Maja SLCH!

Idag har "Maja" Searover Kellys No Limit tagit sitt 3:e 1:a pris på elitlydnaden och därmed blivit SLCH! Det är Kellys andra champion. Först ut var Simma att bli SVCH! Bra jobbat! ..och stort Grattis till er!

Maja 2008


Härlig höstpromenad

Ibland är det så skönt att bara vara..rensa huvudet och bara gå i skogen och hundarna får njuta av att "bara" vara hundar. Nu blev det ju inte riktigt så..utan jag hade ett par bollar i fickan och kunde inte låta bli att smyga ut dom på ett par ställen medans dom var upptagna med att leka med varandra..Men det är väldigt svårt att lyckas gömma nåt för dom har ögonen på mej mest hela tiden,om det skulle vara nåt kul på gång;)..men den här gången kunde jag lura dom..bägge två.. Sedan gick vi omkring och plockade lite mossa,rönnbär och lite annat smått o gott som jag ska arrangera till kvällen med lite ljus i. På väg tillbaka så skickade jag Kelly på en av bollarna över gärdet (hagen) och vinklade upp henne snett åt vänster under staketet och uppför en slänt där bollen låg i ett dike.Hon var superduktig och lydde mina tecken,men det var svårt att lägga henne exakt rätt så hon fick vind på bollen. Vet inte vem som blev gladast,,,jag eller hon när hon dök upp med bollen i munnen :)) Så fick Cosy oxå hämta den andra på dirigering som låg lite närmare uppe i skogen utanför hagen. Även det gick bra! Tog lite foton under promenaden..








Tackjakt

Idag har vi varit på tackjakt på ett av godsen vi hjälper till och apporterar på.Vi hade en härlig dag med fint väder och trevliga kamrater:)) En lite lugnare jakt med en lagom mängd fåglar så man kunde passa på att träna hundarna i jaktsituationen.Vilket är mycket nyttigt..Behöver jag säga att Kelly fick träna mycket stadga idag ;)
Känns lite vemodigt att det var sista gången för denna säsong.

Yvonne o Alli och Kelly


Kelly bakom fågeln ;)


Mari o Ladda

Yvonne o Alli

Foxen på plats med blad i munnen;)


LRK`s Öppna Jaktmästerskap

Det har varit en fantastisk helg :)) Det började i fredags eftermiddag när Anki hämtade upp oss och började resan ner till Vadstena. Tror resan tog ca 2,5 timme. När vi kom fram så installerade vi oss på vandrarhemmet och träffade flera av de tävlande som oxå bodde där. Rastade hundarna och gjorde klart och kunde sedan äta lite gott själva,blev bjudna på svenska kräftor som smakade mums:) Tittade lite på idol och satt o snackade och hade trevligt.
Lördag
Sov skönt på natten och gick sedan upp tidigt för avresa mot Mocktrial på Naddö som var kval till söndagens A-prov.33 hundar kom till start,och alla hundar fick tre apporter var. Det var tre enkelmarkeringar på ett stor gärde så det fanns inte mycket referenser för varken hundar eller förare,så det blev svårt. Vartefter kalldes hundarna in och fick gå i linjen. Kelly fick börja för domarparet Anita o Mats och fick en markering snett framåt höger. Hon gick ut bra i linjen men kom lite fel i vind så jag fick lägga in en signal och styra om o så kom dummyn in. Nästa markering som Kelly fick kom snett bakåt till höger. Här jobbade hon fint och löste den snabbt. Så fick vi gå ur linjen och gå bredvid en stund, så på med täcket för att hålla värmen. Så strax innan lunch var det dax att gå in i linjen igen och nu få en enkelmarkering för det andra domarparet Micke o Sune. Här fick vi en markering snett bakåt till vänster över ett brett dike på ca 3 meter uppför en slänt med sly och in i videbuskar. Inte lätt...Kelly missade tyvärr den här markeringen så det blev en dirigering och det tog några signaler innan hon hittade den,men jag tycker hon var jätteduktig och lydde mina tecken. Så blev det en spännande väntan när domarna hade överläggning vilka hundar som skulle få gå vidare till söndagens A-prov. Vi åt lite lunch,en god värmande soppa innan vi fick resultatet. Både Anki o Arron och jag o Kelly gick vidare! Jättekul!! Det var många jätteduktiga hundar o förare som blev utslagna här. 17 hundar fick gå vidare.
Så åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och gick en stadspromenad med hundarna och tittade på slottet och klostret mm. Tog det sedan lugnt på vandarhemmet och tittade lite på Tv och åt lite gott. Arron o Kelly snusade nöjda o belåtna:)
Söndag
Upp tidigt men vi fick ju en timme extra när vi ställde om klockorna så det var skönt. Framme vid A-provet blev det ny lottning om startordningen. Vi hoppades att vi skulle komma i samma grupp men icke.. Arron fick startnummer 2 och Kelly nr 9. Kelly fick börja hos domarna Micke o Sune, så allihop fick packa in oss på traktorvagnen och blev skjutsade runt dammen. Där fick vi ställa upp oss tajt på en linje 9 hundar på rad och så brakade skyttet igång och änder föll både rakt ut på vattnet ca 30-40 meter ut och till höger om oss. Här knallade två hundar tidigt och var ute..Kelly var lite orolig och flyttade fram för att se bättre men hon höll sej där utan att jag behövde agera. Så fick hon hämta en and rakt ut till höger om bryggan och när hon var precis i strandkanten skjöts nya fåglar till höger men hon var duktig och fortsatte på sin fågel :)  Även nästa som låg snett ut till vänster om bryggan gjorde hon bra.Fick vissla en stoppsignal vid bryggan och vinkla snett vänster och så löste hon den snabbt. Duktig!  Så fick jag gå ur linjen och koppla henne och gå vidare till nästa domare Anita o Mats. Torkade henne o fick sätta på täcke en stund och stå bakom. Det hade inte skjutits så många fåglar här så alla hann inte få sina två fåglar . Så det blev lite paus nere vid byggnaden innan vi gick vidare till en annan damm. Hela 10 hundar åkte ut här på första såten av olika anledningar (gnäll,knallning,och att dom inte ville gå i vattnet,tog fel fågel mm) Så nu var vi bara 7 hundar kvar. Kelly var lite orolig vid fötterna även här men gjorde en jättefin apportering och gick spikrakt på den linjen jag visade och kom snabbt hem med fågeln. En A apport till :)) Kändes fint! Efter en liten domaröverläggning bestämdes att två hundar skulle få ett par fåglar till för att kunna prissättas men hade belastningar så det inte kunde bli 1:a pris. Sedan blev det lunch och när vi fick sätta oss i traktorvagnen igen och åka till nästa andvatten så var vi bara 5 hundar kvar som var "rena". Här fick vi ställa upp på en väg med dammen alldeles framför..När sedan änderna flög in och skyttet kom igång och det föll fåglar åt alla håll blev det för mycket för Kelly som inte kunde tygla sej längre utan klev fram för långt..grrr!! för att kunna se bättre :(så där gick hon framför mej och tittade när änderna föll...Så där tog det roliga slut och det var bara att tacka för sej och sätta på kopplet..och få en 0:a. Gissa om vi kommer att träna stadga nu???!!! Det var jätteroligt att få vara med och jag är mycket nöjd med henne annars..Tänk OM..då hade vi kunnat varit i toppen! På den här sista såten så åkte ytterligare två hundar ut med 0 pris som gick ur hand. och även dom andra två hundarna som var kvar blev belastade.
Men stort Grattis  till Karin o Choice som vann o fick ett 2:a pris och Jättegrattis till Anki o Arron som kom på en delad 2:a placering!
Men jag är jättenöjd med min lilla Kelly som ändå visade att hon kan räcka långt! det var ju trots allt debut på A-prov för både henne och mej :))
Tack alla för en fantastisk helg!!..och extra TACK till Yvonne som tog hand om Cosy!

Jaktträning o sökträning

I måndags var det jaktträning på schemat för Kelly. Vi tränade att gå på linje och sköt markeringar och skickade på dirigeringar. Är nöjd med träningen...men det börjar kännas lite pirrigt inför helgen.

Igår var det sökträning igen för Cosy. Hon skötte sej bra och jag är nöjd med henne. Visst gick hon lite snett vid något tillfälle men det är lätt att kompensera vid nästa skick.Vill inte peta för mycket,men jag är nöjd.
Vi hinner med en träning till innan nästa helgs tävling i Sala.

Idag har ännu en "Kellyvalp" blivit godkänd på KKL och är därmed kvalificerad att starta i elitklass på A-prov :)) Den här gången är det "Maja" Searover Kellys No Limit med matte Mirre som blivit godkända. Jättekul! Stort Grattis!


Lydnadstävling i Kungsör

Idag har vi startat på lydnadstävling igen Cosy och jag :) Vi var endast 4 stycken startande som kom i elitklass. Jag drog startnummer 2. Cosy började bra med fullt på sitt och plats :)...och fortsatte sedan bra genom hela programmet och det slutade med klassvinst på 298,5 poäng. Så nu har hon ett snitt på 302,5 poäng till Lydnads SM 2010 vilket känns betryggande;) Stort Tack till Kungsör Bk för en bra och trevlig tävling!
Det är alltid lika skoj att tävla hos er!
Mari och Ladda var oxå med och kom på en 2:a plats på 271 poäng. Efter lite missföstånd på "Gårunten" och lite på inkallningen så jobbade hon upp sej och gick bättre o bättre.

Stort Grattis till Lena Bengtsson o Avec som tävlade elitlydnad igår och fick ihop hela 310 poäng!! :))


Retriever Mästerskap dag 1

Nyss hemkommen från RM där Cosy och jag gick som pickup. Vi hade tur med vädret och det var upphåll men det var blåsigt. Det blev rejält manfall av olika anledningar..som det är på A-prov. När alla hundar fått sina 3 fåglar (om dom inte åkt ut innan) så visade det sej att domarna hade 8 hundar kvar till finalen i morgon.
Däribland Anki och Arron. Hejja hejja!! Grattis till finalplatsen o Lycka till imorgon!

Cosy fick apportera en del på andra såten.Där är det lite vatten och väldigt dyigt! Hon var inte fin efteråt kan jag säga. Men nu är hon nyshamponerad och doftar gott igen;)

Starfältet till imorgon är:
Garronpoint Arron
Andvikens Bluegrass
Carmals Forever Heroine
Seacroft Enya
Justlike Kronprins Fredrik
Djurbergas Jack Snipe of Rockdove
Zibbans April
Bellmakers Esprit

Otur hade Hillus Drake (Scotty) som var felfri innan han skar upp en tass och fick åka till Strömsholm för omplåstring. Håller tummarna att det går bra.



Delar av startfältet Sören,Tomas,Anki, o Bengt väntar på sin tur

Vy över en av dammarna




Mycket på G ..

Nu är det mycket på gång framöver:) Vi har haft några fantastiska höstdagar ,men idag är det gråmulet och regnar.Hoppas att väderprognosen visar rätt för då ska det vara uppehåll imorgon. Det ska bli spännande att gå med som picking up på RetrieverMästerskapen och få se alla duktiga hundar. Det är verkligen ett starkt startfält i år med 24 duktiga hundar o förare...Det känns helt rätt att jag inte anmälde Kelly..hade varit alldeles för svårt att göra debut på A-prov på ett RetrieverMästerskap;) Jag hoppas hon får chansen vid ett senare tillfälle att pröva sina vingar på A-prov...och vem vet..kanske vi är med nästa år??
Annars har vi tränat lite lydnad och personsök i veckan med Cosy. Lydnaden känns stabil och bra,(tävling på söndag igen) men jag kan nog känna att söket "kunde" varit bättre ;) Vi hinner iallafall förhoppningsvis träna ett par gånger till innan tävlingen den 1 november som vi kommit med på:o  ...o så måste vi ta ett tag med brukslydnaden igen...gå gå gå..sakta på framåtsändandet som är ett riktigt nötmoment.

Trevlig Helg på er allesammnas!



Mina härliga tjejer :)) som gör mej så glad!!


Vackra ögon :)

Idag har vi varit till Arboga Djurklinik och Erik Kjellgren och ögonlyst Kelly. Hon hade så vackra ögon så och det blev utan anmärkning även denna gång. Även om hon är gentestad fri mot PRA så finns det ju andra ögonsjukdomar som kan dyka upp med åldern..typ katarakt mm. Känns skönt inför den kommande parningen i februari :)

Nu har deltagarlistan till helgens Retriever Mästerskap kommit ut på Östras hemsida.
Det är verkligen ett starkt startfält så det ska bli jättekul att se alla duktiga ekipage.
Kelly och jag hjälper till som funkisar;)

http://www.ostra.ssrk.se/innehall/retrieverProv/2009/Startlista_RM_2009.pdf


Länsmästerskap

Idag har vi tävlat lydnad på SLKK och Cosy vann på fina 305 poäng och blev Länsmästare i elitklass! Vi fick 6 st 10:or,Tre 9:or och en 8,5. Hon är för härlig! Det var 3:e året i följd som hon tog hem titeln:)) 2:a kom Agneta o Gucci och 3:a Mona o Alfred. I lydnadsklass 3 vann Jessica o Gnista.
nedan en bild på prispallen

Prispallen i elitklassen



Prispallen i Lydnadsklass 3


Nya framgångar för Kellyvalparna

I dag har tre av Kellys "valpar" varit i farten. Först  vill jag säga stort Grattis till Agneta och Exa som idag blivit Godkända på Jaktretrieverklubbens Markpröve i ökl och därmed är kvalificerade till Vinnarklass. Det var ett svårt prov och endast 2 hundar av 6 startande blev godkända. Exa fick full pott på samtliga apporter av domarna! Bra jobbat! Ni är jätteduktiga!

Så har två ekipage tävlat lydnad idag.
Maria och Maja har fått 1:a pris i elitlydnaden och placerat sej på en fin 2:a plats på 274,5 poäng. Grattis!!
Ulrika och Kex har fått 1:a pris i klass 3 och även dom kom på en fin 2:a plats. Grattis!!

Det värmer att få så fina rapporter om era framgångar! Ni är så duktiga allihop med era hundar!! :))

Den här helgen går Lydnads VM i Bratislava.
Man kan följa tävlingarna på Maria Hagströms hemsida http://%20www.skogsborg.net/
och på den här norska hemsidan kan ni se filmer från tävlingarna http://mbgrunni.wordpress.com/2009/10/10/
Ojj vad jag blir inspirerad!!

Själva har Cosy och jag Länsmästerskap i lydnad framför oss imorgon...så håll tummarna!

Ha en trevlig helg!!

Duktiga "Kellybarn" :)

I går åkte jag med Yvonne när hon skulle starta Alli i öppenklass på Väseprovet i Värmland. Det blev en väldigt trevlig resa och jag fick hejja fram både Alli och Simma till 1:a priser :) Simma och Mikael fick dessutom även HP och Alli fick skyttens pris! Vilket var en stor säck hundmat:) Vilka duktiga hundar! Det var en fröjd att se! Jag blir GLAD i hela kroppen att se Yvonnes och Mikaels fina samspel med sina hundar :) Simma och Mikael gick direkt i första par medans Yvonne och Alli fick vänta länge och startade inte förrän efter lunch. När Alli som fick börja med vattenarbetet skulle köra så hade det blåst upp ännu mer och det var närmare storm..det gick vita gäss på sjön och hon fick verkligen kämpa för att ta sej ut i vågorna till fåglarna. Hon kämpade så jag blev lite tårögd av att se hennes vilja! Så duktig!..men ujj vad det är nervöst att stå vid sidan och titta på;)
Här lite foton från provet..och fler finns i fotoalbumet här.
http://picasaweb.google.com/labbefnatt/JaktprovVase4102009


Glada förstapristagare! Yvonne,Alli o Mikael. (Simma var tyvärr inte inte kvar på provplatsen)


Simma o Mikael


Yvonne o Alli


RSS 2.0