Rhea mår bättre o bättre

Rhea mår bättre o bättre för var dag som går. ..och för varje dag viftar svansen snabbare :) Imorgon kan vi börja trappa ner på medicinerna så då får vi lite sovmorgon ;) Nu i tre dagar har klockan ringt kl 5 på morgonen för att hon ska kunna få frukost kl.8. Imorgon får vi sova till kl.7 :) Det blir skönt :)
Nedan en bild på den äckliga pinnen. Förstår ju att hon trots allt hade änglavakt!



Det är mysigt att trängas lite med mamma..


 Tratten är nu ok..iaf går det o sova med den på


Pinnen...fick vi med oss hem inpackad o klar :o biten som ligger bakom gick av så pinnen var alltså längre än påsen..uuaag jag ryser när jag ser den.

Så tänk på att ha era hundar ordentligt försäkrade om nåt händer..
Som tur var hade Rhea den allra bästa i Agria :)


Hjärtegrynet är hemma igen :)

Igårkväll fick jag hämta hem Rhea från Strömsholm. Hon blev så glad att få komma hem. Hon är pigg och mår så bra som hon kan efter en sån stor smäll. Äter med god aptit och vilar därimellan. Det är bara korta rastningar som gäller fram till återbesöket i nästa vecka...men hon är pigg och gör lite hoppsa steg av lycka när vi går ut.. Största problemet när vi kom hem var att få till medicinlistan :O men efter ett par samtal till Strömsholm idag så tror jag vi löst det på bästa sätt.Får bara hoppas att magen tål allt, fast än går det bra.
..den äckliga pinnen som hon sprang in i fick vi med oss hem i en påse..uaag!
Nu ska vi bara mysa hela helgen...Även Cosy o Kelly blev glada när hon kom hem och särskilt Kelly har saknat henne mycket. Dom är så gulliga mot varann och bägge två smyger gärna intill och vill ligga nära henne...man funderar lite hur dom tänker....precis som dom försöker stötta på sitt eget sätt. Gullungarna!

Åt rätt håll..

Enligt dagens glädjande besked från Strömsholm så mår Rhea bättre o bättre :)Thoraxsugen är bortkopplad och hon är flyttad från intensiven till en vanlig avdelning. Härligt! Fortsätter det likadant så kanske hon får komma hem redan imorgon. Hon blir ompysslad på bästa sätt och fortsatt kliad på magen ;) Det känns jättebra!

Uppdatering Rhea

Ikväll ringde veterinären från Strömsholm och berättade att Rhea mår bättre. Hon hade ätit med god aptit och är piggare o mer rörlig.Hon är fortfarande på intensivvårdsavdelningen och ska vara kvar där även i natt. Hoppas att hon kan flyttas till en vanlig vårdavdelning imorgon och sen kan få komma hem i slutet av veckan om läget är fortsatt stabilt. Veterinären berättade att hon är en liten favorit bland personalen och gärna ligger på rygg och vill bli kliad på magen. Det är mitt hjärtegryn Rhea det :-)

Värsta mardrömmen :(

Rhea ligger på Strömsholm!!
Ska försöka berätta från början vad som hänt..Gick vår vanliga skogspromenad igår eftermiddag. Hundarna sprang som vanligt och kelly o Rhea fick ett tokryck och lekte o jagade varandra som dom brukar göra ibland. Dom försvinner lite bakom en backe och plötsligt hör jag en hund som SKRIKER i högan sky. Tror någon fastnat och springer emot och ropar "stanna" när jag kommer upp ser jag Rhea kasta sej runt runt och kommer sedan sakta mot mej med en stor pinne sittande fast i bröstkorgen :((( pinnen är ca 3 cm bred och ca 40 cm lång. Lägger henne ner på sidan och pratar lugnande med henne och ringer till Yvonne som kastar sej i bilen och kommer för att skjutsa oss till Strömsholm. Försöker bära henne mot vägen ett par omgångar men orkar inte ända fram. Yvonne o Jimmy kommer till undsättning och tillsammans kan vi bära henne till bilen och få in henne i baksätet där hon får ligga med huvudet i mitt knä. Dom andra hundarna förstår stundens alvar och sitter helt stilla bredvid oss medan vi väntar innan. Yvonne har ringt och varskott Strömsholm att vi är på väg..kör fram ända till dörren och veterinär o sköterska kommer ut och ger henne smärtstillande och lugnande i bilen,så får vi vänta en stund innan dom kommer och lyfter ut henne till en bår och sen skjutsas hon raka vägen in till röntgen. Där ser man att det är luft och blod i lungan eller bröstkorgen...Dom tar hand om henne och söver ner henne och vi åker chockade och tar lite fika på cafeterian. Sen tillbaka till djursjukhuset igen. En sköterska kommer ut och säger att dom ska operara och vi kan åka hem o vänta så ringer dom när det är klart. Är hemma igen vid 18.30...väntar o väntar på telefonsamtalet..kl.21.45 ringer veterinären.. Läget är stabilt just nu och operationen har gått bra.Pinnen är borta och dom har plockat ut flisor o päls, täppt till hålet och satt in två drän,plus att dom spolat rent, det såg ut som den inte skadat andra organ eller gått in i buken..det är blod i kanten på lungan och muskeln söndertrasad och ett revben har gått av :(..men så här långt verkar det bra..Nu håller vi tummarna att det fortsätter åt rätt håll och inget tillstöter...då ringer dom i så fall..
Hör ingenting förrän 15.30 idag..vilket ändå känns bra..
Då meddelar en ny veterinär att Rhea mår efter omständigheterna relativt bra..Hon får stark smärtlindring men har ätit lite och varit uppe o gått litegrann.Eventuellt blir det en ny röntgen senare i kväll för kontroll men dom har väntat med det eftersom hon ändå mått så pass bra..
Nu ska dom ringa mej igen imorgon (om inget tillstöter) och tala om hur det går.

Håller tummarna hårt för mitt lilla hjärtegryn att hon ska bli frisk igen...det är så fruktansvärt tomt härhemma utan henne.
Stort TACK till Yvonne som var ett stort stöd och hjälpte mej. Även TACK till Jimmy som kom och hjälpte till att bära henne och tog hand om dom andra hundarna. Tack även till alla andra som stöttat och hållit tummarna att det skulle gå vägen. Fortsätt och håll dom hårt! än är inte faran över helt. EN BAMSEKRAM till er alla!!

lite bilder igen

Strålande vackert väder idag så kameran åkte med på promenaden ;-)
TREVLIG HELG!



Rhea,Kelly o Cosy



Cosy



Kelly ( som inte tycker om sol i ögonen ;) )



Rhea



Rhea



Rhea




Närsök o fotgående

Ja det är veckans träningsuppgifter för Rhea. Vi gick vår vanliga skogspromenad och det var riktigt skönt trots kylan, men det känns alltid varmare i skogen och när det inte blåser. Mitt på dagen var det nog inte såå många minusgrader heller. På våran runda gjorde vi tre olika stopp och tränade närsök med tennisbollar i snön. Lyckades smyga ut dom så hon inte såg ;-) Tanken var att jag även skulle träna lite stoppsignal efter vägen...men efter att jag lyckats vissla en gång och belönat så hade hon ögonen på mej hela tiden och bara väntade på signalen..haha så det får vi träna nån annan gång. Tycker hon var duktig på närsöket och letar fint o energiskt.Använder både rösten och visselpipan lite omväxlande. Kelly och Cosy fick oxå träna lite närsök och det gick bra men jag skulle önska lite mer tryck. Så på kvällsrundan så fick Rhea träna fotgående på parkeringen ca 5 minuter. Har bestämt att vi ska försöka träna det varje dag nu framöver. Sedan har jag börjat träna in höger tecken med Rhea med matskålen och la även en boll ute idag och satte henne o skickade höger ett par gånger. Så vi har börjat lite försiktigt iallafall ;-)

Kallt o snö igen

Precis som man började känna att det nästan var vår i luften och till o med var barmark på sina ställen i förra veckan..så kom Vintern tillbaka med stora bokstäver!..först med flera decimeter snö och sedan visade termometern på -20 ..huu.

Kelly o jag har firat födelsedag och haft trevligt. Kelly fyllde 7 år..vad jag fyllde ska vi tala tyst om ;) Tycker inte det är längesedan Kelly var valp och hon kallas fortfarande för Lillen av Emma o Jimmy ..fast hon är störst :-)

Tränade lite igår i snön...men det skulle vi nog låtit bli för det blev inte speciellt lyckat med så mycket snö..även om vi försökte skotta bort lite där markeringarna skulle hamna..Rhea tyckte dock att det var ett utmärkt sätt att motionera!! Ojj vad roligt det var att springa i snön.
Kelly skulle träna dirigering..men tyvärr skar hon sej på nåt i snön så det blev ett kort pass.

Idag var det underbart vackert väder så det blev lite foton på Alla hjärtans dag!













Cosy


Sökträning med vilt

Sista dagarna har jag tränat ett litet pass med Rhea varje dag. Har lagt sök med 4 vilt ( kråka,kaja,and och vitfågel en mindre trut på lite olika  platser.Så tre dagar i följd har vi tränat.Det har gått bra med riktigt bra sök med den lilla erfarenhet hon har, bra tempo, snabba upptag och bra inlevereringar..förutom den allra sista biten som i början var lite slarvig...tror det blev föör kul helt enkelt. Därav tanken att träna flera dagar i rad med vilt. Det verkar stämma för idag gick det riktigt bra och hon hoppar upp mot mej och lämnar viltet. Har uppmuntrat henne till det för hon ska bjuda upp viltet bättre och inte springa förbi mej som hon gärna gjorde innan och tappade och strulade runt fötterna.
 Så nu lägger vi undan viltet igen för ett tag...om vi inte tränar på några andra viltslag som kanin o duva mm om några dagar.Får leta i frysen och se vad som finns i botten ;-)
Kelly har oxå fått sök på vilt till hennes stora lycka ;-) även Cosy har fått hämta ett par stycken :-)

RSS 2.0