Sommar och bad

Lite spårträning för Busy och apportering för Rhea igår..och idag var det BAD och bus i vattnet. Härliga sommar!
 
 
och så lite soffmys på kvällen
 
 
Busy
 
 
 
 

WT Four Friends Trial och veckan som gick med Busyträning mm

Söndagen den 14 juni startade Rhea på Four Friends WT i Lånsta mellan Västerås o Sala. Lite trist väder på morgonen med lätt regn men snart blev det uppehåll. En trevlig tävling med en härlig stämning. Kul var att man gick i par och körde rutorna i ett sträck. Är jättenöjd med Rheas prestation och speciellt markeringarna som hon hade full koll på. Härligt! Sen slarva jag lite på en dirigeringsruta och det tar jag på mej helt själv.  Rhea kom slutligen på en 4:e plats på 91 poäng.( 19,18,16,19,19)
 
Sen på måndagen hade vi en liten valpträff. Vi tränade kontaktövningar och fotgående, inkallning, lite närsök och sen en markering med dummy. Så kul att träffas och alla var så duktiga! på fredag är dom 6 månader.
 
Gunilla o Barry,Anita o Bunny, jag o Busy, Nathalie o Bolt o Anna-Karin o Bettis
Barry,Bunny,Busy,Bolt o Bettis
Bolt o Bettis
Bunny o Busy
Så har Busy simmat för första gången och hämtat boll och dummy på vatten
 
Apporterar bollen
Busy busar efter badet
men jag kan sitta fint och vänta på min tur..
Idag har vi gått promenad i Kjula och passat på att träna stadga o inkallning...det var svårt tyckte Busy.. särskilt när bästa buskompisen Rhea kommer susandes bakifrån.. men sen förstod hon att  hon skulle vänta på sin tur.
 

Här sitter vi och väntar..
Kelly får börja som satt längst bak.
 

Lite spårträning för Busy

Nu har jag börjat och träna lite personspår med Busy. Provade i helgen för första gången och la ett spår på ca 80 meter som fick ligga ca 1 timme med 2 st pälsbollar i spåret.  Gick med henne i koppel snett emot spåret och döm om min förvåning när det inte var några som helst tveksamheter utan hon tog upp spåret helt spontant. Tänkte egentligen bryta vid första bollen men efter lite lek så var hon fast bestämd att fortsätta så vi spårade vidare och hittade nästa pälsboll. Det var stark vind men jag  försökte lägga i medvind så gott det gick. Idag provade vi igen. Ungefär samma längd och liggtid, var dock osäker på vinden då den ändrade sej o snurrade en del. Idag hade jag 2 små  matskålar med mjukmat i som belöning i spåret. Hon åt snabbt upp och vi lekte lite men sen vill hon iväg och fortsätta spåra .Idag slog hon lite mer i spåret men jag tror det berodde på vinden . Lite kul idag var att när jag tog ut henne ur bilen och satte på henne breda halsbandet och långa kopplet så var det som hon redan visste vad som var på gång :-) Så ivrig och viftade på svansen. Kan nog bli en duktig spårhund  om bara matte kan ;-)..bara det inte kan bli föör kul! För efteråt tränade jag Rhea på markering och dirigeringar på annan mark och när jag sen tog ut Busy för rastning så drog hon som en pil och spårade där jag gått... så jag fick kalla in..och det var inte det lättaste... hrrmmm. Tokfian!
 
Matte kan du fika klart så vi kan spåra nån gång ;-)
 
Busy med sitt nya spårhalsband
En cool brud med nitar ;-)

Som hund och katt ;-)

Busy har ju ingen kattvana direkt och tyckte allt att det var lite läskigt först när Tigris ville kela. Här lite bilder .
 
 

Såå gulliga!

RSS 2.0