Nu är det vår!

Vilket underbart vårväder det varit idag!..efter ett par dagar med regn så uppskattar man solen desto mer :))--och min första krokus blommar på tomten! Härligt

Var ute i skogen på eftermiddagen och passade på att lägga ett stort sök så tjejerna fick jobba ordentligt..medans matte stod och njöt i solen :) Kelly var jätteduktig och plockade snabbt in sina 7 dummys som var kvar,sedan Cosy hämtat sina 7. Cosy hade lite jobbigt att hitta sina ..försprang sej en del..men motion fick hon..Bra!
Här några foton från dagen:
Första fotot Cosy sedan 3 på Kelly ;)

Mer foton i webgalleriet
http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1

Träning

Igår tränade vi sök tillsammans med sökgruppen igen,efter ett uppehåll på nästan 2 månader. Otur med regn tll o från hela passet, så man var bra våt när vi var klara.
Körde ett pass med Cosy med figgar i hörnen,sedan tomt, figg,tomt tomt figg Fick ett extra tomslag när hon inte gick ut tillräckligt på djupet ,men skickade om och då gick hon finfint och hittade figgen. Körde markeringar o lek o godis på samtliga figgar och på sista följde alla på stigen med ut och belönade så det blev "full fest"
Är kanonnöjd med Cosys jobb! Hon är så härlig!

Idag har det varit ridhusträning igen;) skönt att kunna vara inomhus när regnet vräker ner! Kellys träning idag var mest fokus på sättandet i halterna, där Lena klickade och jag kunde belöna direkt när rumpan var i backen. Det gick bättre och bättre :)) Körde även "Gå runten" hon ställer o sätter sej lite snett så det ska vi jobba på..."jag har en plan"...annars bra! Inkallning med stå o ligg Bra förutom lite ss i avslut, Rutan ..första skicket lite fusk och gick lite kort ut till konen. Gjorde om då gick det bra, och med fin ingång på inkallningen från rutan. Duktig vovve!
Hon känns riktigt BRA! Blir bara bättre o bättre..vem vet ..Cosy kanske får passa sej en dag ;)

Cosy fick oxå ett kort pass i ridhuset.med fritt följ,rutan och sedan kryp. Gick bra! Tränar på att hitta rätt tempo i vanlig marsh kontra sakta marsh vilket går framåt och det kändes bättre ,men vi jobbar vidare på det så det känns avslappnat och naturligt. Det ska sitta i benmärgen ;)

Fick ett mail från Rosa där hon skickar foto på Obix och kompisen Isac,...lite storleks skillnad ;)
Tack Rosa!
image90

Tack o hej leverpastej!

Cosy o Kelly på stenen!


Lydnadstävling Viksberg

Igår var det  dax för årsdebut på lydnaden för Kelly. Vi hade inte samling i Södertälje förrän 15.45 så vi kunde ta det lugnt på morgonen.Åkte redan vid 13 tiden så vi kunde ta det lugnt och rasta hundar och värma upp lite innan tävling.(Lena och jag gjorde sällskap i varsin bil) Vi var 14 startande i klassen och Kelly fick startnummer 10. Otur var att Lena o Gubben drog nummer 9 så jag kunde inte se nånting av deras program.Tråkigt! Är det inte typiskt! Gruppmomenten gick bra med betyg 9 för sitt o grupp (nosar) och 10 på platsliggningen.
Här är poängen:
Fritt följ  7 sitter ej i flera halter släpper ngt
Gå runt rutan  5 missar läggandet och sitter
Inkallning med stå o ligg  6  2 dk ligg  (hon som kan göra det så bra...)
Rutan  8  går in från sidan,extra kommando
Apportering med dirigering  8  extra kommando
Hopp Apport  7,5  Dk återhopp
Vittringsprov    10!
Fjärrdirigering  6,5  2 Dk,flyttar fram
241.5 poäng  2:a pris o placerad 5:a av 14 startande
Jag är ändå nöjd med henne. Lite otur med några missar och då rasar poängen snabbt. men hon var pigg o glad och var inte berörd så hon tyckte det var otäckt på nåt vis i ridhuset.Det blir ju ändå lite speciellt och hon har bara varit i ridhus några gånger innan, Så vi tar nya tag och kommer igen. Hoppas vi kommer med på tävlingen i Kungsör. Hörde tyvärr att det skulle bli lottning då det var många anmälningar så jag hoppas vi har turen på vår sida.
Grattis till Lena o Atlas som vann tävlingen före en rottistik och 3:a Lena o Gubben (som tyvärr 0:ade rutan)

Lite filmer mm

Börjar längta till våren-sommarens jaktträningar... och lägger in en film från i somras när vi tränade vatten :))

http://s161.photobucket.com/albums/t229/labbetjejerna/?action=view&current=cosyvattenapporterar.flv

Här en länk till hela albumet där det även finns filmer på Tassa o ladda oxå för Cecilias skull ;)

http://s161.photobucket.com/albums/t229/labbetjejerna/

Trevlig Helg!


Cosy o Kelly längtar efter sommarens simturer :))

Boktips

Hittade det här när jag surfade runt. Ulrika är i studion och recenserar hundböcker i Malous bokklubb på TV 4. Även Ulrikas Kex (kellys dotter) är med :)) Kika på klippet här  http://tv4.se/visa/klipp/?klipp=275225

Lite lydnadsträning

Igår åkte vi till klubben och tränade.Mari hjälpte mej och kommenderade igenom Kelly i hela programmet. Det gick väl sisådär kan man säga .hmm tog fel vittringspinne (det var längesen hon tog fel pinne) och så sprang hon bredvid hindret i stället för att hoppa tillbaka..oops det var två solklara nollor om det varit tävling idag.. Känns lite pirrigt inför tävlingen måste jag säga. Vi har definitivt inte råd med två nollor eller ens en om det ska räcka till ett första pris! Efteråt körde vi om momenten och då gick det iallafall bra! Annars har hon rätt attityd och är pigg o glad förutom fria följet där man kan önska mer koncentration. Cosy fick träna fritt följ, rutan,hopp apport,kryp o skallet. Gick BRA!

Lite apportering av metallapport....
"klicka på bilden för att visa större"...

Lite allmänt..

Så har det gått några dagar sedan jag skrev sist. Vi har nu ökat på våra koppelpromenader lite grann och det fungerar bra :) Skogspromenader går vi som vanligt till hundarnas stora förtjusning! Dom är så pigga o glada bägge två så man skulle kunna tro att dom bara är unghundar som dom far omkring! Det har inte blivit mycket träning förutom korta stunder  med olika moment under promenaderna.Lite sökabete,dirigeringar,blandat med lite lydnadsmoment.I helgen kom sedan Emma hem så vi kunde mysa lite med smörgåstårta mm och fira min födelsedag i efterskott och  Alla hjärtans dag! Alltid lika mysigt att få rå om henne lite grann när hon kommer hem :) och resten av familjen förståss..Jimmy kom oxå hem men honom träffar jag ju lite oftare eftersom han bor kvar i stan :)

Nej,nu ska jag gå ut och träna ett litet lydnadspass..kanske återkommer senare idag med en rapport hur det gick.

http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1

..liten uppdatering om lydnadspasset...
Det gick bra :)) körde igenom Kelly i elitprogrammet..allt utom hoppet. Hon kändes bra..lite snabb bara och kan ändra ställning vid kon och i rutan ibland..men det filade vi lite på och sen gick det oxå bra. Hon har en såå härlig attityd nu och är så pigg o lycklig:)
Cosy körde jag lite av brukslydnaden med..men hon blir väldigt HET när hon sett Kelly jobba så det blev mest att träna och lugna ner henne och försöka dämpa henne i fria följet och bara gå runt koner. När hon lugnat sej körde vi även en ruta och apportering med dirigering..och där fanns inget att klaga på ;)
På brukslydnaden tränade vi lite kryp,skall och att GÅ på framåtsändandet. Det gick BRA! :)) det enda är krypet som hon verkar tycka är jobbigt efter några meter..vet inte om det är för att det är så ojämnt i och fruset i backen som hon tycker det är lite obehagligt och gärna fuskar och kyper lite i luften. Ska träna lite kryp  i ridhuset nästa gång och se om det blir någon skillnad?

Kelly 4 år!

GRATTIS i efterskott till Kelly och hennes syskon som i måndags 11/2 fyllde 4 år! ..men jisses var har tiden tagit vägen?..tycker hon fortfarande är unghund..Födelsedagen firades förståss med goda ben och lite annat smått o gott ;)
Igår var jag med Cosy på en check up eller Fyskoll hos en duktig sjukgymnast/kiropraktor? .Ville kolla upp henne ordentligt innan vi kör igång med hårdare träningar på söket.Cosy var i fin form ..mjuk i alla muskler och leder så det känns så skönt att veta :)) Det enda jag ska tänka på är att försöka stärka hennes ryggmuskler med att hon travar mer...hmm hon tar inte många travsteg på promenaderna utan mera hoppar o skuttar fram. Nu får vi gå lite mer koppelpromenader och sedan börja cykla lite grann för att sedan simma när det blir varmare i vattnet...För jag vill ju att hon ska hålla många år till ;) Sedan ska jag förståss fortsätta vara rädd om mina bägge tjejer genom att strecha efter ansträngning och se till att dom håller sej varma med täcken...får tyvärr erkänna att jag fuskar lite med strechningen ibland,men jag ska skärpa mej...Lovar..

Valpträff på Kolstugan

Idag har vi varit på valpträff på Kolstugan :)) det var Kellys och Soyas valpar födda våren 2007 som hade träff. 6 stycken av Kellys 9 valpar kunde komma. Jättekul att få se! Dom fick gå runt på tre olika stationer där det tränades markeringar med och utan skott,linjetag ,närsök och stoppsignal mm.Alla jobbade jättefint och hade bra  markeringsförmåga och raka o direkta inlevereringar i hög fart. Härligt att se! Vi hade en härlig dag och hade även tur med vädret. Barmark och uppehåll. Anki o Anders bjöd sedan på grillad korv och fika som smakade bra!
Här kommer lite foton från dagen och mera bilder finns här i webgalleriet.
http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1
image75


Överst 4 generationer med Tidy från vänster...4 generationer igen....Alli,Obix o Smilla med ägare,...Alli o Yvonne..Mirre o Maya...Nova full fart in...3 generationer Tidy,Cosy o Kelly...Nike full fart in-
Tack alla för en härlig dag!
Ha det gott!

[email protected]

Kelly på G ;)

Idag har vi varit och tränat en liten stund i ridhuset igen. Kelly går verkligen framåt i träningen och blir bättre o bättre! Hon har en härlig attityd och visar inte den minsta berördhet av miljön trots att hon bara varit inne i ett ridhus 2 gånger sammanlagt, Hon tycker det är toppen! Apporteringarna går oxå bra trots att hon får munnen full med spån vid gripandet. Även vittringen har gått kanon! Hoppas vi kan få till ett par träningar till innan tävlingen. Ska bli så spännande att se om det fungerar lika bra på tävling oxå! Hennes svagheter just nu är fria följet och fjärret som vi ska "nöta" lite extra!  Cosy har fått stå tillbaka lite i träning till sin dotter ..vilket INTE är populärt kan jag säga!..men hennes tid kommer. Ska snart börja med brukslydnaden på alvar.
 
Ser fram emot att få träffa flertalet av Kellys valpar på valpträff hos Anki på söndag!
Ska bli så kul att se dem igen!..kameran ska vara laddad, så det är bara att hoppas på bra väder ;))

Trevlig Helg!

Gullungen Kelly!

Hjälp!

Jag håller på med en ny hemsida som jag gjort i Frontpage. Den är nästan färdig och nu undrar jag om någon snäll själ som läser här..skulle kunna hjälpa mej med tips om var jag kan lägga ut den...( tyvärr fungerar det inte hos min internetleverantör Tele 2 ) Så  har ni rekommendationer om bra billigt webhotell eller server som är bra och där Frontpage fungerar så skulle jag bli jätteglad för det. Jag är helt nybörjare då min gamla hemsida gjordes med färdiga mallar o sidbyggare på spray. Men nu har dom tyvärr tagit bort den tjänsten.
Känns lite trist att behöva göra om hela sidan  som jag redan gjort.och den gamla är helt puts väck!

Ha det gott!

Lite av varje

Ja, inte blev snön långvarig här inte :(  Nu är det mest skitigt och is överallt. Trist! ..men man märker att vi ändå går mot ljusare tider, även en gråmulen dag som idag. Tog hundarna och åkte ut i skogen på eftermiddan och där träffade vi Mari o hundarna för lite jaktträning. Vi tränade lite markeringar både enkla och dubbel och dolt linjetag förbi markeringsområdet. Första markeringarna gick jättebra.både enkel o dubbeln,trots att det blev lite dolt nedslag på den ena. Sedan blev det lite svårare att få Kelly att gå en rak linje ut till höger om markeringsområdet. Jisses.. vad hon var envis idag!..Dum som jag var skickade jag om alldeles för många gånger innan hon lyckades. Så här i efterhand skulle jag naturligtvis gått fram och skickat henne från det stället hon vek av och sedan backa igen...men men man lär av sina misstag...Hihi vi är lika envisa bägge två...vet inte vem som vann den här kampen..kanske oavgjort i bästa fall ;)  Andra dirigeringar efter det gick bra! Cosy visade sin rutin och vek av endast en gång sedan var det inga problem alls. Kastade sedan en knepig dubbelmarkering där dom skulle snett över som ett stenparti eller stenrad och upp i en backe och den andra kastades mera öppet. Här fick dom jobba ordentligt innan dom hittade sina dummys. Låg dock kvar fint i området och letade så det var bra!
Ha det gott!

Dagens bild på Kelly ;)

Vinter

Skiftinge i vinterskrud :) 3 februari 2008. Får se hur länge det får ligga kvar?
 
 



Mer foton finns i webgalleriet
http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1

Snö!

Ojj.. vi har fått SNÖ! Mari kom förbi på eftermiddagen och vi skulle gå en promenad och träna lite grann. När vi gick ut så var det lite snöblandat regn,,men snabbt förvandlades regndropparna till stora snöflingor, Under tiden vi tränade långa dirigeringar o linjetag så snöade det så mycket så vi knappt såg hundarna. Men alla var kanonduktiga..tur eller skicklighet ? hehe för det kan inte varit lätt att se våra tecken i snöyran. Ojj vad vi skrattade! Såg ut som snögubbar allihop och de hundar som satt passiva snöade snabbt över  ;)..lite komiskt..man hade nästan glömt att det faktiskt är februari och vinter..och att det ju faktiskt är normalt med snö då..
Skulle tippa att vi fått närmare 1 dm snö nu och det snöar fortfarande lite grann...
Trevlig helg!

RSS 2.0