Lite träning hemma

Idag var det ett underbart höstväder. Passade på att ta med kameran och lite dummys på promenaden och fota och träna lite grann. Började med riktat närsök till 2 olika områden med Rhea. Det gick bra och gladare hund än Rhea får man leta efter ;-)..se fotot
 
Är så glad att jag har så fina träningsmarker inpå knuten :-)
 
Fortsatte upp i skogen där jag la sök med tre små dummys. Rhea fick hämta in 2 och Kelly den sista.
 
Dagens sökområde
 
Rhea på väg in från söket
 
Alla tre godingarna!
 
Kelly och Cosy
 
Fina Cosy
 
 
Gick förbi dummybollen...men den hängde fortfarande så fint högt upp i trädet...det är bara att vänta tills det blir storm ;-)

Nordiskt Mästerskap för retriever 2012

I helgen arrangerades Nordiskt Mästerskap för retriever på godset vi hjälper till och apporterar på. Anki och Maria var provledare respektive kommisarie och hade ordnat allting så det flöt på kanonfint hela helgen. Jag o Rhea och sen två ekipage till var picking-up och var behjälpliga och hämtade de fåglar som inte skulle användas för provhundarna. Sen var vi ett par ekipage till som hjälptes åt med eftersöket när allt var klart. På lördagen var det två såter med and.Tyvärr var inte vädret nåt vidare och det praktiskt taget regnade hela dagen. Men vad gör det när man får se bra hundarbeten :) Rhea skötte sej fint och var lugn o fin.Fick inviga sin nya neoprenväst som inte satt ivägen i regnet.På lördagen avgjordes lagtävlingen och Danmark gick segrande ur striden när dagen var slut. Stort Grattis!
På söndagen avgjordes den individuella tävlingen och 7 ekipage gick vidare till finalen som gick på fasan. Som enda svensk var det Bolly o Tito som oxå vann efter ett strålande arbete hela dagen! 2:a kom Trond o Dog från Norge och 3:a Charlotte o Acer från Danmark. Stort Grattis till er alla! Idag hjälpte vi till med att gå i drevet och sen göra eftersök.Idag var vädret bättre med uppehåll vilket var uppskattat.
 
Vinnande danska laget!
 
Finalisterna till individuella tävlingen
 
Maria och domarna
 
Glada vinnare! Bolly o Tito längst till vänster. 2:a Trond o Dog, 3:a Charlotte o Acer o 4:a Tomi o Laslo
Stort Grattis!
 
mer foton här på picasa

Härliga höst!

En härlig höstpromenad
 
Mina härliga glada hjärtegryn!
 
Cosy äter blåbär..
 
 
mums
 
 
Kelly gillar oxå blåbär..
 
 
Sötnosarna
 
 
...och så tittade vi om dummybollen blåst ner...men den hängde så fint kvar..grr
 
 
La sök med 4 bollar åt Rhea... men hann inte med att fota..det gick fort....
 
 
..det här var det mesta jag hann med... ;-)
 
 
Så finaste Cosy!

Härliga jaktdagar :-)

Vi har haft några härliga jaktdagar på både and o fasan i veckan. Kelly är den som fått jobba hårt men gjort det med den äran. Cosy har fått vara med lite på ett hörn och varit stoppare på fasandrev och gjort lite eftersök. Ojj vad lycklig hon är då.Rhea har inte haft lika roligt utan mest suttit  i bilen :( ..Väldigt orättvist tycker hon, men bara att acceptera läget. Men nu är löpet över så snart är det hennes tur att få göra lite nytta igen :-)
 
Kelly är redo
 
 
 
Längst ut på flotten står en hundförare beredd med sin apportör
 
Kelly o Deco väntar o spanar in dom inflygande änderna
 
Sitter gömda i väntan på änderna
 
 
Änderna flyger in

RSS 2.0