Träning och trevligt besök :)

I helgen har vi haft besök av Maria o hennes hundar.Så vi tränade ett pass med jakttträning på lördag eftermiddag innan några fler vänner kom på kvällen och vi åt god mat och snackade hund ;) Jättetrevligt! Idag hann vi oxå med ett pass. Vi tränade markeringar och någon dirigering. Kelly skötte sej bra ;) men det blev svåra vittringsförhållanden ute på gärdet och även svårt för oss att markera nerslagsplatserna när det inte finns mycket referenser att gå på:o. Här måste jag träna mej att bli bättre;) Tack alla för en härlig helg!
Här lite bilder från dagen..tyvärr inte bästa skärpan...


Marias söta Deco 5 månader gammal


Deco


Goa Sweet..matte du glömde mej ;)


Jag får väl sätta mej o vänta då;)


Någon vill inte vara med på bild;)



 


Träff för Kellyvalpar

Igår var det träff för Kellys båda kullar. 2,5 år och ca 9 månader gamla. Tyvärr var det flera som inte kunde komma men 7 tappra dök upp iallafall ;) Vi hade tur med vädret,efter att ha regnat till och från sedan i lördags så slutade det regna precis till träffen :)) Anki o Anders började med att bjuda på kaffe innan vi körde igång med lite övningar. Först var det uppvärmning med kontakt,fotgående och inkallningar  med diverse störningar. Sedan kastade vi markeringar där de fick gå parvis en ung och en gammal., där den yngre fick lite lättare uppgifter och den äldre lite mer svårigheter i dirigeringar ochfick vänta med sina markeringar mm.Det var jättekul att se er alla och det är härliga hundar o förare!!
Ordnar med foton och snart kommer ett nytt album på picasa från dagen.
Tack Hilary o Katarina som skickat fina bilder..

Hela gänget som kom..Cosy o Kelly bredvid Ella till vänster

Innan såg det ut så här ett par gånger ;)


Fredag 13/11

Idag är det fredagen den 13:e! För mej är den 13:e en riktigt turdag eftersom min härliga golden "Cindy" är född då den 13/11 .och det var med henne som alla framgångar började. Tyvärr finns hon inte med oss längre! Hon var en underbar tik som gjorde "allt" för mej :)) Tänker lite extra på henne idag!

Annars har veckan som gått varit lugn. Har endast tränat sök med Cosy i onsdags annars har det inte varit nån hundträning alls.Är nöjd med sökpasset som flöt på bra.Cosy var lycklig som alltid!

Så har jag surfat runt en del och hittade bland annat de här filmerna på You Tube

Robert Milner Hunting Lab Training 1985

http://www.youtube.com/watch?v=U-_9bl_ui_g&feature=related


Freerunning sleddogs

http://www.youtube.com/watch?v=qFP28ANXLLA

Imponerande!!

Trevlig Helg!


Kan man älska sina hundar föör mycket?

Ja hur är det? ;) Kan man älska sina hundar för mycket? Har lite funderingar efter gårdagens A-prov med Kelly. Då jag återigen får acceptera att jag inte har den lydnaden eller ledarskapet som krävs när det hettar till om öronen :) Annars samarbetar vi bra och jag tycker hon lyder mina tecken helt ok på långa avstånd och med olika störningar..men det här att sitta still vid min sida och vänta när det ramlar änder nära det är SVÅRT! Nu gjorde hon väl ingen riktig knallning idag heller, men däremot går hon framåt och flyttar sej vartefter fåglarna faller. Igår sa jag åt henne när den sista fågeln föll ca 15 meter framför..visst hon kanske säkert hade stått kvar där nu oxå men orden bara kom ur min mun...och där slutatade vår tävling! Innan hade hon gjort tre fina apporteringar och det här var den 5:e och sista såten så visst känns det snopet!Hon hade suttit helt ok innan men då föll änderna längre bort och det var lugnare..men samtidigt inser jag att hon inte är tränad för den stadga som krävs..min lilla pussgurka;) Vi får väl se i framtiden om det ev. blir ett A-prov till nästa höst. Det får träningen utvisa och vi har ju ett bra tag att fundera och utvärdera...Kanske stadgan kommer efter hon fått sin 3:edje valpkull?:))
Stort grattis till Wolfgang Ronacher och "Tito" Moormans T Oak som vann och fick CERT!
2:a Kerstin Andersson med "Anki" Justlike Queen Elisabeth som fick 1: pris med CK
3:a Lasse Hedman med "Kelly" Moormans T Hazel som fick 1:a pris med CK
4:a Peter Sävelin och "Tindra" Rockdoves Little Sparkle 1:a pris
5:a Bjarne Holm med "Tiril" Duckstreams Cragganmoore (flat) 1:a pris

Fick ett mail från Tea och Gibson att sökträningen flyter på bra och han är så duktig! Härligt!
nedan en bild på Gibson :))


Grattis!

Stort Grattis till Mikael och Simma som i tisdags blev godkända på KKL!! Det var den 4:e i Kelly-Onyx kullen som fixade det. Innan har Obix o Claes,Alli o Yvonne och Maja o Mirre klarar det :)) Duktiga förare o hundar!

Tänk vad tiden går..det var 2,5 år sedan dom låg i valplådan
Så här långt är det två som blivit champion. En SLCH och en SVCH!


Elitsök på Sala Bk

Väckarklockan ringde tidigt i morse och så bar det av till Sala för söktävling. Det var 4 månader sedan vi tävlade sist. Vi var 4 elitekipage som fick vara med och Cosy lottade till startnummer 2. Vi började med sökarbetet i skogen som började bra. En figg i första högra hörnet. Sedan några tomslag,och så kom hon med rullen igen.Ner i täta granskogen för påvis fram till en täckt låda..Domaren säger figurant fram..men inget händer!! det visar sej att lådan är tom och att Cosy blindmarkerat...Nu var det ju bara det att lådan var så gott som täckt och tydligen bara lite öppen i bakkant vilket varken domaren eller jag såg..Lite tråkigt att dom inte kunnat öppna den mer så hade vi troligen sluppit den här blindningen..Nu öppnade domaren mer i framkant för resterande hundar.. Nåja..nu skulle hon ju inte tagit "rullen" ändå utan ha förvissat sej om att det verkligen fanns en "gubbe" där. Thats life! Efter det här tycker jag hon kom av sej litegrann och var lite tveksam att gå ut igen på den sidan först. Sedan jobbade hon upp sej igen och hittade två "gubbar" till. är nöjd med min lilla hund som alltid gör sitt yttersta och kämpar på :)) betyget blev ju inte mycket att hänga granen med den fadäsen  6-6,5 så här tappade vi värdefulla poäng. Så blev det en liten stunds vila innan det var dax för uppletande. Det gjorde hon superbra!! och alla 4 föremål var inne på knappt 2 minuter! betyg 10-10. Härligt! ..men är inte det typiskt när man missat på söket?! Så åkte vi tillbaka till klubben och åt lite lunch innan det var lydnad.Hon gjorde en ok lydnad,men kan betydligt bättre..men med den lilla träningen vi gjort innan så är jag nöjd! Fick ihop 249 poäng på lydnaden idag med en del slarvfel här o var,plus att hon inte riktigt ville krypa när det var lite blött i gräset.. Slutsumman blev 490,25 poäng och godkänd..Tänk OM hon hade haft fullt på söket idag..då hade summan hamnat på 599 poäng vilket inte varit helt fel ;)
Stort Grattis till Lena Kerje o Nisse som vann på 587 poäng och fick Cert!! 2:a Gunnar Fors med sin rottis Gaja också hon med Cert och blev därmed SBCH! 3:a Ewa och Trix bara några poäng efter och sist kom Cosy.
Stort tack till en bra arrangerad tävling och till Tea som gjorde mej sällskap! Sala BK är en trevlig klubb som vi gärna kommer tillbaka till!

RSS 2.0