Året 2012

Då var året 2012 snart till ända. Det har varit ett år blandat med glädjeämnen och även sånt som inte varit lika kul som sjukdomar, både på 2 o fyrbenta. Bland annat så fick Kelly livmoderinflammation igen och det blev operation i början på året.Sen nu i höst har Kelly dragits med urinvägsinfektioner och ätit flera antibiotikakurer,men det har envist kommit tillbaka..Peppar peppar verkar det bra nu, men är för tidigt att ropa hej än.Cosy fungerar fortfarande bra på Hills j/d foder och hänger med på promenader och är pigg o glad. Mamma har varit dålig och det ena har avlöst det andra och det har blivit mycket skjutsande hit o dit,,verkar som det ena avlöser det andra. Tävlings och träningsmässigt kan jag inte klaga och jag tycker Rhea har utvecklats riktigt bra. Hon gjorde två starter i öppenklassen på B-prov inom 2 veckor och fixade sina 1:a pris. Dock märker jag att hon blivit allt hetare, så det var skönt att bara kunna ta det lugnt sen och träna hela hösten. Kan hon bara hålla ihop så kan det bli riktigt bra, men det är MYCKET hund ;-) Men jag bara älskar den hunden, hon är så otroligt härlig och glad att jobba med. Det gäller bara att jag klarar av att förvalta det på bästa sätt. På lydnadsträningen stötte vi på patrull och de har tagit tid att försöka träna in klass 3 momenten..Vittringen och fjärret är det som varit svårast..på fjärret var det väldigt svårt att få henne att stå över huvudtaget,hon var så snabb att slå ner rumpan gång på gång plus att det var närmast omöjligt att få henne att stå still..Så i perioder så la jag ner lydnadsträningen helt. Men i höstas så startade vi upp igen och jag fick lite ny inspiration när jag bytte klubb och fick tillfälle att träna inomhus så nu hade jag inget dåligt underlag att skylla på ;-) Nu tycker jag att det börjar lossna lite men vi har fortfarande långt kvar innan det är tävlingsdax. Men förhoppningsvis blir det lydnadstävling i vår. Är inte momenten klara i klass 3 får vi köra några klass 2 till så hon får lite mer tävlingsrutin. På jaktdelen så sätter vi upp nya mål med starter i elitklass på B-prov och sen start i KKL A-prov :-) Hoppas även få möjlighet att starta på några WT!
önskar alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
och hoppas 2013 blir bättre än 2012!
KRAM på er alla!

..litet tillägg :-)
På promenaden idag hade jag med en dummyboll och kastade markering i snön i hästhagen..först ett par åt Rhea och sen var det Kellys tur...Jag kastar på ett nytt ställe ..jag skickar Kelly och hon är snabbt på exakt rätt nedslagsplats..dyker ner i snön och med ett snabbt upptag så kommer hon i full fart raka vägen in..BRA tänker jag tills jag ser att det inte är dummybollen hon har i munnen..utan en klutt frusen hästbajs..hmmm säger åt henne att spotta ut vilket hon gör...skickar igen och återigen ut till samma ställe och kommer med nästa klutt..nämen ..skickar en tredje gång till samma ställe, men nu lägger jag på närsöksignal för säkerhetsskull..och NU kommer dummybollen hem ! .Gulliga Tokhund!

Vintern har kommit

 
 
Nu har vintern kommit med kyla och snö :-) Hundarna njuter i snön och vi har även varit på fasanjakt i helgen i härligt vinterväder. Även Cosy och Kelly fick göra lite nytta och hjälpa till med eftersöket på en såt. Annars var det Rhea som fick jobba till hennes stora lycka. Cosy var precis vild och for omkring som en tok i slånbärsbuskarna och letade fasaner. Jag var lite orolig att det blivit lite väl mycket spring men det gick bra och hon visade ingen hälta efteråt:-) Kelly däremot var halt på kvällen och efter visitation kunde jag hitta en slånbärs tagg i tassen som jag som tur var fick bort hel.Men oj vad hårt den satt! Konstigt att hon inte visade någon hälta direkt , men det visar hur roligt dom tycker det är.
Nedan lite bilder
Rhea
Rhea
Rhea o Cosy
Rhea..Sa du nåt??
Rhea galet lycklig!
Kelly
Cosy
 
 

RSS 2.0