1:a advent

Ja, på söndag är det 1:a advent. Hoppas alla får en riktigt mysig helg! Själv styr jag kosan till storstaden..för lydnadstävling med Cosy imorgon och sedan mys med Emma. Hon ska följa med  och heja på oss på tävlingen så vi får umgås hela helgen. Tror inte hon sett oss tävla nån gång innan. Ska bli så roligt  :)) jag hoppas hon tycker detsamma för det lär ta några timmar..men hon är förvarnad. sedan får vi hoppas att  det går bra så vi inte gör bort oss alldeles ;)

För Kellys del så väntar vi på att hon ska komma igång med löpet. Ser inga tecken än mer än att det markeras ofta på promenaderna ..men så håller hon på ett bra tag innan....

Trevlig Helg!

Jakt o firande mm

Vilken härlig helg vi haft! Tack alla underbara vänner som firade NOM och alla andra fantastiska framgångar vi haft under året! Alla hade vi  framgångar att fira! så det blev en superhelg! Började med jakt igår och hundarana skötte sej bra och vi hade en trevlig dag. Sedan gick vi ut på kvällen och åt god mat och drack lite gott!
Idag gick vi sedan en långpromenad i skogen  och jag passade på att ta lite kort.
Har fått PM från Nacka Cup och vi har samling först kl. 12 så det är skönt o kunna ta det lugnt.

Fina sjörövare!

Full fart!

Ladda med sitt "fynd"

Jaktträning o jakter

I veckan har vi jakttränat med mycket skott o markeringar och dirigering. Det är Kelly som tränats och hon har varit riktigt duktig! Igår var vi sedan på andjakt. Det var en halvdags jakt och vi började med att grilla korv och skyttarna tränade lite och skjöt lerduvor. På första såten hade jag med båda hundarna och där vi stod blev det inte mycket att apportera men bägge två skötte sej bra och jobbade fint på varsin and som var skammad och "dalade" iväg en bra bit. Härligt att se hur fint dom jobbar och följer upp vittringen :) Nästa såt  var det efterapportering i en mälarvik och det hann mörkna och även snöa en hel del innan vi kunde börja. Vi skulle söka av längs strandkanten men hundarna simmade även glatt ut i viken ( där de mesta fåglarna plockades upp med båt ) ..huvva vad kallt...men det tycktes inte bekymra dom det minsta;) Vi var dock noga med att torka dom ordentligt efteråt och lägga på varma täcken :)) När vi skulle åka hem var det väldigt halt..med sommardäck ..så vi tog det lugnt..

Länsmästerskap

Idag har Cosy tävlat Länsmästerskap i lydnad på EHDK. Cosy vann eliten för andra året irad och vi fick med oss en massa fina priser hem :)) Bland annat en fin gjutjärnsgryta, en keramikljusstake,hundmat,tuggben och en fin plyshapa till Cosys stora förtjusning :)) Vi hade trots allt tur med vädret men stackars treorna fick tävla i snöblandat regn..huvva!
Är jättenöjd med Cosys tävling förutom att hon höll på att krashlanda i hindret och slog i rejält..betyg 6,5. Det var lite småsaker som gav avdrag men hon var glad och hade som vanligt en härlig attityd. Hon är för härlig!! Just nu bjuder hon Kelly på ett gott tuggben som de nöjda ligger o mumsar på ;)


Cosy med några av sina fina priser :))

Skogspromenad

Passade på att ta en skogspromenad på eftermiddagen när solen tittade fram en liten stund :) Känns som det var länge sedan den lyste på oss. Hade några bollar med och passade på att träna lite grann. Tränade lite på "UT" utan att hundarna såg mej. Insåg att Kelly faktiskt inte vet vad bara ordet betyder.....jag har ju alltid sagt UT tillsammans med handtecken. Visst har det hänt att det fungerat ändå ibland men då har det säkert varit rena turen. Jag började med att träna där jag stod synlig men utan att göra handtecken och därefter gömde jag mej bakom ett träd för att sedan flytta mej bakom en backe. Sedan trillade poletten ner och det gick BRA! Provade med Cosy oxå o där märkte jag en tydlig skillnad att hon vet vad UT betyder. Med Cosy passade jag på att träna lite fjärr oxå inför morgondagens tävling. Fotogreferade lite men tyvärr var det lite dåligt ljus så en del blev lite mörka....


Äntligen op

Visserligen är det här en hundblogg men idag kan jag inte låta bli att skriva lite annat..Idag är det nämligen äntligen dax att operera bort min knöl som jag har haft flera år. Den ska visserligen vara ofarlig men ändå. ..Skönt men samtidigt lite läskigt för den har vuxit sej ganska så stor.(som en stor mandarin) Usch o fy! Blir så sur att jag inte fick ta bort när den var mindre...:( men då envisades de med att det var en "skönhetsoperation" så först nu när jag har besvär av den så ska den bort. Så håll tummarna för mej idag när jag ligger på operationsbordet efter kl.9.00 idag;)
Hoppas allt går bra för Cosy o jag ska ju tävla på söndag :)
Ha det gott o Trevlig Helg!

Uppdaterat...14.30
Hemma igen och operationen gick bra :))  men fy  vilken stor o äcklig knöl som togs bort!!
Än sitter bedövningen i men det lär väl kännas när den släpper.
 

Regn regn regn..

Fy vad trist väder det varit ett par dagar.. regn regn regn och igår även halv storm. Usch o fy för sånt här höstrusk!
Igår jakttränade vi och det dröjde inte länge innan regnet öste ner. det blev mycket skjutande med apportkastaren och det tränades långa markeringar o dirigeringar i lite kuperad terräng. Väldigt nyttigt! Det var Kelly som fick träna idag och det var med blandat resultat.Började bra men sen blev det en hel del strul , men det redde upp sej och sista övningarna gick strålande! Lilla gumman. Det var längesedan vi tränade så jag kan förstå att allt inte fungerade prickfritt idag..och jag blir mest arg på mej själv att jag pressade henne för mycket :(  att jag inte kan ge mej när jag ser att det blir för svårt..grr, men jag har en plan hur jag ska lägga upp träningen framöver ;) och fy vad blöta vi blev!! det tog lång tid innan man tinade upp när vi kom hem och ALLT var blött! Det var skönt att krypa upp i soffan med en filt och tända en massa ljus!

Idag har Cosy fått en genomkörare inför helgens lydnadstävling. Hon gick BRA och var lika pigg o glad som vanligt! Härligt!! men inte ens idag kunde vi få klara oss utan regn,dock inte lika häftigt som igår det kom när vi var klara som tur var.

Lite blandat

Cosy mår bra nu igen och äter med sin vanliga glupska aptit. Skönt! ..men jag undrar verkligen vad som hände när hon mådde så dåligt i fredags?
Har fått lite trevliga rapporter från ett par av Kellys "valpar"  :)) Först från Obix som i torsdags startade på KKL på A-prov och blev Godkänd! jag citerar Claes.. "han är en riktig klippa, en fantastisk hund att ha att göra med"
Stort GRATTIS till er!
Så har "Simma" startat med matte Lena på viltspårprov i går och blev godkända. Stort Grattis! Simma har även provat på det här med lydnadsprov och fått 3:dje pris i klass 1. Jätteskoj!
nedan lite bilder
 
Obix o husse Claes

Simma apporterar


Simma o husse

Simma o flockmedlemmen Basse

"Lufsa" 8 månader en annan av Simmas flock
Tack Mikael för fina bilder!


Jakt mm

Jag har uttökat hundflocken med två extra hundar tillfälligt över helgen :) Det är Lenas Cary (Cosys kullbror) och så lilla Jill 7 månader.Härliga okomplicerade o positiva hundar bägge två,,bara såå goa! Man märker knappt att det är två till förutom i bilen där det blir lite trångt ;) Lena är i Finland med Arron och tävlar internationellt A-prov. Vi håller tummarna för dom!!
Igår var vi på jakt hela dagen. Kelly fick börja på första såten som var ett  kombinerat and o fasandrev. det gick bra och efteråt kom ett par av skyttarna fram och berömde och tyckte hon varit så duktig:) Det värmer! En skytt var särskilt imponerad över  hennes eleganta hopp över staketet  med fasanen i munnen :))
Nästa såt var det bara lite efterapportering och det fick Cosy ta.
På eftermiddagen var det fasan och vi gick på linje med skyttarna. Här fick Cosy oxå gå. Hon skötte sej bra. Dock hände nåt konstigt på eftersöket  där hon plötsligt kommer tillbaka utan fågel och är väldigt låg och bara sätter sej bredvid mej o hänger med öronen o ser olycklig ut...Ser inga fel på henne och skickar henne igen och efter en del övertalning kommer hon igång igen och jobbar på som vanligt i full fart.
När vi kommer hem igen märker jag att Cosy inte mår bra. Är låg o dreglar lite och vill inte äta!! Då blir jag riktigt orolig..hon har inte matvägrat sedan hon var dräktig för 41/2 år sen! Kollar tempen och hon har 39,2,som kanske är lite högre än normalt. Usch det blev inte mycket sova inatt!
Idag mår Cosy bättre igen som tur är...och har ätit sin frukost om än inte med samma glupska aptit. Tempen är på 38,6 och hon är lite gladare igen. Hon får ta det lugnt idag och hoppas hon är helt ok snart. Jag undrar bara vad som hände på eftersöket?? Tänk om dom kunde tala vad bra det skulle vara.
Skulle ha tränat lite lydnad igen idag men det får vänta tills hon är samma vanliga Cosy igen.

Trevlig Helg!


Bloggtorka..

Ja... nu har det blivit dåligt med bloggandet ett tag.  Har liksom kommit av mej med det mesta.. Inte mått så bra mm. Nåväl..ska försöka komma igen och hoppas att även träningslusten kommer tillbaka. Vet såväl att vi behöver träna inför kommande Länsmästerskap i lydnad den 16/11... där vi har Länsmästartiteln att iallafall försöka försvara... :o
Har även anmält Cosy till Nacka Cup 29/11 eftersom jag skippade "Stora Stockholm". Jättesynd bara att det krockade med klubbens adventsgröt, men när det mailet kom hade jag  redan anmält..men men man kan inte vara med på allt..tyvärr.

Har iallafall tränat ett sökpass i veckan och Cosy går fortfarande bra :)) det är väl jag som har gjort lite missar i hur jag skickar henne. Men Cosy är överlycklig att få träna och få äta sina snusdosor med kattmat hos figgarna;) Sist hade hon så bråttom ut på påviset att hon fullkomligt skuttade ut på bakbenen:)) Hon är för rolig!!
Har börjat träna skall med Kelly och äntligen har det börjat lossna litegrann och jag kan faktiskt lura ur henne ett skall åt gången o belöna det :) vi tränar även krypet inne på hallmattan, och det går bättre o bättre men är definitivt inte lätt! så vem vet kanske vi tar upp brukset igen så småningom,efter valpningen till våren.

Kanske återkommer  med mera idag om vi tar oss ut och tränar lite lydnad iallafall på eftermiddan

Uppdatering..Det blev träning! Jag pallrade mej iväg till odlarn där jag efter en stund fick sällskap av Mari som kom efter jobbet. Körde igenom båda hundarna och det gick bra. Tränade  utan kommendering idag men vi hjälptes åt att lägga ut vittringspinnarna åt varann.

RSS 2.0