,men hittade alla 4 föremålen,men jag fick hjärnsläpp !! när hon är på väg in med det sista föremålet ropar TL att tiden är ute..jag får då för mej att det sista inte räknas och bryr mej inte om att sätta henne vid avlämnandet..så klantigt! Nu hade det väl inte påverkat betyget så mycket ..men några poäng till hade vi kanske fått?  är ändå nöjd med 8,5 som betyget nu blev :)
Så var det dax för lydnaden..och regnet öste ner....blää. Cosy gjorde en helt ok lydnad trots vädret..jag vet att hon inte vill krypa i blötan men hon försökte iallafall och fick betyg  på momentet . Och fria följet var bedrövligt som vanligt..;( iallafall känns det som..
Här är betygen:
Genomsökande  10-9
Uppletande  8,5-8,5
Platsliggning med skott 10-10
Fritt följ  8-7,5
Inkallning m stå o ligg 9,5-8.5
Framåtsändande   8-7
krypande  5,6,5
Skall  8-9
Metallapport  9,5-10
Tungapport   8,5-9
Hopp  10-10
Stege  9-10
Summan 578,25 Klassvinst och CERT
Domare Ingrid Bahlenberg- Robert Carlsson
Stort Tack till alla trevliga funktionärer, figuranter och medtävlare!
Stort Grattis till Lägre hunden Gucci o matte Emily till uppflyttning på fina poäng!

..imorgon är det jaktprov med Kelly igen , vi kom med som 7:e reserv :) Håll tummarna!

Jaktprov i Garpenberg

I helgen startade vi.(Kelly o jag ) på jaktprov i Garpenberg i Dalarna.Vi var ett helt gäng sjörövare som kom till start. Jättekul. Kelly startade i 4:e par tillsammans med brorsan Arraks. Hon gjorde ett jättefint jobb och som domaren sa så följde hon min lilla papperslapp i handen fint på samtliga dirigeringsarbeten, både på land o vatten :)) och ser bara såå lycklig ut när hon jobbar :)) När man så tror att provet i princip är klart då vi "bara" har söket kvar. Hon brukar vara en duktig sökhund,men nu vet jag inte vad som händer?? hon hämtar in tre dummys ganska snabbt men börjar sedan fråga?? Jobbar vidare och hämtar in ytterligare dummy ,men frågar igen... Konstigt! Så vi får ett starkt 2:a pris..igen! Är ändå jättenöjd med Kelly! Nästa gång är jag övertygad att hon är sej själv igen och fixar söket galant ;) Arraks o Maria gjorde ett strålande arbete och belönades med ett 1:a pris! GRATTIS!! Jättekul! Andra sjörövare som gick bra var:
Mari o Tassa 2:a i ekl
Mari o Ladda 1:a i ökl
Ulrica o Iva 1 i ökl
Lena o Arron 1.a ekl
Anki o Piper 3:a ekl
massor med grattiskramar till er!
Här foto på 4 lyckliga 1:a pristagare som Leif Björklund fotat


Idag har vi tränat personsök med sökgänget och Cosy gick kanonfint! Är jättenöjd!
Kelly fick ett stort dummysök efteråt och hon jobbade fint hon oxå:) Nu var det visserligen betydligt mer lättsprungen terräng än myrmarken på provet men det känns ändå bra!

RSS 2.0