Badpremiär

Idag var det badpremiär för hundarna i det vackra vädret!..innan har det varit vattenträning ett par gånger inklusive jaktprovet för Rheas del.
 nedan bilder från dagen.



Rhea



Alla tre simmar



det blev vågor efter en båt vilket var jättekul ;)



hejhopp va kul!



Jihaa!




Rhea o Kelly




Kelly,Rhea o Cosy



Rhea



Vi fick sällskap



 


Teckenträning

Nu lägger jag all fokus på Rhea och tränar vidare med tecken och markeringar.Kelly får bara vara med som back-up och hämta in eller visa om det behövs ;) Bra att ha med en hund som kan städa efteråt ;) Annars väntar jag på att Kelly ska dra igång löpet när som helst.



Lilla gullungen i vitsipporna

Så har jag varit och hälsat på Dustys gulliga valpar




Rhea debuterar på jaktprov o Eukanuba Competition för Kelly

Igår debuterade Rhea på jaktprov i nkl i Vingåker. Var meningen att jag bara skulle åka o titta men väl på plats visade det sej att provet inte var fullt och vi fick anmäla oss på plats. Vi fick starta som 11 hund och jag ångrade mej flera gånger om under provets gång. Provet såg inte alltför svårt ut men många hundar fick problem med lite olika saker...skulle Rhea fixa det här?? Det började med en liten förflyttning efter skytten ner mot vattnet där det började med två enkelmarkeringar med and. Första gick kanon och på den andra så drev anden iväg och hon kom fel i vind men med en inkallningssignal vände hon direkt och fick syn på anden. Lämnade båda vattenmarkeringarna fint i handen. Därefter ett skott utefter vattnet till ett riktat närsök på två änder. Även det fixade hon fint och hittade snabbt sina fåglar. Sen en promenad till söket där 6 vilt låg utlagda. Rhea jobbade fint och trots sin orutin på sökarbete så fixade hon det galant. tror det var det bästa sök hon nånsin gjort ;) Därefter en promenad längre bort där provet avslutades med två enkelmarkeringar på kråka. Den första markeringen fick hon jobba på men den andra spikade hon. Fick fin kritik av domare Kent Palmgren. Så var det bara det passiva arbetet kvar där hon skulle sitta tyst och fint när nästa startande gjorde sina vattenmarkeringar och även det klarade hon fint. Så det blev ett första pris!!! och det visade sej att hon även blev provbäst och vann Hazels VP. Extra roligt var att även mamma Kelly vann det priset som unghund 2005.
Så här löd sammanfattande kritiken: En mkt trevlig ung tik som löser provets delar på ett bra sätt. Fin samarbetsvilja o motivation. Kunde legat i lite bättre på ena landmarkeringen.
Det blev en 1:a till på provet och även det en "sjörövare" Bengt Bernas hane med Day som mamma.

Idag har vi varit på Eukanuba Competition på Gesta gård och Kelly fick bekänna färg!
Är i stort nöjd med dagen men både Kelly och jag kan bättre. När det drar ut på tiden  så är det lätt att tappa fokus och skärpa och uppgifterna var verkligen utmanande med långa avstånd och klurigheter. men efter en sån här dag blir man verkligen sugen på att träna mera ;)
Stort Grattis till Trond o Dog som vann före Tommy o Nicki och Harriet o Rulle.
Bäst i vårt "gäng" blev Mari o Ladda som ihop fina 88 poäng. Härligt jobbat! Kelly och jag skrapade ihop 77 poäng.Fullständiga resultat finns snart att läsa på SSRK/Östras hemsida.
Vi hade en härlig dag men huu så kallt med iskalla vindar. Stort Tack även till Eukanuba som sponsrade alla deltagare med foder o diverse produkter..kändes som vi vunnit innan vi kom till start ;)


Ett glatt gäng ;)



Det är jobbigt att vänta på sin tur.


RSS 2.0