Jaktprovshelg i Eskilstuna

Vilken underbar helg det varit!! Det började på lördagen då Mari o jag åkte ut till jaktprovet tidigt på morgonen för att vara funkisar. Nu fanns det nog med funktionärer så jag behövde bara vara reserv. Så jag kunde gå runt och kika lite på båda nybörjarrutorna. På ruta nr 2  startade Anki med Dusty som 3:dje hund. Det gick alldeles utmärkt och hon fick ett 1:a pris :)) i slutet av dagen visade det dej att hon även blivit bästa nybörjarhund och fick ett vandringspris! Stort Grattis Anki! Som startande nr 7 på samma ruta var det sedan dax för Yvonne och Alli att göra jaktdebut tillsammans och även det gick alldeles utmärkt och de belönades med ett 1:a pris Härligt jobbat!! Grattis Yvonne! Härligt att se Alli på prov..såg många likheter med mor sin :))..det gick undan kan man säga ;)
Det blev en etta till på rutan och det var en söt gul tik som kallades "Gullan" :)) vilket passande namn! så oerhört charmig! Grattis Ingrid!
Det blev även några ettor på ruta nr 1. Däribland Tommy och Streamlights Nickis Open Sky som har samma far som Alli (Onyx) Grattis Tommy!

Så var det dax för söndagens jaktprov och samllng kl.8.00. Idag var det bara elitklass på programmet.
Det började med att 4 hundar startade med  lottning vilken domare man skulle gå för. Så startade det med en walk up där alla 4 först fick varsin enkelmarkering.( Leo o Kurre var jätteduktiga kastare...inser att jag behöver gå en kastkurs) därefter kastades en enkelmarkering igen men innan den fick hämtas skulle en annan hund skickas att hämta en dirigering bakåt. När alla gjort den uppgiften. så delades linjen upp och två hundar gick till vattenarbetet och två till söket med respektive domare. och sedan bytte grupperna plats. Vattenarbetet började med en dubbelmarkering i vassen för den ena hunden därefter fick den andra hämta en vattendirigering. och så bytte man plats. Ett jättetrevligt upplagt prov som visade sej vara lite klurigt..särskilt vattenmarkeringarna i vassen som visade sej vara svåra.
Mari o Tassa startade i första släppet om 4 hundar och gick kanon ch belönades med ett 1:a pris..o Mari grät.. Så himla roligt!! Det var ni värda!!..synd bara att jag inte kunde se hela provet eftersom vi ( Kelly o jag) skulle starta i nästa släpp.
Är jättenöjd med Kelly! Hon är bara såå lycklig när hon får jobba :)) Visst finns det lite att jobba på bland annat den lätta rumpan o fotgåendet...men det är lite svårt att inte gå och småle åt det hela ;) Arbetsmässigt är hon helt underbar! Äntligen fick hon sitt 1:a pris!!
Även Arraks startade vårt släpp, dock fick vi inte gå tillsammans. Han var jätteduktig på den inledande walk upen! Det som alla kommer ihåg är när han stöter upp en hare på väg till markeringen men Maria  blåser stopp och Arraks tvärnitar vänder om och springer vidare och hämtar sin tygpåse istället.. Så snyggt!! Tyvärr var han lite väl intresserad att söka i vassen o låste sej där på sökarbetet..så han fick ett 3:dje pris
Lena startade Arron och han var så duktig o tog sitt 3:dje 1:a pris och fick även HP och blev bästa elithund! Grattis Lena!
Sedan fattades det en hund till sista gruppen så jag fick hoppa in med Cosy och köra hela provet som ersättningshund utan bedömning.
Gissa om hon var lycklig!!  Tycker hon skötte sej riktigt bra..även om fotgåendet kan förbättras även här... Det här blev jättebra träning inför RM nästa helg :))  Stort Tack för en trevlig helg med som alltid trevliga o glada funkisar och en lättsam stämning med provledning,domare och deltagare!

Kommentarer
Postat av: Tony, Castor & Solo

Trevligt att träffas och till och med gå på samma walkup. Såg dig med Kelly och det var verkligen en fröjd att se. Stort grattis till ettan och till medaljen på bruks-SM!!



Lycka till framöver!!

2008-09-15 @ 11:34:38
URL: http://www.jaktgolden.just.nu
Postat av: Annica

STORT GRATTIS!!! Till både dej o Marie såg otroligt bra ut. Det som slår mej är att ni alltid är så lugna med era hundar men endå så glada utan att hundarna blir tossiga. En fin kombination. Kul för Nikki o mej att få hoppa in och hjälpa till på vattnet. Tyckte hon skötte sej bra. Tack för hjälpen med viltet. Kaninen är inlevererad och ligger nu i frysen och tar igen sej till nästa gång ha,ha Lycka till i fortsättningen. / Annica

2008-09-15 @ 13:01:09
Postat av: Lena & Gubben

Grattis till dig & Kelly,ni är så duktiga.Vilken bra träning ni fick du & Cosy,håller tummarna för er nästa helg.

Ha det gott / Kram från oss

2008-09-15 @ 13:23:45
Postat av: Ida

Grattis til moster og matte - jeg vil også bli så god!!

2008-09-16 @ 08:58:36
URL: http://home.no.net/wildgold
Postat av: Lena & Mackan

Supergrattis! Jag hade ju förmånen att se hela söket...härligt!Men va vi var trötta i söndagskväll men en jätterolig helg!Hälsa Marie med kram...tur att det var någon som plockade in på fältet när inte Charlie gjorde det!

Stor Kram

2008-09-16 @ 13:08:59
URL: http://moralagbo.se
Postat av: Tina

Stort grattis till 1:a priset.

Tina

2008-09-16 @ 14:25:57
URL: http://workinglabs.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0