Tre generationer

 
Kelly , Sweet  o Busy 
 
 
 
Trisse  vill  oxå vara med
 
Busy  o Trisse ❤

Busys nya kompis

Busy har fått en ny kompis 💗 Franska bulldogg Enzo  6 månader. Först var hon lite  skeptisk då han var lite kaxig..men sen så var det full fart  😃
 
 
 
 
 

Lag SM 2015

Har haft en fantastisk helg i Bodarna Gagnef med härligt tjejgäng "Mackans Kärringar" som tillsammans representerade SSRK/Östras avdelning. Vid lunchtid på fredagen bar det av mot Dalarna. Vi möttes upp vid hotell Scandic i Borlänge där vi checkade in och åt en gemensam middag innan Maria o Lena åkte till Bodarna för genomgång av rutorna inför helgen. När dom sen kom hem blev det uppladdning och taktiksnack innan sängen kallade för tidig uppstigning på lördag.
 
Stämningen var på topp och provmarkerna och upplägget kanon. Klurigt i kuperad mark med en liten bäck slingrades genom marken.  Hundarna gick bra och vi lyckades placera rätt hund för rätt plats för uppgifterna. Så kul!  Vår "Top dog" i laget var Madame  i nkl som fick hela 94 poäng! Hela laget gick bra förutom Rhea som typ fick hjärnsläpp på sista vattenrutan för dagen och "nollan" var ett faktum :-( Trist avslutning på en fantastisk första dag. Underbara lagkamrater som stöttade och efter en stund kunde även jag se på allt bra hon gjort på tidigare stationer. Efter första dagen låg vi ändå 3:a endast 4 poäng efter ledaren RasEss och SSRK/Gävleborg.
Hem och ladda om och sen tillbaka på supe i bodarna med god grillbuffe. Men vi bröt upp ganska tidigt och åkte hem till hotellet och ladda inför dag 2.
 
Dag 2 var startordningen efter resultatet på lördagen där de från slutet i resultatlistan startade först., så eftersom vi låg 3:a kunde vi ta det lite lugnare på morgonen och titta på lite andra lag innan det var vår tur. Taktiksnack igen utifrån att vi nu sett provmarken o uppläggen. Mari o Madam o Anna o Sam startade på ruta 7b och det gick bra. Lite signaler men apporterna kom hem som dom skulle. Sen blev det lång väntan innan det var dax för Lena, Maria och jag att starta en walkup med varsin dirigering o markering.Här klarade alla sina dirigeringar galant , men Rhea hade svårt att finna sin markering som blev svår så där rök lite poäng. Men enligt kastaren hade hon jobbat fint o jagat i området men hade otur med vinden.( jag såg henne inte) Så var det ruta 6 där först nkl hunden fick en markering. Därefter fick resterande 4 ställa upp och det kastades 4 olika markeringsuppgifter som skulle in i turordning. Bra jobb även här för alla. Sen blev det  väntan igen innan alla resultat var räknade och två lag skulle tas ut  för en final. Trodde verkligen inte det skulle räcka till final..men se det gjorde det :-)) och vi fick möta RasEss i en spännande final. Jippie så kul! Innan fick vi inte veta hur mycket poäng som skilde lagen åt så spänningen var olidlig!
 
Vårt lag "Mackans kärringar" fick börja... först fick Mari och Madame starta själva med en walkup och en enkelmarkering. Vilket gick kanonbra! 19 p därefter fick RasEss Marcus o Raven sin 19 poäng även för dom.
Så fick vi 4 i laget som var kvar ställa upp på en linje när det gick en drive från vänster till höger med mycket skott och kast som sedan plockades upp förutom ett gäng dummies som låg kvar som störning på andra sidan bäcken. Därefter kastades 4 markeringar i området som skulle in i rätt ordning. Började med ökl hunden Sam fick ta den sist kastade. Därefter fick Deco ta en lång efter vänsterkanten utefter bäcken som var svår men det gick bra. Sen vvar det Jill som skulle igenom området och förbi där Sam hämtat sin och längre ut. Även den in bra. Så sist var det Rheas tur som skulle hämta sin som kastats först upp i backen mot publiken som landat lite knepigt mella 2 stubbar. Full fart ut och lydde fint signaler med viftande svans ;-) efter några signaler så hittade hon den och sen full fart hem. Härligt! När vi var klara  så kunde vi sitta och titta på RasEss och även dom gjorde det bra så nu var det riktigt spännande!! Huua! Det visade sej att vi kom 2:a endast 1 poäng efter det vinnande laget och att vi innan finalen låg efter med 2 poäng. Helt otroligt! och jag tror nästan vi var gladast fast vi "bara" kom 2:a! Haha
Tack alla goa lagkamrater för en fantastisk helg! och till provledningen med Hans Westblad i spetsen och alla funkisar som fixat ett sånt bra arrangemang! Kommer gärna igen nästa år om ni orkar arrangera ytterligare ett år! TACK!
 
Länk till hemsidan med alla resultat

http://www.wtbodarna.se/default.asp

 
Mackans kärringar
 
Ruta 3 Rheas dirigering längst upp innan åkerkanten
Ruta 3
Ruta 5
kollar in ruta 5 från publikplats
 
Stackars Anna med ryggskott fick passa på att vila ryggen.Bakom  väntar "Thorsvi med tvist på start"
 
Domare Ingela och Angelo
Vinnande laget RasEss. Grattis!!
Rockdoves laget och några domare i bakgrunden
Vi hittade en Dalahäst i Borlänge. Rhea o Madame
Maria och jag provar utstyrseln på fredagkvällen ;-)
Lena o Maria på middagen i Bodarna

Retriever Challenge 2015

I helgen var det så dags för RC i Ransäter. Lämnade Kelly och Busy på Kolstugan på fredagen och sen åkte jag o Rhea med Anki. Hyrde en stuga på Ransäters Hembygdsgård tillsammans med Lena, Anki o Yvonne. Firade på fredagkvällen med räkor och bubbel mm. En bra start på helgen. Kul också att det var uppträdande av Packmopeds turnen med Caroline af Ugglas, Ebbot mm på fredagskvällen.
 
 
 
På lördagens tävling fick vi ihop  19,15,20, 19,20 = 93 poäng och låg på en fin 5:e plats efter första dagen. Rhea fick mycket beröm av Danny Fraser på ruta 5 för sin vattendirigering. Duktiga lilla hund!
 
Lena på G på ruta 3.. ingen lätt mark
Anki o Sweet på ruta 1
 
Sweet
Anki , Yvonne o Lena i väntan på lördagens middag
På söndagen sen  fick Rhea  18,20,13,18,13 = 82 poäng hade ett par sämre rutor och tappade poäng där. En del får jag ta på mej som handler.. hm Sammanlagt båda dagarna fick vi ihop 175 poäng och slutade på en 8:onde plats vilket jag är mer än nöjd med. Rhea kämpar och gör sitt bästa.
 
Domarna tackas av
Prispallen i NKL Segrare på fantastiska 198 p Annica Bergelin och Lee
 
Prispallen i ÖKL
 
Har ingen bild från EKL prispall men länk nedan till resultat o bilder
 
 
 
Slutligen ett stort TACK till SSRK/Värmland för en underbar helg! En härlig stämning rakt igenom både på tävlingen och runt omkring. En helg jag sent ska glömma helt enkelt!
 
 

Lag SM träning

Två träningar inför Lag SM har vi fått till. Första gången var vi på Ornö på fina marker som Anna o Marcus fixat. Vi hade en härlig dag och vi hann precis träna klart innan himlen öppnade sej. Sen nu i veckan hade vi träning nr 2 och alla hundarna gick bra och även förarna skötte sej ;-).. inga bilder dock från denna träning.. då var det fokus
 
På väg
 
 
 
 
 
 
 

Full fart Lydnads SM mm

 
 
 
I slutet på juli var det lydnads SM på Sundbyholms Travbana. Busy och jag var förståss där och hejade på alla duktiga ekipage. Nedan några bilder från kvalet på lördagen :-)
 
Busy intresserad
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0