LRK`s Öppna Jaktmästerskap

Det har varit en fantastisk helg :)) Det började i fredags eftermiddag när Anki hämtade upp oss och började resan ner till Vadstena. Tror resan tog ca 2,5 timme. När vi kom fram så installerade vi oss på vandrarhemmet och träffade flera av de tävlande som oxå bodde där. Rastade hundarna och gjorde klart och kunde sedan äta lite gott själva,blev bjudna på svenska kräftor som smakade mums:) Tittade lite på idol och satt o snackade och hade trevligt.
Lördag
Sov skönt på natten och gick sedan upp tidigt för avresa mot Mocktrial på Naddö som var kval till söndagens A-prov.33 hundar kom till start,och alla hundar fick tre apporter var. Det var tre enkelmarkeringar på ett stor gärde så det fanns inte mycket referenser för varken hundar eller förare,så det blev svårt. Vartefter kalldes hundarna in och fick gå i linjen. Kelly fick börja för domarparet Anita o Mats och fick en markering snett framåt höger. Hon gick ut bra i linjen men kom lite fel i vind så jag fick lägga in en signal och styra om o så kom dummyn in. Nästa markering som Kelly fick kom snett bakåt till höger. Här jobbade hon fint och löste den snabbt. Så fick vi gå ur linjen och gå bredvid en stund, så på med täcket för att hålla värmen. Så strax innan lunch var det dax att gå in i linjen igen och nu få en enkelmarkering för det andra domarparet Micke o Sune. Här fick vi en markering snett bakåt till vänster över ett brett dike på ca 3 meter uppför en slänt med sly och in i videbuskar. Inte lätt...Kelly missade tyvärr den här markeringen så det blev en dirigering och det tog några signaler innan hon hittade den,men jag tycker hon var jätteduktig och lydde mina tecken. Så blev det en spännande väntan när domarna hade överläggning vilka hundar som skulle få gå vidare till söndagens A-prov. Vi åt lite lunch,en god värmande soppa innan vi fick resultatet. Både Anki o Arron och jag o Kelly gick vidare! Jättekul!! Det var många jätteduktiga hundar o förare som blev utslagna här. 17 hundar fick gå vidare.
Så åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och gick en stadspromenad med hundarna och tittade på slottet och klostret mm. Tog det sedan lugnt på vandarhemmet och tittade lite på Tv och åt lite gott. Arron o Kelly snusade nöjda o belåtna:)
Söndag
Upp tidigt men vi fick ju en timme extra när vi ställde om klockorna så det var skönt. Framme vid A-provet blev det ny lottning om startordningen. Vi hoppades att vi skulle komma i samma grupp men icke.. Arron fick startnummer 2 och Kelly nr 9. Kelly fick börja hos domarna Micke o Sune, så allihop fick packa in oss på traktorvagnen och blev skjutsade runt dammen. Där fick vi ställa upp oss tajt på en linje 9 hundar på rad och så brakade skyttet igång och änder föll både rakt ut på vattnet ca 30-40 meter ut och till höger om oss. Här knallade två hundar tidigt och var ute..Kelly var lite orolig och flyttade fram för att se bättre men hon höll sej där utan att jag behövde agera. Så fick hon hämta en and rakt ut till höger om bryggan och när hon var precis i strandkanten skjöts nya fåglar till höger men hon var duktig och fortsatte på sin fågel :)  Även nästa som låg snett ut till vänster om bryggan gjorde hon bra.Fick vissla en stoppsignal vid bryggan och vinkla snett vänster och så löste hon den snabbt. Duktig!  Så fick jag gå ur linjen och koppla henne och gå vidare till nästa domare Anita o Mats. Torkade henne o fick sätta på täcke en stund och stå bakom. Det hade inte skjutits så många fåglar här så alla hann inte få sina två fåglar . Så det blev lite paus nere vid byggnaden innan vi gick vidare till en annan damm. Hela 10 hundar åkte ut här på första såten av olika anledningar (gnäll,knallning,och att dom inte ville gå i vattnet,tog fel fågel mm) Så nu var vi bara 7 hundar kvar. Kelly var lite orolig vid fötterna även här men gjorde en jättefin apportering och gick spikrakt på den linjen jag visade och kom snabbt hem med fågeln. En A apport till :)) Kändes fint! Efter en liten domaröverläggning bestämdes att två hundar skulle få ett par fåglar till för att kunna prissättas men hade belastningar så det inte kunde bli 1:a pris. Sedan blev det lunch och när vi fick sätta oss i traktorvagnen igen och åka till nästa andvatten så var vi bara 5 hundar kvar som var "rena". Här fick vi ställa upp på en väg med dammen alldeles framför..När sedan änderna flög in och skyttet kom igång och det föll fåglar åt alla håll blev det för mycket för Kelly som inte kunde tygla sej längre utan klev fram för långt..grrr!! för att kunna se bättre :(så där gick hon framför mej och tittade när änderna föll...Så där tog det roliga slut och det var bara att tacka för sej och sätta på kopplet..och få en 0:a. Gissa om vi kommer att träna stadga nu???!!! Det var jätteroligt att få vara med och jag är mycket nöjd med henne annars..Tänk OM..då hade vi kunnat varit i toppen! På den här sista såten så åkte ytterligare två hundar ut med 0 pris som gick ur hand. och även dom andra två hundarna som var kvar blev belastade.
Men stort Grattis  till Karin o Choice som vann o fick ett 2:a pris och Jättegrattis till Anki o Arron som kom på en delad 2:a placering!
Men jag är jättenöjd med min lilla Kelly som ändå visade att hon kan räcka långt! det var ju trots allt debut på A-prov för både henne och mej :))
Tack alla för en fantastisk helg!!..och extra TACK till Yvonne som tog hand om Cosy!

Kommentarer
Postat av: Jill

Förstår din besvikelse men du är verkligen positiv ändå och det är det som gör att du går så långt med dina hundar (tror jag)! Det var verkligen synd att Kelly klev framför och gjorde en "Guinness" ;) då hon i mitt tycke gjorde ett kanonjobb tidigare på dagen. Ni gjorde trots allt en bra prestation och med tanke på att det var ert första A-prov så var det ju till och med strålande :)

Ni kommer kunna gå hur långt som helst!

Grattis kanske är fel ord?!? men jag vill ialla fall säga grattis till en fin prestation så länge ni var kvar och fick visa er!

Kram från oss

2009-10-26 @ 17:00:43
Postat av: Susy



..... va ska man säga ?? Tänk att ni briljerar i alla sporter, Lydnad, Sök, Jakt!!!!

Grattis till en mycket stark debut!



Kram Susy "som kan absolut ingenting om jakt, men förstår ändå hur duktiga ni är!"

2009-10-26 @ 17:52:19
Postat av: Katarina & Ella

Jättekul!!! Och Grattis förstås!!! Oj vad jag längtar tills man kan vara "ordentligt" igång. V fortsätter i lugn takt trots allt och Ella fortsätter att vara jätteduktig på det vi tränar. Allt har o tar sin tid, eller hur : )



Kramar K & E

2009-10-27 @ 11:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0