Retriever Mästerskap 2013

I helgen gick Retrievermästerskapet av stapeln i Strängnästrakten. Det blev två härliga dagar och jag fick se många fina retrieverarbeten av duktiga hundar och förare. Jag hjälpte till som funkis och fixade med fika och lunch. Snälla Mari tog hand om mina hundar så dom slapp ligga i bilen hela dagarna. Tusen Tack för det! I mästerskapet deltog även  ekipage från Danmark, Finland, Norge och Åland. Höll en extra tumme för Maria o Deco och dom gjorde en jättefin prestation men föll tyvärr på den 6:e fågeln där dom hade lite otur. Så tyvärr kom dom inte med till söndagens final utan fick nöja sej med ett 3:e pris den här gången. Det var väldigt hög klass på samtliga hundar och marginalerna är små. Gäller att ha turen med sej att få skicka på "rätt" fågel och inte ha några misstag alls. Men ojj vad inspirerande det är att titta på en sån tävling. Gick ut dagen efter och körde Rhea på långa linjetag och dirigeringar här hemma :-) Nästa år ska vi allt ut och prova på A-prov vi med ;-)
Som segrare och Retriever Mästare när helgen var över stod Trond med Searover Kits Dog som också fick CERT! Stort Grattis! 2:a placerad blev Karin med Streamlights Danas Jackie med CK och 3:a Leif med Searover Kits Primus med CK och 4:a Jens och Happybirdhunters John Deere med CK.
Grattis till alla och jättegrattis till BÄSTA uppfödarna Lena o Anki till både vinnaren och 3:an!
 
Vinnaren Trond tar emot pris skänkt av Inger Boström en fin tavla
Prisutdelning
prisutdelning
grupp 1 på väg mot första såten
3:e såten på lördagen
Finalgänget söndag med vinnaren Trond o Dog närmast
Maria S och Jive
Leif och Primus
Danska ekipaget Jan och Betty
Åländska Tommy och Qs
Leif dirigerar Primus
Jens o Sting
Finalgänget
Karin tar emot Jackie
 
lite fler foton finns i mitt Picasa  ;-)
 
 

Vanlig höstpromenad

 
Händer inget speciellt just nu så jag lägger in lite foton från vår vardag :-) en mulen höstdag i oktober.
 
Rhea o Kelly
Rhea o Kelly
Hej hopp! här kommer Rhea på språng..som vanligt ;-)
Rhea o Kelly..hmm Kelly vet att det vankas godis när kameran kommer fram ;-)
Rhea ..hör nåt i skogen
Tränar lite balans
 
 
 
 

Underbara höst

Lika fin som sommaren varit , lika fint har hösten börjat. Härliga soliga dagar med hög luft. Jag har nu bestämt mej för att det inte blir flera provstarter för Rhea i år. Jag kan nu summera säsongen och är mer än nöjd :-) på B-prov har hon gjort 4 starter med 2,1,1,2 i elitklass som resultat, plus godkänt praktiskt jaktprov. Anmälde inte till fler prov för jag trodde hon skulle börja löpa , men det har hon inte gjort än ;-) Hade väl lite i tankarna annars att vi skulle prova på ett A-prov men nu sparar vi det till nästa år. Vi har varit på en hel del jakter och har några kvar. Det känns bra och Rhea är riktigt duktig! Kelly har fått vara med sparsamt och fått gå på någon såt bara, men sista jakten var vi lite kort om apportörer och då fick hon slita ordentligt men gjorde det med den äran och fick mycket beröm av skyttarna. Hade jag vetat innan hur jobbigt det skulle bli hade jag tagit Rhea på den såten, men hon hade jobbat hela dagen på såtarna innan så jag ville spara henne på sista. Ja så kan det bli...men Kelly var lycklig även om hon var rejält stel dagen efter.
Som present till Rhea för hon varit duktig på proven så har jag köpt ett ulltäcke åt henne :-)...hon ser dock lite lidande ut när hon fick prova det inne ;-)
 
promenad i hagen
 
Finingarna
 
 

RSS 2.0