Vittringsapportering

På skogspromenaderna har jag nu under vintern börjat med träningen på vittringsapportering. Jag har gjort så att jag plockat upp en skogspinne som jag håller i en stund medan vi fortsätter promenaden, för att sen lägga ut den bland en massa liknande pinnar som jag sparkar omkring lite. Rhea har fattat galoppen och letar fint och greppar rätt pinne och kommer in. Lite tugg är det nu ,men det bryr jag mej inte om i dagsläget. Det kommer att avta när hon blir säkrare på momentet. Nästa steg blir nu att ta med "riktiga" sågade vittringspinnar ut för att lägga på ett par platser i skogen, men fortfarande blir det en skogspinne med min doft som är den rätta.Allt för att ta bort synintrycket från de sågade apporterna. Fortsättning följer hur det fungerar....  :-)

Teckenträning

Idag har jag tränat tecken med Rhea. Lade ut apporter o bollar som ett kors med flest apporter längst ut. varierade sen att skicka på rakt linjetag eller blåsa stopp o vinkla höger, vänster eller ut. Hon var duktig och fixade det fint. Bytte sen område där det var mer täckt terräng så inte apporterna syntes. Det gick ok här med men ett par gånger blev frestelsen för stor när jag stoppade henne för nära apporten..Kortade ner avståndet och då gick det bra. Kastade även en störning med chuck it ibland som hon sen fick hämta.

Kellys sår efter operationen läker fint och hon mår prima..börjar bli riktigt pigg nu :)..men hon får allt ta det lugnt ett tag till. Stygnen ska tas på torsdag om det ser fint ut.


uppdatering operation

I tisdags blev Kelly opererad för livmoderinflammation. Allt har gått bra och hon mår bra :) Hoppas det fortsätter så och läker fint utan komplikationer. Rhea kan dock inte förstå varför Kelly får så mycket uppmärksamhet nu och gör allt hon kan för att tränga sej emellan ;-) Ska jag inspektera operationssåret på Kelly så klämmer hon ner sej bredvid och lägger sej på rygg..Titta på MIN mage oxå ;) Hon är för goo :-) Rhea har ju vanan inne sedan hon skadade sej förra året.

Livmoderinflammation :(

Efter en orolig helg blev det konstaterat idag att Kelly har livmoderinflammation som jag misstänkte :( Så imorgon är tid bokad för operation.. Inte kul men sen hoppas jag hon mår bättre än nånsin och slipper skendräktigheter..Sen får det bannemej vara slut med sjukdomar o skador på bra länge!

Annars tränar vi på Rhea och jag o det går framåt. Har provat lite på skoj att kommendera höger eller vänster med bara rösten när jag tränat "klockan" och det har fungerat bra och hon har faktiskt gått åt rätt håll alla gånger än sålänge ;)

Sen hände en incidident häromdagen när jag fick för mej att belöna stoppsignalen lite extra. Har köpt nya "Dummyballs" med längre snöre och när jag blåst stopp o hon stannade fint så kastade jag...MITT mellan ögonen på stackars Rhea som duckade men greppade bollen och kom snabbt med den.. Trodde hon skulle ducka nästa gång jag visslade men gullungen satt bara så fint o viftade på svansen:) ( undrar om hon tänkte..kasta inte ..kasta inte ..haha  )så nu tänker jag inte ens försöka kasta nån dummyball i närheten av henne.. Får kasta o träna sidotecken istället ;)

Ni kanske märkt att hemsidan ligger nere för tillfället..så kommer det att vara tills jag bestämmer mej för att ha den kvar eller bara nöja mej med bloggen här.

Skogsprommis

Lite bilder från gårdagens promenad. Härligt att det är fruset men ingen snö ;) Passar på att träna lite efter vägen. Smyger ut lite bollar här o där och tränar närsök eller skickar på linjetag. Kelly har blivit en riktig latmask och springer inte mycket frivilligt ;) men när det gäller träning så är det fullt ös :) Cosy är pigg o busig och hoppar o skuttar..Gullehund! Ja ..och Rhea HON springer frivilligt kan man säga ;)
Hmm har tyvärr inte kommit igång med lydnadsträningen än...snart så .. i bästa fall blir det tävling till hösten i klass 3. Det är några tunga moment som tar tid att lära in...typ fjärrdirigeringen o vittringen..o vi har typ inte ens börjat :o...bara tränat vittring i skogen med skogspinnar...men jag är ju optimistisk som vanligt :)



..ja inte är dom lika mina små hjärtan ;) men lika goa alla tre! kolla Cosys blick ;)



Finaste Cosy



Goaste Kelly



Cosy o Kelly


Summering av 2011 o Nya mål inför 2012

Kanske dax för en summering här av året 2011 som har haft en hel del tråkigheter men oxå många glädjeämnen. Året började att Cosy var halt Hon svarade bra på rehabilitering först men så fort hon började gå med på "vanliga" promenader var hon halt igen :( ..och det blev bara värre o värre och till slut hjälpte varken rimadyl eller annan smärtlindring. Som en sista utväg provade jag o ge specialfodret Hills j/d.Trodde faktiskt inte att det skulle hjälpa men till min stora lycka var hon helt ohalt efter bara 10 dagar! Nu mår hon bra och äter bara sitt foder o inga kosttillskott eller annan medicin och är pigg o glad! Är glad för varje dag jag får behålla denna underbara hund. Hon kan inte träna längre, men är lycklig att få vara med och göra  lite närsök och sen bara vara hund. Hon har accepterat fullt ut att "bara" vara pensionär..göra lite konster mm och få godis för det :)

 Inte nog med att Cosy var dålig så gjorde Rhea illa sej ordentligt i februari.Under lek med Kelly på promenaden sprang hon in i en stor pinne som gick rakt in i bröstet..o satt kvar! Det blev ilfart till Strömsholm där hon opererades och låg på intensivvårdsavdelningen några dagar! Som tur var gick det bra. Tack vare duktiga veterinärer så läkte såret fint och inga komplikationer tillstötte.

I juni fick sen Kelly livmoderinflammation..men svarade bra på medicinering så vi slapp operera.
Det blev inga tävlingar alls för henne i år förutom ett WT i våras där hon gick ok och sen Eukanuba Cup i maj, där vi hade lite olika åsikter om vissa saker;) men hon har varit med på en hel del jakter både på and o fasan under hösten. Även Rhea har varit med en del på höstens jakter och skött sej bra.

Men nu blickar vi fram emot 2012! och hoppas det blir ett bättre år utan sjukdom och skador.


När skadan läkt ut började vi jaktträna igen och redan 30 april startade Rhea på jaktprovet i Vingåker och tog ett 1:a pris i nybörjarklass och vann även Hazels VP för bästa nkl hund :)

I maj startade Rhea på WT uppe i Hofors där hon gick vidare till final och vann nkl på 88 poäng :)

I juni startade Rhea på Unghundsderbyt i Skåne. Hon skötte sej bra med ett par fullpoängare på ett par rutor men hade ett par missar oxå. Tror hon slutade på en 40:e placering av 100 startande på 74p av 100. Är nöjd med hennes insats :)

I augusti startade Rhea på GB Cups WT där hon kom 9:a av 38 startande på 78 p av 100. Det var ett ganska svårt WT så jag är nöjd med henne. Hon gjorde så gott hon kunde :)

I september gjorde Rhea sitt MH på Strängnäs Bk med ett bra resultat. (så nu kan vi tävla bruks om vi skulle vilja det)

I oktober debuterade Rhea på lydnadsplanen i klass 1 på SLKK. Hon fick 1:a pris o vann klassen o blev Länsmästare i Sörmland i klass 1 på 172 poäng :)

Två veckor senare tävlade hon lydnadsklass 2 på Kungsörs Bk och fick ett 1:a pris på 160 poäng :) Jättebra gjort efter att bara ha tränat för klassen i 2 veckor..en chansning att anmäla upp henne en klass som gick hem ;) Nu kan vi träna i lugn o ro inför klass 3.



Så om jag ser tillbaka på tävlingsåret 2011 är jag mer än nöjd med Rheas debutår :) Det enda vi inte hunnit med är brukset..får se hur vi gör med det under 2012..har inte haft varken ork eller den rätta inspirationen att träna det.

Sen ett Jättestort GRATTIS till alla Kellys avkommor som gjort så bra ifrån sej på prov av olika slag 2011!!

Ett extra GRATTIS till Yvonne o Alli som tagit Jaktprovschampionat!
 och till Lotti o Doris (Searover Kellys Reese)som blev Unghundsmästare i Norge!

Jag önskar er alla stort Lycka till 2012 med era goa hundar! ..och Ha det så kul med träning o tävling!
 

Målen med Rhea 2012 är :

Workingtest att starta i öppen klass i till våren och klara 75% gränsen till ett 1:a pris
Jaktprov B-prov att starta i öppen klass vår eller höst och hoppas förståss att kunna ta ett 1:a pris
Jaktprov A-prov  ev att starta Kkl
Lydnadsprov  starta i klass 3 och klara uppflyttning till elitklass
Bruks ?? ev starta appellklass spår


RSS 2.0