Dubbelprov i Norrköping

Vilken helg vi haft!!  Hade sån tur att vi alla tre (Maria, Lena o jag) som anmält till dubbelprovet kom med till bägge dagarna så vi bokade en stuga i närheten så vi slapp resan hem och kunde ta det lugnt på kvällen. Gick upp tidigt och åkte mot Norrköping. Ville vara ute i god tid för jag startade som första hund. Det gick dock fortare att åka än jag trott så jag var ute i god tid och kunde ta en promenad med hundarna i lugn o ro när jag kom fram. Så var det strax dags för start.. Var väldigt nervös idag. .jag som var så lugn sist. Men Rhea skötte sej fint och det resulterade i ett 1:a pris för domaren Pelle Björk. Tjohoo!! Ännu roligare var att även Jackie och Deco fick 1:a pris! Så lyckan var total :-) Särskilt Deco var superduktig och satte inte en tass fel! Doris var också duktig men det räckte inte riktigt hela vägen så hon fick ett 2:a pris. Glada for vi sen till stugan där vi åt god gryta som Maria hade med sej och gick sen en långpromenad på fina skogstigar innan vi somnade utmattade klockan 9! Upp tidigt igen söndag och städade ur stugan och for iväg till provplatsen igen. Idag ännu nervösare än gårdagen. Som tur är släpper det så fort vi startar. Phuu. Idag gick vi i 3:e par så det blev lite väntan innan det var vår tur. Rhea fick börja med ett sök som hon gjorde strålande! alla vilt hem inklusive gås vilket var även på söket igår. Kul att se att hon är spontan på precis allt vilt :-) många hundar hade problem och ville inte ta gås. Efter söket var det transport till vattnet där parkamraten fick börja med dubbelmarkering o sen dirigering. Sen var det vår tur och Rhea fixade det bra. Sen en dubbelmarkering på land som hon spikade även den. Så transport tillbaka vid sökområdet där  Rhea fick göra sin landdirigering. Här tappade jag henne bara en liten bit från kaninen och sen blev det omständigt så där rök 1:a priset. Här får jag faktiskt ta på mej lite själv också hur jag förde henne. Domaren Curt Lundström sa att han gärna gett henne ett 1:a pris om det inte var för dirigeringsmissen, och jag förstår..provet är inte slut förrän sista viltet är inne. Är ändå jättenöjd med henne bägge dagarna och tycker hon höll ihop bra. Men visst tar det att starta två dagar i rad och sova borta mm. Men det har varit supertrevliga dagar. Bra arrangemang och provupplägg och trevliga domare o funktionärer! Stort Tack till SSRK/Östergötland! ..och största Tack till mina goa kompisar Maria o Lena :-))
 
Foto Fredrik Holm
Rhea foto Fredrik Holm
Rhea med landmarkering foto Fredrik Holm
provet slut :-) foto Fredrik Holm
Deco med gås
Jackie med dirigerings kanin
Doris med parkamraten Yalla
Maria o Lena
Annika med sin Keela som blev SJ(j)CH idag
Såå glad blev jag för ett 1:a pris i ekl :-))
mer foton från helgen i mitt picasa
 
Här nedan sammanfattande kritiken från proven
 
Lördag:
En tik som löser sina uppgifter på ett bra sätt både på land och vatten. Något diffus vid vattenarbete,men lyfts upp av sin goda markeringsförmåga.
1:a pris P-O Björk
 
Söndag
En tik som löser sina uppgifter i bra kontakt med sin förare. Tappar dock hunden vid landdirigeringen så att högsta pris ej kan erhållas. Utmärkt apportör, mer uppföljning av givna kommandon fodras.
2:a pris Curt Lundström
 
Tre glada 1.a pristagare :-))
 

Full fart!

Nu är det full fart med träningen och prov och jaktsäsongen närmar sej med stormsteg. Man känner att det blivit lite mer höstlikt med svalare kvällar o nätter vilket är  skönt, men samtidigt lite vemodigt att sommaren börjar ta slut. Men hösten är härlig och nåt som jag verkligen längtar till varje år :-) Då får hundarna jobba med det dom älskar allra mest! att apportera praktiskt :-) Har anmält Rhea till ett dubbelprov i helgen som kommer och hade turen att komma med bägge dagarna. Känns jättekul men samtidigt lite skrämmande som vanligt ;-) Ser fram emot helgen och så kul att vi kom med flera stycken så vi hyr en stuga i närheten av provplatsen. Så det blir som en liten semestertripp igen.
Igår körde vi igenom ett genrep med vilt och det gick bra. Hon är spontan som vanligt och ALLT går i flygande fläng :-) Nu i veckan ska jag endast träna lite kortare pass och dela upp momenten lite grann och slipa på det som behövs  ;-)

Oops dålig uppdatering..

Ajaj vilken dålig uppdatering det varit här i bloggen. Ber om ursäkt för detta och ska försöka bättra mej ;-) Vi tränar på och det är fullt upp. Vi har haft några härliga dagar när vi åkte bort för att umgås ett gäng tjejer och träna hund i dagarna 3. Det var toppenträning med många goda skratt, god mat och gott dricka :-) Vi delade upp oss och stod för en måltid var per rum som vi bodde två o två. Frukost tog var och en med själva vad man ville ha. Lägger in lite bilder som kanske speglar lite hur vi hur vi hade det. Lite komiskt var första träningsdagen då vi nästan var klara så öppnade sej himlen och det fullkomligt vräkte ner ;-) vi var då ute på en ö och ingen hade regnkläder och båten skulle ros hem. Tänk sen när alla skulle försöka torka alla kläder och dessutom med ett torkskåp som var trasigt. 8 personer och tror det var 15 hundar  som skulle in i stugan. Men vad gjorde väl det när humöret var på topp :-)
Sen måste jag passa på att gratta Katarina o Ella som tagit ett 1:a pris i ökl på B-prov
Bra jobbat!
Foto Hilary Squirres

RSS 2.0