Fin besök ;)

Vi har haft finbesök :))


Ojj vilka ståtliga djur!
Har hört på radion att en varg rör sej i sörmland, men den vill jag helst slippa träffa på :o
Hoppas bara den vandrar vidare snabbt!

Näpp..

Näpp..vi lyckades inte höja kvalpoängen till SM i bruks idag. Men vi gjorde ett gott försök i värmen. Vi var 7 elithundar av 10 anmälda som kom till start. Vi lottades i 2 grupper där nr 1-3 började i skogen med söket och 4-7 stannade kvar på klubben och körde sin lydnad och platsliggningen. Jag drog startnummer 5. Tyvärr gjorde Cosy en dålig lydnad och jag tror det var den sämsta nånsin utan att 0:a något moment.Men sedan gjorde hon ett kanonsök i värmen på en ganska så tuff bana som var risig och bergig. men ojj vad hon kämpade min prinsessa :)) och belönades oxå med en dubbel 10:a av domarna. Efter sökarbetet letade vi oss fram till en sjö i närheten där Cosy och Kelly kunde svalka sej.  Efter en stunds vila var det så dax för uppletande. Kumla har en ganska svår uppletande ruta med högt blåbärsris och pors. Cosy jobbade helt ok och hittade 3 föremål. Ingen av elithundarna som var kvar hittade mer än 3.
Så summan av kardemumman blev...562,5 poäng som vi vann på och fick cert :))  Hennes kämpainsats på sökarbetet är vad som överväger dagen och jag är jättenöjd min goa lilla hund !
Tack till kumla BK för en bra arrangerad tävling och en trevlig dag!

Väntar på att få starta söket :)

Skönt att få svalka sej med ett bad efter det varma skogsarbetet

Härligt att simma i vågorna!

Sommar o sol...

Nu har sommaren kommit ..och det med besked!  haha börjar kanske rent av så sakteliga skifta i hudfärgen från svagt ljusblå till mer rosa eller aprikos ;) Visst är det skönt med sol o värme..men nu  önskar jag inget hellre än MOLN och betydligt svalare väder till imorgon då vi ska tävla sök. Är riktigt orolig för hur Cosy ska klara värmen..men det gäller att svalka ner henne så gott det går med vatten. Hoppas innerligt att det finns nåt vattendrag i närheten av sökbanan. Det här är sista söktävlingen för säsongen..och allra sista chansen att ta SM poäng till årets SM i augusti..... vi gör ett sista försök... så kan jag inte gräma mej att jag inte försökte i allafall ;).
Så håll alla tummar ni kan för oss!

Liten valpträff o vattenträning för dom stora

i dag träffades 5 av Kellys valpar hos Anna Karin på Hagby Gård. Där fick valparna prova på att apportera lite på vatten och sedan "träna" lite markeringar på land. Dom är så härliga allihop! Här nedan några smakprov på foton från dagen.
Mer finns på hemsidan på Picasa webalbum i nya albumet.
www.labbetjejerna.se


Alba på väg att apportera anden :)







Ett glatt gäng med sina härliga valpar!
Cosy o Kelly fick oxå träna vatten..långa dubbelmarkeringar från båt genom lite vass och näckrosor. Jättebra! Sedan åkte jag och tränade mer vatten.....nu ren konditionsträning där dom fick simma ca 30 minuter nonstop! Duktiga var dom! Tänkte att det var lika bra att passa på då det är värmebölja på gång ;)

Midsommarfirande

Vi har firat midsommar med god mat och dricka hemma med familjen Endast en liten tur ut till Sundbyholm stod på schemat. Tur med vädret hade vi oxå...det började stänka när vi satte oss i bilen för att åka hem :)



Sundbyholms slott med midsommarstången klar att resas..

Vi gick en liten promenad ut på udden :)

jag o hundarna..

Sundbyholms slott

Emma o mamma nere vid hamnen

Jag o Emma o hundarna :))

vad är det som fångar deras intresse??

Jo den här fina anden :))

Sen åkte vi hem och åt sill och jordgubbar förståss :)
Ha en fortsatt trevlig midsommar allesammans!!

Vattenträning

Här lite foton från dagens vattenträning..

kelly


Kelly

Cosy

Kelly på väg mot markeringen

Kelly

Cosy

Lydnads SM i Karlskrona

Nu är vi hemma igen från SM i Karlskrona. Det är lite blandade känslor från årets SM men i slutändan är jag nöjd med Cosy. Hon är en pärla oavsett och i år hade vi inte turen med oss (och vi var inte ensamma)...ni vet om inte OM fanns ;) så skulle säkert alla 60 hundarna vara i final :) Nu slutade Cosy på en 18:e plats (15 hundar av 60 går vidare till final) och vi var endast 1,75 poäng ifrån :( men mest synd tycker jag iallafall om klubbkamraten Mona o Alfred som hamnade precis utanför på en 16:e plats....0,75 poäng efter) Fyy jag vet precis hur det känns,,för tre år sedan hamnade vi på samma placering..
Vi har haft en härlig helg i Karlskrona. Jättekul att Emma åkte med :)) Vi startade resan torsdagmorgon och var framme vid 15 tiden och installerade oss i den lilla campingstugan på Skönstaviks camping. Tyvärr började det regna efter en liten stund för att sedan ösregna hela natten. På fredagen kl. 10 var det veterinärbesiktning på klubbområdet och senare under dagen invigning och provhund för att avslutas vid 17-tiden med lottning. Jag hoppades på ett ganska tidigt startnummer och fick nr 2. Vilket kändes helt ok då;)....så här i efterhand så kanske det var lite föör tidigt!! men men nu blev det som det blev.. Efter lottningen åkte vi hem till campingen och tillsammans med Anne-Li och Katrineholmsgänget gick vi till campingens pizzeria och åt ...o skrattade tillsammans :)) Lite senare var det karaoke där vilket hördes hem till stugan..haha.
På lördagen gick vi upp tidigt och kl.7.00 drog det igång med 1:a gruppen för sitt i grupp o platsliggning. Det började bra och vi fick full pott. 10-10. vilket kändes bra! Sedan blev det ganska lång väntan tills vi hade start ca 9.25.
Cosy kändes pigg och glad som vanligt på uppvärmningen :) och vi går in på planen och börjar gå fria följet...efter en kort sträcka så är det dax för stegförflyttningarna..och då händer det som inte får hända  :( eftersom det var tre steg åt vänster på provhunden så kommer jag helt av mej när TL kommenderar TVÅ steg..Cosy känner att jag blir osäker och är inte alls med ..med den följden att jag trampar henne...:( och hon kastar sej iväg och vill sedan inte gå nära på förflyttningarna..Vilken mardrömsstart!! men jag lyckas rycka upp mej och fortsätta programmet och det känns som Cosy går bättre o bättre så vi lyckas rädda betyget 6-6,5. Nästa moment vittringsprov som jag tycker hon gör bra betyg 9-8,5. Så får vi gå in i tältet en liten stund innan det är dax för ring 2. Gå runten går bra betyg 8-8. Rutan gör hon riktigt bra betyg 9,5 och även Hopp Apporten går bra betyg 9-9,5 :) Så får vi gå direkt in i ring 3 ( hade nog behövt gå in i tältet en liten,liten stund) men går direkt till inkallningen. Här är Cosy okoncentrerad och jag ser att något stör henne o hon slänger med huvudet ... går lite långt på ställandet och lägger sej inte på första kommandot på läggandet..betyg 5-6 :( en besvikelse då det här vanligtvis är hennes bästa moment.. Sedan är det apportering med dirigering och vi får höger apport. Bra ut men gör ett omtag på väg in och sätter sej segt betyg 7,5-7,5 Sedan är det sista momentet fjärrdirigering och det börjar med sitt vilket hon gör helt ok och får betyg 8,5-9.. Slutsumman blev 264,25 poäng som räckte till en 18:e placering och den är jag stolt över..som jag skrev innan om inte OM vore..haha..Stort Grattis till Anne-Li och Hesslan som gjorde ett fint program som räckte till final. det var ni värda!! Såå kul! Grattis oxå till Lena o Atlas som återigen gjorde ett fint Mästerskap och slutade på en fin 4:e placering! Alla resultat ligger ute på SM sidan.
Idag har vi varit och tränat vatten..markering och långa dirigeringar! Det har inte blivit mycket motion i helgen så nu får vi ta i igen!
Ett stort Tack till alla Katrineholmare..och till Emma förståss som gjorde att helgen blev supertrevlig med många skratt!!
Kram på er allesammans!

Veterinärbesiktningen

Vår lilla campingstuga;)

Fritt följ

Vittringsprov

På väg in med rätt vittringspinne :)

Gå runten

Rutan

Apportering med dirigering

Anne-Li med sin duktiga Hesslan!

Visst var jag duktig matte...

Lena med sin duktiga Atlas!

Prispallen i årets SM i lydnad!
Mer foton kommer...

Mot Lydnads SM...

Ja, nu är det inte långt kvar innan vi åker mot Karlskrona och lydnads SM. I morgon bitti bär det av! Har börjat packa lite grann och skriver listor vad som ska med. Det ska bli så kul!! Genrepet i går kväll gick bra så nu hoppas jag att det är ett gott tecken på att formen är god ;) Sedan får vi bara hoppas att turen och vädret är med oss på lördag när kvalet avgörs. Men även om vi inte går vidare till finalen så ska vi ha roligt ...det är ett som är säkert :))Tack snälla Katarina och Lena som hjälpte mej med kommendering och peppning! Kommer att sakna er jättemycket nere i Blekinge. Men istället får jag med mej dottern Emma och det ska bli jätteroligt att få umgås med henne flera dagar :)) Vi träffas inte så ofta nuförtiden eftersom hon bor i Stockholm.  Nu har hon tagit ledigt från jobbet och åker med mej på en liten minisemester. Gulle dej :)) Jag hoppas bara hon inte tycker jag är alltför knäpp om tävlingsnerverna gör sej gällande ;)

Här är länken till SM..vet inte hur det kommer att uppdateras under tävlingens gång,men ni kan läsa lite om programmet.

http://www.sbk-sm.se/lydnad%2Dagilty.2009/

eller här på SBK:s hemsida
http://www.brukshundklubben.se/templates/Page____8094.aspx?epslanguage=EN

Ha en Trevlig Helg!!..för det ska vi ha!

Lycka till alla "Sjörövare" som startar på Unghundsderbyt på söndag i Västerås!!
Vi håller tummar o tassar för er!
KRAM!

Valpbilder Searoverträffen

Några fina bilder som Katarina tagit från Searoverträffen :))

Tre fina Kellyvalpar :)) Madde,Casper och Ella

Madde o Casper

Casper o Ella
Den gula tiken i bakgrunden är Nova från Kellys första kull.

Searoverträff o Grattis!

I helgen var det dax för årets kennelträff med Searover. Tack Anki o Lena för en jättetrevlig dag! Det är så kul att träffa alla hundar och förare som man inte träffar så ofta. I år delades hundarna in i olika grupper (lite kullvis) och gick sedan runt tillsammans på olika stationer och tränade.Jättekul att så många av Kellys valpar kom..både 2 åringarna och dom små:) Jag hjälpte till litegrann en stund med valpgruppen som fick träna lite kontakt, sitt stanna kvar, inkallning och sedan prova på ett par apporteringar bestående av markering i lite högt gräs och ett kort linjetag.Alla var jätteduktiga! Så roligt att se. Jobba vidare på den linjen och ha kul tillsammans så kommer det bli riktigt bra!
Tränade litegrann med  Kelly (en landstation och sedan vatten (på vatten körde vi en dubbelmarkering från båt plus en dirigering) På land enkelmarkeringar på linje först en kort o sedan en lång över området där den första landat) Cosy fick bara göra ett par långa vattendirigeringar Som hon gjorde bra. 

Så lite Grattisar!
Stort GRATTIS till Mikael Gånheim med "Simma" som vann WT i öppenklass i Värmland på fina 90 poäng!

Stort Grattis till Strängnäs Bk som vann kampen i "Tre Klubbars" en lagtävling mellan Strängnäs,Eskilstuna o Enköping)
Bra jobbat! det var på tiden sedan Eskilstuna vunnit tävlingen tre år i rad innan.. Hejja hejja Strängnäs!!

Härlig känsla!

Börjar med att tacka för alla gulliga grattisar i samband med Kellys championat! jag blir så glad och det värmer verkligen! Tack snälla!..som en annan tävlande sa igår kväll..från flugsvamp till champinjon över en natt är inte illa ;)..
Nu kan jag koncentrera mej helt på Cosy och kommande SM :))
Var och tränade idag på eftermiddagen på EHDK. Ställde ut en SM bana och körde lite i den ordningen momenten kommer på SM. Åhh vilken känsla! Nu gick hon bara så bra! jag som innan ibland har känt mej lite missnöjd med en del detaljer..har väl varit SM spökena som kommit fram ( har retat mej på både det ena o det andra)..som hon kanske gjort även förut ibland utan att jag brytt mej.hmm typ satt sej snett osv. men idag fanns det faktiskt inte ett spår av det!  Min härliga Cosy is back! Nu gäller det att hålla i den här känslan och glädjen och bara ha kul tillsammans !
Kelly fick oxå träna ett par moment. Rutan och fjärret. Jösses vilken sprutt det var på henne oxå! Jag hann knappt med!
Imorgon åker vi och hejar på klubbkompisarna från Strängnäs och hoppas förståss att dom slår Eskilstuna o Enköping i "Tre Klubbars" Sedan är det Searoverträff på söndag! Ska bli jättekul att träffa alla och hoppas förståss att det kommer många Kellyvalpar :))
Trevlig Helg allesammans!!

Mina godingar idag :)) 5 juni 2009

Kelly Svensk Lydnadschampion!

Ikväll åkte vi till Surahammars Bk för att tävla lydnad..Kelly o jag. Var lite tveksam till att åka då regnet öste ner. Men jag är jätteglad att jag åkte för Kelly var så duktig och var pigg o glad trots regnet och kämpade på... men hon ville inte gärna lägga sej så det blev några dk:n på det (bland annat på inkallningen och läggandet i rutan o sista skiftet på fjärren + att jag gjorde ett dk på läggandet i norska för säkerhets skull) är ändå såå nöjd med min "Lilla skutt" Vi slutade 4 av 4 startande på 268 poäng! Ojj vad glad jag är!!
Stort Grattis till vinnaren Winna som fick fina 301,5 poäng! Grattis till er andra som oxå fick fina poäng!

En gammal bild på Kelly sedan i höstas när hon tog sitt 2:a 1:a pris i elitklass!

Badbilder

Dagens bloggbilder blir på Rosas lilla Casper när han simmar och på Katarinas Ella med sina kompisar :)

Casper

Ella i full fart ut i vattnet.

Ella med sina foxxkompisar

Tripp trapp trull

Jag vill oxå ha!

Grattis! och sökträning

Börjar med att GRATTA Yvonne och Maria för fina prestationer på WT i Tyskland! Maria o Arraks kom på en fin 6:e plats med 86 poäng och Yvonne och Alli fick fina 73 poäng i sin klass med en oturlig 0:a och "tappade" bara 7 ynka poäng på resterande 4 stationer! Kanonbra jobbat tjejer! Det var nog inte sista gången dom åker utrikes och tävlar ;) Heja heja!

Grattis även till Eva som med sin duktiga Arrow tog sin 2:a 1:a i ökl på B-prov i helgen och är därmed klar för elitklass!

Idag har vi tränat sök med sökgruppen i värmen. Är nöjd med Cosy som jobbade fint! har ju inte tränat sedan sista tävlingen i Skultuna. Efter att alla hundar kört (vi var 8 stycken idag) så fikade vi och snackade igenom hundarna:) Därefter tränade vi uppletande och även Kelly fick arbeta lite med näsan. Duktig vovve!
Nedan lite bilder från uppletandet.


Kelly på väg in med föremål på uppletandet

Lenas Nisse på väg in med föremål

Anna-Karin o Petter visar hur en fin avlämning ska gå till ;)

Petter i full fart in med ett föremål

Morris på väg in med föremål till Yvonne

Morris på väg in med "pucken"

Lena o Nisse

Anna o Abbe

RSS 2.0