Madde

Så har jag fått ett par bilder på söta "Madde" alias S.Kellys Iron Maiden. Hon är för goo :))


Det är gott med skosnören!

PM till lydnads SM mm

Ja, så igår damp brevet med Pm till Lydnads SM ner i brevlådan. Det verkar ha blivit manfall i anmälningarna till SM för Cosy låg nu på en 19:e plats på sina 297,33 poäng av alla anmälda 60 hundar. Kvalgränsen var i år den lägsta som jag nånsin varit med om. Sista kvalande hund har 281,16,och det brukar i vanliga fall ligga på över 290 poäng. I år är endast hälften av startfältet border collie,närmare 31 stycken om jag räknat rätt ;) Cosy är dock ensam labbe:)
Fast ojj vad jag saknar Lena o Gubben på deltagarlistan :(....Lider med Lena som missade anmälningstiden )

idag har jag varit till Strängnäs Bk och tränat lydnad med både Cosy o Kelly. Började med att träna igenom lydnadsprogrammet först med Cosy och sedan med Kelly. Det gick bra och bägge var duktiga. Därefter plockade jag bort alla koner och körde igenom Cosy på brukslydnadsmomenten. Det gick oxå bra så nöjd och glad åkte jag hem.
 
Så måste jag bara GRATTA Lena o Gubben som varit på Åland i helgen och tävlat lydnad . Det slutade med klassvinst bägge dagarna på fina poäng och vann även Cupen sammanlagt med fina priser! Som grädde på moset blev Gubben Finsk Lydnadschampion! Stort Grattis till er!! Ni är fantastiska! Grattis även till Mona o Alfred som även dom kom hem till sverige med Finskt Lydnadschampionat!!
Så har jag fått lite valphälsningar som  jag blir så glad över!
Titta vilka underbara foton på "Ella" S.Kellys Metallica! Tack Katarina!



Hon är såå söt!!

Eukanuba Competition på Ökna

Igår bar det iväg till Ökna lantbruks skola utanför Nyköping för att tävla Eukanuba Competition. Ett workingtest i elitklass med 6 olika stationer.Det var Cosy som tävlade (Kelly har någon vecka kvar efter valpning innan hon får tävla) jag var lite osäker på Cosys form för jag tycker inte hon gått bra alls på träningarna innan. Men som så många gånger förr så visade hon vilken tävlingshund hon är :))  Vi hade verkligen en toppendag med strålande väder och roliga och lite kluriga och utslagsgivande stationer. Jättekul var oxå att Maria och jag kom i samma startgrupp och kunde göra sällskap runt:)) Vi blev lottade att starta på ruta nr 4.Där började det med att en markering kastades uppe i en backe där det var risigt och med snår o buskar. Men innan hundarna fick hämta den skulle en dirigering hem lite snett åt vänster. Ca halvvägs ut skulle de hoppa över ett staket både på väg mot dirigeringen och markeringen..Cosy gjorde det bra fast hon inte gillar att hoppa över stängsel..så efter en viss tvekan så hoppade hon över :) Detta var en dubbelruta med maxpoäng 20/20. Cosy fick 15/17 en helt ok start..o Arraks 16/19 :)) Så här såg det ut.. Dirigeringen låg i hörnet bakom den gröna busken till vänster efetr det gula torra gräset..Domare här var Rita Kökény från Ungern


Nästa ruta var nr 5 som bestod i ett skott och sedan en dirigering,där man fick anvisningen att den låg ca 10 meter bakom en snitsel...men här gick kjag i fällan att inte kunna bedömma avståndet utan lade Cosy FÖR långt ut.. Så Cosy fick 14 poäng. Arraks duktig och fick 19 poäng. Domare Fredrik Lindström

Nästa var ruta nr 6. Här fick vi ställa upp tre hundar på linje.och sedan blev det en drive med många skott o kast men dummysarna plockades upp och istället skulle en dirigering in.snett bredvid,nerför en brant backe och snett över ett litet dike. Cosy fick börja och dom andra fick gå undan så länge.Fick dirigera om Cosy ett par gånger men sedan var dummyn hemma. Betyg 15 poäng för Cosy och 17 poäng för Arraks. Domare Tomas Söderström

Eftersom det var varmt så gick vi ner så hundarna fick simma och svalka av sej innan ruta nr 1
det var en dubbelruta igen med en markering först men innan den fick hämtas skulle en dirigering hem.
Cosy skötte det bra och fick 18/17 och  Arraks 15/16. Domare Birgitta Bernadotte

Ruta nr 2 var en dubbelmarkering som kastades i linje. Cosy gjorde det riktigt bra och markerade  helt själv och jag behövde inte vissla och hjälpa henne alls.Fick lite avdrag för att hon tvekade lite själv vilken hon skulle ta först. Så det blev 19/17 och Arraks 20/19 Domare Helena Lindström

Så sista rutan var nr 3. Där det började med en förflyttning nerför en backe mot vattnet med skott på vägen. Så fick man ställa upp mot vattnet och det kastades en markering i vattnet åt höger. men först skulle hunden skickas på ett sök rakt ut i tung liggvass och hämta hem 2 av 4 apporter innan markeringen skulle hem. Cosy var duktig och avslutade sista stationen med full pott 20/20 :)) Arraks .blev lite lomhörd av plaskandet ;) och fick 14/20.
Domare Ulf Göransson

Maria skickar Arraks mot vatten o vassöket

Jag är jättenöjd med Cosys insats och vi fick ihop 172 poäng av 200 och hamnade på en delad 6 plats :))
Stort GRATTIS till Maria o Arraks som fick 175 poäng och kom på en delad 4:e plats!!
Stort Grattis till Lena o Arron som kom 3:a på 177
och slutligen JätteGrattis till vinnaren Karin och Choice som fick fantastiska 192 poäng!!


Stort Grattis till alla pristagare!!


En finsk deltagare som Cosy delade 6:e platsen med.

Tack för ett trevligt arrangemang med roliga rutor och trevliga funktionärer och domare!
..och så trevligt sällskap av Maria o Arraks förståss :))
Vi hade en toppendag!!

Nu finns samtliga resultat på SSRK/Östras hemsida

http://www.ostra.ssrk.se/innehall/retrieverProv/2009/EukanobaComp090425.html

Grattis Pokerkullen 2 år!

Ojj vad tiden går fort! Idag den 23/4 fyller Kellys Pokerkull 2 år! Stort Grattis till er alla! Hoppas ni får mycket godsaker och firas ordentligt av era hussar o mattar ;)

Jag har fått flera rapporter från valparna ur Kellys sista Rock-kull och alla verkar ha anpassat sej bra i sina nya familjer och tagit sin nya omgivning med storm ;)) Det verkar vara full fart på samtliga som jag hört ifrån än så länge!

Jag blir såå glad om ni vill fortsätta hålla kontakten och gärna skicka lite foton på godingarna i lite olika sammanhang :))
hmm.. ohh vad jag saknar dom allihop!
Nedan lite foton som jag fått...


Gibson apporterar handske 9 veckor


Rosas Kasper 9 veckor


Kasper med storebror Obix och Nelli

Tävlingshelg

Vilken härlig tävlingshelg vi haft! I härlig vårsol o perfekta förhållanden ar vi tävlat elitsök både lördag o söndag. I lördags bar det av till Flens Bk. Vi var 6 tävlande i elitklass och Cosy lottades till startnummer 3. Vi började med söket som gick bra och vi fick betyg 10-10. Sedan var det uppletande och Cosy jobbade på jättebra men vinden var lurig och hon fick bara med sej 3 föremål ( ingen hund hittade alla 4) betyg 8-8. Sedan var det platsliggning med skott och därefter lydnad. Platsen gick bra men på lydnaden tycker jag inte alls hon var med mej.... med ett dåligt kryp och en 0:a på hoppet (tog stöd) så blev det bara blygsamma 234,5 poäng. Slutsumma 572,5 poäng och vi slutade på en 2:a plats med certpoäng. Sören o Gränsvallarens Ludde vann på 286 poäng o cert. Grattis! Tassa o Mari kom på 4:e plats  med godkänt. Söket gjorde dom jättebra och fick betyg 9,5.
Idag söndag  styrde vi kosan mot Västerås Bk. Vi var endast 3 deltagare i elitklass,och även idag lottades vi till startnummer 3. Vi började med platsliggning med skott som gick bra för att sedan åka ut till sökmarken. Cosy jobbade jättebra idag oxå men hade lite lite oavsökt mark och fick betyg 9,75. Tassa fick 10-10 idag! Sedan tillbaka till klubben för lydnaden som gick mycket bättre idag och vi fick 258,75. Så var det uppletandet kvar till sist...Cosy som brukar göra det så bra hade tyvärr svårt och hittade bara 2 föremål..Betyg 6..Trist! Slutsumman blev ändå 577,5 poäng. Vinst och cert..men tyvärr inga SM poäng.  Är ändå nöjd med helgen och känner att vi kan få till lite högre poäng,om vi har turen med oss. Cosy har kapacitet för det helt klart! Tassa o Mari kom 2:a idag och blev godkända.

Så vill jag gratulera alla duktiga Searovare som gjorde fina resultat på WT i Lidingö i lördags!
Lena o Jill som vann nkl på fantastiska 99 poäng av 100!!
Lina o Sting som vann  i ökl på 90 poäng!
Yvonne o Alli som kom 2:a i ökl på fina 86 poäng! ( full pott på 3 stationer!! Jättebra jobbat!)
Anki o Dusty 4:a på 82 poäng!
Lena o Arron som kom 2:a i ekl!
plus alla andra sjörövare !!!

Grattis även till Mirre o "Maya" Searover Kellys No Limit som debuterade i ökl på B-prov och fick ett 2:a pris! Bra jobbat!

Så har sista hårdrockaren åkt till sitt nya hem! Lycka till!


Metallica med Katarina och Hilary



Anki med sin Sweet som stannar i kenneln

Lycka till!

Vi önskar alla valpköpare Lycka till med sina hårdrockare :))

Gunilla o Digger


Tea o Guns N Roses


Eva o Iron Maiden


Urban o Queen


Rosa o Claes o Black Sabbath


Monika o Alice

Hoppas kunna lägga ut foton på resterande 2 senare.


Borta bra men hemma bäst ;)

Ja, jag tror att Kelly njuter att vara hemma igen ;) haha första två dagarna hemma tror jag hon viftade oavbrytet på svansen !!
Nu har hon lugnat sej och myser i sängen som vanligt!
Cosy är oxå glad att ha Kelly hemma igen..även om det innebär lite konkurrens om träningen ;)

Cosy har tränat brukslydnad i veckan och jag är nöjd :)) Ska bli skoj att tävla i helgen..då får vi domen var vi står ;)
Sökträningen i förra veckan gick oxå helt enligt planen :)) återstår att se att hon har kondition för en hel ruta.
Uppletandet har gått helt ok..
Kvalperioden till lydnads SM har gått ut nu den 14/4. Så om ett par veckor kommer den definitiva deltagarlistan. Cosy ligger på 30:onde plats av 60 hundar så vi ska väl komma med iallafall :))
Här är listan..men det kan ju fattas några resultat o så vet man inte vilka som anmäler
www.dogmatix.se


Lite jaktträning..o valpgos

Igår var jag ut till Kolstugan för att gosa en sista gång med valparna. Känns lite vemodigt att dom "redan" ska åka men känns ändå jättebra att dom kommer till bra och aktiva hem allihop :)) Dom behöver få egen tid med en alldeles egen matte o husse. Jag önskar er alla Lycka till med era godingar!!


Kelly o Gunillas valp "Digger" Deep Purple



 Här kommer Searover Kellys Deep Purple :)



Queen



Rosas Black Sabbath till vänster och Ankis Sweet till höger



Några av gänget i hundgården

Vi passade på att jakrträna lite grann oxå..tyvärr känns Cosys form ganska så avlägsen...hmm Kelly däremot skötte sej riktigt bra :)..synd att inte hon får starta på WT på Ökna istället för morsan..



Alli i fin form :))



Dusty likaså :)



Anki o Dusty fin avlämning ;)



Jackie apporterar fasan



Yvonne o Alli

Valpbesiktning mm

Idag var det dax för besiktning av valparna.. och allting gick bra..dom var så fina allihop :)) Oj vad tiden gått fort...8 veckor redan i helgen. Stackars Anki har opererat ett öga och får inte köra bil så jag hjälpte till att köra gänget till Hvarsta  för veterinärbesiktning. Det gick bra och dom åkte bak i buren tillsammans med mamma Kelly  så dom kände sej trygga. Ingen av valparna var åksjuk.
 På väg till Hvarsta passerade vi Ärla..och passade på att stanna och fota Robban Ashberg som hade stannat till på sin väg från Ystad till Haparanda..haha..Fylking var inte där just då..



Hela gänget i bilen..

Här är det hane märkt rygg .Gunillas Deep Purple på undersökningsbordet :))
Fotade även nya huvudbilder idag på alla valparna..men dom lägger jag in senare .)

GLAD PÅSK på er allesammans!


Valparna o Kelly

Här är några bilder från dagen när Kelly leker med sina valpar!

Kul att busa med mamma!





Kelly ligger o lurar med nåt i munnen :)..försök o ta den om du törs!!

Liten luring!

Gul o svart :)
har även filmat lite idag..få se om det kommer nån snutt på hemsidan..
www.labbetjejerna.se

Härliga valpar..igen ;)

Idag har jag varit till Kolstugan igen. På förmiddagen gick vi en långpromenad med hundarna ..och den blev LÅNG..haha hela 3 timmar var vi ute och gick. Så efteråt blev vi alldeles ledbrutna..ingen höjdare att gå i gummistövlar o regnjacka...men kul hade vi och hundarna njöt att få sträcka ut på nya marker!
Sen på eftermiddagen fick småpluttarna komma ut  och bekanta sej med lite olika leksaker och träffa på vilt för första gången. Dom är för härliga hela gänget!













Konditionsträning

Nu har vi startat upp konditionsträningen :) ..både jag o Cosy. Tävlingssäsongen närmar sej med stormsteg så nu sätter vi fart!! Igår cyklade vi för första gången för i år. Började dock lite lugnt och cyklade bara ca 15 minuter. Utöver det går vi vanliga långpromenader och Cosy får springa lite intervaller på långa linjetag. Idag har vi oxå varit ute och kastat markeringar med chuck-it.Cosy skötte sej bra..men tungan var lång..och det märks att solen och den första värmen gör henne mer flåsig.Men vi har haft ett härligt vårväder flera dagar nu.. Härligt!

Walk Up på Rosöga

Idag har vi varit på Rosöga. Det var walk up träning som var upplagd som ett A-prov, där 4 hundar gick på linje under "bedömning" och fick lite olika markeringsuppgifter och även någon dirigering. Tror vi var 14 stycken som var med. De hundar som inte gick i linjen gick i en klunga bakom och kunde passa på att träna både fotgående och markeringsförmåga..både förare och hundar.Markeringarna växlade mellan apportkastare eller tennisbollar som kastades med chuck-it. Tycker nog att både Cosy och jag var lite ringrostiga...men är ändå nöjd i det stora hela. Det var jätteroligt att träffa alla trevliga kennelkompisar igen ;) och att vi sedan dessutom hade tur med vädret det gjorde ju inte dagen sämre. Stort TACK till Lena som ordnar dessa träningar!
Efteråt smakade det bra med en kopp kaffe i solen och lite gos med Tannis valpar:)

Sedan på eftermiddagen gick Maria,Mari o jag en promenad hemma med hundarna och passade på att fortsätta träningen med markeringar och dirigering..Så nu har Cosy fått en rejäl träningsdos idag ;)

RSS 2.0