Vattenträning

I kväll var vi iväg och tränade vatten med hundarna. Hämtade upp Mari och hennes Tassa o Ladda och så bar det av.
Började med att slå ut tennisbollar med chuck it till ett stort sök som var mestadels på vattnet bland näckrosor men även efter strandkanten och på land på andra sidan. Sedan gick vi längre bort efter sjön och ställde oss på var sida om en vik och kastade markeringar åt varann, Cosy fick börja med en dubbelmarkering,första gick bra men strul på nr 2...grr. En del får jag ta på mej själv eftersom jag skickade henne slarvigt. Gjorde om samma markeringar direkt och nu gick det bra. Efter att alla hundar fått sin dubbelmarkering. så fick Cosy,Ladda o Tassa hämta varsin lång dirigering på några av sökbollarna som drivit långt iväg..Cosy strula lite här oxå..(mitt fel igen) så hon fick bakläxa och hämta en till som gick bra. Kelly o Tassa var jätteduktiga!  Sedan fick dom även hämta en dirigering och simma utefter strandkanten. Det gick bra. Så fick Ladda,Tassa o Kelly börja sitt sökarbete.Dom var duktiga och sökte fint både på land o vatten! Cosy fick några dirigeringar  till som gick fint, så mycket simträning blev det. Kelly var verkligen jätteduktig idag träningen igenom..känns nästan som att jag anmält fel hund till Lag SM!? men å andra sidan vet jag att Cosy har mer rutin och alltid skärper sej när det är tävling. Men det ska bli skoj att starta Kelly på jaktprov i augusti :))

Mina härliga tjejer!!

Lag SM träning o lite lydnadsträning

I onsdags var vi på Lag SM träning i Flen hos Camilla. Det var fina marker och vi tränade mycket markeringar...( vilket behövs..iallafall förCosys del) ..men men övning ger färdighet  och på slutet gick det riktigt bra :) Dirigeringarna däremot är helt ok för Cosys del. Arraks var duktig rakt igenom och är vår klippa i laget just nu ;)..trots att matte Maria kraxade fram dirigeringskommandon efter en dunderförkylning..och lät inte alls som hon brukade.;)

Igår kväll kom Yvonne förbi en sväng så vi tränade lydnad på fotbollsplanen. Cosy gick helt ok ,men Kelly kunde plötsligt inte stå, i gå runt rutan..hmm satte sej nästan varje gång..Annars brukar det ju vara mer vanligt att det blir tvärtom! Jaja jag får väl skylla på att det var längesen vi tränade ;) Yvonne hade en fin kamera och vi fotade, allt vad vi kunde för att få några fina foton..men det var inte lätt..tungan hängde ut..o dom lipade, blundade, ..hmm flinade, mm .
Här nedan några av kvällens foton..först Kelly,sedan jag o Cosy  och Yvonne o Alli.



 

TREVLIG HELG!

Nya mål ;)

Så har det gått en dryg vecka sedan Ölands resan o lydnads SM. ..hehe och vi har inte gått ett steg fot sedan dess ;) Har haft lydnadssemester! men Nu laddar vi om för nya utmaningar och äventyr. Det har blivit en hel del apporteringsträning både på land och vatten.,vilket har gått bra. Det enda som strulat lite är markeringarna men med mer träning så tycker jag redan det går bättre :))..hihi nu har chuck-it en plockats fram och det slås bollar både kors o tvärs så fröknarna måste koncentrera sej ;)
Nästa tävling är Lag SM för retriever den 12 juli. Där vi är ett lag  "Team MCM" tillsammans med Maria o Arraks o Camilla o Nisse. Ska bli jätteskoj! Imorgon ska vi träffas och träna tillsammans..skoj skoj.

Idag har vi tränat personsök..och verkligen TRÄNAT...var noggrann att hon verkligen går precis där jag visar och prio ett idag var att hon iNTE fick gå för stora slag som hon har gjort sista tävlingarna. Det gick bra och som belöning för fina slag fick hon en figge direkt ut på andra sidan. Nu ska vi lägga krut på både söket o brukslydnaden..utifall vi skulle ha sån tur att vi ändå kommer med på SM i slutet på augusti....hmm anmälningstiden gick ut idag..så det blir en nervös väntan i ett par veckor innan vi får veta om vi står kvar på reservplats eller??
Ha det gott / Maud

Mina nyfikna tjejer:)

Lydnads SM på Öland

Vilken helt fantastisk helg vi haft !!  Vi startade resan kl.8.00 på torsdag morgon. Med bilen fullastad mötte vi upp Lena o Gubben för att göra sällskap ner till Öland. Vi tog det lugnt ner och stannade flera gånger och rastade hundarna o fikade. När vi sedan kom till Kalmar passade vi på att äta hamburgare på Burger King och så handla lite mat att ta med till stugan. Vädret var omväxlande med sol o moln o regnskurar. Väl framme vid Lundegårds camping där tävlingområdet var och vi hade hyrt en stuga så mötte vi Mona som checkade in före oss :))
Vi packade upp och installerade oss i stugan som var jättefin.Riktigt rymlig och lite lyxigt att bo bara två personer så ingen behövde klättra upp i överslafen ;) Efter att ha rastat hundar så mötte vi upp med Jennie o Atlas-Lena för lite träning. Jessica , Mattias o Stefan hjälpte oss med kommendering i tre ringar. Precis när vi skulle börja så öppnade sej himlen och det började regna. Så där satt och låg hundarna och bligade med ögonen i regnet på gruppmomenten. Men det gick bra. Cosy var överladdad o helt galen,men kändes ändå riktigt bra! Efter att ha tränat så var vi helt genomblöta och frusna så det var bara att åka hem till stugan och byta om och försöka värma sej.
Väl i stugan så hittar jag inte plånboken...letar överallt men den finns inte!! ..får lite panik och åker tillbaka där vi tränade och letar och även Nina o Eva hjälper till att leta,men utan resultat. Åker tillbaka till stugan och letar igen...och DÄR ligger den..under en handuk på våningssängen. Vilken lättnad!!..ojj det hade kunnat blivit en riktigt dålig start på SM helgen! Tack till alla som hjälpte mej leta!
Fredag.

Tog det lugnt på morgonen och gick sedan upp för veterinärbesiktning vid 10-10.30. Då när vi står i kön så kommer det ett riktigt åskoväder och det börjar regna och HAGLA!..alla får lov att söka skydd under taket till receptionen tills det värsta var över..Det var en noggrann besiktning och jag tror varenda led..även i tårna kändes igenom, så det tog tid. Så Cosy fick en ordentlig koll och ok i rumpan! Så vi fick hämta vår påse med katalog o nummerlapp,en flaska vatten och ett äpple och bildekal.


Klockan 13.45 var det dax att titta på en provhund hur upplägget på kvaltävlingen i morgon såg ut.och så skulle tältet som Lena fått låna sättas upp.
Klockan 15.00 var det samling för invigningsparaden i Borgholm. Kelly fick äran att gå paraden, så Cosy kunde ligga kvar i stugan o ladda.


Klockan 16.45 var det lottning av startordningen i Lidret. jag önskade ett tidigt startnummer och det fick vi! Nummer 14 och i 3:dje gruppen för gruppmomenten.Jättebra! Gubben och Lena fick sent nummer..56. Men bra på ett sätt att vi hinner se och hjälpa varann med uppvärmning osv. Det var väldigt bra arrangerat med uppsatta starttider för alla ekipage. Jättebra för då kunde Gubben ligga  i stugan och vila o ladda istället för i bilen. Jätteskönt att bo så nära tävlingsplatsen.

Klockan 19.00 var det kamratfest i Lidret. Det var jättegod mat och vi satt med Mona med familj och hade trevligt!

Lördag

Klockan 5.00 ringer väckarklockan. Upp och rasta hundarna och ge dom mat. Tog bilen upp till tävlingsområdet så hundarna även kan sitta i bilen stunder. Tävlingen startar kl 7.00 med sitt i grupp och platsliggning. Det börjar bra och Cosy har fullt på bägge 10-10. Så blir det en stunds väntan.,och lydnadsmomenten startar kl.900. Klockan 10.28 är det Cosys tur att starta och jag tror dom håller tidsschemat på minuten ;) Cosy känns laddad och bra. När vi är klara med programmet känner jag mej nöjd med vår insats. poängen blir 273,75. och efter ca 21 hundar ligger vi på en 4:e plats...trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle räcka till en finalplats ..men efter en olidlig spänning när alla har gått visar det sej att Cosy knep sista finalplatsen!! Vilken lycka! Äntligen final! Bara såå kul!!
Även Mona o Alfred går till final med en jättefin runda på 287,25 poäng. Ohh så roligt!! Det blev fler bekanta i final. Camilla o Offe ,Atlas o Lena, Carola o Jetta,Ulf o Frisco,o Maria o Ylle och så en golden.Sandra o Thyra! 
Lena o Gubben gjorde en jättefin SM debut på 260,75 poäng och även Anneli o Hesslan o Lizette o Milton. Grattis!
På kvällen blev det att fira våra finalplatser och Gubbens fina SM debut med lite champagne  tillsammans med Mona o Lena! Sedan gick vi upp till Lidret på SM festen och åt grillad entrecote och klyftpotatis som var jättegott. men sedan hoppade vi över desserten och gick hem och rastade hundarna och kröp i säng tidigt för att sova o ladda inför morgondagens final..somnade direkt som en stock ;)

Söndag

Upp när klockan ringde  kl.6.00. Rastade hundar och gav dom mat. Frukost till mej var inte o tänka på.Gjorde kaffe o mackor att ha med i tältet och äta när jag var klar. Klockan 8.00 gick provhunden och det var upplagt ungefär likadant som gårdagens kval,men idag i vanlig ordning på momenten och i en ring med 6 domare. 3 på var sida. Gruppmomenten gick bra idag oxå men med lite avdrag från ett par domare för lite nos.betyg mellan 9-10. Bra. Tyvärr lägger sej 3 av hundarna på sitt i grupp.Klockan 10.00 går vi in på plan och kör vårt lydnadsprogram. Är helt nöjd med Cosys insats men hon kanske inte kändes riktigt lika bra som igår. Kanske det berodde på att jag hade lite svårt att ladda om, då jag egentligen redan var nöjd med att vi tagit oss till final. Nu visade det sej när alla hade gått att vi lyckats klättra några placeringar till en fin 12 plats. Jättekul! är såå nöjd med min härliga prinsessa!!
Stort GRATTIS till Mona o Alfred som kom på en kanonfin 6:e plats!!  Hejja Strängnäs!
GRATTIS till SM vinnaren Nancy o Hillen!!
Grattis även till alla andra fina insatser i finalen!

Det har varit ett fantastiskt SM! Bra arrangerat med fina planer och trevliga o hjälpsamma funktionärer o domare! Campingen var oxå jättefin o välskött! Hit kommer jag mer än gärna tillbaka!
Jag hade gärna stannat längre.
Stort TACK till alla träningskompisar och vänner som hjälpt oss att ta oss hit och även till Strängnäs BK  som stöttat oss! så min dröm om att en gång vara med i finalen gick i uppfyllelse.
En bamsekram till er alla!!



Tävlingshelgen avslutades med ett härligt bad i havet för hundarna! Härligt!

Packa packa imorgon Öland!

Idag håller jag på och tvättar o packar och i morgonbitti bär det av till Öland! Wiiee!! Gör sällskap ner med Lena o Gubben så vi tar det lugnt ner och stannar o rastar hundarna ofta. Idag blir det ingen träning utan bara en vanlig skogspromenad. Just nu regnar det lite här men det är bara skönt. Mari  hjälpte mej i måndagskväll så solskyddsfilmen sitter på plats på rutorna i bilen! Tack snälla Mari för hjälpen det blev riktigt bra!
Nu är SM nära......pirrar lite i magen! Ska bli såå kul!

SM genrep

Idag har vi varit i Södertälje och kört ett genrep med några vänner inför SM. Körde momenten i SM ordningen. Cosy kändes riktigt bra och särskilt i fria följet :)) Sämsta momentet idag var nog hopp apport där hon var tveksam i upptaget. Det blir till att köra mycket motivation på den innan lördag ;)
Tack Anders,Camilla,Lena o Katarina för superbra träning!
Katarina hade med sin härliga valp Rita se foto nedan. Dom var för goa ihop Angelica och Rita!
På hemvägen stannade vi vid SLKK som hade kvällstävlingar.
Ladda debuterade i klass 3 och det såg riktigt bra ut! Tyvärr räckte det inte till ett 1:a pris idag,men det kommer säkert inom kort.
Grattis till Mona o Emil som tog sitt 3:dje 1:a pris i elit o fick LP!
Grattis även till Pia o Spurten som vann elit och blev SLCH!
    

Lugn helg

Helgen har varit lugn både för mej o hundarna.Emma kom hem från Stockholm och det var så roligt att få umgås och åka på lite släktträffar.Grillade gott på lördagkvällen och så blev vi utbjudna av Uffe på mat på söndageftermiddag. :))
Igår kväll så bar det sedan iväg till Strängnäs bk för en liten presskonferens inför stundande SM. Så det blev fika och en pratstund plus en hel del fotografering. Vi är två ekipage inkvalade till SM jag o Cosy och Mona o Alfred.
Passade på att köra igenom momenten och Mari var snäll o kommenderade. Cosy var pigg o glad och gick riktigt bra. Så det känns bra! Så körde jag igenom Mari o Ladda i klass 3 och det gick oxå bra. När vi var klara åkte vi ner så alla hundarna fick bada. Hade med chuck-it och kastade ut tennisbollar som dirigering o markeringar så dom fick simma ordentligt.
 

.Grillmästaren i farten...Uppladdning inför Lydnads SM

Lycka till på unghundsderbyt!

I morgon den 6 juni är det dax för unghundsderbyt 2008 att gå av stapeln.Efter att i två år har hållits på Hvarsta gård utanför Eskilstuna, arrangeras det i år på Limmerhults Gård utanför Linköping. Flera av Kellys valpar startar och vi önskar dem ett STORT LYCKA TILL!! håller även en tumme för Anki och hennes Dusty :) Hoppas bara det inte blir alltför varmt för hundarna om denna värmebölja håller i sej.
Själva laddar vi som bäst upp inför lydnads SM och Cosy verkar laddad och allt känns bra. De mindre brister hon har är inga nyheter så vi hoppas på det bästa. Lite för sent att lägga om träningen nu , så vi kör på med positiva förstärkningar så får vi se vart det leder :)
Har haft bilen inlämnad på verkstan idag och fått bromsar och lite lampor fixade så nu kan vi åka till Öland med gott samvete. Ska försöka hinna med och sätta upp solfilm på rutorna oxå innan dess, om min bästis har tid att hjälpa mej nån kväll...Mari är en hejare på solfimsmontering :)

Igår kväll var vi ut till EBK och tittade på lydnadstävlingar. Skönt att bara sitta o titta o mysa :) Passade även på att träna lite hopp apport o fritt följ med Cosy. Vet tyvärr inga resultat då vi åkte hem innan prisutdelningen, men det blev nog inga höjdarpoäng i eliten då jag tror nästan alla nollade något moment.

ooo igen..LYCKA till på Unghundsredyt alla Kellybarn!!
Vet inte säkert vilka som startar, men har hört att det var över 130 anmälningar sammanlagt....ett riktigt getingbo!
HEJ HOPP!

Lydnadsträning o veterinärbesök

Igår kväll körde jag första passet lydnad med Cosy på mycket länge! Ojj vad bra hon gick! Det fanns inte mycket att klaga på och lyckligare hund får man leta efter. Hon hoppade och snurrade av glädje när hon fick se konerna :)) Tur att det kändes så här bra..eftersom det bara är 1 1/2 vecka kvar till SM....inte så mycket att göra åt nu om det inte hade fungerat. Ikväll ska vi försöka köra ett pass med kommendering oxå så får vi se hur mycket tjuvstarter det blir...om hon är lika laddad.
I dag har jag varit till veterinären med Kelly och dragit ut en tand som hon slagit av. Upptäckte det  när vi var och vaccinerade mot kennelhosta nyligen Hmm så nu är Kelly en tand fattigare och jag drygt 1300 kr fattigare :(
Så där rök skattepengarna på direkten :( Dessutom måste jag lämna in bilen på lagning som jag helt glömt..blev bara så lycklig att jag inte behövde besikta om vid besiktningen (glömde läsa besiktningspappret att den faktiskt blev underkänd och felen måste åtgärdas snarast. :( trodde det räckte att fixa innan nästa besiktning. Så nu blir det till att byta bromsbelägg  fram. Som tur var hade verkstan tid att fixa det redan på torsdag. Phuu.

Idag har jag anmält Cosy  till Bruks SM 2008! Så nu håller vi alla tummar o tassar för att poängen räcker!!..
men då får vi nog även ta hjälp av högre makter ;..men jag måste ju ialla fall chansa annars grämer jag ihjäl mej om poängen skulle räckt!

Hej hopp :))
image126

RSS 2.0