Lydnads SM på Öland

Vilken helt fantastisk helg vi haft !!  Vi startade resan kl.8.00 på torsdag morgon. Med bilen fullastad mötte vi upp Lena o Gubben för att göra sällskap ner till Öland. Vi tog det lugnt ner och stannade flera gånger och rastade hundarna o fikade. När vi sedan kom till Kalmar passade vi på att äta hamburgare på Burger King och så handla lite mat att ta med till stugan. Vädret var omväxlande med sol o moln o regnskurar. Väl framme vid Lundegårds camping där tävlingområdet var och vi hade hyrt en stuga så mötte vi Mona som checkade in före oss :))
Vi packade upp och installerade oss i stugan som var jättefin.Riktigt rymlig och lite lyxigt att bo bara två personer så ingen behövde klättra upp i överslafen ;) Efter att ha rastat hundar så mötte vi upp med Jennie o Atlas-Lena för lite träning. Jessica , Mattias o Stefan hjälpte oss med kommendering i tre ringar. Precis när vi skulle börja så öppnade sej himlen och det började regna. Så där satt och låg hundarna och bligade med ögonen i regnet på gruppmomenten. Men det gick bra. Cosy var överladdad o helt galen,men kändes ändå riktigt bra! Efter att ha tränat så var vi helt genomblöta och frusna så det var bara att åka hem till stugan och byta om och försöka värma sej.
Väl i stugan så hittar jag inte plånboken...letar överallt men den finns inte!! ..får lite panik och åker tillbaka där vi tränade och letar och även Nina o Eva hjälper till att leta,men utan resultat. Åker tillbaka till stugan och letar igen...och DÄR ligger den..under en handuk på våningssängen. Vilken lättnad!!..ojj det hade kunnat blivit en riktigt dålig start på SM helgen! Tack till alla som hjälpte mej leta!
Fredag.

Tog det lugnt på morgonen och gick sedan upp för veterinärbesiktning vid 10-10.30. Då när vi står i kön så kommer det ett riktigt åskoväder och det börjar regna och HAGLA!..alla får lov att söka skydd under taket till receptionen tills det värsta var över..Det var en noggrann besiktning och jag tror varenda led..även i tårna kändes igenom, så det tog tid. Så Cosy fick en ordentlig koll och ok i rumpan! Så vi fick hämta vår påse med katalog o nummerlapp,en flaska vatten och ett äpple och bildekal.


Klockan 13.45 var det dax att titta på en provhund hur upplägget på kvaltävlingen i morgon såg ut.och så skulle tältet som Lena fått låna sättas upp.
Klockan 15.00 var det samling för invigningsparaden i Borgholm. Kelly fick äran att gå paraden, så Cosy kunde ligga kvar i stugan o ladda.


Klockan 16.45 var det lottning av startordningen i Lidret. jag önskade ett tidigt startnummer och det fick vi! Nummer 14 och i 3:dje gruppen för gruppmomenten.Jättebra! Gubben och Lena fick sent nummer..56. Men bra på ett sätt att vi hinner se och hjälpa varann med uppvärmning osv. Det var väldigt bra arrangerat med uppsatta starttider för alla ekipage. Jättebra för då kunde Gubben ligga  i stugan och vila o ladda istället för i bilen. Jätteskönt att bo så nära tävlingsplatsen.

Klockan 19.00 var det kamratfest i Lidret. Det var jättegod mat och vi satt med Mona med familj och hade trevligt!

Lördag

Klockan 5.00 ringer väckarklockan. Upp och rasta hundarna och ge dom mat. Tog bilen upp till tävlingsområdet så hundarna även kan sitta i bilen stunder. Tävlingen startar kl 7.00 med sitt i grupp och platsliggning. Det börjar bra och Cosy har fullt på bägge 10-10. Så blir det en stunds väntan.,och lydnadsmomenten startar kl.900. Klockan 10.28 är det Cosys tur att starta och jag tror dom håller tidsschemat på minuten ;) Cosy känns laddad och bra. När vi är klara med programmet känner jag mej nöjd med vår insats. poängen blir 273,75. och efter ca 21 hundar ligger vi på en 4:e plats...trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle räcka till en finalplats ..men efter en olidlig spänning när alla har gått visar det sej att Cosy knep sista finalplatsen!! Vilken lycka! Äntligen final! Bara såå kul!!
Även Mona o Alfred går till final med en jättefin runda på 287,25 poäng. Ohh så roligt!! Det blev fler bekanta i final. Camilla o Offe ,Atlas o Lena, Carola o Jetta,Ulf o Frisco,o Maria o Ylle och så en golden.Sandra o Thyra! 
Lena o Gubben gjorde en jättefin SM debut på 260,75 poäng och även Anneli o Hesslan o Lizette o Milton. Grattis!
På kvällen blev det att fira våra finalplatser och Gubbens fina SM debut med lite champagne  tillsammans med Mona o Lena! Sedan gick vi upp till Lidret på SM festen och åt grillad entrecote och klyftpotatis som var jättegott. men sedan hoppade vi över desserten och gick hem och rastade hundarna och kröp i säng tidigt för att sova o ladda inför morgondagens final..somnade direkt som en stock ;)

Söndag

Upp när klockan ringde  kl.6.00. Rastade hundar och gav dom mat. Frukost till mej var inte o tänka på.Gjorde kaffe o mackor att ha med i tältet och äta när jag var klar. Klockan 8.00 gick provhunden och det var upplagt ungefär likadant som gårdagens kval,men idag i vanlig ordning på momenten och i en ring med 6 domare. 3 på var sida. Gruppmomenten gick bra idag oxå men med lite avdrag från ett par domare för lite nos.betyg mellan 9-10. Bra. Tyvärr lägger sej 3 av hundarna på sitt i grupp.Klockan 10.00 går vi in på plan och kör vårt lydnadsprogram. Är helt nöjd med Cosys insats men hon kanske inte kändes riktigt lika bra som igår. Kanske det berodde på att jag hade lite svårt att ladda om, då jag egentligen redan var nöjd med att vi tagit oss till final. Nu visade det sej när alla hade gått att vi lyckats klättra några placeringar till en fin 12 plats. Jättekul! är såå nöjd med min härliga prinsessa!!
Stort GRATTIS till Mona o Alfred som kom på en kanonfin 6:e plats!!  Hejja Strängnäs!
GRATTIS till SM vinnaren Nancy o Hillen!!
Grattis även till alla andra fina insatser i finalen!

Det har varit ett fantastiskt SM! Bra arrangerat med fina planer och trevliga o hjälpsamma funktionärer o domare! Campingen var oxå jättefin o välskött! Hit kommer jag mer än gärna tillbaka!
Jag hade gärna stannat längre.
Stort TACK till alla träningskompisar och vänner som hjälpt oss att ta oss hit och även till Strängnäs BK  som stöttat oss! så min dröm om att en gång vara med i finalen gick i uppfyllelse.
En bamsekram till er alla!!



Tävlingshelgen avslutades med ett härligt bad i havet för hundarna! Härligt!

Kommentarer
Postat av: Pia

Grattis till ett fint genomfört SM!

Hälsn. Pia och Khemosabitjejerna

2008-06-17 @ 00:59:04
URL: http://jaktgolden.info.se
Postat av: camilla

Stort grattis till er, kul att se en sån duktig labrador bland alla bc;)

2008-06-17 @ 11:19:21
Postat av: Cia

Grattis!!!

2008-06-18 @ 20:15:21
Postat av: Camilla och Offe m. familj

Hej!

Grattis till ett kanonfint genomfört SM! Vad roligt att det gick så bra för er och att ni kunde prestera så bra resultat båda dagarna. Såg kanonfint ut. Det var roligt att träffas. Ha en trevlig midsommar!

// Kram Camilla m. familj

2008-06-19 @ 09:04:14
URL: http://www.freewebs.com/blackyoffescott
Postat av: Maria H

Grattis till ett fint SM! Jag tycker att Cosy hade en riktigt fin attityd! Kul att se er!

2008-06-19 @ 19:01:28
URL: http://www.skogsborg.net
Postat av: Tina

Här kommer ett sent grattis från oss. Ni är verkligen en förebild och sååå duktiga. Fantastiskt bra jobbat.

Tina med labbarna

2008-07-10 @ 20:44:55
URL: http://workinglabs.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0