Lydnads SM i Karlskrona

Nu är vi hemma igen från SM i Karlskrona. Det är lite blandade känslor från årets SM men i slutändan är jag nöjd med Cosy. Hon är en pärla oavsett och i år hade vi inte turen med oss (och vi var inte ensamma)...ni vet om inte OM fanns ;) så skulle säkert alla 60 hundarna vara i final :) Nu slutade Cosy på en 18:e plats (15 hundar av 60 går vidare till final) och vi var endast 1,75 poäng ifrån :( men mest synd tycker jag iallafall om klubbkamraten Mona o Alfred som hamnade precis utanför på en 16:e plats....0,75 poäng efter) Fyy jag vet precis hur det känns,,för tre år sedan hamnade vi på samma placering..
Vi har haft en härlig helg i Karlskrona. Jättekul att Emma åkte med :)) Vi startade resan torsdagmorgon och var framme vid 15 tiden och installerade oss i den lilla campingstugan på Skönstaviks camping. Tyvärr började det regna efter en liten stund för att sedan ösregna hela natten. På fredagen kl. 10 var det veterinärbesiktning på klubbområdet och senare under dagen invigning och provhund för att avslutas vid 17-tiden med lottning. Jag hoppades på ett ganska tidigt startnummer och fick nr 2. Vilket kändes helt ok då;)....så här i efterhand så kanske det var lite föör tidigt!! men men nu blev det som det blev.. Efter lottningen åkte vi hem till campingen och tillsammans med Anne-Li och Katrineholmsgänget gick vi till campingens pizzeria och åt ...o skrattade tillsammans :)) Lite senare var det karaoke där vilket hördes hem till stugan..haha.
På lördagen gick vi upp tidigt och kl.7.00 drog det igång med 1:a gruppen för sitt i grupp o platsliggning. Det började bra och vi fick full pott. 10-10. vilket kändes bra! Sedan blev det ganska lång väntan tills vi hade start ca 9.25.
Cosy kändes pigg och glad som vanligt på uppvärmningen :) och vi går in på planen och börjar gå fria följet...efter en kort sträcka så är det dax för stegförflyttningarna..och då händer det som inte får hända  :( eftersom det var tre steg åt vänster på provhunden så kommer jag helt av mej när TL kommenderar TVÅ steg..Cosy känner att jag blir osäker och är inte alls med ..med den följden att jag trampar henne...:( och hon kastar sej iväg och vill sedan inte gå nära på förflyttningarna..Vilken mardrömsstart!! men jag lyckas rycka upp mej och fortsätta programmet och det känns som Cosy går bättre o bättre så vi lyckas rädda betyget 6-6,5. Nästa moment vittringsprov som jag tycker hon gör bra betyg 9-8,5. Så får vi gå in i tältet en liten stund innan det är dax för ring 2. Gå runten går bra betyg 8-8. Rutan gör hon riktigt bra betyg 9,5 och även Hopp Apporten går bra betyg 9-9,5 :) Så får vi gå direkt in i ring 3 ( hade nog behövt gå in i tältet en liten,liten stund) men går direkt till inkallningen. Här är Cosy okoncentrerad och jag ser att något stör henne o hon slänger med huvudet ... går lite långt på ställandet och lägger sej inte på första kommandot på läggandet..betyg 5-6 :( en besvikelse då det här vanligtvis är hennes bästa moment.. Sedan är det apportering med dirigering och vi får höger apport. Bra ut men gör ett omtag på väg in och sätter sej segt betyg 7,5-7,5 Sedan är det sista momentet fjärrdirigering och det börjar med sitt vilket hon gör helt ok och får betyg 8,5-9.. Slutsumman blev 264,25 poäng som räckte till en 18:e placering och den är jag stolt över..som jag skrev innan om inte OM vore..haha..Stort Grattis till Anne-Li och Hesslan som gjorde ett fint program som räckte till final. det var ni värda!! Såå kul! Grattis oxå till Lena o Atlas som återigen gjorde ett fint Mästerskap och slutade på en fin 4:e placering! Alla resultat ligger ute på SM sidan.
Idag har vi varit och tränat vatten..markering och långa dirigeringar! Det har inte blivit mycket motion i helgen så nu får vi ta i igen!
Ett stort Tack till alla Katrineholmare..och till Emma förståss som gjorde att helgen blev supertrevlig med många skratt!!
Kram på er allesammans!

Veterinärbesiktningen

Vår lilla campingstuga;)

Fritt följ

Vittringsprov

På väg in med rätt vittringspinne :)

Gå runten

Rutan

Apportering med dirigering

Anne-Li med sin duktiga Hesslan!

Visst var jag duktig matte...

Lena med sin duktiga Atlas!

Prispallen i årets SM i lydnad!
Mer foton kommer...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken otursstart ni fick men tur att du är en duktig förare som snabbt fick Cosy på bettet igen.Grattis till eran placering & nu har ni ännu ett SM bakom er :) bara att börja satsa inför nästa :)



Kram Kram

2009-06-16 @ 22:42:13
Postat av: Mona och Alfred

Det är bara att ta nya tag för SM 2010 i Karlstad

Där ska väl solen skina på oss och vi ska ta revanch på domarna. Kramiz Mona och Alfred

2009-06-17 @ 13:18:09
URL: http://monaochhundarnasblogg.blogspot.com
Postat av: Mari

Super bra kämpat, ni är ju bland dom bästa i sverige,tänk på det



Kram Mari

2009-06-17 @ 22:06:45
Postat av: katarina & Ella

Grattis till placeringen! Instämmer med de ovan, det är bara att köra på och det kommer ett nästa år ...

Kramar Katarina & Ella

2009-06-18 @ 13:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0