Träning och Kellyvalpar..

Sista dagarna har det blivit en hel del träning på olika platser och Kelly sköter sej bra.Det enda jag märker av löpet är att hon är liite lugnare vilket inte är någon nackdel. Så har jag träffat några av valparna ur rockkullen som nu hunnit bli 5,5 månad. Det blev lite träning i fotgående,stadga,inkallning mm plus lite apportering förståss.Dom fick apportera för första gången med skott och det gick bra. Dom förhöll sej lugna och koncentrerade. Vi drog även ett släpspår med en and som dom följde upp fint och apporterade. Duktiga små valpar!
Här lite bilder...

"Madde" Searover Kellys Iron Maiden 5,5 månad

"Alice" Searover Kellys Alice In Chaines  5,5 månad

Anki talar om att Sweet ska sitta kvar

Monika och Alice

Tea och Gibson

Eva och Madde

Madde igen :))

Avslutade med lite plask i ankdammen ;)

Bärplockning o träning

Skogen är full av bär..så jag försöker plocka så mycket jag bara kan.. tur att det finns effektiva värktabletter att ta till ;) i och för sej så försöker jag plocka lite åt gången. Hundarna är med och äter för brinnande livet,så ibland får dom sitta en liten bit vid sidan och bara titta på..haha ,det gäller att hålla i burken annars blir den rensad på nolltid..

Nu har vindrutan på bilen blivit bytt :)) och det blev så fint med ny ruta som är tonad upptill :) Tändningslåset verkar även det fungera sedan jag smorde det och bilen har startat utan problem varje gång.

Idag har vi tränat ett rejält pass med markeringar och dirigeringar, både på land och vatten. Kelly var jätteduktig! Så det känns superbra! Vad gör det att det regnar lite till och från..det märker man inte när man har roligt!
Cosy har som vanligt fått sin dos för att hålla sej fit for fight inför höstens jakter,och även hon skötte sej fint!! Så här långa vattendirigeringar som vi gjorde idag har vi aldrig gjort förr men bägge klarade det galant. Härligt!

Äntligen!

Äntligen! Idag har jag sett bloddroppar på golvet...Det var i grevens tid som Kelly började löpa..Nu klarar vi jaktproven som hon är anmäld till. Hoppas bara vi har turen med oss i lottningen så hon kommer med oxå:)

Så har jag problem med bilen ...imorgon ska jag lämna in den och byta vindrutan som är spräckt och sedan i nästa vecka måste jag fixa tändningslåset som det är nåt glappt i..ibland är bilen helt död när jag vrider på nyckeln..så jag törs inte åka några längre sträckor..ifall den totalstrejkar och jag inte kommer hem :(

Så till något roligare!!
Stort GRATTIS till Annica o Nicki som blev bästa hund i nkl på Goldenklubbens KM på söndagen med ett 1:a pris!
3dje 1:a priset på raken om jag inte minns fel! Det är fantastiskt bra jobbat! ..vet för väl hur lätt det är att åka ner på ett 2:a pris för någon liten miss även om hunden gör ett bra jobb.'

Så idag damp nya "brukshunden" ned i brevlådan och när jag bläddrar i den hittar jag en bild på Cosy från SM i sök förra året i en artikel som handlar om friskvård. Åhh vilka härliga minnen som dyker upp från den tävlingen.
Blir varm i hela kroppen:))

Vattenträning

Idag har vi tränat vatten igen:)) Denna gång hade vi tillgång till båt  :)) Tränade långa dubbelmarkeringar och dirigeringar. Är även idag nöjd med Kellys jobb!  Cosy skötte sej bra hon oxå,det enda var att jag fick hjälpa henne på en dubbelmarkering.men det blev ett rejält konditionspass med långa simsträckor.
Jag har anmält Kelly till ett par prov men börjar bli lite orolig att hon kan missa nåt av dom pga löp. Hoppas hon kommer igång med löpet närmsta dagarna...

Jaktträning

Idag har vi tränat...Körde igenom med markeringar,dirigering och sök. Är riktigt nöjd med Kellys insats. Nu gjorde vi inget svårt upplägg men det känns ändå bra. Alli var oxå duktig! Cosy strulade till det på en dubbelmarkering på land men annars så gjorde hon ett bra "städarbete" efter barn o barnbarn :)
Lite bilder från dagen

Fina Alli

Cosy njuter i vattenbrynet ;)

..och ännu mer när hon skitat ner sej o tittat under vattnet i dyn..;)

Kelly

Kelly funderar..

Kelly

Kanalsimning

Ja inte Vansbrosimmet:)) Utan de fyrbenta fick simma i Hjälmare kanal där vi stannade till och fikade. Riktigt skönt tyckte dom det var :) Kelly simmade som en säl överallt och kollade..(det finns bäver där så jag vet inte om det var det hon kände vittring av?) Cosy är mera som en gammal tant ;) Simmade en sväng och sedan stod hon bara och njöt i vattnet ;)


Kelly simmar

Cosy har simmat ;)

Kelly undersöker ALLT som kommer flytande i kanalen ;)

..och mamma dukar upp fikabordet åt oss ;)
Kan det bli bättre..Vi plockade även lite kantareller ,smultron och blåbär.. mums!

Söta Kellyvalpar :)

Söta som socker..eller hur?  o så heter ju den ena Sweet oxå ;)

Ella

Sweet

Ella med foxkompis

Sweet

Ella med sina foxar

Sweet har pallat ett äpplekart;)

Ella i bustagen

Sweet

Tack Katarina för alla fina Ellabilder :))

Chuck-it träning

Ja idag har det blivit en rejäl genomkörare med chuck-iten :)) Gick ut här hemma på ängen och slog ut markeringar och lade ut områden med bollar till dirigeringar. Det var inte lätt men Kelly var jätteduktig att markera i det meterhöga gräset. Även dirigeringarna gick kanon! Vi fick dessutom en störning av en hare som skulle skutta upp och springa ivägen ;)Cosy hade mer problem så jag fick hjälpa henne ett par gånger och dirigera henne rätt. Varvade träningen med markeringar o dirigering och ibland fick dom ta dirigeringen innan markering och tvärt om. Det var ganska så varmt så tungorna var långa när vi gick hem.
Väntar fortfarande på att Kelly ska börja löpa men hon visar inget tecken på det ännu....o jaktsäsongen närmar sej...
Nu väntar det grillning..köttet är marinerat och klart :)) . Mums!

Träning och hälsning från Gibson

Vi tränar på om dagarna med markeringar o dirigering och det går riktigt hyfsat ;) Cosy får mest vara med och städa upp..vilket hon gör så gärna.

Så har jag fått en hälsning från Gibson som varit i fjällen på semester :) Tack Tea för fina bilder!


 



Gibson poserar stolt!



Tea o Gibson i snön!



Så simmar Gibson med sin setterkompis!

Blixt o dunder!

Usch och fy!! jag ropade hej lite för tidigt igår för inatt bröt det ut ett riktigt oväder med blixtar o dunder så det skakade i huset..Som tur var slog den inte ner!! Nu hoppas jag det räcker med åska för ett tag!!

Här kommer lite mysiga foton på Ella istället! Tack Katarina!






Stort GRATTIS till Lena o Gubben som vann eliten på Skärgårdslydnaden idag i Nynäshamn :))
Håller tummarna att det går lika bra imorgon!

Åska o regn

Ja idag så kom det åska och lite välbehövligt regn,fast varmt är det fortfarande... Som tur var så var inte åskan nära utan gck runt..inte roligt att vara på landet när det åskar :( var beradd att packa in hundar och mej själv i bilen om det skulle bli ordentligt men det var lugnt som tur var. Nu är väl inte faran över riktigt än då dom varnat för fortsatt åska o regnskurar. Annars har vi jakttränat och skjutit markeringar och tränat dirigering. Det har gått riktigt bra så jag är nöjd med bägge två.

Väntar för övrigt på att Kelly ska börja löpa.Det är nu 7 månader sedan hon löpte sist...så jag hoppas hon drar igång snart så det är överstökat innan jaktprovssäsongen börjar.

Idag fick jag mail från SBK angående bruks SM. ( det var snabbt jobbat..för anmälningstiden gick ut i tisdags) Cosy står som 6:e reserv i sökhundsgruppen.Så nu kan vi koppla bort det helt. Hela deltagarlistan kommer att finnas på SBKs sida från den 8/7.
Vi hejjar på Ingrid och hennes fina schäfertik Enduros Allt-I som får representera Strängnäs Bk i rapporthundsgruppen!!
Vi håller alla tummar o tassar för er!!

RSS 2.0