Cosys lydnads SM i bilder

Tack snälla Anne-Li som fotat oss på SM i lydnad i Karlstad!!


Efter gruppmomenten


Fritt följ


Innan vittringsprovet


Vittringsprov


Dumrutan


Konen till sändande till rutan


Rutan


Ligger i rutan


Hopp apportering


Apportering med dirigering (lottades till vänster apport)


På väg in med dirigeringsapporten


Fjärrdirigering


Tillbaka vid Cosy vid fjärret


Momentet Fjärrdirigering är slut och även SM programmet


SM i lydnad 2010

Så har Cosy och jag deltagit i vårt 7:e lydnads SM. Denna gången på Skutberget i Karlstad. Vi åkte tidigt på fredagmorgon och var framme i god tid innan veterinärbesiktningen som var mellan 10-11 för lydnadshundarna. Innan hann vi köra ett litet pass med fritt följ, Gå runten och en ruta med kommendering. Kändes bra. Tack Maria U för hjälpen.Efter besiktningen blev det en stunds väntan innan det var dax för provhunden 13.45..väntan igen...innan det var samling på stan för invigningsparaden och lottning som hölls i en park i centrala Karlstad. Kul! Tur att vädret var bra just då. Det var en trevlig invigning med uppvisning av Freestylelandslaget. Vi lottades till startnummer 15. Kändes som ett helt perfekt startnummer. När sen lottningen var klar åkte vi till stugan på Kronbacken i Kil ca 2 mil norr om Karlstad och installerade oss.
Lördagmorgon upp kl 5.15 fixa iordning och åkte till tävlingen för gruppmomenten kl.7.
Det gick bra och Cosy fick 9-9,5 på platsliggningen och 10-10 på sitt i grupp Bra! Det var hård bedömning och många hundar fick ganska så mycket nerdrag. Så blev det lite väntan igen till kl.10.09 då det var dax för start.
Hade suttit och tittat på flera innan och blev riktigt nervös på bedömningen på fria följet var mycket hård (men rättvis)..hmm vet ju att det är vårt sämsta moment.. Nåja vi värmde upp ganska mycket innan och hon kändes bra...dock var hoppapporten katastrofal och blev bara sämre ju mer jag tränade..hmm
Så var det då vår tur..och när jag står där och väntar så kommer tårarna..tänker att det nog är vårt sista SM tillsammans.. Samlar ihop mej och vi går in på planen..Det kändes ändå helt ok i alla transporter men tyvärr står hon i ett par halter och sätter sej segt..och det kostar.. 5,75p. nästa moment Vittringsprov har hon lite svårt och nosar ordentligt innan hon tar rätt pinne och kommer in med..betyg 7p Ingen drömstart precis! Därefter går vi över i ring 2 och börjar med "Gå runten" Känns ok men hon tar nåt steg på ställandet och lite sega skiften betyg 6,5. Nästa moment sändande till rutan gör hon riktigt bra ..betyg 9,25. Så kommer hopp apporten med mycket tveksamt upptag och dåligt tempo...betyg..6,25. Så går vi vidare till ring 3 där vi börjar med inkallningen med stå o ligg. Det gör hon jättebra men domarna drar för att jag kommenderade innan skylten..och nåt steg på läggandet...betyg 8. Så är det apportering med dirigering och vi har klottats till vänster apport. Hon springer ut fint till konen , är på väg mot vänster men får syn på mitten apporten, jag dirigerar om och hon går mot vänster, precis då ropar någon i publiken NEJ.. jag undrar för ett ögonblick om jag dirigerat fel?? men Cosy fortsätter men blir tveksam framme vi apporten och vill inte ta den.. får ett DK till..betyg 5..ajaj  Så sista momenten fjärrdirigering som jag tycker hon gör ok men lite sega skiften  ...betyg 7,5.. Så det blev inga höjdarpoäng. Slutade på 239p med ett 2:a pris. Kändes lite tråkigt då hon saknade gnistan som hon brukar ha..
Efter tävlingen när vi lekt och ätit godis så fick hon tuggbenet hon fått av klubben...men NIX hon ville INTE ha det??? Vi slutade på placering 38 av 60 hundar.

Jättekul var det att se Arraksdottern Streamlights Pearl Abra Kadabra som Cosy är farmor till. Hon gick jättebra vilken härlig hund! Tyvärr 0:a de hon rutan så det räckte inte till final men nästa år blir dom säkert farliga!

Tittade bara på gruppmomenten i finalen på söndagen innan jag åkte hem.
Men stort GRATTIS till Lillemor o Krollie som vann! Det var dom verkligen värda!
Ett härligt team som legat i toppen många år men aldrig fått vinna SM!

På måndagen kontaktade jag min veterinär för att kolla upp Cosy. Det visade sej att hon hade en spräckt tand med var i!!! Stackars Cosy ..inte konstigt att hon inte var sej lik och inte ville apportera. Hon måste ha haft en väldig tandvärk!..men nu är den bortopererad så det ska bli bra...Lilla gumman! Så nu i efterhand så gjorde ju Cosy en riktigt BRA tävling under dessa omständigheter...Tänk vad dom ställer upp för oss ändå!!





Ditte och Streamlights Pearl Abra Kadabra





Lena o Avec


SM vinnarna i lydnad 2010 Lillemor o Krollie



Vy från stugan på Kronbacken

Lydnads SM nästa..

Nu är det packat o klart för avfärd mot Karlstad tidigt imorgon bitti. Kelly och Rhea får vara på Kolstugan så det blir bara Cosy och jag. Tyvärr blir jag själv i stugan för Lenas pappa har blivit svårt sjuk så hon var tvungen att stryka sej från SM och åka och hjälpa honom. Håller tummarna att det ordnar sej!.. det kommer ju fler SM.
I år känns det lite konstigt att åka och jag har svårt att hitta den där riktiga inspirationen. Det har varit så mycket sista tiden och laddningen inför SM kom liksom av sej.
Men det ska bli jättekul att träffa alla tävlingskompisar och se på duktiga hundar och förare....och jag hoppas tävlingsgnistan infinner sej när det drar ihop sej för invigning o lottning mm.
Vi ska ha KUL! Fast jag har inga förhoppningar att gå till final i år..Vi är bara GLADA deltagare som ska njuta att få vara med ännu ett år! Det blir vårt 7:e lydnads SM i rad.

Sist vill jag önska alla "Sjörövare" och de med Sjörövaranknytning ett STORT LYCKA TILL på Unghundsderbyt i Kalmar på söndag!..Liten extra tumme upp till Kellyvalparna förståss :))
Ha en riktigt trevlig helg!

Liten valprapport :)

Dagarna flyter på och Rhea har funnit sej väl tillrätta i flocken. Vi tränar på hennes namn och belönar den spontana ögonkontakten.Visselsignalen vid matskålen fortsätter vi med och ett par gånger har jag visslat ute med mycket beröm och lite godis när hon kommer som ett skott. Nån gång har hon fått prova att apportera boll och även dummy. Idag för första gången utomhus. Annars så leker vi mest och bara myser tillsammans. Är så nöjd med min lilla valp :)


Mor o dotter sover middag;)


Här försöker Rhea få igång Kelly och busa lite


Mys o lek på uteplatsen

Leker med ankan




på promenad i djungelgräset


Mmm gott


..och så liite apporteringsträning


Cosy i gräset


Rhea


Rheas första möte med leksaksgrisen som grymtar...

















Blivande lydnadshund??


Nu är hon hemma:))

Nu har lilla Rhea kommit hem :) Jag hämtade henne i fredagskväll och hon har anpassat sej jättebra! Ja ni förstår väl att hon är helt fantastisk;) hon bara smälter in, samtidigt som hon är framåt och nyfiken så kan hon koppla av och sover djupt och mycket;) Till och med mormor Cosy verkar gilla henne..och då gillar hon inte valpar i vanliga fall. Konstigt det är precis som hon förstår att hon kommit för att stanna...Fast jag har ju talat om det för Cosy förståss och hon är en mycket klok hund som förstår vad jag säger;)
Har fotat litegrann men vädret igår var ju inte det bästa men jag lovar att det kommer bli mycket foton framöver.
Kellys sista valp levereras idag och jag önskar er alla ett stort LYCKA TILL med era små!!!
och hoppas ni blir lika nöjd med er valp som jag är med min lilla Rhea:)


12 juni

Rhea o mormor 12 juni

12 juni

o så blir man så trött

Liten Rhea i höga gräset ;)

13 juni

13 juni Cosy,Kelly o Rhea

13 juni

Cosy o Rhea 13 juni

Rhea leker

Rhea sover...zzzz

Mor o dotter 13 juni

8 veckor

Idag är Kellys valpar 8 veckor! Så det bar iväg till Eva för veterinärbesiktning. Alla 9:e skötte sej väldigt bra och efter ett par hundra meters bilkörning så sov hela gänget :) Väl framme efter ca 45 minuter så fick dom komma ut i en liten rasthage så vi tog in ett par stycken valpar itaget på kliniken. Alla skötte sej fint och fick OK stämpel i rumpan;)Fick sin vaccination och chipsmärkning. Hemfärden var lika lugn och alla sov. Åkte vägen förbi hundaffären och handlade mer foder och ett litet gulligt rött halsband till lilla Rhea som jag hämtar imorgon.
Kelly fick följa med hem redan idag och det är så skönt att ha henne hemma igen:)
Ett par av valparna åker till sina nya hem redan idag och jag önskar er Lycka till!



Hela gänget i bilen och mamma bredvid



Eva undersöker Rhea



och här fick valparna vänta på sin tur:)


Full fart!

Tiden bara rusar iväg...och det är full fart på alla plan. I helgen var det Searoverträff med WT på lördagen och kurser med inhyrda instruktörer  på söndagen. På lördagen dömde jag och på söndagen gick jag med på kurs utan hund och lyssnade. Väldigt kul att se flera av Kellys avkommor både på Wt och kursen. 
nedan lite bilder från söndagens kurser
Resultat och bilder på Searovers hemsida

GRATTIS Ingela o Pim som blev Searovermästare!

Stort Grattis till Kellys avkommor som skötte sej med den äran
och Ulrika och Kex som vann scurryn på snabbaste tid!




Ella på väg in med apport



Katarina o Ella och Monika



Rosa o Casper o Monika





Rosa skickar Casper på linjetag



Kurs med Trond



Maya kommer in med apport till Mirre



Vivvi o Vila,Mari o Tassa, Claes o Obix och längst bort Tina o Mason



Svåra markeringar utan referenser men hundarna var jätteduktiga :)



Hårdrock kullens pappa Mason med matte



Tina o Mason (Searover Kits Deal)



Mor o son  Cosy o Arraks



Fina Arraks :)

Så lite foton på Rhea o Calle :)



Burträning;)



Rhea





Lena o Calle..visst passar dom ihop :)



Första viltkontakten;)

Här kommer foton från valparnas första kontakt med vilt :)...en stoor and:) tänk att dom ska kunna apportera en sån när dom blir stora..Nu var anden större än dem;)

   

   

   

 

Alla valparna fastnade inte på bild med anden såsom ljusa hanen på sista bilden ;)


RSS 2.0