Mellandagsträning :-)

Efter en lugn och mysig julhelg som firades med familjen så var det igår dax för lite träning. Äntligen!! tyckte både Rhea och jag. Vi tränade hemma hos Lena o Peder tillsammans med Rheas syskon Calle o Lira. Vi tränade på Mälarens is där det inte var lika mycket snö. Det blev en hel del fotgående och stadga. Peder kastade dummys på sidorna om oss när vi gick fot. Tränade på att rikta hundarna mot olika dummys som ställts upp i snön så dom syntes. Ibland fick dom hämta och ibland inte. Så kastades det markeringar både med och utan skott.  I en övning kastades det en markering, men istället för att hämta den så gick vi fot och rundade den och skickade sedan istället på en dirigering åt andra hållet som dom sett läggas ut innan övningen började, men den var dold i snön.
Nedan foton från dagen som Minna var snäll och tog med Lena o Peders kamera ;-) ( min kamera låg kvar hemma)



Intresserade när Peder ställer ut dirigeringar


vad ska vi göra nu husse undrar Lira


Stadgeträning





Hoppla där blev det lite frestande för Rhea när en markering kom farande ;-)



Lira går fint


Åhh vad kul det var husse


Ojoj vad många dummys nån tappat här tyckte Calle


Fina Lira



Rhea


Calle



Rhea lägger sej gärna ner i passivitet


God Jul o Gott Nytt År!

En riktigt God Jul & Gott Nytt År!
önskar vi alla våra vänner såväl tvåbenta som fyrbenta!



Maud, Cosy, Rhea o Kelly

Nu laddar vi om och sätter upp nya mål inför år 2011!!


Grattis Rhea o syskonen 8 månader

Ojj vad tiden går. Igår den 15 december fyllde Rhea och hennes syskon 8 månader. Tycker inte det var längesedan dom skuttade runt i valplådan ;-) Jag efterlyser fortfarande foton på främst R- Kullen men även från tidigare kullar efter Kelly. Annars händer det inget speciellt.Har legat lågt med träningen nu eftersom Rhea har varit dålig i magen efter att troligen ätit nåt skit ute..som fåglarna gömt snön ..grrr.
Var på sista fasanjakten förra veckan. Hade verkligen kul i ett härligt gäng..trots att det inte blev många fasaner att apportera. Det blev mycket snöpulsande,så vi höll värmen kan man säga trots att det var drygt 12 minusgrader!  Oj vad vi skrattade!! som synes på bilden nedan som Cia tagit (tvekade att lägga in bilden men hundarna är ju fina så jag får väl bjuda på det ;-)..haha



Så här trötta var Kelly o Rhea efteråt..


Snö snö snö

Snön ligger djup överallt så träningsinspitrationen har legat på minst sagt sparlåga. Idag trotsade jag ändå snön och packade ner några dummys i ryggsäcken och tog med på skogspromenaden. Lyckliga blev hundarna förståss ;-) Kastade några markeringar där snön inte var alltför djup och både Rhea o Kelly fixade det bra. Rhea har blivit duktig och sitter lugnt lös bakom mej när Kelly jobbar trots att jag dirigerar och visslar. Nu vet hon att det inte gäller henne. Duktig liten tös! Sedan var det hopp o lek varvat med fotgående till nästa stopp för lite träning igen. Lade ut en dummy satte Rhea ca 10 meter ifrån med ryggen mot dummyn och så kallade jag in för att sen blåsa stopp och skicka ut. Det här var första gången förut har jag skickat ut direkt och det var ett stort frågetcken i pannan på fröken  ;-) så  jag fick ta hjälp med rösten oxå för att hon skulle komma. Men inte en gång att hon försökte vända om själv o ta dummyn. Det tycker jag var duktigt.  Det som ligger henne lite i fatet är hennes lösa grepp och dummyn dinglar lite hit o dit just innan hon ska lämna av.. men vi jobbar på det. Hon är så rolig att träna :-) Cosy får springa lös nu i snön men det bir ingen träning för hennes del än..med risk att hon tar i för hårt. Hon får nöja sej att få bära boll och leka lite för sej själv och hon är lycklig för det lilla ;-) Imorgon är det träning på Redog och water treadmill igen för hennes del.

RSS 2.0