Unghundsderbyt 2011

Nu har vi startat på Unghundsderbyt i helgen som gick av stapeln i Östra Ljungby i Skåne. Det var ett trevligt arrangemang med trevliga och lite luriga stationer. Jättekul! Vi åkte redan på fredagmorgon och bodde två nätter på ett väldigt trevligt B&B som hette Kaptensgården i Åsljunga. det var ca 20 minuters bilresa till provplatsen. Samling kl 8.00 lördagmorgon. Vi blev tilldelade att börja på station 3 som dömdes av Willy Gustafsson. (den rutan som poängen skulle hållas hemlig tills det var klart) Det började med fotgående efter skytt fram till startpunkten. Här hälsades vi välkomna av domaren och det sköts ett skott o en markering kastades på andra sidan en liten å i ett vassbälte. Rhea höll en fin rak linje ut till markeringsområdet men kom lite fel i vind och det blev en hel del spring o en del visselsignaler innan den bärgades. Kändes som en tung start..Sedan var det dax för station 4 med domare Mats Närling. En enkelmarkering i bokskog med ljud av andpipa som hamnade mellan stockar. Rhea gick även här rakt i linje med apporten men gick alldeles för långt och det blev mycket letande innan hon fick tag i den. Så promenerade vi vidare till station 5 domare Peter Nordin som var en enkelmarkering i högt gräs utan mycket till referens. Den fixade hon galant när hon kom rätt i vind. Så gick vi till station 2 där Anita Norrblom dömde. En enkelmarkering i betad hage där markeringen föll i högre vegetation med hundkex en bit framför vattendraget .Här började det med fotgående fram till startplatsen. Rhea hade svårt att lokalisera dummyn så jag fick "försöka" hjälpa till så gott det gick...
Så avslutningsvis gjorde vi station 1 domare Katarina Ljungkvist. Började med fotgående fram till start .Där kom ett skott och det kastades en markering på landtungan bakom vattendraget mellan träden. Det gjorde hon BRA!

Poängen på stationerna blev i den ordning vi gick.
Ruta 3 10 poäng
Ruta 4  9 poäng
Ruta 5 20 poäng
Ruta 2 15 poäng
Ruta 1 20 poäng  
summa 74 poäng

http://www.apportor.se/derby/resultat.html

Är nöjd med Rhea som efter en dålig start kom igen och gick bättre o bättre. Hon gör sitt bästa men hade lite otur med vinden ibland.
Stort tack till alla för en fantastisk helg!

samlingen



Ruta 3

Ruta 3


Ruta 4


Ruta 5


Ruta 5


Ruta 2


Ruta 1


från sidan ruta 1


Snett bakifrån ruta 1


Från sidan av ruta 1,2 o 3 längst bort


Jättegrattis till Vinnarna av derbyt 2011 Maggan o Searover MacBassi


Derbyvinnare 2011


Kommentarer
Postat av: Maya&Grimm

Grattis till framgångarna med Rhea, så duktiga ni är! Och vad otroligt kul att en sjörövare vann unghundsderbyt :)

2011-06-14 @ 23:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0