Grattis Claes o Obix

Retrievermästerskapet gick i helgen i Skåne som A-prov i dagarna två. Tyvärr var det inga lätta förutsättningar för hundarna när kung Bore slog till med kallt väder o snöstorm (iallafall på lördagen).Claes och Obix gjorde en fin prestation och gick vidare till dag 2 tillsammans med 8 andra ekipage av 22 startande. Fantastiskt bra gjort bland Sveriges bästa hundar o förare i hård konkurrens! Även Maria o Arraks var med och gjorde en fin prestaion men snubblade tyvärr på mållinjen för att ta sej vidare. Men jättebra jobbat även där. På söndagen räckte inte Obix till någon placering efter att ha fått en svår fågel. Det är så det är på A-prov..marginalerna är små och det gäller att ha turen på sin sida.
Stort Grattis till Sören o Skinner som vann med Cert!
2:a Bolly med sin Tito som fick CK och därigenom blev A-provschampion!

Avslutar med lite busbilder i snön härhemma från dagens promenad :)






Cosys träning

Nu har vi kommit hem från Västerås och Redog. Äntligen ska Cosy få börja vara lite lös igen så jag hoppas det fortsätter åt rätt håll. Det som spökar nu är ländryggen som behöver stärkas upp, annars verkar det bra.
Så här ser det ut när Cosy tränar på vattenbandet Water Treadmill. Hon är väldigt koncentrerad och tar jobbet på högsta allvar att jobba med dummyn i munnen :-) Efter vattenträningen idag fick hon prova på vibrationsplattan 15 minuter. Tror hon tyckte det var helt ok..sa hon till mej ;-)








Snön är här!

Snön har redan kommit...lite för tidigt och lite för mycket i min mening. Skulle vara helt ok med ett par centimeter så det blir lite ljusare..men inte mer när man vill träna apportering. Men hundarna gillar det! ..utom Cosy som börjar tycka det är pest att gå i koppel. Jag får lugna henne när hon i ren frustration hugger tag i nån pinne eller kvist och börjar härja runt.  Idag ska hon till Redog igen och träna i water treadmillen och jag hoppas hon ska kännas så bra så hon får springa lös igen. Jag kan inte se den minsta hältan och har inte sett det på länge, så jag hoppas att muskeln är helt ok.


Kolla in Cosys blick..jag vet precis vad hon tänker ;-)



Rhea



Mor o dotter i snön..jag förstår att Cosy tycker det är orättvist :-(


Valpträning

Idag hade vi valpträning igen.Vädret var inte det bästa med snö både på marken och som föll träningen igenom.
Jättekul att Hanna och River trotsade vädret och kom ända från Linköping :) Har inte sett River sen han var 8 veckor.Extra roligt var det att se deras fina samarbete! Idag tränade vi en del olika inkallningar, genom grupp och vid hopp o lek.Först en i taget hopp o lek när dom andra gick runt kopplade och sedan fick dom springa två o två och vi kallade in efter en liten stund. Så tränade vi markeringar och linjetag genom gruppen. Alla var duktiga och trots snön så blev det ingen lek med apporterna..men visst såg man att det var frestande ibland ;-)

Nedan ett par foton på Hanna o fina River




Lite blandat


Cosys rehab fortsätter och vi åker till Redog i Västerås där hon får träna på  (rullband i vatten) Water Treadmill. Det tycker hon är toppen ,särskilt om hon får en dummy i munnen så går hon in för träningen till 110 % :-) Hon blir så lycklig när vi kommer dit!
Annars går vi promenader som vanligt härhemma med lite inslag av träning för Rhea och Kelly. Kelly får mest långa linjetag mest för konditionens skull. Rhea får oxå linjetag (men inte lika långa ;-) Så har vi även börjat med uttecken. Det snappade hon direkt , men sen när jag la in en visselsignal innan jag skulle skicka ut..då blev det stopp..haha det förstod hon inte alls..lilla gumman. Men efter att ha gjort igen ett par gånger utan signalen så gick det bra. Provade sen igen med stoppsignal dagen efter och då var det inga tveksamheter. Duktig liten Rhea! Har även lagt sök en gång med 5 bollar och hon fick hämta 4 och gjorde det bra..Inga tveksamheter och söker fint. Kelly fick hämta hem den sista.
Passade på att väga Rhea när vi var på Redog..den stannade på 18,2 kg och hon är nu 7 månader.
Cosy väger 23 kg och Kelly 24,3 kg
Den 7 november gick jag kurs som åhörare på Lilla Träskaten när Kicki och Bolly höll kurs. Väldigt bra med bra övningar som ska praktiseras med Rhea så småningom. På eftermiddagen kunde Rhea vara med ute och sitta o titta på och hon skötte sej bra.

Kursen på Lilla Träskaten "Eva o Madde"

Eva o Madde


Cosy,Rhea o Kelly


Mor o dotter


Rhea 7 månader


Cosy


Hejhopp va kul det var!!..gissa vem??


Svart schäfer?? nää


Rhea kopplar av fint när Kelly jobbar


Liten uppdatering

Längesedan jag skrev här så nu är det dax för en liten uppdatering ;)
Kelly har precis löpt färdigt så nu kör vi igång träningen igen. Under löpet har hon fått ta det lugnt och det har hon mått bra utav. Nu är hon fit for fight igen och pigg och glad :)

Cosy har haft besvär med ett framben med hälta så vi åker till Västerås  "Redog" en gång i veckan för rehabilitering. Hon svarar bra på behandlingen som består i att hon tränas på rullband i vatten "Water Treadmill" och är nu ohalt. Hon blir så lycklig när vi kommer dit och har så bråttom in för att få träna..min lilla tokstina. det är precis som hon förstår att hon blir hjälpt av det min kloka Cosy :)

Med Rhea är det full fart! En härlig valp som är ivrig att lära sej "allt" ;-) Hon har ett härligt lugn trots att hon har en del spring i benen och verkligen älskar att springa. Igår var det valpträning på Kolstugan och vi tränade inkallningar med lite olika störningar. Sedan skickade vi igenom gruppen som stod på en linje på ett linjetag till ett område. Så provade vi för första gången en dubbelmarkering där dom kastades först som två enkelmarkeringar för att sen läggas ihop till en dubbel. Här hade hon "lite" för bråttom på första enkelmarkeringarna och sprang för stort men sen gick det bra.Så avslutade vi träningen med ett sök med vilt.Tror det låg ca 8 vilt ute. Rhea fick hämta 4 stycken och hon söker fint med stort intresse och har spontana upptag (även om det går lite väl fort ibland)  De viltslag hon hämtade tror jag var ,trut,kråka,fasan o and om jag minns rätt.

RSS 2.0