Elitprovs debut för Rhea på B-prov

Så var då debuten i elitklass avklarad :-)  Vi startade på Norbergsprovet. Vi hade en härlig dag med ett trevligt gäng i skogen som alltid på jaktprov! Det var ett ganska svårt prov (i alla fall för oss)  men jag tycker att hon ändå fixade det bra. Visst hon blev lite olydig på dirigeringarna så dom blev omständiga, men lite får jag ta på mej själv också. Kunde ha skickat annorlunda mm men det är lätt att vara efterklok. Markeringarna gjorde hon bra, förutom att hon gick för långt på nr 2 på land. På vattnet spikade hon bägge. Duktiga hund! Söket började bra och hon hämtade snabbt in de 3 första. Sen fick vi sitta passiva medans den andra hunden fick hämta 2-3 innan det var dags igen Nu fick hon jobba länge innan hon hittade. Det var ett jobbigt fält på en myr, men hon slet på och gav inte upp även om hon inte hittade så många dummys. Så sammantaget var det dirigeringarna och söket som drog ner priset ett snäpp. men vi är ändå glada åt vårt 2:a pris! Nu tränar vi vidare. Ska bland annat träna för Rita som har Rheas pappa "Drake" en dag. Det ser vi fram emot :-)
 

Här är vattendirigeringen hämtad och vi väntar på att få en dubbelmarkering på vattnet när parhunden gjort sin.
Maria o Deco
Pia o Jack med andra landmarkeringen
Pia visar var Jack ska på landdirigeringen
Rhea ska skickas på söket
Deco har lämnat av sin vattenmarkering och skakar sej
Sökområdet
Vattendirigering efter kanten över små kanaler o annat som inte syns ;-)
Några mer foton finns här

Besökare?

Undrar egentligen vilka som läser här i bloggen? Skulle vara trevligt om ni kunde skriva en liten kommentar här eller i gästboken ibland ;-)
Ha det så gott !

Härlig kurshelg och WT

Startade resan till Våmhus och kennel Rockdoves kennel o kursläger på fredag förmiddag. Maria o Leffe kom och hämtade mej o Rhea och bilen blev full av packning vill jag lova.. hihi. Anki var snäll och tog hand om Kelly på Kolstugan under tiden. Vi tog det lugnt upp och var framme i vår stuga utanför Orsa på kvällen. Packade in lite grejer innan vi åkte till Lars o Gunilla i Våmhus och mötte upp med några andra kursare. Sen hem och ladda inför 2 kursdagar för Åsa Norrby och Bobby Robertsson. Vi hade två väldigt roliga och lärorika dagar! Att det sen var härliga marker , kanonväder och underbara både två o fyrbenta gjorde inte helgen sämre. Tack Lasse o Gunilla Kennel Rockdoves för att vi fick vara med på ert kennel läger o kursa.
Tack alla inblandade och ett speciellt stort tack till Maria o Leffe för underbara dagar!
Hur gick det nu då?? Kursandet gick bra och Rhea skötte sej fint. Var faktiskt lite orolig innan då  hon verkade totalt ur form dagarna innan. Vi fick göra många bra övningar på dessa härliga marker över bäckar o dammar och olika terrängbyten. Som avslutning hade vi sen en "tävling" när de hårda domarna Åsa o Bobby verkligen satte oss på prov...och vad händer nu??.. Joo det gick fullständigt åt pipan..Vi lottades in och starta två och två och Rhea o Deco fick gå i par. Här blev det långa avstånd och klurigheter och markeringar med bumpers. Rhea fixade första markeringen fint. ..men sen blev det strul när vi skulle skicka på ett långt linjetag och lägga hunden att söka i ett område med högre vegetation ca 20x 20 meter i blöt och tuvig mark. Problemet var att få hunden att ligga kvar i området. då dom flesta efter en stund bara ville dra sej ur och springa ut på det öppna igen.. Så där började det och sen blev det kaos och vi var ute. .ojoj..fotgående vad är det sa Rhea?? hon blev alldeles för het och flippade ur minst sagt.  jaja alla hundar hade visserligen problem med antingen det ena eller andra och inte många apporter kom in.. Kändes dock väldigt snopet, men vi stannade och tränade efteråt och löste upp situationerna. Så nu kändes det bra igen. Så startade vi hemresan kl.6 på måndagen och ställde kosan mot Kybacka gård o FRK/Bergslagen där det var WT som vi anmält till. Efter söndagen katastrof tävling hade vi verkligen inga höga förväntningar. Men Rhea skötte sej fint på samtliga stationer och fick ihop fina 89 poäng i ekl som räckte till en 4:e placering av 18 hundar. Såå nöjd med hennes jobb idag! Deco gick också bra och fick 81 poäng. Stort Grattis till Anki och Sweet som vann öppenklassen!! Tjohoo va kul!
 
Här har vi stannat i Rättvik och äter god middag
Rhea har hämtat en boll på närsök
Bobby o Åsa presenterar vår uppgift..och jag ser lite bekymrad ut men det gick bra ;-)
Rhea o Daisy
Deco o Rhea framför dammen
Åsa instruerar
 
 
Rhea
Rhea på väg in med markering
Markering och dirigering över strömmande vattendrag
 
ehh några av djuren på gården..
Fina hästar
 
 
 
Tävlingsdax och klara för start
 
 
oops
..och nu var vi "ute" och fått sätta på kopplet..ajaj så kan det gå
hmm fick lite att fundera över...
Väntan på prisutdelningen på WT i Kybacka
pristagarna i ekl vinnare Ulla o Bess 2:a Inga Lena o Fire  3:a Hans o Rut
Ulrika o Abby fick domarens pris på ruta 1
 Grattis Alla klassvinnare! och Stort Grattis Anki o Sweet till vinsten i Ökl!
 
 
 

Searoverträff och träning

I helgen hade vi kennelträff på Kungsbyn i Västerås. Hade en fantastisk helg och såg många duktiga hundar o förare. Jag o Maria hade hand om och var behjälpliga på en träningsstation. Där var det högt gräs och tät undervegetation så det var inte lätt för hundarna. Markeringar o dirigeringar av lite olika svårighetsgrad var det här. På lördagen var det ökl/ekl hundar och på söndagen nkl. Tack Anki o Lena och alla sjörövare för en jätterolig helg!
Tränade lite efteråt men Rhea var inte i form. Dålig och markera och allmänt ofokuserad! Kanske tog för mycket på krafterna att sova borta och sen ligga i bilen hela dagarna och se o höra alla skott o kast.. Jaja så kan det vara ..
 
Gick ut hemma sen och tränade markeringar med chuck it o tennisbollar i varierad terräng , men då gick det bra. Så jag hoppas att hon bara var trött i helgen.
 Var och tränade vatten häromdagen och lite foton kommer här nedan :-) Tyvärr inga foton från helgen då kameran låg kvar i stugan. Lite foton finns på Searovers hemsida.
 
Rhea
Kelly
Åhej..inte lätt att komma upp
Rhea
Rhea..ja vattenpassionen är det inget fel på ;-)
Rhea igen
Rhea på väg mot vattendirigering
Rhea på väg in och Kelly på väg ut
Fina Kellygisen väntar på sin tur
Avslutar med landmarkering
Tack o hej från oss!..Nu laddar vi för helgträning för Åsa Norrby o Bobby Robertsson :-) Så kul det ska bli!
 

RSS 2.0