Ridhusträning

Idag fick vi ännu en gång tillfälle att träna inomhus i ridhuset. Skönt att kunna vara inne när det blåste kalla vindar ute. Kelly fick börja . Körde igenom alla moment  (förutom hoppet) Hon kändes bra :)) så otroligt pigg Lite problem med fria följet när hon nästan är på väg att krypa ur skinnet på sakta marsch...hmm känns som hon trampar högt och jag vet inte riktigt hur hon sprattlar med benen för att inte gå för långt fram. Är ändå jättenöjd med henne!...kan inte göra annat än skratta ...hon är så rolig! Ehh kanske inte så konstigt att hon var pigg när vi inte tränat lydnad alls sedan tävlingen :)
Körde igenom Cosy oxå i elitlydnaden. Hon gick jättebra! Till o med fria följet !  Det enda är väl att hon har svårt  att stå  o sitta riktigt still på "Gå runten" bland annat ;) Hon blir så himla ivrig.. och tycker det är såå kul!

Ha det gott / Maud


Lite blandat

Så var nu påskhelgen över som vi firat lite lugnt med familjen. Lite träning för hundarna har det dock blivit..
I söndags tränade vi personsök hos Gunilla. Trevligt  som vanligt,men jag vet inte vad det var med hundarna...ehh dom var heltokiga...Kelly var helt galen och sprang som jag nästan aldrig sett henne göra..Tyvärr blev det då alldeles på tok för stora slag..men men roligt hade hon..det var helt klart. Jisses så lycklig hon var! Körde bara hittaövningar idag så jag vet inte om det var pga det som det slog över och blev FÖR roligt?
Cosy var oxå vild som vanligt men skötte sej ändå bra. För henne blev det lite lugnare med markeringar o påvis som vanligt. Hon är ju betydligt mer rutinerad..  Synd att vi inte kom med på "Påsksmällen" :( antagligen blev det ett sent återbud för jag såg i resultatlistan att reserven efter oss fått vara med :(  då hon redan var på plats. Jag hade ingen lust att chansa o åka så långt och sedan kanske inte fått starta..... och av resultatlistan att döma var det kanske lika bra att vi inte åkte...det verkar ha varit svårt och många ekipage bröt.
Grattis till Gun o Nixa som vann o fick sitt 3:dje cert och blev Sökchampion!

Igår tränade vi lite jaktträning med markeringar och lite dirigering. Hundarna gick bra! ..men visst kan det gå bättre..vi har lite detaljer att slipa på ;)

Stort Grattis till Lena o Gubben som tävlade lydnad i Oxelösund i snöovädret igår !!
Dom kom 2:a på 283,5 poäng och höjde därmed snittet lite till SM!  Bra jobbat i ovädret!

Stort sök + riktat närsök

Igår blev det lite jaktträning på skogspromenaden. Började med att lägga ut ett stort sök med tennisbollar i stark kuperad terräng, där sökområdet låg över ett bergsområde med diverse stenar mm. Lade ut 10 bollar och Kelly fick börja. Hon jobbade fint och fick hämta in 6 bollar innan det var Cosys tur. Hon jobbade oxå bra och väldigt noggrant. Efter 3 bollar så bröt jag henne och vi gick vidare. Tycker det är viktigt i sökträningen att dom lyckas och därmed bygger på deras självförtroende inför nästa sökarbete. Därefter gick vi neråt hästhagarna och tränade riktat sök där hundarna skulle ligga kvar i ett litet område och söka efter undanstoppade bollar. Dirigerade hundarna dit och backade allt eftersom så avståndet blev längre o längre.Tränade på att dom ska lyssna på stoppsignal ..även om dom jar fått vittring på en boll...Här blev det lite bakläxa för Kelly som tyckte det var helt ok att först sno åt sej bollen och sedan titta vad jag ville!! Efter att ha kortat ner avståndet igen och haft en liten diskussion med fröken så gick det bra :))  Avslutade med att par övningar där jag blåste stopp i närsöket och när dom tog kontakt så kastade jag en markering för att sedan ge närsökssignal att fortsätta att leta innan dom fick komma in med bollen o hämta markeringen.Fungerade kanon!

Telefonen har varit tyst så ,det blir ingen söktävling för Cosy imorgon...Vi får fira PÅSK hemma istället!
GLAD PÅSK på er allihopa!

Sökträning + Uppletande

Cosy har fått träna sök med gänget :))  Hon gick riktigt bra, det enda var något grunt slag,men jag skickade om och då gick hon ut fint. Något slag blev kanske även lite för stort då hon drev iväg lite väl mycket framåt,men ingen fara :) ...tror alla hundarna gjorde det mer eller mindre.Tror rutan inbjöd lite till det med terrängen och den sidvind som var.Efter att vi fikat och vilat oss så fick hundarna göra ett uppletande ute på ett öppet gärde. Det gick jättebra!
Har inte hört nåt  från Påsksmällen så det blir nog tyvärr ingen tävling för vår del.Har anmält till ett par söktävlingar i april och hoppas på bättre tur där i lottningen.


Min nya hemsida
http://www.123minsida.se/labbetjejerna/15168724

Ha det gott / Maud


1:a pris elitklass

Idag har Kelly tävlat lydnad i Kungsör. ..och tredje gången gillt..idag fick hon ett 1:a pris! Är jättenöjd med henne förutom fjärrdirigeringen där hon blev väldigt störd av tävlingsledaren som stod bakom hundarna och prasslade med skylten. Egenttligen tekniskt fel då tävlingsledaren numera ska stå snett framför. Hade det varit Cosy så hade det inte spelat nån roll,,men med Kelly  har jag inte tränat det. Där tappade hon koncentrationen och jag fick ta till flera dk...men som tur var räckte det till ett 1:a pris ändå.   Nedan våra poäng..
Sitt i grupp....10
Platsliggning....10
Fritt Följ....8  tappar pos, vida svängar ss
Gå runten....9   litet steg vid stå, tappas pos vid svängar
Inkallning med stå o ligg....8,5   ngt långt, avslut
Rutan....9   dk ligg
Hopp Apport....9   ss avslut
Vittringsprov....8   omtag
Fjärr....5  flera dk
267,5 poäng 1:a pris
Stort Grattis till Lizette med sin duktiga terv Milton som vann  Kelly kom 2:a
Nu får hundarna fira med goda tuggben!
                                                                                  

Cykling o ny layout på bloggen...

Nu har vi kommit igång lite med cykelträningen och kört några gånger,Har varit utan cykel ett bra tag :( då min förra blev stulen. Tänk att inte folk kan ge sjutton i andras grejer! Nu fick jag en gammal cykel av min moster eftersom hon inte törs cykla själv längre.( 80+)Den är superbra att cykla med hundarna, då den rullar lätt med sina stora hjul och dessutom har fotbroms..vilket är en klar fördel då man inte har springer..;)..man har ju händerna fulla med kopplen. Bägge springer såå fint bredvid cykeln och Kelly fullkomligt älskar det och ångar på så henne får jag säga åt att ta det lugnt...jag undrar hur fort hon kan trava egentigen den hunden?? Cosy är mer skeptisk till cykeln och är inte helt övertygad att jag inte i ett obevakat ögonblick kör på henne!! ;o
Vi har tränat ett par gånger den här veckan och jag tycker det känns bra och blir bättre o bättre. Vi har alltid trevliga träningsstunder med kompisarna med många skratt o gott fika ;))
Jimmy den lyckosen är i Rom Italien med en kompis och kommer hem först på tisdag. Får lite hälsningar ibland genom SMS att allt är toppen!...tror jag det..eller vad sägs om sol och ca 23 grader varmt ;))

Hej hopp o Trevlig Helg på er alla vänner! / Maud

Lite träningsfoton! Tack Lena!



Överst från vä. kelly ,Ladda o Tassa
Under Tassa hoppar,Kelly vittring,Tassa,Kelly o Kelly
Nedan ..en BLÅ labrador..haha hmm  ;).vadå avslöjad..

Ridhusträning

Idag har vi tränat i ridhuset igen. Sköönt eftersom vädret inte var det roligaste...stundtals öste regnet ner och smattrade på taket...då kunde man njuta av att vara inomhus. Började med Cosy som fick träna på fritt följ, framåtsändande,kryp o skall. Det är lite för kort sträcka att träna framåtsändande,men fick ändå bra träning med tempoväxlingen,sakta gåendet och att inte lyssna på tävlingsledaren för inkallning :)

Kelly var alldeles vild!! Tränade fritt följ,gick sådär..jag gör nåt med kroppen i högersvängar o helt om så hon trycks ut o hamnar snett..hmm.Vi jobbar vidare! Gå runten,slät inkallning och till sist rutan. Hon gjorde nån tokig grej på sändande till rutan..rusar i turbofart men förbi o kastar sej ner utanför?? helprillig! Gjorde om och då gick det bra,men avslutade med ställande i rutan och gick fram o belöna med bollen. Hon är för rolig!

Fick PM idag till Katrneholms lydnadstävling 30 mars. Vi är hela 16 deltagare. Jättekul!

Här nedan några foton på Kelly som Lena tog när vi tränade i helgen. Tack Lena!







Träning i veckan som varit

I veckan som gått har det blivit en hel del jaktträning. har även haft möjlighet att skjuta  lite med apportkastare vilket var länge sedan. Vi har tränat dirigeringar och markeringar med lite olika störningar. Hundarna gick ok ,men lite ringrostiga var dom allt ;))
I måndags den 3 mars så fyllde Cosy år!...hela 7 år...jisses var har tiden tagit vägen..Grattis i efterskott min lilla prinsessa!!
Idag har vi tränat lydnad. Träffade Lena o Mari och så körde vi igenom varann i hela programmet. Väldigt nyttigt! Började med gruppmomenten som gick bra.Kelly gick bättre på fria följet än hon gjort tidigare;) På resten av momenten var det lite blandat resultat men vi kör på..hon har lite trix för sej och gör momenten lite efter eget huvud ibland...min lilla skrutta!
Cosy fick träna på lite bruksmoment..som framåtsändande, kryp och skallet, Gick ok tycker jag..;) Vi tränar vidare och så får vi se om vi kommer med på söket i "Påsksmällen" där Cosy står som 4:e reserv.
Här lite nya foton i galleriet   http://picasaweb.google.com/Labbetjejerna?pli=1

Kellys fina valp "Nike"  ägare L-G Linde´n

Bruks o lydnadsträning

Det fina vårvädret har övergått i regn...så det är inte lika skönt ute..  Men vi trotsade vädret och åkte ut till klubben för lite bruks o lydnadsträning. Regnet höll mestadels uppe, förutom lite duggregn när vi tränade men planerna var lite blöta här och där. Efter en stunds tränande var jag dyblöt om fötterna..trodde jag hade stövlarna i bilen..men icke..dom var hemma. Nåja det var bara att trampa på med skorna kippande...Hundarna brydde sej inte om att det var lite blött utan skötte sej riktigt bra. Tränade båda växelvis,men jag märker att Cosy blir lite väl stressad av det. Kelly däremot är lugnet själv när hon inte jobbar och sitter bara o tittar intresserat. Som tur är håller Cosy ändå ihop när det är hennes tur och gör momenten bra men jag ska nog ändå fortsättningsvis dela på dom när jag tränar.Så en får vänta i bilen...Passade på att låta Cosy gå stegen idag. vilket hon gjorde bra. Även Kelly fick gå stegen,..men hon får nöja sej med den lägre än så länge..matte är lite höjdrädd och är rädd att hon ska ramla ner..Men nästa gång jag har en träningskompis med så ska Kelly få prova på den höga stegen hon oxå.
Är nöjd med dagens träning med bägge två!  ;))
Fick besked att vi är med på lydnadstävlingen i Kungsör. Så vi hade TUR! ....det var visst hela 18 stycken som blev bortlottade! ...det är man inte riktigt van vid på lydnadsproven.

Ha det gott / Maud

Stilstudie av stegklättring ...Cosy ...Foto Sofia Larsson

RSS 2.0