Lydnadsklass 2

Idag debuterade Rhea i lydnadsklass 2 i Kungsör. Efter att ha fått ett 1:a pris för 2 veckor sedan på SLKK så bestämde jag mej för att försöka hinna träna in klass 2 momenten (bära eller brista) och byta upp en klass till tvåan istället för ettan som jag anmält till.. Måste erkänna att träningen ändå varit sparsam men mitt gullegryn gjorde sitt bästa och lyckades klara ett 1:a pris på 160 poäng. Hihi så nu är hon i praktiken uppflyttad till klass 3 och det inom 2 veckor ;-).har inte bestämt hur jag kommer o göra men troligen blir det några klass 2 tävlingar till för att få lite mer tävlingsrutin. Alternativet är annars att vi tränar inför klass 3 och startar där senvåren 2012..men lite ridhustävlingar i vinter i klass 2 verkar mer lockande just nu iallafall :) Lite blandade betyg idag på tävlingen men en 10 på helhetsintrycket värmer gott :) Hon är för go min lilla Rhea!
Stort Grattis till Erika o Rani som vann klassen på fina poäng!
Grattis även till Mona o Anton som vann ekl med 279 poäng!

A-prov

Idag har vi varit och hjälpt till på A-prov. Såg duktiga hundar o förare in action :) Vi gick eftersök när bedömningen var avslutad och de tävlande fått sina respektive apporter. Det var 3 såter och på dom två första innan lunch så fick Kelly o Rhea jobba ordentligt. Jag är mycket nöjd men mina tjejer som sökte bra o energiskt och levererade viltet med stor glädje :-) På den sista var det många andra ekipage som hjälpte till att söka efter bedömningen var klar så då fick även Cosy komma ut o söka lite och Kelly o Rhea fick vila. Ojj vad lycklig hon blir när hon får göra lite nytta:-) Tyvärr så hittade hon ingen fågel ..men lyckligtvis "råkade" Inger tappa en and så Cosy trodde hon hittat den själv. Snacka om att hon var mallig när hon stolt bar den hela vägen tillbaka till bilen med stolt svans ;-) Gulle Cosy!
Stort Grattis till alla duktiga hundar o förare som startade idag! Även de som inte gick till pris..Det är små marginaler på ett A-prov och det gäller att ha flyt hela vägen.

Stort Grattis till Ann o Blix och dessa duktiga pristagare!


Rheas lydnadsdebut

Igår debuterade Rhea på lydnadsplanen. Det var Strängnäs Lokala kennelklubb som anordnade Länsmästerskap i alla klasser. Det var endast 4 startande i klass 1. En hund avstod platsliggningen så tre stycken skulle ligga och Rhea hade startnummer 4.Efter en liten stund sprang nr 2 upp och började springa runt planen i ärevarv strax därefter gjorde även hund nr 3 den sällskap :O..men Rhea låg duktigt kvar. Här bröt domaren, så det slutade med att jag fick lägga om Rhea ensam. Hon låg lugnt och fint även nu och fick en 10:a i betyg. Så blev det en kort stunds väntan innan det var vår tur. Började med att vi fick ställa upp och domaren kom fram o hälsade och tittade på Rheas tänder. Hon satt fint och lät sej hanteras och fick betyg 10. Linförigheten kändes helt ok..pendlade ngt o nåt segt sättande betyg 7,5. Läggande under gång fick vi 7 i betyg..DK ;-) Inkallning betyg 9. Ställande under gång gjorde hon bra men ngt steg betyg 9. Apportering greppade hon innan kommando betyg 8. Hopp över hinder dk i slutet? betyg 9. En 8 fick vi på helheten med kommentaren "Trevigt ekipage" Summan av det hela blev 172 poäng. Klart godkänt av lilla hjärtegrynet då vi inte alls har tränat mycket och endast ett par gånger med kommendering. Det visade sej att räcka till vinst och så blev hon LÄNSMÄSTARE i klass 1. Skoj! Fina priser fick vi oxå. En väldigt trevlig dag hade vi och så roligt att träffa alla goa lydnadsfolk igen och vara tillbaka ;-) Nu är vi på G. Stort Grattis till Kristina o Casey som blev Länsmästare i klass 3 och till Mona o Alfred som blev Länsmästare i elit. Missade tyvärr vem som vann klass 2.
Nu ska vi träna in klass 2 momeneten till nästa start för vi kör ingen mer "etta"...platsliggningen där är en pina..


RSS 2.0