Full fart

Hösten är här:)

Ja idag har det varit full fart. Först en liten träff med några av Kellys närboende valpar ur rock kullen. Idag tränade dom mycket inkallning,först en vanlig,sedan framför utefter övriga gruppen och sist fick dom springa igenom gruppen. Alla var jätteduktiga! Så blev det lite stadgeövningar där dom fick sitta lugnt bredvid sina förare när vi kastade dummys runtomkring. Även två markeringar med transport emellan så det ena blev ett kort linjetag av den ena markeringen.Så fick dom prova på sök,först med dummys och sedan ett annat med änder.Alla var duktiga.





Så på eftermiddagen var det andjakt igen för oss. Hundarna skötte sej återigen med den äran ;)
Lite foton från dagen nedan


Cosy på pass


kelly på väg in med and

Kelly



Kelly fick även prova på att apportera en gås (på ca 5 kg)som var skjuten vid ett annat tillfälle

Så en fin viltparad som avslutning på en lyckad jakt


Fina Ellabilder ;)

Katarina har skickat fina foton på Kellydottern "Ella" Hårdrockaren Searover Kellys Metallica .
Vilka härliga foton!
Ett par smakprov här ...mera finns i albumet

http://picasaweb.google.com/labbefnatt/SearoverKellysMetallicaElla

 

 



Tack snälla Katarina för bilderna!


Andjakt

Idag har vi varit på andjakt. Vi hade tur med vädret,då det duggrenade lite när vi åkte dit. men väl där så upphörde regnet och höll sej borta ända tills vi åkte hem igen,) Det var en trevlig jakt som vanligt. Kelly fick ta markeringar och lite dirigeringar medans Cosy fick sköta eftersöken. Tycker dom skötte sej bra.
Så vill jag gratulera Yvonne med "Alli" Searover Kellys All-In och Anki med "Dusty" Meadowlark Dusty som på dagens jakt gick under bedömning och blev godkända på KKL! Stort Grattis till er! Det såg stabilt ut. Härligt!

Lydnadstävling på Strängnäs Bk

Idag var det lydnadstävling på Strängnäs Bk. Det var många hundar som kom till start. I eliten var det 14 hundar anmälda men 12 stycken kom till start. Jättekul med så många! Vi lottade och Cosy fick startnummer 6, Ladda 3 och Avec 5.Roligt med tre searoverhundar i elitklassen:) Lite synd bara att vi fick startnumren efter varandra så jag inte kunde se Avec.Det började bra med sitt i grupp och alla tre fick 10. Så på platsliggningen gick det bra ända tills vi var på väg tillbaka...då började lopporna bita på Cosy och hon måste naturligtvis försvara sej och började klia...grr med följden att hon satte sej upp..Fy vad onödigt! Fick en 5:a.Tur att det bara är koeff 2.

Så var Ladda först ut av oss och hon skötte sej bra :) Hon fick ihop 263,5 poäng och ett 1:a pris och därmed var championatet i hamn. Stort Grattis!!
En liten stund senare så var det Avecs tur. han gjorde ett bra program och klarade ett 1:a pris med god marginal trots en 0:a på hopp apport. Så även han blev Svensk Lydnadschampion! Stort Grattis Lena!

Så sist ut  av oss var det Cosy. Hon gjorde ett bra program förutom några småmissar. (ett par dk) så jag är nöjd med hennes insats. Vi fick ihop 277,5 poäng och slutade på en 3:e plats!
Vann gjorde Guldgruvans Move on Tassa på fina 299 poäng före Micke o Roddan på 284 ? tror jag.
Stort Grattis till er!

GRATTIS GRATTIS!

 

Två nyblivna Lydnadschampions :))


Diverse träningar...

I veckan som varit har vi kört ett lydnadspass inför lördagens tävling. Träffade Lena o Mari på Balsta och körde igenom elitmomenten. Cosy var på hugget och tjuvstarterna låg i luften ;) Hon är så härlig och det känns bra inför tävlingen:))  Tack Lena o Mari för kommendering! Det var roligt att se Lenas Spot som 7 månader gammal klarade av störningarna av rullande fotbollar som kom farandes då och då ;) .det blir nog bra det där när han blir stor. Ladda ser oxå fin ut så jag håller tummarna för ett championat på lördag ;)
Idag har vi varit och jakttränat med Maria o Arraks,Yvonne o Alli och Mari o Ladda o Tassa. Maria hade förståss med lilla Decco oxå som är helt bedårande söt :))
Vi tränade långa vattenmarkeringar och sedan vattendirigering igenom lite vass och snett ut från markeringarna. Det gick bra men jag fick hjälpa Kelly lite på andra markeringen..det strömmade på ganska mycket så hon föll ner lite för mycket med strömmen och gick ner mot den markeringen hon redan hämtat. Cosy gjorde det helt ok.
Sedan tränade vi på att skicka långt uppe på stranden och att hundarna skulle gå en rak linje rakt ut i vattnet på en vattendirigering. Inte det lättaste men efter lite diskussioner så gick det bra. Avslutade med låånga dirigeringar på land över hela betesmarken till två olika områden. Kelly var jätteduktig och lydde mina tecken fint. Cosy hade lite svårare och vinglade fram hit o dit över marken :o..men till slut kom hon fram dit hon skulle :)
Efter att vi tränat klart så fikade vi och räknade sen ihop våra dummys och då visade det sej att en av mina saknades. Gick och letade och upptäckte att den låg kvar på en vattendirigering. Så det var bara att plocka ut Cosy igen ur bilen och skicka henne på en lång vattendirigering. Det gick bra och så var sista apporten hemma.

Stort GRATTIS till Lena o Tanni som som vann GRK´s A-prov på Sundsta idag och blev A-provschampion!!

Dubbelchampion!

Vilken fantastisk "liten" hund jag har :))..Kanske är det dax att inse att hon inte är såå liten längre;) På knappt en månad har hon tagit sina sista två 1:a pris i elitklass på B-prov och så i fredags fick hon godkänt på det praktiska provet. Det känns helt fantastiskt men på något sätt samtidigt lite tomt...hmm vad ska vi göra nu då?
Inför det praktiska provet var jag väldigt nervös.Inte för själva jakten men det blir ju ändå något helt annorlunda när man går under bedömning mot på en "vanlig" jakt. Här blev det mycket passivitet och jag tycker hon kändes väldigt stabil så tankarna om att prova på lite A-prov har faktiskt dykt upp i mitt huvud ;)..man kan ju iallafall prova .. Kelly var duktig hela dagen och gjorde flera fina markeringar och lät sej dirigeras och jobbade på fint.Särskilt bra jobbade hon på en dykand där hon fick kämpa en bra stund innan hon lyckades överlista den och smyga sej på den. Härligt att se!
Extra roligt var att även Tassa som gick praktiskt blev godkänd så nu har hon bara ett 1:a pris kvar. Håller tummarna att hon kommer med på det sista provet hon anmält till.
På lördagen var jag och tittade på B-prov i E-tuna, så då fick hundarna sitta i bilen mest hela dagen. Tack snälla Yvonne som tog dom med på en långpromenad upp till samlingen.
Stort Grattis till Trond o Dog (bror till Rockkullens pappa Mason) som vann det internationella A-provet i Katrineholm och fick cert! Grattis även till Inga Lena o Dike (syster till Dog o Mason) som oxå fick excellent.(1:a pris) och så förstås Grattis till Lena o Arron som även dom fick excellent!
På söndagen var jag funkis hela dagen i öppenklassen och la ut söket. Så då fick iallafall jag motion.  Vi klarade oss från regn ända tills det var dax för sista hundarna.men det  slutade snabbt som tur var.



Jag o Kelly efter avslutat praktiskt jaktprov

Stort Grattis till Tina och Mason som tagit en elitetta till!!
Grattis även till Claes och Obix som fått en 2:a i öppenklass,snubblande nära ettan!!


Härlig känsla!

Igår morse bar det av till Uppsalaprovet i ottan. Vem kunde ana efter förra jaktprovet att det skulle bli en sån lyckad dag ;) Jag vet ju att hon kan och nu skärpte jag verkligen till mej själv. Kelly var nu en helt annan hund och lydde min minsta vink. En härlig känsla!! Vi var verkligen ett team!
Vi startade i första par tillsammans med Marie och hennes 9 åriga flattik "Maja". Provet började med en transport och under vägen sköts det två skott ut mot strandängen vid sjön som vi gick utefter. Ca 50 meter längre fram fick vi ställa upp oss och Maja fick börja med en lång dubbelmarkering över viken. När den var hemma så fick hon hämta in en apport på riktat närsök på strandängen. När det var klart fick Kelly börja med en vattendirigering  till vänster snett över viken. Söket låg ut i strandängen till vänster om dirigeringen. Kelly tog linjen bra ut till apporten och lydde fint :) Skön start! Sedan fick Kelly göra samma markeringar och riktat närsök som Maja. Vilket hon gjorde jättebra förutom en liten stöttning på den andra markeringen. Därefter var det dax för sökarbetet som låg i pors,myrmarkoch blöt strandäng,dessutom var det en liten bäck långt ut i sökområdet som dom måste över för att hitta apporterna längst ut. Kelly fick börja och plocka in 3 apporter,sedan Maja 3 och sedan Kelly ytterligare 3 igen.När dom hämtat sina 6 apporter var det klart. Dummysarna var numrerade så domaren kunde se exakt var hundarna varit i området. Kelly sökte med härlig glädje och hittade sina dummys både nära och långt ut och diket (eller bäcken) var inga problem för hennes del. Efetr söket var avklarat så var det promenad efter skytten ut på myren där först Maja fick sin dubbelmarkering och dirigering.När sedan hon var klar var det Kellys tur med samma markeringar. En dubbelmarkering med en jätteduktig kastare som verkligen kastade högt och precist för alla hundar :) Kelly markerade fint och spikade den sist kastade, gick sedan ut lite åt vänster om den först kastade men vände rutinerat tillbaka inåt höger och så var även den först kastade dummyn snabbt inne. Så var det bara landdirigeringen kvar och även den gick bra och hon lydde så fint hela vägen :) Hela provet klarades av på knappt en timme vilket var bra jobbat.
I fjärde par var det Tassa o Maris tur. Tassa var duktig och fixade även hon provet bra!
Senare startade Ulrika o Iva och dom var jätteduktiga. Så härliga att se tillsammans!
Efter en lång dag var det så äntligen prisutdelning.
Kelly o Tassa fick ett 1:a pris!  Jippi!! Det var Kellys 3:dje 1:a pris i elit så nu har vi "bara" praktiska kvar för championatet :)) Det var Tassas andra 1:a pris  så nu väntar praktiskt prov även för henne plus ett till 1:a pris på B-prov så är det klart!!
Ulrika o Iva fick ett starkt 2:a pris. Stort Grattis! Ettan kommer snart!!
Hur gick det då för min parkamrat..Jo hon jobbade fint och fick en stark 2:a! Inte kunde man tro att hon var 9 år ;)

Tassa o Kelly

Iva på väg in med vattenmarkering


Iva o Ulrika

Markeringar på myren
Mer foton från provet finns snart på hemsidan. Ska lägga upp ett nytt album från provet i Picasa

STORT GRATTIS till Lena o Day som blev SJ(j)CH 5/9!!


Länge sen...

Ojj nu var det länge sedan jag skrev här i bloggen. Mycket har hänt sen sist och jag har inte kommit mej för att skriva helt enkelt. Har haft fullt upp ;) Förra helgen var det labbeklubben Sörmlands jaktprov där jag startade Kelly på lördagen och var funkis på söndagen. Alltid lika trevligt att hjälpa till och det är ett härligt o glatt gäng funkisar:)) Så roligt att träffa er alla igen! Sedan till provstarten för vår del...kan väl bara konstatera att det inte var vår dag :0  Jag får ta på mej en del av det själv då jag tex skickade Kelly som en kratta på landdirigeringen så det blev alldeles för omständigt, plus att jag stressade upp mej i situationen. Hur klantig får man va? Att det redan innan strulat på de svåra dubbelmarkeringarna som vi fick börja med gjorde inte saken bättre. Kelly kände nog inte riktigt igen sin matte och blev olydig :( Det var ett svårt prov och Kelly jobbade ihop till ett 3:e pris. (Det blev inget 1:a pris i ekl) Tassa jobbade oxå ihop till ett 3:e pris. Ladda däremot skötte sej exemplariskt och tog sin andra öppenklass etta. Efter söndagens prov så visade det sej att hon även blev provets BÄSTA hund i alla klasser! Hon vann pris från Agria! JÄTTEGRATTIS Mari !! Det var ni värda!!



Så är det lite ändrade avelsplaner :))
Kelly kommer att paras i vår med den här duktiga hanen :)

INT FTCH Blackthorn Racer " Drake" ( på fotot en ung "Drake")


En något äldre Drake...

Drake in action!

Kommer det att bli riktiga racerungar tro?

Då kommer jag att spara en valp och det ser jag fram emot :))

"Alli"  Searover Kellys All-In kommer även hon att paras i vår/vinter och då med den härliga hanen "Scotty" Hillus Drake

Hillus Drake "Scotty"


RSS 2.0