Rhea busar med sin kanin.. ;)












Unghundsderbyt 2011

Nu har vi startat på Unghundsderbyt i helgen som gick av stapeln i Östra Ljungby i Skåne. Det var ett trevligt arrangemang med trevliga och lite luriga stationer. Jättekul! Vi åkte redan på fredagmorgon och bodde två nätter på ett väldigt trevligt B&B som hette Kaptensgården i Åsljunga. det var ca 20 minuters bilresa till provplatsen. Samling kl 8.00 lördagmorgon. Vi blev tilldelade att börja på station 3 som dömdes av Willy Gustafsson. (den rutan som poängen skulle hållas hemlig tills det var klart) Det började med fotgående efter skytt fram till startpunkten. Här hälsades vi välkomna av domaren och det sköts ett skott o en markering kastades på andra sidan en liten å i ett vassbälte. Rhea höll en fin rak linje ut till markeringsområdet men kom lite fel i vind och det blev en hel del spring o en del visselsignaler innan den bärgades. Kändes som en tung start..Sedan var det dax för station 4 med domare Mats Närling. En enkelmarkering i bokskog med ljud av andpipa som hamnade mellan stockar. Rhea gick även här rakt i linje med apporten men gick alldeles för långt och det blev mycket letande innan hon fick tag i den. Så promenerade vi vidare till station 5 domare Peter Nordin som var en enkelmarkering i högt gräs utan mycket till referens. Den fixade hon galant när hon kom rätt i vind. Så gick vi till station 2 där Anita Norrblom dömde. En enkelmarkering i betad hage där markeringen föll i högre vegetation med hundkex en bit framför vattendraget .Här började det med fotgående fram till startplatsen. Rhea hade svårt att lokalisera dummyn så jag fick "försöka" hjälpa till så gott det gick...
Så avslutningsvis gjorde vi station 1 domare Katarina Ljungkvist. Började med fotgående fram till start .Där kom ett skott och det kastades en markering på landtungan bakom vattendraget mellan träden. Det gjorde hon BRA!

Poängen på stationerna blev i den ordning vi gick.
Ruta 3 10 poäng
Ruta 4  9 poäng
Ruta 5 20 poäng
Ruta 2 15 poäng
Ruta 1 20 poäng  
summa 74 poäng

http://www.apportor.se/derby/resultat.html

Är nöjd med Rhea som efter en dålig start kom igen och gick bättre o bättre. Hon gör sitt bästa men hade lite otur med vinden ibland.
Stort tack till alla för en fantastisk helg!

samlingen



Ruta 3

Ruta 3


Ruta 4


Ruta 5


Ruta 5


Ruta 2


Ruta 1


från sidan ruta 1


Snett bakifrån ruta 1


Från sidan av ruta 1,2 o 3 längst bort


Jättegrattis till Vinnarna av derbyt 2011 Maggan o Searover MacBassi


Derbyvinnare 2011


Söta valpar ;)

Kan inte låta bli att lägga in lite bilder på dom här sötnosarna..snart 4 veckor gamla.








Vunnit högsta vinsten :)

Är bara såå glad!! Det känns som jag vunnit högsta vinsten! Cosy som har varit halt en längre tid och inte ens smärtstillande gjorde någon verkan varken rimadyl, metacam eller previcox :( Jag hade faktiskt gett upp hoppet...men ett sista försök var att  byta foder och ge Hills Prescription J/D. Trodde aldrig det skulle fungera ärligt talat men nu har hon ätit det 2 veckor och varit ohalt sista 4 dagarna :) Helt otroligt! Hon äter även Previcox och Aktiv Hund fortsättningsvis. Så det är bara att hålla tummarna att det fortsätter att fungera.

Har tränat en del med Rhea inför unghundsderbyt som går i Skåne om knappt en vecka.Är i stort sett nöjd med träningen,förutom lite småsaker. Så nu blir det ingen direkt träning utan vi ska ladda och mysa tillsammans sista dagarna. Det ska bli så roligt att få deltaga för en gångs skull. Åren innan så har jag alltid tävlat lydnads SM som gått samma helg, men när det startade upp var jag med o arrangerade innan tävlingsdagen.

Kelly löper nu så det blir ingen direkt träning där heller. Det blir mys med alla tre vovvarna för hela slanten ;)

Sen vill jag GRATTA Lena o Day som VANN ett INT WT i helgen!!
Innan kom svenska laget 5:a på Highclere och kom 2:a på en annan lagtävling endast slagna med 1 poäng!


WT i Edske Masugn

Tidigt i morse bar det iväg till Edske Masugn i Hofors för att starta med Rhea på WT. Efter en knackig inledning på markeringsrutan så blev det bättre o bättre. Det var 22 hundar i nkl som kom till start. Det började med en grundomgång med 4 stationer. Efter det togs 6 hundar ut till en final.

Ruta 1 Vattenmarkering från båt, och sedan skicka tillbaka på en dirigering till samma område. 20 poäng
Ruta 2 2 enkelmarkeringar i vatten och annan vegetation.  15 poäng
Ruta 3 2 enkelmarkeringar i skogen  14 poäng
Ruta 4 Först ett synligt linjetag sedan skicka igen på en dold till samma ställe 19 poäng
Ruta 5 Finalruta  En enkelmarkering i hög vegetation med hundkex  20 poäng
Summan för Rhea blev 88 poäng och klassvinst
Är så nöjd med mitt lilla hjärtegryn
Stort Grattis till alla kompisars fina resultat och speciellt till Yvonne o Mari som ochså tog sej till final med fina prestationer
.Nedan alla resultat 

http://frkgavledala.byethost11.com/Edsken20110602.pdf           

Tack till FRK/Gävle/Dala för en härlig dag!..med trevliga funkisar och domare och medtävlare :)





Rheas finalmarkering som ses flyga i luften och landa i vänstra hörnet. Samma nedslagsplats till samtliga klasser men med olika avstånd och eliten även en dirigering som först skulle in.



Alli får sin markering men först ska dirigeringen hem som ligger vid röda pilen rakt fram vid stora björken, därefter markeringen vid pilen till vänster. Detta skötte hon fint och belönades med högsta poängen i elitklass.


RSS 2.0