Valpbesök

Idag var det dax igen för ett besök hos Kelly och valparna. Kelly blev väldigt glad :) och valparna är bara så bedårande söta!  Fortfarande är det mat och sova som är det största intresset ;)...dom äter och äter och somnar vid maten...
Allihop både mor och barn verkar väldigt nöjda med tillvaron ;)



Mätt och belåten..den gula tiken myser..

Mätt o belåten..




Gula systrarna

..o så lite tvättning..

Valpträff och lydnadstävling

I går på lördagen var det valpträff för Kellys första kull som blir 2 år i april och Sveas kull som är 8 månader. Det kom 6 av Kellys valpar och 3 av Sveas. Vi hade en härlig dag och det var så kul att se hur duktiga alla var och deras härliga attityd till arbete. Man blir alldeles varm i hjärtat! Tack för att ni är så duktiga med era hundar och Lycka till framöver!
Dagen avslutades med korvgrillning och fika!
Tack Anki o Anders för en härlig dag!



Nova

Simma

Maja
Idag har jag o Cosy varit till Surahammar och tävlat lydnad.Vaknade på morgonen att det snöade för fullt!  Skönt att tävlingen var inomhus i ridhus. Vi var 8 ekipage som kom till start och jag drog startnummer 8. Sittande och platsen delades i två grupper och det började bra med 10-10 i bägge momenten. Därefter blev det vila ca 1,5 timme innan det var vår tur. Cosy började ok med 8,5 på fria följet...men därefter blev det hjärnsläpp på "Gårunten" Cosy körde stå,stå och återigen stå!! så här kom nollan som ett brev på posten! resten av momenten gjorde hon bra med flera 9,5 och 10:or i betyg! Slutsumman 272,5 poäng räckte till en 2:a placering efter en duktig blandras "Rex" som vann på 284 poäng!

Genomkörare

Idag åkte vi till Strängnäs med Katarina och Lena. Där träffade vi Mona och Jennie. Tillsammans tränade vi igenom lydnadsmomenten fikade och hade trevligt  ;) Cosy var på strålande träningshumör..som vanligt.. Idag delade vi in momenten i två omgångar. Började med fritt följ ( det kändes riktigt bra och Cosy var fokuserad med BRA kontakt) Gå runten gick oxå helt ok. behöver dock förbättra stadgan ngt och passerandet av vinklarna. Vittringen gjorde hon BRA! Fjärrdirigireingen likaså :) Sedan var det dax för fika och lite allmänt snack innan vi körde vidare på resten av momenten. Började med inkallningen..efter att jag fått hjärnsläpp och kommenderade stå?? istället för kommandot "stanna" som jag alltid säger så gjorde vi om och Cosy gjorde en super inkallning :) Sedan blev det även lite strul på rutan där Cosy rusade direkt mot rutan innan konen?? haha det har hon väl inte gjort sedan vi började träna in elitrutan för flera år sedan.. Gjorde om och då gick det bra! Momenten Hopp Apport och även apportering med dirigering gick BRA!
Är nöjd med dagens träning och Cosys fina attityd!!  Hon är för härlig! Även dom andra hundarna gick bra! Extra roligt är att se Märta igen i lydnadsträningen:) det ser riktigt BRA ut! för att inte tala om Gubben som bara blir bättre och bättre.. Ska bli så kul att följa alla hundarnas framgångar på tävlingsbanorna i år!

I helgen är det valpträff på Kolstugan på lördag för Kellys valpar ur första kullen. Hela 7 av 9 valpar kunde komma så det ska bli jättekul att träffas :))
Sen på söndag är det lydnadstävling för Cosy ;)
Ha det gott o Trevlig Helg!

8 små gullepluttar!

Idag har jag varit och hälsat på Kelly och pluttarna. Dom är så söta så jag skulle kunna sitta vid valplådan och bara titta på dem hur länge som helst :)) Kelly blev överlycklig över besöket och efter en snabb rastning så hade hon väldigt bråttom tillbaka till sina små.Hon ser så nöjd och belåten ut när hon stolt visar upp dem:) Cosy är dock inte det minsta intresserad av att titta på några valpar..nej nej usch och fy..dom där får allt Kelly fixa själv ser hon ut att tänka..eller precis som vadå här finns väl inget att titta på..men urk jag känner lukten av dem på långt håll..tror jag går åt andra hållet..
Ellie,Iva och Piper däremot skulle gärna vilja hjälpa till med valparna..bara dom fick!...och de lyssnar intresserat efter minsta lilla ljud ifrån dem.






Valparna är födda!

Igår den 16/2 födde Kelly sina 8 små underverk! Allting gick bra även om det tog ganska lång tid i öppningsskedet men när väl värkarna började så flöt det på bra.Första valpen är född  03.55 på morgonen och den sista valpen kl.10.20. Då tog Kelly en liten vilopaus på ett par timmar i valpngen efter att den 5:e var född.Valparna är jämna o fina och vägde mellan 344 gram-446 gram.Kelly är en duktig och stolt mor som pysslar om sina skyddslingar med stor omsorg.
TACK Anki för att jag får vara med om detta hela vägen!
Enligt rapport idag på telefon från Anki så mår Kelly och valparna fortsatt fint och är nöjda..äter o sover :))







Pojke nr 2 på vågen!
PS. VARNING för mycket valpbilder här framöver..hihi både här o på hemsidan!!

Allt lugnt..uppdat.em

Nu har Kelly gått 58 dygn så snart får vi veta vad som döljer sej i hennes magge. Men än är allt lugnt,och hon visar inga tecken på en snar valpning. Tempen är fortfarande stabil och ligger runt 37,7-38,0 och hon sover lugnt och hämtar krafter :) Aptiten är inte stor just nu men diverse delikatesser slinker gärna ner..såsom nötfärs,kokt fasan eller kycklingfile eller lax mm.En riktig finsmakare är hon! ..men det hon gillar allra mest är hårt knäckebröd och råa morötter ;)
Idag har vi ett strålande vinterväder med en sol som skiner från en klarblå himmel. Ska ta med kameran på promenaden så ev.kommer det lite mer foton här i bloggen på eftermiddagen.
Så här ligger Kelly just nu och trynar ;)


Uppdaterat em med lite nya foton :)

Kelly


Kelly o Cosy


Cosy i bustagen!

Cosy

O så blev man trött igen efter promenaden ;)

Ha en bra Alla Hjärtans Dag! 
TREVLIG HELG!

Födelsedag o Årsmöte

Igår firade Kelly o jag födelsedag :) Tack snälla för alla gratulationer vi fick :))

På kvällen var det  årsmöte på Strängnäs brukshundklubb. Där fick Cosy 2 fina vandringspris :))
det ena för Årets Bästa brukshundsekipage och Årets bästa Elitklassresultat!
Stort Grattis till Mona o Alfred som VP för Årets Bästa Lydnadsekipage!


Så har Kelly gått 8 veckor idag sedan parning så nu närmar det sej valpning med stormsteg. Hon mår bra och är pigg o glad men det märks att det börjar bli tungt. Hon sover mycket och andas tungt..inte konstigt om det trycker på med den stora magen ;) Hon blev storstilat gratulerad igår på 5 års dagen av kompisarna Tassa o Ladda som kom o bjöd på varsin semla.Mums det var gott med lite grädde..men det är ganska fullt i magen med en stor semla! Cosy o Kelly tackar så gott!



Vinterpromenad

Idag har vi haft strålande sol och en klarblå himmel. Gick en promenad med hundarna i snön och det var så skönt! Hade med kameran och fotade :)





Kan det här vara en bra lya till mina ungar tro??

Gissningstävling..

Vi kanske ska ha en liten gissningstävling här på bloggen, om hur många valpar Kelly får? Skriv antal,könsfördelning...ev färg.



Kelly mår bra och är pigg och glad men det märks att det börjar bli tungt med den stora magen nu. På promenaderna har hon börjat leta efter en fin lya till sej själv o valparna..kollar noga runt stora stenblock efter hålor eller grottor att krypa ner i.Haha får passa henne så hon inte kryper ner o fastnar..hon är ju inte så smidig längre som hon tror.
Hon har börjat kinka lite med maten igen men äter gärna allt gott som vi äter :))
Cosy är pigg o glad men kan inte för allt i värkden förstå varför Kelly inte äter upp maten ibland..och sedan dessutom får smaka på allt möjligt annat gott istället..Livet är allt bra orättvist..men som tur är så får ju även Cosy en extra smakbit ibland..


7 veckors rapport :)

Ja, så har det nu gått 7 veckor sedan Kellys date med Mason! Kelly mår prima och äter som en liten häst med god aptit! Hon är pigg och glad och rör sej fortfarande ganska obehindrat om än mer behärskat än vanligt! Hon rusar inte runt i åttor  på promenaderna som hon gör i vanliga fall när hon får sina tokryck ibland ;) Numera rör hon sej mest i snabbt trav! Idag har vi fått några centimeter snö men tyvärr var det mulet hela dagen så bilden blev lite mörk.

mattes gullunge:))

Duktig apportör!

Hittade det här fotot på Kelly :)) Ruttna fiskar är ingen match att apportera för en duktig apportör!! :))

Bilder i Picasa

Nu har jag lagt in foton för att jämföra Kellys dräktighet 2007 mot 2009..lite spännande att se..
http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna/KellysDraktighet2007Och2009#

Nedan till vänster 2009 och till höger 2007 vid vecka 6


Fototävling mm

Ni glömmer väl inte att rösta på bild nr 12 i fototävlingen på Peters hundfotografier!   hihi..vem kan det vara?
http://hundfotografier.se/wordpress/?page_id=110

Fick ett trevligt brev i fredags..
Det var från Labradorklubben som meddelade att Cosy vunnit Tomorrows VP för 3:dje året i rad!
http://www.labradorklubben.se/
Här kan ni läsa om statuter för priset under "Klubben" o "Utmärkelser"

Kelly mår som en prinsessa och äter med god aptit och magen växer för varje dag :)
Kunde inte låta bli att fotografera den stora magen nu ikväll ;)

RSS 2.0